Format Sonrası Kulaklık Çalışmıyor

dezuw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar windows 7 bilgisayara format attı. formattan önce çalışan kulaklık çalışmıyor. ilk aldığımda driver felan yüklememiştim. kulaklığın modeli snopy sn-50a. internette herhangi bir driverını bulamadım. sağ alttaki ses kısmında dijital ses (s/pdif) yazıyor. kulaklığı başka bilgisayarda denedim çalışıyor. 5+1 hoparlör var oda çalışmıyor.(bu pc de). iphone kulaklığı felanda taktım çalışmıyor. aygıtlar ve yazıcılarda da gözükmüyor ses ile alakalı bişey. nasıl düzeltecem bu sorunu.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Büyük ihtimal standard ses sürücüsü yüklü olduğu için yüklü gözüküyor ama aslında tam driver anakart marka ve modeline göre bakıp yüklemen lazım

dezuw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Büyük ihtimal standard ses sürücüsü yüklü olduğu için yüklü gözüküyor ama aslında tam driver anakart marka ve modeline göre bakıp yüklemen lazım

windows update yaptım onların hepsini yükledi galiba driver pack solution ile de tarayıp yükleme yaptım bu işlerden anlamam nasıl yaparım tam olarak

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Aynı sorun bende de var. MAsa üstü pc'nin kasanın arka tarafındaki jaglar çalışıyor sadece öndekiler çalışmıyor.

dezuw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benimde format atmadan önce öndekiler çalışmıyodu şimdi ikiside çalışmıyo

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
windows update yaptım onların hepsini yükledi galiba driver pack solution ile de tarayıp yükleme yaptım bu işlerden anlamam nasıl yaparım tam olarak

Driver pack solution çok yararlı bir program ama özellikle ses driverlarında vasat %85 bozuk yüklüyo

Aynı sorun bende de var. MAsa üstü pc'nin kasanın arka tarafındaki jaglar çalışıyor sadece öndekiler çalışmıyor.
seninkinin 3 sebebi olabilir
1 anakarta kablosu takılmamış olabilir
2 biosta Ac 97 ve HD ses ayarı
3 driver ve ses program arayüzünde ayar

dezuw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bu indirdiğim rar dosyalarını ne yapacağım

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
sağ tıklayıp winrar yada winzip yada benzeri bir program ile açacaksın

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Driver pack solution çok yararlı bir program ama özellikle ses driverlarında vasat %85 bozuk yüklüyo

seninkinin 3 sebebi olabilir
1 anakarta kablosu takılmamış olabilir
2 biosta Ac 97 ve HD ses ayarı
3 driver ve ses program arayüzünde ayar
1 olamaz. Çünkü format atmadan önce ses çıkıyordu. 2 ve 3 olabilir. biosta Ac97 ve HD ses ayarı nedir hocam biraz açar mısın konuyu?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Biosta advanced menüsünde onboard device vardır orada AC97 enable felan var oraya bak ama bence senin driver sıkıntısı

dezuw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sağ tıklayıp winrar yada winzip yada benzeri bir program ile açacaksın

içinde asusSetup.exe var onu mu çalıştıracağım. onu çalıştırdım does not support this operating system diye uyarı verdi sonrasında bişey çıkmadı.diğer arkadaşın attığınıda açtım siyah alan çıktı sonra kapandı.

dezuw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bi çözüm bulamadım hala yardım

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
O bilgisayarda hem hoparlör hem kulaklık çalışmıyorsa,aynı aygıtlar başka pclerde çalışıyorsa ve sen driverlarda bir sorun olmadığını düşünüyorsan,giriş yerlerinin bozulduğu ihtimâlini düşünebiliriz..

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bağlantısı yoktur bi bilgisayarcıya götür halleder. Benim öndeki usbler çalışmıyordu bağlantıda sorun varmış.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Bu sorun şöyle kaynaklanıyor, 3.5mm ses jack ını dıjıtal ses gırışıne takmış olabılrısınız. Normla hoparlör girişine takın masaüstünde sağ taraftaki simgeye tıklayınca hoparlör gözükürse sorunun çözülür. Tek sorun dijital olarak görüyor bilgisayar kulaklığı.

dezuw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O bilgisayarda hem hoparlör hem kulaklık çalışmıyorsa,aynı aygıtlar başka pclerde çalışıyorsa ve sen driverlarda bir sorun olmadığını düşünüyorsan,giriş yerlerinin bozulduğu ihtimâlini düşünebiliriz..

driverda sorun olabilir ki büyük ihtimal öyle ben yükleyemedim driverı nasıl yüklerim

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
driverda sorun olabilir ki büyük ihtimal öyle ben yükleyemedim driverı nasıl yüklerim
Yukarıda verilen linklerdekiler çalışmamış,çünkü driverlar win7 ile uyumsuz..Win7 yok sanırım,bilgisayarına indirdiğin driverleri çalıştır..Ama sağ tıkla uyumluluk modu de vista veya xp seç o şekilde dene..Direkt olarak yüklemmeye çalışırsan hata verir..

dezuw

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yukarıda verilen linklerdekiler çalışmamış,çünkü driverlar win7 ile uyumsuz..Win7 yok sanırım,bilgisayarına indirdiğin driverleri çalıştır..Ama sağ tıkla uyumluluk modu de vista veya xp seç o şekilde dene..Direkt olarak yüklemmeye çalışırsan hata verir..

kardeş dediğin gibi yaptım uyumluluğu xp sp2 yaptım oldu çok sağol

mrgogo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Driver Solution Pack Kullanmayın !!

Çözüm:
1 - Bilgisayarının Tüm Anakart, Ekran KArtı ve diğer donanımlarının güncel driver'larını orjinal üretici sayfasından veyachipset üreticisinin sayfasından indir.
2 - Bilgisayarını Tekrar Formatla (Çünkü Driver Solution PAck'i birkez bilgisayarında Çalıştırdın)
3 - Bilgisayarını Tekrar Kur (Driver Solution Pck'i sakın Çalıştırma yine sıçar bilgisayarının ağzına)
4 - İlk Önce Chipset Olmak üzere tüm anakart driver'larını ve diğer Driver'ları kur

Not: Driver Solution Pack Genel olarak driverları port ederek çalıştırma yöntemini kullanmaktadır, Mevcut en güncel driver'in ini dosyasına ondan önceki tüm modellerin donanım kimliklerini yazarak port etme yöntemini kullanır. Driver Solution Pack'i sadece dandik bilgisayarcılar ve işi bilmeyenler kullanmaktadır. Bilgisayar Performansını %25'e kadar düşürür.

Sorun yaşamak istemiyorsanız herzaman donanım markalarınızın orjinal sayfalarından veya üreticilerin sayfalarından download ettiğiniz driver'ları sırasıyla kurunuz ortalama olarak diğer işi bilmeden bilgisayarını formatlayan arkadaşlara nazaran %30-%40 daha hızlı ve düzgün bir bilgisayarınız olacaktır.