Sony Xperia Z2 Kullananlar Kulübü | Xperia Z2 Teknik Detay Sorun ve Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
hocam z2 ye çok sorunlu diyolar acaba troll liyorlarmı yoksa ciddilermi işte kullanmadan karar veremiyorum
Arka kamera hariç one m8 harika bir cihaz kullanan herkes memnun ben olsam m8 alırdım elde tutuşu verdiği his ince duruşu harika ben çok beğendim şahsen.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
hocam z2 ye çok sorunlu diyolar acaba troll liyorlarmı yoksa ciddilermi işte kullanmadan karar veremiyorum

Son seri alrsan sorun çıkacağını sanmıyorum yazılımsal sorunlar güncelleme ile giderilir kasa açıklığı gibi bir sorun olursa değişim talep edersin yok ben bunlarla uğraşmam diyosan G3 :D

mamidrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Son seri alrsan sorun çıkacağını sanmıyorum yazılımsal sorunlar güncelleme ile giderilir kasa açıklığı gibi bir sorun olursa değişim talep edersin yok ben bunlarla uğraşmam diyosan G3 :D

Z2 ye hastayım zaten :) herşeyini beğendim tam alıcaktım forumları dolanmaya başladım bi baktm herkes ayrı şeyler söylüyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
14w21 serisinde 4k video çekim kapanmıyormu varmı bu seriyi kullanan

laxex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar arka kamera buğ yaptı su damlaciklari var ne yapmam lazım?

snowdrop

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Z2'nin üretim numarasına böyle bakabilirsiniz. Etiketin üst sağ kısmında 14w ile başlayan yer üretim bilgisini verir.

sony_xperia_z2_new_flap_ndtv.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben yeni aldım 14w21 serisi geldi ama yinede kapanıyor. ama bence sıkıntı değil hepsinde kapanıyor sonuçta . birde lens kayması nasıl anlaşılıyor bilgisi olan varmı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İki hafta kadar önce lisede okuyan oğluma Xperia Z2 aldım.
Elinden düşürmüyor severek kullanıyordu. Güzel bir telefondu.
Bir hafta kadar önce masa üzerinde dururken üzerine su döküldü.
O an su geçirmediğini düşünerek sevindik, ancak 1 saat sonra çalışmaz oldu.
Kamera camında su damlaları görünüyordu. Ankara servisine götürdük.
Bir gün kaldı ve garantiye girmediğini söylediler.
Kapakları sürekli kapalı kullanıldığı halde bahane hazırdı "kapakları kapatılmamış ve su girmiş".
Siz kapalı diyorsunuz onlar açık!
Bugün İngilizce Sony destek sitesine baktım . Bir çok insan aynı şekilde mağdur.
Google ile "xperia Z2 leaked water inside with flaps closed" arama yaparsanız göreceksiniz.
Aradığınız özellik su geçirmezlik ise bu telefondan uzak durun derim.
Çoğu geçirmiyor olabilir ama sizin ki bir üretim hatası sonucu geçirirse hiç şansınız yok.
Kesinlikle sizin suçunuz oluyor. Ama reklamını güzel yapıyorlar 1.5 m su altında 30 dakika v.s. .
Telefon şimdi masamda bekliyor tüketici mahkemesine müracaat edip hakkımızı arayacağız.

laxex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Halen bir yardım alamadım arka kamera buğ yaptı su damlaciklari var nasıl getirebilirim tatildeyim şu anda. Telefonu kapatıp güneşe koysam?

oocinn_

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Halen bir yardım alamadım arka kamera buğ yaptı su damlaciklari var nasıl getirebilirim tatildeyim şu anda. Telefonu kapatıp güneşe koysam?
Bu su geçirmez bir saatin içine su kaçması gibi birşey. Girmesi zor olduğu gibi çıkmasıda zor olur. Servise gönderin. Kullanıcı hatası çıkar ama belki ucuza halledilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim ben bu telefonu çok beğendim almayı düşünüyorum ama şu ısınmadan dolayı biraz kafam karıştı çok ısınıyor mu ? ve de uygulama açıkken sonlandırıyor mu ?? eğer çok ısınıp sonlandırıyorsa her uygulamayı onun yerine HTC one m8 almayı düşünüyorum lutfenn acilll ?????!!

Idiox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
beyler ısınıyor ısınıyor diye ne karıştırmışlar ortalığı 14w21 versiyonunu kullanıyorum telefon iyi hoş 4K'da ısınıyor evet tmm zaten 10 saat 4K çekicek değilim. zaten sadece sony değil bu eleştirileriniz yüzünden tüm son modellere baktım (g3 hariç daha satışım olmadı kutu açamadım bir :D ) note3 deli gibi ısınıyor kim ne derse desin s5de aynı şekilde ısınıyor ısınma her androidde var incelediğim ürünlerde sıfır kutudan çıkardığım yeni satışını gerçekleştrdiğim cihazlar ki öyle 1 tanede deniyio bırakmadım bilerek müşteriyle oyalanıp ayar falan yaptım telefonuna ki nereye gidicek ısınma merak ettim en az z2 kadar ısınıyor ve samsungun 2200lük plastik kasa telefonunu alcağıma LG G3 M8 alırım bin kat daha iyi.. Samsung düşmanıda değilim kardeşime note 2 aldırdım kısa bir sürede olsa s4 zoom kullandım ve memnun kaldım ama s5 note3 şahane ısınmıyor gibi bahsedilmesi çok saçma geliyor bana

mamidrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler ısınıyor ısınıyor diye ne karıştırmışlar ortalığı 14w21 versiyonunu kullanıyorum telefon iyi hoş 4K'da ısınıyor evet tmm zaten 10 saat 4K çekicek değilim. zaten sadece sony değil bu eleştirileriniz yüzünden tüm son modellere baktım (g3 hariç daha satışım olmadı kutu açamadım bir :D ) note3 deli gibi ısınıyor kim ne derse desin s5de aynı şekilde ısınıyor ısınma her androidde var incelediğim ürünlerde sıfır kutudan çıkardığım yeni satışını gerçekleştrdiğim cihazlar ki öyle 1 tanede deniyio bırakmadım bilerek müşteriyle oyalanıp ayar falan yaptım telefonuna ki nereye gidicek ısınma merak ettim en az z2 kadar ısınıyor ve samsungun 2200lük plastik kasa telefonunu alcağıma LG G3 M8 alırım bin kat daha iyi.. Samsung düşmanıda değilim kardeşime note 2 aldırdım kısa bir sürede olsa s4 zoom kullandım ve memnun kaldım ama s5 note3 şahane ısınmıyor gibi bahsedilmesi çok saçma geliyor bana

hocam şimdi 14w21 serisi ve üstünde hatalar giderildi deniyor bu doğrumu ? Birde cihazdan her konuda memnunmusun memnun olmadığın bi durum var mı ? bunları bi cevaplarsan sevinirim

Idiox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
cihazdan memnunum bi sıkıntım yok dediğim gibi 4K ısınma dışında problemim yok bnm 4K deil 3K çekse az ısınsa keşke ama oda yok :D şöyle söyliyim cihaz aktif kullanımımda ki buna havuza gidip 2buçuk saat su altı falan çekim yaptığım günü örnek veriyim oyun oynadım mobil veri ve genel alanım sürekli açıktı güneş altında olduğumdan parlaklıkta son ayardaydı ve beni bu şekilde aşağı yukarı 10 saat götürdü ve %80-90 gitti bana göre iyiydi performansı ki bazı kişilerden pille ilgili bnmkinden daha yüksek performanslarda duydum müşterilerimden (bu biraz şans tabiki).. cihazın performans veya herhangi birşeyinden şikayetçi değilim kasa açıklığı veya başka birşeyim yok tek sorun bana göre ısı artışı ama bunun olmadığı bir akıllı telefon yok.

ismetatabay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Z2Am80.jpg
Abi kameranın sağında toz katmanı gibi bi katman birikmiş camın altında ne yapmalıyım :confused1:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
14v21 ve ustu modellerde ısınma sorunu oyunlarda,webde gezınırken ,video izlerken veya kamerayı kurcalarken ortaya çıkıyor mu yoksa düzelttiler mi 4k için yazılımla bıraz düzelttiklerini duydum da bu diğer saydıklarımda hala devam ediyorsa sanırım biraz daha bekleyeceğim

BlackBoyss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, öncelikle herkeze selamlar foruma katılma nedenim o kadar çok kişinin buralarda yazması ve kullanan biri olarak biraz bilgilendirmek.
telefonum birleşik arap emirliklerinden geldi 1 aydır kullanıyorum serisi 14w23 serisi telefon gayet stabil her hangi bir sıkıntı olmamakla beraber ufak tefek problemler her telefonda olduğu gibi var,
1- ses problemi yaşıyorum konuştuğum insanlar telefon biraz cızırtılı ve boguk diyor biz hattımdan birazda benim telefonu tutuşumdan kaynaklı,
2-telefon ile görüşmede yüzümden temas aldığı için tık tık bir yerlere basıyor sanıyorum ama basmamış,
3- telefon ile kamera çekimi 10dk üzeri 4k kaydım mevcut kayıtlarda bir sıkıntı yok daha uzun da deneyeceğim ama 10-11 çektim kaydı yaptı sadece bundan sonra bir uyarı verdi kamera soğuyuncaya kadar beklemek zorundasınız die, sogumasıda fazla uzun olmadı geri hemen kaydı yapmaya geçtim yaptı sıkıntı yok,tatminkar. sıcaklık yüzünüze değdirince yakacak derecede degil sonuçta insan vücut ıısısı belli sanirim 40 dereceydi.
4- kapakları açıp kapamak sıkıntı gerçekten magnetic sarj gerekli yoksa su alma ihtimali yükseliyor.
5- sus testi yapıldı akvaryuma attım ve 10 dk bekledi sıkıntı yok.
6- oyunlar ace fishing vs oyunları denedim o kadar çok çok bir ısınma yok şu an için.
7- ses mükemmel benim için yanlız sony sesleri ve bildirimleri çok kötü.
daha fazla ayrıntı verebilirim ama şu an için telefon iyi ve sıkıntılı görünmüyor alt versiyonlar için birşey söyliyemem inşallah yazılım ile düzeltilir.
görüşmek üzere.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Abi kameranın sağında toz katmanı gibi bi katman birikmiş camın altında ne yapmalıyım :confused1:
telefonunu pirinç dolu kapta bekletin inanın çok faydalıdır ama cihazınızı 2-3 gün yada daha fazla kullanamazsın ben 4 gün hiç açmadım telefonum xperia s öyle kurtuldu, kesin sonuç alabilirsin ama garantili ise bence hemen davran.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar bu son versıyon modelleri nerden alabılırım (v21 üstü)?

ismetatabay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, öncelikle herkeze selamlar foruma katılma nedenim o kadar çok kişinin buralarda yazması ve kullanan biri olarak biraz bilgilendirmek.
telefonum birleşik arap emirliklerinden geldi 1 aydır kullanıyorum serisi 14w23 serisi telefon gayet stabil her hangi bir sıkıntı olmamakla beraber ufak tefek problemler her telefonda olduğu gibi var,
1- ses problemi yaşıyorum konuştuğum insanlar telefon biraz cızırtılı ve boguk diyor biz hattımdan birazda benim telefonu tutuşumdan kaynaklı,
2-telefon ile görüşmede yüzümden temas aldığı için tık tık bir yerlere basıyor sanıyorum ama basmamış,
3- telefon ile kamera çekimi 10dk üzeri 4k kaydım mevcut kayıtlarda bir sıkıntı yok daha uzun da deneyeceğim ama 10-11 çektim kaydı yaptı sadece bundan sonra bir uyarı verdi kamera soğuyuncaya kadar beklemek zorundasınız die, sogumasıda fazla uzun olmadı geri hemen kaydı yapmaya geçtim yaptı sıkıntı yok,tatminkar. sıcaklık yüzünüze değdirince yakacak derecede degil sonuçta insan vücut ıısısı belli sanirim 40 dereceydi.
4- kapakları açıp kapamak sıkıntı gerçekten magnetic sarj gerekli yoksa su alma ihtimali yükseliyor.
5- sus testi yapıldı akvaryuma attım ve 10 dk bekledi sıkıntı yok.
6- oyunlar ace fishing vs oyunları denedim o kadar çok çok bir ısınma yok şu an için.
7- ses mükemmel benim için yanlız sony sesleri ve bildirimleri çok kötü.
daha fazla ayrıntı verebilirim ama şu an için telefon iyi ve sıkıntılı görünmüyor alt versiyonlar için birşey söyliyemem inşallah yazılım ile düzeltilir.
görüşmek üzere.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

telefonunu pirinç dolu kapta bekletin inanın çok faydalıdır ama cihazınızı 2-3 gün yada daha fazla kullanamazsın ben 4 gün hiç açmadım telefonum xperia s öyle kurtuldu, kesin sonuç alabilirsin ama garantili ise bence hemen davran.

İyide hocam telefonda sıvı teması olmadı ki kameranın sğında oluşan şeyin ne olduğunu bilmiyorum. Senin xperia s de de aynısından mı olmuştu yani pirinç onu da mı alıyor ? alıyosa atayım

Falkir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar

Youtube'da müzik dinlerken ekran kilidi devreye girince müzik kesiliyor. Ekran kilidi devreye girdiğinde dahi müziğin kesilmemesi için gereken ayarlar nerledir yardımcı olurmusunuz lütfen.

BlackBoyss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyide hocam telefonda sıvı teması olmadı ki kameranın sğında oluşan şeyin ne olduğunu bilmiyorum. Senin xperia s de de aynısından mı olmuştu yani pirinç onu da mı alıyor ? alıyosa atayım
kesinlikle çok ufak bir sıvı aldığını düşünüyorum vakum testi yapmak gerek bilgim bu yönde ama onu nerde ve nasıl değer ve kriter nedir tam bilgi sahibi degilim ama sıvı varsa buhar ve nem yapar youtube da sökümünü inceledim sizde inceleyin fikir sahibi olabilirsiniz, ayrıca bu telefon su almadı, xperia s telefonum var ikinci o hafif su teması oldu hemen kapadım beklettim ve düzeldi.
Kolay gelsin umarım sorun yoktur.

ismetatabay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kesinlikle çok ufak bir sıvı aldığını düşünüyorum vakum testi yapmak gerek bilgim bu yönde ama onu nerde ve nasıl değer ve kriter nedir tam bilgi sahibi degilim ama sıvı varsa buhar ve nem yapar youtube da sökümünü inceledim sizde inceleyin fikir sahibi olabilirsiniz, ayrıca bu telefon su almadı, xperia s telefonum var ikinci o hafif su teması oldu hemen kapadım beklettim ve düzeldi.
Kolay gelsin umarım sorun yoktur.

Aydınlatma için sağolun hocam.Ekranda bi de ölü piksel var bende telefonu biraz kullanıyım sonra garantiye vericem zaten %99 sıfırını yollarlar.

Sametdnmez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Redfoks niye mesajımı sildin ? Lütfen nedenini söyler misin hiç bir şekilde forum kurallarınıda çiğnemedim. Neyi çekemiyorsun hayırdır ?