5 yıl önce bitmiş bir arkadaşlık tekrar başlayabilir mi sizce?

elsewhere

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşık 5 yıl önce, lisedeyken, çok yakın bir arkadaşım vardı. İlk kez bir erkekle yakın arkadaş oluyordum. Zamanla birbirimizin en yakın dostu olduk. Sonra nedense herkes sevgili olduğumuzu düşünmeye başladı ve diğer yakın arkadaşlarım da beni onun benden hoşlandığına ikna etmeye çalıştılar. Her zaman aksini savunmuş olsam da bir süre sonra acaba olabilir mi diye düşünmeye başladım. Olaylara o gözle bakınca gerçekten de iddia edildiği gibi bir tablo çıkıyordu ortaya. Ve bir kere buna inanınca en yakın arkadaşım olmasına rağmen çok soğudum ondan, arkadaşlığımı bitirmeye karar verdim ama doğru dürüst konuşup olayları açıklamadım, çünkü konuşmak bile istemiyordum. Böylece arkadaşlığımız bitti ve bir süre sonra aslında benden hoşlanması gibi bir durum olmadığı ortaya çıktı, ben başlarda bunu önemsemedim. Ama zamanla yaptığım şeyden pişman olmaya başladım ve o zamandan beri sürekli bir şekilde onunla tekrar konuşup, her şeyi açıklığa kavuşturup yeniden çok yakın arkadaş olmam gerektiğini düşünsem de bir türlü harekete geçemiyorum. Bu durum sürekli aklıma takılıyor. Aradan geçen bunca zamandan sonra beni umursar mı ya da benimle tekrar arkadaş olmak ister mi bilemiyorum. Bir keresinde bana ''şu an ve bundan sonra istesen de istemesen de en değerli arkadaşım sensin'' demişti. Sizce onunla tekrar iletişime geçmeli miyim, şansım olur mu? Özellikle erkeklerin bu konudaki düşüncelerini merak ediyorum bu durum sizin başınıza gelse ne tepki verirdiniz?

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Gerçekten o da arkadaş gibi gördüyse yeniden arkadaş olabilirsiniz ama 5 yıl hiç de az bir zaman değil eskisi gibi olabileceğinizi düşünmüyorum yani en azından bir süre boyunca biraz soğukluk olabilir. Böyle bir durumda ben olsam yeniden konuşurdum ama iyi bir açıklama beklerdim senden.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Bence geçin. Eğer öyle bir cümle söylesem birine sanırsam düşünebilirdim en azından dinleyip karar verirdim. Hayır derse belki üzülebilirsiniz ama söylemeyip içinize atmanız daha kötü olabilir diye düşünüyorum.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bence simdi sen onunla iletisime gecersem o direk baslayacak fantazi kurmaya erkek milleti cok acayiptir kendimden biliyorum yani.ozaman arkadasca olsa bile aradan zaman gecti isler degisir.dikkatli olmak lazim bence iletisime falanda gecmeyin belki hayatini mahvedebilirsinizde,
:Dbenimde arkadas olarak gordugum bir kiz vardi bir gun facebooktan iletisime gectim.naber beni hatirladinmi falan felan megerse eglenmis kocasida yanlis anlamis pesime takildi zor kurtuldum .

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
En değerli arkadaşım derken ? ne anlamda dedi o önemli yoksa gerçekten de o sana karşı birşeyler hissediyor olabilir bilemezsin, hissediyordur ama kimseye hissettirmez, bunu öğrenmenin en iyi yolu içireceksin onu bülbül gibi şakıyacak :)

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Ben o arkadaşının yerinde olsaydım kusra bakma ama seni takmazdım bile. Çok ayıp etmişsin.

bmw m3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çocukla ayrılma tarzın nasıldı bilemiyorum sert bir şekilde ayrıldıysanız konuşmaz diye düşünürüm

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
yaşınız lazım bence burada. 5 yılda neler değişiyor, kimler çıkıp giriyor hayata. herhangi biriymişsin gibi de davranabilir, senden açıklama da bekleyebilir. benim işim var yine konuşuruz kısmının kaç dk sonra geldiğinden ve sonrasından anlaşılabilir gidişat :)

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bir erkek olarak en azından kendi yaşantımdan şunu söyleyebilirim...
Bir kadınla hiç bir zaman yakın arkadaş olma niyeti ile yakın arkadaşlık kurmadım... Ondan hoşlandığım için yakın arkadaşı olup beni tanımasını istedim.... En azından kendi açımdan hiçbir şart ve hiçbir koşul altında bir kadın ile bir erkeğin çok yakın arkadaş olacağına inanmıyorum... İkisinden birisinin duyguları vardır... Yoksada ilerleyen zamanlarda biri birine aşık oluyor.... nokta net :)

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Bir kadınla hiç bir zaman yakın arkadaş olma niyeti ile yakın arkadaşlık kurmadım... Ondan hoşlandığım için yakın arkadaşı olup beni tanımasını istedim.... En azından kendi açımdan hiçbir şart ve hiçbir koşul altında bir kadın ile bir erkeğin çok yakın arkadaş olacağına inanmıyorum... İkisinden birisinin duyguları vardır... Yoksada ilerleyen zamanlarda biri birine aşık oluyor.... nokta net :)
Söylediklerine tamamen katılıyorum. Erkek ve kızların yakın arkadaşlığından genellikle erkekler aşık oluyor. Ve dışarıdan bakılınca da yanlış anlaşılıyor.

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bu tür bir olayın kız tarafından nasıl göründüğünü de görmüş bulunduk. En yakın arkadaşın sana böyle bir his güdüyorsa veya gütmüyorsa ve sen de ondan soğuduysan artık geri dönüşü yok. Belki arkadaşın hoşlanmıyorum diyebilir ancak içinde yaşadıklarını ancak kendisi bilir ve bana kalırsa da hoşlanıyordur. Onunla tekrar arkadaş olman senin yararına olsa da karşındakini de düşünmen gerekli. Eğer arkadaşın seninle tekrar arkadaş olmak istiyorsa ve arkadaş olursanız eskisi gibi olamazsınız benden demesi.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bir zamanlar en iyi arkadaştık denilen arkadaşlıkların %80 şu anda arkadaş değiller bir biri ile görüşmüyorlar '' bende dahil ''.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Yaklaşık 5 yıl önce, lisedeyken, çok yakın bir arkadaşım vardı. İlk kez bir erkekle yakın arkadaş oluyordum. Zamanla birbirimizin en yakın dostu olduk. Sonra nedense herkes sevgili olduğumuzu düşünmeye başladı ve diğer yakın arkadaşlarım da beni onun benden hoşlandığına ikna etmeye çalıştılar. Her zaman aksini savunmuş olsam da bir süre sonra acaba olabilir mi diye düşünmeye başladım. Olaylara o gözle bakınca gerçekten de iddia edildiği gibi bir tablo çıkıyordu ortaya. Ve bir kere buna inanınca en yakın arkadaşım olmasına rağmen çok soğudum ondan, arkadaşlığımı bitirmeye karar verdim ama doğru dürüst konuşup olayları açıklamadım, çünkü konuşmak bile istemiyordum. Böylece arkadaşlığımız bitti ve bir süre sonra aslında benden hoşlanması gibi bir durum olmadığı ortaya çıktı, ben başlarda bunu önemsemedim. Ama zamanla yaptığım şeyden pişman olmaya başladım ve o zamandan beri sürekli bir şekilde onunla tekrar konuşup, her şeyi açıklığa kavuşturup yeniden çok yakın arkadaş olmam gerektiğini düşünsem de bir türlü harekete geçemiyorum. Bu durum sürekli aklıma takılıyor. Aradan geçen bunca zamandan sonra beni umursar mı ya da benimle tekrar arkadaş olmak ister mi bilemiyorum. Bir keresinde bana ''şu an ve bundan sonra istesen de istemesen de en değerli arkadaşım sensin'' demişti. Sizce onunla tekrar iletişime geçmeli miyim, şansım olur mu? Özellikle erkeklerin bu konudaki düşüncelerini merak ediyorum bu durum sizin başınıza gelse ne tepki verirdiniz?

bence sende ona karşı birşeyler hissediyorsun ki tekrar konuşmak istiyorsun, kendi düşüncem.

elsewhere

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok sert bir şekilde ayrılmadık ben hep keşke daha açık olsaydım diyorum yeterince açık konuşmadım maalesef, zaten bir sürü gereksiz en yakın arkadaşım olduğu için ve diğerlerinin aslında hiç de öyle olmadığını gördüğüm için onunla tekrar arkadaş olmak istiyorum ayrıca o zaman gerçekten hoşlandıysa bile benim böyle davranmam gerekirdi biraz geç anlamış oldum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yaşınız lazım bence burada. 5 yılda neler değişiyor, kimler çıkıp giriyor hayata. herhangi biriymişsin gibi de davranabilir, senden açıklama da bekleyebilir. benim işim var yine konuşuruz kısmının kaç dk sonra geldiğinden ve sonrasından anlaşılabilir gidişat :)

O zaman lise sonun başlarıydı yani 17 yaşındaydık ikimiz de haiyle şimdi 22 yaşındayım, 5 yılda neler değişmiştir onun açısından bilemiyorum tabi o yüzden korkuyorum biraz

bence sende ona karşı birşeyler hissediyorsun ki tekrar konuşmak istiyorsun, kendi düşüncem.

O zaman da hissetmiyordum şimdi de hissetmiyorum gerçekten çok iyi bir arkadaşımdı o yüzden pişman oldum zaten arkadaşlığımızı bitirdiğime

Açıkçası eskiden bu konuda çok bir fikrim yoktu ama bir erkekle gerçekten yakın arkadaş olduktan sonra buna inanmaya başladım neden olmasın ki, asıl sorun o tekrar arkadaş olmayı kabul eder mi ondan emin değilim her türlü bir açıklama yapmam gerektiğini düşünüyorum biraz geç de olsa en azından özür dilemiş olurum ama özür dilemek dışında tekrar yakın arkadaş olabilir miyiz demeye çekiniyorum işte aradan çok mu uzun süre geçti iş işten geçti mi bilemiyorum ama bu mevzu sürekli rahatsız ediyor beni doğru dürüst çözüme kavuşturamadığım için

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Valla bu saatten sonra gölü tekrardan bulandırmanın bir manası yok. 5yıl az bir zaman değil. Kaldı ki erkek milleti öyle bir durumda kendini ağırdan alır belki seni konuştuğuna pişman bile eder. O yüzden uzak dur derim. Birde karşıt cinsler iyi arkadaş olamazlar olmamalılar da. Eğer oluyorlarsa arada bir şeyler var demektir. Yada sonraddan olacaktır.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Aynısını bu yıl bir kız yaptı bana yalnız biz oyundan tanıştık kendisini anlattı düşünme tarzına yeteneklerine hayran kaldım ancak kız benden bir beklentin olmasın dedi senle kankadan öte olamayız falan dedi benimde çok canım yandı.Bu arada bu zamana kadar hiç kız arkadasımda olmamıştı sendeki heves falan dedi ben seninle samimi konuştuğum için böyle hissediyorsun dedi aslında durum öyle değildi tam benim istediğim gibi bir kızdı ona onun gibisini bulmanın çok ama çok zor olduğunu söyledim o ise bulursun ararsan dedi.Herneyse baktım canım çok yanıyor ne yaparım ne yaparım diye araştırdım işte derler ki unutmak istiyorsanız onunla ilgili herşeyi silin iletişimi kesin işe yarar bende öyle yaptım.Hala da konuşmuyoruz şimdi unutmaya çalışıyorum unutamıyosun ama alışıyorsun açıkçası tamda alışmışken gelip birdaha arkadaş olalım dese kabul etmem ben.Şuanda ise ondan ziyade gazzede olanlar beni derinden üzüyor.Biraz alakalı biraz alakasız bir yazı oldu ama bende içimi dökeyim dedim.

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Valla kusura bakmayın da,kadınla erkek arkadaş olmaz,sevgili olur,kendinizi kandırmayın.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
1.Sen bugta kalmışsın
2.Aynı şey benim başıma gelseydi unuturdum 5 yıl olmuş
3.Sen aşık olmuşsun
Bu arada 2 yıl önce çıktığım kız rüyama girdi bütün sevdiklerim yanımdaydı okul kıyafetleri de üstümdeydi bu arada nasıl bir rüyaysa artık çok etkilendim

elsewhere

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1.Sen bugta kalmışsın
2.Aynı şey benim başıma gelseydi unuturdum 5 yıl olmuş
3.Sen aşık olmuşsun
Bu arada 2 yıl önce çıktığım kız rüyama girdi bütün sevdiklerim yanımdaydı okul kıyafetleri de üstümdeydi bu arada nasıl bir rüyaysa artık çok etkilendim

Kesinlikle aşık değilim tamamen çok çok iyi bir arkadaşımı saçma sapan bir sebepten kaybettiğim için pişman ve kendime kızgın olmamla alakalı meseleyi tam çözüme kavuşturmadığım için kafamı kurcalayıp duruyor, aynısı o arkadaşım kız olsa yine geçerli olurdu olayın aşkla hiçbir ilgisi yok

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Kesinlikle aşık değilim tamamen çok çok iyi bir arkadaşımı saçma sapan bir sebepten kaybettiğim için pişman ve kendime kızgın olmamla alakalı meseleyi tam çözüme kavuşturmadığım için kafamı kurcalayıp duruyor, aynısı o arkadaşım kız olsa yine geçerli olurdu olayın aşkla hiçbir ilgisi yok
Peki şu an aşık olduğun birisi var mı sevgilin yani?

elsewhere

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki şu an aşık olduğun birisi var mı sevgilin yani?

Hayır şu anda bir sevgilim yok ama hazır sevgilim yok barışayım gibi bir şey gütmüyorum dediğim gibi neredeyse 4,5 yıldır düşündüğüm bir şey bu mevzu

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Hayır şu anda bir sevgilim yok ama hazır sevgilim yok barışayım gibi bir şey gütmüyorum dediğim gibi neredeyse 4,5 yıldır düşündüğüm bir şey bu mevzu
Bence ona aşık olmuşsun ya kendin bilmiyorsun ya da bunu kabullenmiyorsun

elsewhere

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence ona aşık olmuşsun ya kendin bilmiyorsun ya da bunu kabullenmiyorsun

Aşık olsam o yüzden barışmak istiyorum derim zaten hatta belki işi o şekilde çözmem daha kolay olurdu ama öyle değil illa aşık mı olmam lazım yeniden bir araya gelmek istemek için, hiçbir zaman o anlamda ilgi duymadım ona, hala da duymuyorum benim istediğim arkadaş olabilmek yeniden daha fazlası değil

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,908
Arkadaşlıklar da, Hayat da, ölümle biter. O ana kadar şüpheler, çıkarlar, imkânsızlıklar, yabancılaşmalar, ve her tür değişim yaşanır. Toplumumuz genel olarak, çıkar ilişkisi olmayan arkadaşlıklara alılşık değil. Bu nedenle sürekli her tür başkalarının ilişkilerini bozmaya çalışırlar. Maksat, kendi çıkarları zarar görmesin.

Bu nedenle de hayat "sürekli bir çıkar savaşı"dır.

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yapma cocugun duygulariyla oynama. Kendi keyfin icin eski arkadasinin mutlulugunu riske atma. 5 sene gecmis zaten arkadasin dedigi gibi golu bulandirma

faruk117

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Her erkek ve her kız aynı insan standardına bağlı olmayabilir. Yani genellemelerden kurtulursak ve eğer bu erkek arkadaşın gerçekten iyi biriyse ve sana yan gözle bile bakmayacak bir kalitede arkadaşlık gösterdiyse, ve bu yönde sana değer verdiyse onu zaten uzun bir süre önce kaybetmişsin demektir. Hele sana kıymet veren birinin açıklama olmaksızın uzaklaşılması ile sonuç bulmasının verdiği acıyı bir düşün.. Erkek olabiliriz ancak bizimde duygularımız var. Koskoca 5 yıl geçmiş aradan belki gönlünü kazanabilirsin azda olsa. Kırık bir kalp varsa eskiye ait belki biraz onarmak mümkündür. Ama bir daha eskisi gibi olmaz. Bir yerinde şüphe doğar çünkü ya yine bırakırsa diye. Belki de onca yıldan sonra yeni insanlarla tanışmış yeni canları olmuş ve senin arkadaşlığının üzerine bir sünger çekmiş bile olabilir.

Ben senin yerinde olsaydım sırf üzerinde hak kalmasın en azından neden böyle yaptığımı bilsin, düşüncelerimi bilsin diye mesaj atardım.. Ama fazlasını da denemezdim.. Olgunlaşmakta olan bizler için gerçekten bu uzun bir süre..

İçinden gelen ile mantığını birleştirip olur yolu bulabilirsin belki.. Umarım hakkında iyi olanı bulup ona karar verebilirsin..

Arkadaşlıklar da, Hayat da, ölümle biter. O ana kadar şüpheler, çıkarlar, imkânsızlıklar, yabancılaşmalar, ve her tür değişim yaşanır. Toplumumuz genel olarak, çıkar ilişkisi olmayan arkadaşlıklara alılşık değil. Bu nedenle sürekli her tür başkalarının ilişkilerini bozmaya çalışırlar. Maksat, kendi çıkarları zarar görmesin.

Bu nedenle de hayat "sürekli bir çıkar savaşı"dır.

Öyle bir mantıklı yazdın ki abi mest oldum..

Lisede, üniversitede çıkarsızca kardeş demiştim bazı insanlara.. Ve hep yolda kaldım.. Yalnız bırakıldım. Bunun üzerine internette arkadaşlıkla, dostlukla ilgili gezinirken şiir vari bir yazı bulup onu seslendirmiştim. Tamamen amatör bir kayıt 2-3 yıl öncesine ait. Ama yine de sizinle paylaşmak istedim..

https://yadi.sk/d/KZ1iWmCbWxaTF

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Bunu söylemek belki bazılarınıza kırıcı gelebilir ama bir erkekle bir kız sadece arkadaş olamaz diyenlerin bence ya psikolojik sorunları vardır ya da yeterli olgunluk seviyesine ulaşamamışlardır. Benim gayet yakın olduğum bir sürü kız arkadaşım var ve onlara o gözle bakmıyorum. Nasıl erkek arkadaşlarım oluyorsa onlar da kız arkadaşlarım. Bu gayet normal bir durum. Hee şu bir gerçek ki Türk erkekleri çoğunlukla yeterli olgunluğa ve bilince geç sahip oluyorlar. Bence asıl neden bu. Bunun haricindeki diğer bir neden ise psikolojik bozukluklar ve sapkınlık.

biribizidrdrsun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çocuk lisede bakımsızdı, şimdi bakımlı :wink: net... bundan sonra olunacak arkadaşlık da arkadaşlık sınırları içinde kalmayacaktır. :biggrin:

elsewhere

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çocuk lisede bakımsızdı, şimdi bakımlı :wink: net... bundan sonra olunacak arkadaşlık da arkadaşlık sınırları içinde kalmayacaktır. :biggrin:

Böyle söyleyerek sanki ben farklı bir amaç güdüyormuşum gibi bir yaklaşımda bulunmuşsun eğer öyle bir durum olsaydı açık açık o şekilde sorardım zaten neden lafı değiştireyim kendisini 4 yıldır görmedim inan o konuda hiçbir fikrim yok bir önemi de yok zaten neden sürekli mevzu buraya geliyor anlayabilmiş değilim bu kadar imkansız mı ya sadece arkadaş olmamız ve öyle kalabilmemiz ben zaten geçmişte olan bu olduğu için yine bu durum üzerinden soru soruyorum amacım cidden farklı insanların tavsiyelerini alabilmekti oldukça da samimi bir şekilde durumu ve istediğimi açıkladım sizse gerçekten çok absürt bir varsayımla böyle bir şey söylüyorsunuz

kayhanm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
erkekle kız arkadaş olur mu bir kere Allah böyle yaratmış. Erkek bi kıza istese de normal arkadaş gibi bakamaz (eğer kız çok çirkin değilse). mınatısın iki ayrı kutbu birbiyle yan yan duramaz. şap yapışırlar birbirlerine. tabiat kanunu bu. ama kızlar açısından durum farklı olabilir. belki bu kardeşimiz onu arkadaş olarak görmüş olabilir ama erkek arkadaşı farklı şeyler hissetmiş ve hayal etmişdir.

Bunu söylemek belki bazılarınıza kırıcı gelebilir ama bir erkekle bir kız sadece arkadaş olamaz diyenlerin bence ya psikolojik sorunları vardır ya da yeterli olgunluk seviyesine ulaşamamışlardır. Benim gayet yakın olduğum bir sürü kız arkadaşım var ve onlara o gözle bakmıyorum. Nasıl erkek arkadaşlarım oluyorsa onlar da kız arkadaşlarım. Bu gayet normal bir durum. Hee şu bir gerçek ki Türk erkekleri çoğunlukla yeterli olgunluğa ve bilince geç sahip oluyorlar. Bence asıl neden bu. Bunun haricindeki diğer bir neden ise psikolojik bozukluklar ve sapkınlık.