Türksat 4A Uzaydan Yere Düştü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan İOS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Muhtemelen ya geçişler tam olmadı yada problem çıktı yörüngede.Fox'u bilmemde star hd açılmaz dogan'ın o.
Açılır mı açılmaz mı bilmiyorum ama Kanal d de star da doğanın starın hd ye geçip kanal d nin geçmemesi şaşırtmıştı beni bakalım ne olacak.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
Hee olabilir do'ları karıştırmışım,kanal d hd var zaten normalde.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
star doğanın değil doğuş grubunun
Pardon listeye göz atarken göz yanılması yaşadım herhalde 2 oldu bu :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Dijital platformların hd paketlerınde mevcuttu şimdi ücretsiz ( şifresiz ) olması çok daha iyi oldu, olsun artık zaten Uhd tvler çıktı biz daha yenı hd yayına geçiyoruz ful hd de değil 1080i :D

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Muhtemelen ya geçişler tam olmadı yada problem çıktı yörüngede.Fox'u bilmemde star hd açılmaz dogan'ın o.

star doğanın değil doğuşun .. ayrıca bu değişim sırasında star hd şifresiz olacaktı..

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
honami adlı kişi zaten belirtmişti kardeş senin dediğini.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
4a frekansındakı şifresiz hd kanallarda sinyal YOKTUR denendi az önce :D

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
haberturk.com'un başlıkları gibi olmuş. içerik ayrı başlık ayrı ama ilgi çekici. :)

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Ertelenince ne olacak neden bu kadar sıkıntı ediyorsunuz arkadaşlar. Gören de TV kanali var adamların, zarar edeceklerini zannedecekler :) Kanallar çekmeyip mağdur edilseniz o zaman haklısınız :)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ertelenince ne olacak neden bu kadar sıkıntı ediyorsunuz arkadaşlar. Gören de TV kanali var adamların, zarar edeceklerini zannedecekler :) Kanallar çekmeyip mağdur edilseniz o zaman haklısınız :)
Ağır işsiziz iş arıyoruz :D:D

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Düşmesinde ertelensin. Kanalların kalitesinde bi değişim olmayacak, sizin de ne bu yeni uyduya geçme aşkınız?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
düşseydi büyük olay olurdu özellikle israil'e düşseydi...

tolga9009

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben şimdi anlamadım şuan 4a ya gectik mi yoksa yarın mı gececez?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
TRT1 HD cekmiyor bende, frekansi da bir türlü yapamadim.

Ayarlarda Türksat 42.0E gösteriyor, ama sinyal yok..

dmrc1143

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
sacma sapan bir baslik ve hic mudahale etmeyen moderatorler..

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Düşmesinde ertelensin. Kanalların kalitesinde bi değişim olmayacak, sizin de ne bu yeni uyduya geçme aşkınız?

Kanalların kalitesinde bir değişim olmayacak mı? Bilgi sahibi olmadığınız konulara yalan yanlış yorum yapmasanız keşke...!
Hocam sen nerden geldin??? 6 (Trt 1, Trt Haber, Trt HD, Atv, Ahaber, Semerkand) olan fta HD kanal sayısı (Show, Star, Kanaltürk, Beyaz, Kanal A, Bugün, A Spor, Kanal 7, Ülke, TVNet, Fox, Mjc MediaSa alışveriş kanalı) 12 HD kanalın daha eklenmesi ile 18 olacak ki buda yabana atılacak bir rakam değil bu kanallara daha sonra TV8 ve Trt Spor da eklenecek.
Ayrıca Ka ve Ku bantların kapasitesi artarak daha fazla bölgeye yayın yapılacak mevcut SD kanalların yayın kalitesi de artacak (ki bu uydular boşa gönderilmiyor).
Sonuç olarak evet kanalların kalitesinde bir artış olacak hemde çok fazla olacak...

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Uydu aktif değil ondan sinyal alamazsınız.

Uydu aktif hocam yanlış bilgilendirmeyin lütfen.
D-Smart 2 paketini 4A uydusu üzerine taşıdı bile 1 hafta önce, isterlerse hemen diğer kanalların frekanslarını da aktifleyebilirler ama bizimkiler biraz nazlanıyor, elin gavuru uyduyu fırlatıp 2 ay içinde aktif hale getiriyor ve çoğunlukla frekans bile değişmiyor ama bizde 40 takla atmak zorunda bırakılıyoruz.
Değiştirme frekansları sabitle hiç bir sorun çıkmasın çoğu uydunun değiştiğini bile anlamayacaktır. İnsanlar frekans taramak zorunda olmayacağı için böyle ertelemelerde olmayacak.
Türksat işini profesyonel olarak yapamıyor maalesef!!!

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
rtuk güya bu iş için vardı rtuk ne yapıyor?

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Kanalların kalitesinde bir değişim olmayacak mı? Bilgi sahibi olmadığınız konulara yalan yanlış yorum yapmasanız keşke...!
Hocam sen nerden geldin??? 6 (Trt 1, Trt Haber, Trt HD, Atv, Ahaber, Semerkand) olan fta HD kanal sayısı (Show, Star, Kanaltürk, Beyaz, Kanal A, Bugün, A Spor, Kanal 7, Ülke, TVNet, Fox, Mjc MediaSa alışveriş kanalı) 12 HD kanalın daha eklenmesi ile 18 olacak ki buda yabana atılacak bir rakam değil bu kanallara daha sonra TV8 ve Trt Spor da eklenecek.
Ayrıca Ka ve Ku bantların kapasitesi artarak daha fazla bölgeye yayın yapılacak mevcut SD kanalların yayın kalitesi de artacak (ki bu uydular boşa gönderilmiyor).
Sonuç olarak evet kanalların kalitesinde bir artış olacak hemde çok fazla olacak...

bahsi geçen kanalların çoğunun zaten kaliteli kanalları var, yani kaliten kasıt HD. Ama para uğruna uyduda açık değil, D-smart'ta açık. izlenmeyen kanalların hd'si çıksa ne olur çıkmasa ne olur. Bana göre kalite artmıyor. En fazla internet etkilenir olumlu yönde. Zira Turksat 2A, 2016 da kullanımı bitiyor, yani 2A,3A ve 4A ortak kullanılacak.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bir bizde mi zirt pirt frekans degisiyor anlamadim ki.

Bunun haricinde senelerdir hotbird 13.0 da onlarca kanal var, en son ne zaman frekans degistirdigimi hatirlamiyorum.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Bu tamamen rtuk'un beceriksizliginden kaynaklaniyor daha kac kanal var sayisini bilmiyorlar...

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
bütün mahallenin ayarını ben yapacaktım iyi oldu kacmak icin zaman kazandım :D