Android'e olan önyargılarımı yıkalım mı?

Stilex Jel

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar.
İlk olarak belirteyim amacım eleştiri yapmak değil önyargılarımı yıkıp android bir telefon almaya karar vermek.
Dolayısıyla size danışacağım....

Daha önce kullandığım android telefonlar, üst düzey cihazlar değildi haliyle memnun kalmamıştım.
Fırsatı bulduğumda ise bir iphone 5 aldım ancak zamanında çalındı.
Şimdi tekrar telefon alacağım ios işletim sistemine güveniyorum ancak iphone ekranı küçük geliyor. ve 6'yı beklemeyeceğim. İos kullanırken kısıtlamalardan bunalmıştım açıkçası. Şimdi HTC One M8 alayım diyorum. İphone 5s ile arasında kaldım şu sorulara cevap bulduğumda htc'de karar kılacağım.

Ama herkes; ''android 6 ay sonra kasar android telefon uzun zaman kullanılmaz çabuk bozulur, virüsler bulaşır telefon pert olur vs'' diyor. Bu doğru mudur? Bence samimi sözler değil bunlar sonuçta aynı fiyat aralığında cihazlar patır patır satılıyor. Benim ihtiyacım en az iki sene kullanmak, donma kasma vs çileler çekmemek. Aynı zamanda rom/root vs işlerden hiç anlamam beceremem yüzeysel kullanıcıyım, ek olarak bazen ücretli uygulama alırım.

Tüm bunları HTC One m8 karşılar mı sizce?
Şimdiden teşekkürler

Bu arada bir anket açtım telefon tavsiyeleri bölümünde, buna da katılırsanız sevinirim.
http://forum.shiftdelete.net/telefon-tavsiyeleri/372460-elma-ile-armutu-kiyaslamak.html

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ücretli uygulama almana dahi gerek kalmaz. apk sını bulup yüklersin;)

Rufet

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Simdiye kadar iyi telefon denince iphoneni hic dusunmedim
Cunki begenmiyorum her sey kisitli
Android en iyisi
Htc m8 le iphone 5s arasinda kaldiysan kesinlikle htc al

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
kasmazda kasarsa kassın hacı. lg g2 al. 1300 lira desen buna iphone 2100 olsa. 800 cepte nasıl hesap :)

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
İphone kullanan bir abi var kendisi o kadar ios sevdalısı ama android kullanıcı oldu 😄

brkytml

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İphone en fazla 2sene gider o sureden sonra yazilimi ileri tasiyip seni yeni telefon almaya iterler.. Ama androidde boyle bisey oldugunu dusunmuyorum. Birsuru rom var birsuru dalvik vs vs herseyiyle oynayabiliyosun 2sene sonra kassa bile illaki bi cm turu rom gelistiriciler var garanti bittimi yapistir bitane :D

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Android kasar veya pert olur diyenlere, bol keseden sallayan insanlara asla inanma. Benim emektar S2 4. senesine girecek hala tas gibi. Batarya sorunu vardi o da bataryayi degistirdikten sonra cözüldü.

Telefonu kullanmayip yorum yapan ziyalara kulak asma.

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hacı önce nokianın simbian işletim sistemli telefonlarından birini al sonra androide geç ben e6-00 aldım zamanında sonra note II aldım murat 131den bugattiye binmiş gibi oluyosun şerefsizim o nasıl sistemdir yaf katil olacaktım 1 mb dosya resmen 2dk da iniyodu kurulana kadar 2.5 dk bir daha töbe bedava verseler kullanmam 1100 daha iyi :D

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
3 gün önce Galaxy S4'ten General Mobile Discovery Elite'ye geçtim çok memnunum tavsiye de ederim..

Stilex Jel

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Herkese tek tek teşekkür ederim öneri bekliyorum android'e geçerim büyük olasılıkla...

Reaksiyon puanı
10,315
Yapma Ali abi :D Arkadaşımda var bir kaç tanıdığımda var galeriye tıklıyor 5 saat sonra açılıyor nerdeyse aşırı yavaş ve stabilite sorunlar var kısaca telefon ölmüş gibi. :P

bende iki yıldır s3 kullanıyorum ve hala canavar gibi. kim demiş galeriye beş saat sonra girilebiliyor diye. yok öyle birşey.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
yok öyle birşey.

Var, ama neden var? Cogu gidip telefonu kasacak abuk sabuk uygulamalar, gereksiz temalar yüklüyor. Ondan sonra vay efendim galeriye gec giriyor, vay efendim rehber bilmem kac saniyede aciliyor. Yillardir kullandim su S2'yi ne galeride sorun cikardi ne de rehberde.

Bizim is yerinde bir abi var, s2'de wifi calismiyor diyor. Telefona baktim nerde gereksiz zimbirti varsa yüklemis. Format at diyorum adam format atmaya üseniyor.

Is yerinde ayni baglanti üzerinden internete giriyorum o giremiyor. Böyle adamlar olunca android ne yapsin :)

vasooo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ios her ne kadar stabiliteli bi sistem olsa da android'in artıları çok.

sana xperia z2 , note 3 veya da g2 öneriyorum.

fakat beklesen daha iyi g3 çıkmak üzere note 4 ne zaman çıkar bilinmiyor ve z3'ün de çıkmasına az kaldı gibi.

Ayrıca galeri geç açılıyor diyenlere quickpic galeri uygulamasını tavsiye ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
toucwiz ara yüz kalkmazsa o kasar yoksa android kasmıyor iftira atma...:hammer:

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İlk android telefonum lg optimus 2x'di, berbat bir telefondu ve pahaliydi. İkincisi samsung galaxy s3'du, touch wizard bir sacmalikti. Ucuncusu nexus 5'di ama pil kapasitesi, chipsete gore yetersizdi. Simdi kullandigim telefon ise hepsinden daha ucuz olan motorola moto g ama nexus 5 kalitesinde bir telefon neredeyse. Kardesim note 3 aldi ama benim telefonumu elinden birakmiyor. Saf android bir baska diyorum. Alacaksan moto g veya moto x al. Android keyfi icin fazla harcamana gerek yok.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
bende iki yıldır s3 kullanıyorum ve hala canavar gibi. kim demiş galeriye beş saat sonra girilebiliyor diye. yok öyle birşey.

Ben afedersin k. dan uydurmuyorum görüşlerimi belirtiyorum. Ablam kullanıyordu aynı şekilde donmalar kasmalar rehbere mesajlara galeriye vs girince 2 3 saniye sonra açılıyordu. En son telefon 12 saate % 15 20 şarz olmaya başladı ve 3 kez garantiye verdiler aynı problemden düzelmediği için telefonun parasını geriye iyade ettiler. Aynı sorunları yaşayan 2 arkadaşımda var. Sizdeki kernel rom vs nedir bilmiyorum ama güncelleme aldıktan sonra telefonları kullanılamaz hale geldi. Ben s3 kötü telefon demiyorum sadece bilgimi paylaştım.

AneztesiPardusu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ama İOS daha mantıklı ve iyi bir işletim sistemi hiç yoktan güncellemesiyle yenilikler katıyor telefona ama androidde amiral gemilerine gelen özellik bir önceki seriye geç veriliyor çünkü amiral gemisi satsın diye

Reaksiyon puanı
2,148
Var, ama neden var? Cogu gidip telefonu kasacak abuk sabuk uygulamalar, gereksiz temalar yüklüyor. Ondan sonra vay efendim galeriye gec giriyor, vay efendim rehber bilmem kac saniyede aciliyor. Yillardir kullandim su S2'yi ne galeride sorun cikardi ne de rehberde.

Bizim is yerinde bir abi var, s2'de wifi calismiyor diyor. Telefona baktim nerde gereksiz zimbirti varsa yüklemis. Format at diyorum adam format atmaya üseniyor.

Is yerinde ayni baglanti üzerinden internete giriyorum o giremiyor. Böyle adamlar olunca android ne yapsin :)

Aynen öyle yok battery doctor yok emoji bilmem ne üstüne bisürü sözde sistem koruyucu uygulama. Çevremde kullananlara bakıyorum notification bar dopdolu gereksiz uygulamalardan.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Aynen öyle yok battery doctor yok emoji bilmem ne üstüne bisürü sözde sistem koruyucu uygulama. Çevremde kullananlara bakıyorum notification bar dopdolu gereksiz uygulamalardan.

Stok 4.3 mü kullanıyorsun S3'te? Tavsiye eder misin 4.3'ü?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ios stabil diyorsunuz da bunu ip4 kullanan arkadaşıma söyleyin.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Sitede konu okunmuyor ya boyuna 2. sayfaya atıyor... Deli oldum her 5 saniyede bir... Düzelene kadar ben kaçar :)

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İphone 5 kullanıyorum. Evde android tablet ve başka bir HTC android telefon var. Eğer iphone 6 ya geçiş yapmazsam sonraki telefonum inşallah HTC olacaktır. Samsung, Htc, LG kullanmışlığım var bence en stabil android sürümleri HTC den çıkıyor.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
iphone 4s imi satıp 1000tl ye sıfır lumia 925 aldım. çok memnunum. bence wp hem androidi hem ios u geride bırakacak..

q0kh4y

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Htc One m8 al ama onu da çaldırma :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Htc One m8 al ama onu da çaldırma :D