Sony Xperia Z2 Kullananlar Kulübü | Xperia Z2 Teknik Detay Sorun ve Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Teşekkürler, şu ikisini gördüm Gold'da, özellikle tamamen şeffaf / renk değiştirmeyen bir film arıyorum ben, bir de asıl isteme nedenim Z2'nin çok kötü parmak izi tutması.

microsonic-sony-xperia-z2-ultraseffaf-ekran-koruyucu-film_u

ipg-sony-xperia-z2-gorunmez-ekran-koruyucu_u

Birini veya başka bir koruyucu önerebilecek var mı?

ekrem3428

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler, şu ikisini gördüm Gold'da, özellikle tamamen şeffaf / renk değiştirmeyen bir film arıyorum ben, bir de asıl isteme nedenim Z2'nin çok kötü parmak izi tutması.

microsonic-sony-xperia-z2-ultraseffaf-ekran-koruyucu-film_u

ipg-sony-xperia-z2-gorunmez-ekran-koruyucu_u

Birini veya başka bir koruyucu önerebilecek var mı?

https://m.gold.com.tr/microsonic-temperli-cam-sony-xperia-z2-ekran-koruyucu_u

ben bunu kullaniyorum ve ekranin renklerini bozmuyor ve insana guven veriyor tavsiye ederim

divont

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar z2 ile konuşurken sesim karşı tarafa kesik kesik gidiyormuş neden olabilir? ayrıca arada arkaplan kayboluyor açıp kapatınca düzeliyor

kd3598

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar yarın telefonum servise gidiyor değiştireceğim benimki sorunlu olan modelden değiştirmeden önce aklımda bazı soru işaretleri var cihazın sorunsuz modellerini kullanan arkadaşları ısınmadan kaynaklı filan herhangi bir problem yaşıyorlarmı birde z2 de telefonu her şarja taktığımızda batarya performansı gitgide artıyormuş bu doğrumu telefondan sıkıntılarım dolayısıyla bi ara aklım g3 e gitti geldi önerileriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar yarın telefonum servise gidiyor değiştireceğim benimki sorunlu olan modelden değiştirmeden önce aklımda bazı soru işaretleri var cihazın sorunsuz modellerini kullanan arkadaşları ısınmadan kaynaklı filan herhangi bir problem yaşıyorlarmı birde z2 de telefonu her şarja taktığımızda batarya performansı gitgide artıyormuş bu doğrumu telefondan sıkıntılarım dolayısıyla bi ara aklım g3 e gitti geldi önerileriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

aslında bende onu soracaktım ama üyeliğim mesaj atmama izin vermiyor onu nasıl halledecem bilemiyorum araştırdım ama bulamadım.

benim sorum senin soruna azda olsa cevap verecektir. ben 15 dk civarı aralıksız kamera ile uyraşınca yani fotoğraf kısmı için söylüyorum soğuması için kapatılacaktır diyor.
aynı şey video için ise 20 dk yı buluyor. bu işlemlerde telefon biraz ısınıyor ve kapatılması gerekiyor diyor 4k dan bahsetmiyorum çünkü zaten çok yorucu bir işlem olması ve henüz telefonların bu teknolojiye alışık olmamasından dolayı 5 dk ile sınırlı kalması şuan için normal ve yeterli bence bu süreler benim denemelerim. bunları birer kez yaptım ama bu değerler normal kullanım için gayet yeterli olduğunu düşündüğümden çok fazla üstelemedim yani enazından benim için yeterli.

benimde sorum sizdede bu değerlerden sonra ısındığı için kapatılması gerek diye urarı veriyormu deneyen varsa bana cevap verebilirmi.

arkadaşlar z2 ile konuşurken sesim karşı tarafa kesik kesik gidiyormuş neden olabilir? ayrıca arada arkaplan kayboluyor açıp kapatınca düzeliyor

bu arkadaşların cevabıda telefonda ayarlarda çağrı ayarlarında mikrofon gürültüyü azaltma işaretli onu kaldırırlarsa sorunları düzelecektir.

bu arada benim üyeliğimide nasıl aktif edeceğimi biri söylerse çok sevinirim üye adım "bjkkartal1"

ekrem3428

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende mesaj yazamama ile karsilasmistim bize yazin bölümünden email gönderdim sonra düzeldi. Sizde deneyin

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
[MENTION=344166]bjkkartal1[/MENTION] üyeliğinizi mail adresinize gelen mail ile aktif duruma getirin ve bu konuda yazan şekilde sms doğrulama yapın..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar merhaba öncelikle ilk kez bi forumda soru soruyorum öncelikle bi hatam varsa şimdiden özür dilerim :) ben z2 almayı düşünüyorum ısınma sorununun seri numarası ile ilgili olduğunu söylemişsiniz ben ısınma olayından çok korkuyorum hangi seri numarasından almalıyım yardımcı olur musunuz

snowdrop

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba öncelikle ilk kez bi forumda soru soruyorum öncelikle bi hatam varsa şimdiden özür dilerim :) ben z2 almayı düşünüyorum ısınma sorununun seri numarası ile ilgili olduğunu söylemişsiniz ben ısınma olayından çok korkuyorum hangi seri numarasından almalıyım yardımcı olur musunuz

14W21 ve sonrasını tercih et. Bunu için , MicroSd slotunun olduğu kapağı aç, içeride dışarı çekilebilen plastik bir sürgü var, onu dışarı çek .Üzerinde her şey yazılı. Tabi bunlara satıcı satın alınmadan izin verirse =)

mamidrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar şimdi burda bir ton yazılan sorunlar var.Bahsettiğiniz yeni seri 14w21 ve üst serilerde bu sorunlar devam ediyomu bilgilendirirseniz sevinirim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Çok teşekkür ederim :) peki z3 çıkacak haberi hakkında kesin bir bilgi var mı

ekrem3428

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
14w21 serisi ve sonrasında oyun oynarken ve 4k video cekerken ısınma olmadığını mı soyluyorsunuz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhabalar...sony z2 ile suya girildiği zaman kulaklık ve hoporler girişini korumaya yönelik bir durum yok değil mi..sadece tüm kapakların kapalı olmasına dikkat ediyoruz...Kulaklık girişinede kutunun içersinden çıkan janttı takıyoruz deil mi?

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
merhabalar...sony z2 ile suya girildiği zaman kulaklık ve hoporler girişini korumaya yönelik bir durum yok değil mi..sadece tüm kapakların kapalı olmasına dikkat ediyoruz...Kulaklık girişinede kutunun içersinden çıkan janttı takıyoruz deil mi?
kapakları kapat yeter kulaklık girişini veya hoparlörleri kapatmana veya korumaya çalışmana gerek yok

cem7110

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta sonra bu telefonu yurtdışından alacağım. Ve garantisi olmayacak. Bu sebeple bir kaç sorum var.

1- Alırken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir ?

2- Sanırım kapak açıklığı diye bir sorun var . Yani su geçirmezliği değiştiren bir durum olsa gerek.
Telefonu elime alınca nasıl anlayabilirim bunu, genellikle nerede oluyor bu sorun ?

3- Üretim yılı ve haftası sd kart yuvasının girişinde yazıyormuş sanırım. En az hangi tarihten sonrası alınmalı ?

4- Sesin karşıya boğuk gitmesi ne denli kötü, anlaşılmaz bir durum var mı karşı taraf için, çok rahatsız edici mi ?
Nasıl yorumlar aldınız konuştuğunuz kişilerden?

5- Sesin cızırtılı gelmesi ne denli kötü bir de ? Ayarlardan halledilebiliyor mu ?

6- D6502 3g versiyonu, D6503 4g versiyonu diye duydum. Bunların arasında 3G ve 4G dışında donanım olarak fark var mı?

7- Batarya ve pil ömründen memnun musunuz ?

8- Menülerde lag oluyor diye birşey gördüm. Bunda durum nedir ?

9- Başka bilmem gereken birşey var mı?

Kullanan arkadaşlar teker teker cevaplayabilirse çok memnun olurum, karar verme noktasında etkili olacak yorumlarınız.
Teşekkürler.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Bi arkadaşa z2 alcaz 14w21 seri sonrasında ısınma ve yazılım hataları ne durumda ve nerden aldınız yazabilir misiniz.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta sonra bu telefonu yurtdışından alacağım. Ve garantisi olmayacak. Bu sebeple bir kaç sorum var.

1- Alırken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir ?

2- Sanırım kapak açıklığı diye bir sorun var . Yani su geçirmezliği değiştiren bir durum olsa gerek.
Telefonu elime alınca nasıl anlayabilirim bunu, genellikle nerede oluyor bu sorun ?

3- Üretim yılı ve haftası sd kart yuvasının girişinde yazıyormuş sanırım. En az hangi tarihten sonrası alınmalı ?

4- Sesin karşıya boğuk gitmesi ne denli kötü, anlaşılmaz bir durum var mı karşı taraf için, çok rahatsız edici mi ?
Nasıl yorumlar aldınız konuştuğunuz kişilerden?

5- Sesin cızırtılı gelmesi ne denli kötü bir de ? Ayarlardan halledilebiliyor mu ?

6- D6502 3g versiyonu, D6503 4g versiyonu diye duydum. Bunların arasında 3G ve 4G dışında donanım olarak fark var mı?

7- Batarya ve pil ömründen memnun musunuz ?

8- Menülerde lag oluyor diye birşey gördüm. Bunda durum nedir ?

9- Başka bilmem gereken birşey var mı?

Kullanan arkadaşlar teker teker cevaplayabilirse çok memnun olurum, karar verme noktasında etkili olacak yorumlarınız.
Teşekkürler.
1-ölü pixel ve kasa açıklığı olmadığına dikkat edin
2-kasa açıklığı olan modellerde su geçirmezliğe olumsuz etki eden bir durum yok kullananlar su geçirmediğini söylüyor
3-14w21 ve üst serileri sorunsuzdur
4-sesin boğuk gitmesi gürültü engelleme işaretliyse oluyor olabilir ya da sudan yeni çıkarıldıysa 1-1.5 saat mikrofonların kuruması için gerekli olabilir o süre zarfında boğuk çıkıyordur
5-Cızırtılı gelmeside dediğm gibi ya ıslak ya da gürültü engelleme ayarlarından oluyor olabilir ekolayzır ayarıda yapabilirsiniz
6-D6502 yani 3gli olan model Türkiyede satılmıyor Türkiyede 4gli olan D6503 modeli satılıyor.
7-Batarya ve pil ömrü genel olarak oldukça başarılı gsmarenadanda testlerine bakabilirsin
8-Dediğiniz her cihazda olmuyor sanırım ama yazılımsal birşeyse fix güncellemesiyle hallolur yolda bir tane güncelleme var zaten 1-2haftaya gelir belkide onun içinde çözülür
9-dediğim gibi ölü pixel kasa açıklığı vs dikkat edin disbritör garantili almanızda fayda var

mekair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arabistandan alacağım arkadaşlar. Serisini nerden anlarım? Birde orda kutu içeriği nasıl biliyor musunuz?

mamidrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
14w21 serisinive sonrasını kullanan biri varmı arkadaşlar gerçekten sorunsuzmu çünki alıcam 2-3 güne ?

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Dh de birinde 14w21 var onda da kasa açıklığı varmış

ekrem3428

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Arabistan dan aldım serii 14w19 ölü piksel sorunu yok çok şükür kasa açıklığı da yok sadece oyun oynarken çok ısınıyor hata vermıyor 7 dk 4k video cekıyor sonra hata verıyor

mamidrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bazıları diyorkı Xperia z2 piyasanın en iyi telefonu olduğu için ısınma sorununu çok abartıyorlar bu doğrumu acaba :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
faturaya ek t2 ultra aldım kullanıyorum 6'' ekranı var lte 4g 13mp camera vs cihaz çok iyi ekranın büyüklüğüne göre batarya ömrüde internet 24 saat açık olmasına rağmen iyi sayılır fiyatı 1300 lira civarında android 4.3 kullanılmış bu ay 4.4 güncellemesi gelecek. bu tablet ile telefon arasında kalmış cihazı tavsiye ederim alan pişman olmaz

mamidrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir yanım z3 ü bekle diyor bir yanım z2 al diyor . z3 eylülde tanıtılır diyorlar ama z2 de erken tanılıdı ama 2-3 ay geç çıktı şimdi z3ü beklersem eylülde tanıtılır türkiyeye ocakta felan gelir . peeh kafam çok karışık :((

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
Bir yanım z3 ü bekle diyor bir yanım z2 al diyor . z3 eylülde tanıtılır diyorlar ama z2 de erken tanılıdı ama 2-3 ay geç çıktı şimdi z3ü beklersem eylülde tanıtılır türkiyeye ocakta felan gelir . peeh kafam çok karışık :((

Z2 almak için neyi bekliyorsun ki şuan en iyi telefonlardan biri Z3 ü beklersen daha çok beklersin G3 e de bakmanı öneririm.