PMYO mülakat soru cevapları

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bu ayın 30'unda mülakatım var çıkmış sorulara bakıyorum örneğin bu sorular sorulmuş cevabı nedir hiç birşey anlamadım ?

Çok sayıda yumurtanız ve civciviniz var bunları bir sepete koyarsanız ne olur ?

1 yıllık ise pirinç dikin 10 yıllık ise ağaç dikin 100 yıllık ise insan eğitin sözünü açıklayınız

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
İkimci tip sorular kendini ifade edebilmeni test eden sorular. Nasıl yazdığına, hangi kelimeleri kullandığına, uslübuna bakarlar.

Uzun bi yazı yazman gerekiyosa giriş-gelişme-sonuç planına uygun bi yazı yazmanı tavsiye ederim. Yazmaya başlamadan önce kafanda belli bi plan kurup ona göre yaz, doğaçlama olunca tıkanabilirsin.

Örnekteki soruda uzun vadeli plan yaparken bahsedilen şeyleri yapmanın daha doğru olduğunu, uzun vadede insan yetiştirmenin herşeyden daha değerli olduğunu anlatmış. Buna uygun bi yazıyı kurallara uygun olarak yazmanı beklerler.

birinci soruyu ben de anlamadım :D

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
İkimci tip sorular kendini ifade edebilmeni test eden sorular. Nasıl yazdığına, hangi kelimeleri kullandığına, uslübuna bakarlar.

Uzun bi yazı yazman gerekiyosa giriş-gelişme-sonuç planına uygun bi yazı yazmanı tavsiye ederim. Yazmaya başlamadan önce kafanda belli bi plan kurup ona göre yaz, doğaçlama olunca tıkanabilirsin.

Örnekteki soruda uzun vadeli plan yaparken bahsedilen şeyleri yapmanın daha doğru olduğunu, uzun vadede insan yetiştirmenin herşeyden daha değerli olduğunu anlatmış. Buna uygun bi yazıyı kurallara uygun olarak yazmanı beklerler.

birinci soruyu ben de anlamadım :D
Yazma olayı yok sözlü mülakat. :)

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Böyle muallak sorular sorularak, istedikleri kişileri seçebilmenin yolunu açıyorlar. Test sisteminden kurtulmayı, başarı ve ilerleme olarak sunmak, bizim gibi kimi konularda az gelişmiş ülkelerde insanları kandırmaktır, başka birşey değil...

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Evet [MENTION=105823]bt38[/MENTION] sözlü mülakatta soruyorlar bunları,2.soru için saol 1.yi çok merak ediyorum ,babayiğit yok mu cevaplayacak :)

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Böyle muallak sorular sorularak, istedikleri kişileri seçebilmenin yolunu açıyorlar. Test sisteminden kurtulmayı, başarı ve ilerleme olarak sunmak, bizim gibi kimi konularda az gelişmiş ülkelerde insanları kandırmaktır, başka birşey değil...

İş mülakatı olsun, bazı ülkelerde üniversite giriş sınavı olsun, bu tür sorular heryerde sorulur :)

İsterseniz Türkiye'nin en başarılı üniversitelerine gidip bakın, bölümle alakası olmayan insanlar sırf test tekniğini bildiği için o sıraları işgal ediyolar. Eğer öğrenci alınırken bu tür bi sistem uygulanabilse(kolay bişey değil, bunu yaparken adil olunmalı) test tekniğinin etkisi azaltılmış, bölümle ilgili öğrenciler bölüme girmiş olur.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
İş mülakatı olsun, bazı ülkelerde üniversite giriş sınavı olsun, bu tür sorular heryerde sorulur :)

İsterseniz Türkiye'nin en başarılı üniversitelerine gidip bakın, bölümle alakası olmayan insanlar sırf test tekniğini bildiği için o sıraları işgal ediyolar. Eğer öğrenci alınırken bu tür bi sistem uygulanabilse(kolay bişey değil, bunu yaparken adil olunmalı) test tekniğinin etkisi azaltılmış, bölümle ilgili öğrenciler bölüme girmiş olur.

Benim tepkim bu soru tekniğine değil, bu ülkede bu soru tekniğinin düzgün bir seçim yapmak için değil adam kayrılmak için kullanılmasına... Test tekniği denen birşey yoktur.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Test tekniği denen birşey yoktur.
Vardır.
bunu 5.sınıftan üniversiteye girene kadar her haftasonunu dershanede geçiren bi öğrenci olarak söylüyorum.
herhangi bi üniversitenin matematik(calculus) sınavına girin. Soruları üniversite sınavında çözdüğünüz şekilde çözün ve bakın puan alabiliyo musunuz.

*forumumuzda siyasi içerikli mesaj göndermek yasak, onun için yorumunuzun diğer kısmı üzerinde fikir bildirmeyeceğim.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Adamını bulsaydın mülakata gerek kalmazdı, bunlar hep tırıvırı.

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Gireceğin yer pmyo ise kazananların bir kısmı önceden belli olduğundan hakkınla girmen çok zor.Allah yardımcın olsun :)

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Cuma ajşamı buradan bildiririm geçip geçmediğimi hakkımızda ahyırlısı olsun bakalım.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Vardır.
bunu 5.sınıftan üniversiteye girene kadar her haftasonunu dershanede geçiren bi öğrenci olarak söylüyorum.
herhangi bi üniversitenin matematik(calculus) sınavına girin. Soruları üniversite sınavında çözdüğünüz şekilde çözün ve bakın puan alabiliyo musunuz.

*forumumuzda siyasi içerikli mesaj göndermek yasak, onun için yorumunuzun diğer kısmı üzerinde fikir bildirmeyeceğim.

Test tekniği yoktur. Bunu sen doğmamışken sınavlara girmiş, girdiği sınavlar arasında 3 üniversite sinavı - 1. ve 2. basamak yani toplam 6 sınav, 2 LES olan birisi olarak söylüyorum. KOnuyu bilen testini çözer, konuyu bilemeyen testini de çözemez, yazılısını da... Üniversite sınavında sorulan Limit, Türev, İntegral soruları ile Üniversitedeki Calculus dersini karşılaştırırsan böyle saçma bir sonuca ulaşabilirsin. Lisedeki ders belki Calculas'a hazırlık olarak düşünülebilir ama gerçek Calculus ile alakası yoktur. Lisedeki direnç problemleri ile üniversitedeki Devre Teorisi'nin alakasının olmaması gibi...

Gelelim işin siyasi kısmına, forumda siyaset yasakmış, doğaldır siyaset herbir yerde yasak artık. Ama aslında siyasi yazmadım diyeceğim, nasıl diyeceksin? İktidarda hangi parti, hangi görüş olursa olsun, Türkiye'de sözlü sınavlar istismar amaçlı olarak kullanılmıştır ve kullanılacaktır, çünkü Türk insanı olarak çok dürüst olduğumuzu iddia etmekle birlikte kayırmayı çok severiz. Bu partiden bağımsız bir görüştür. Memleketlini, partilini, takımdaşını, akrabanı, tipini, mezhebini, sevdiğini kayırırız ve bunun yanlış olduğunun çoğumuz farkında bile değilizdir. Böyle bir toplumda bu kayırmayı yasal hale getirmenin yolu sözlü sınavlardır. Belki de ABD'de olduğu gibi iş ilanlarına kimi kıstasların konulmaması ve değerlendirmede bu konuların gözönünde bulundurulmaması gibi yasal değişikliklere ihtiyacımız var.

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Tamamdır arkadaşlar geçtim mülakatı :)

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Hayirli olsun. Nasildi anlat bakalim :)
Önce boy kilo ölçtüler benim kilo az biraz boy fazla sıkıntı olmasın diye pıstım işte tam sınırdan geçtik orda yırttık :D Sonra spor vardı orda baya iyi yaptım 40 saniye civarı ,soonra sözlü mülakat ordada işte kendini tanıt,neden polis olacaksın dediler ,ben anlatırken hiç tınlamıyordu arkasına dönmüş yağmur yağıyo felan diyordu :D Ben sinirlendim ama belli etmedim tmm çık dedi sert bi şekilde ben yusuf yusuf ediyom sonra geçenleri okudu ordanda geçmişim :D ,ardından akademi başkanı ile konuştuk işte kitap okuyomusun felan dedi bende bazen okurum dedim ,şimdi anlarız şurdan kart çek dedi mantık sorusu vardı işte şu soru 1-2-4-7-11-? Buraya ne gelir diye 16 dedim tmm çık dedi ordanda geçtim işlem bitti :) Elenen fazla olmadı bu sefer 20 de 2 kişi felan yani oluyor.