Soma'da büyük felaket: 301 madenci hayatını kaybetti!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nemre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Bizim gazeteciler süreyi düzgün kullanamadi. Hep bir agizdan konustular sürekli. Cogu soru gümbürtüye gitti.

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Aman bu konuda kimse hükümete laf etmesin aman diyim, bazı bazı trollerin zoruna gidiyor gerçekler.

Sen şimdi niye hükümete laf atmayın diyip ortalığı karıştırmaya çalışıyosun ki. Kendini mi tatmin etmeye çalışıyosun. İkı dakka sus da haber varsa paylaş

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ironiden de anlamaz oldunuz. madem mod un yazdığını anlamıyorsun. sus da salak durumuna düşme

lütfen sizde ironik cümleler kurmayın. zeka seviyesine göre cümleler kurun

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Soma holding yetkilileri Basın açıklaması yapılıyor.

Gürkan, "Madeni işletmeye devam edeceğiz. Bu sahanın sahibi ben değilim bu sahanın sahibi Türkiye Kömür İşletmeleridir. Eğer Türkiye Kömür İşletmeleri vazgeçerse burada üretimi durdururuz." dedi

160520141121259625915_3.jpg

160520141039299514077_3.jpg

160520141042459511157_3.jpg

Söz konusu maden ocağının devlete ait olduğunu ve Rödövans değil hizmet alımı yöntemiyle Soma A.Ş'ye verilmiş.

Yani suç devlette değilmiş. Sahalar devletin kimin olucak başka. Firmaların sorumluluğunda işçiler.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Tamam günah keçiside bulunduğuna göre konu kapanabilir. Zaten koç holdingle Erdoğanın arası malum bir taşla iki kuş vuruldu diyebiliriz. Öyle bir ülkeyiz ki vatandaşı olduğum için utanıyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
koç holdingle kurdukları tek ilişki 40 yıl önce vehbi koçtan devralıp işlettikleri maden, o da 2.5 sene sürmüş sonra ortaklığa son vermişler, koçlar madeni kendileri işletmeye karar vermişler.

sonrasında bu alp gürkanın devletle, hükümetle, tki ile, yandaş ciner ile tuttuğu işleri, çeklien peşkeşleri, ihaleleri, rantları kimse konuşmayacak mı? devlette 1/6 fiyatına çıkarma sözü verirken hiç düşünmemişler mi kardeş nasıl olacak bu, hangi maliyetlerden kısacaksında bukadar ucuza çıkartacaksın diye? Bizzat bu madenlerin ruhsatını başbakandan almamışlar mı? Seçimler öncesi bu madencileri zorla, yemek fişlerine el koyarak, miting sonrası dağıtma koşulu getirerek, başbakanın mitingine götürüp, baret sallattırmamışlar mı? alp gürkanın hükümetin koruması altında olması, odasında uzun adam resimlerinin asılı olmasını görmezden mi geleceğiz? bakanların öve öve bitiremedikleri maden bu mu?

birtakim medya, soma diye sürekli başbakan ve bakanların konuşmalarını ziyaretlerini ekrana getirdiğinden(yumruk ve tekmeyi sansürlediler gerçi), oradaki madencilerin halkın ne dediğinden, ne konuştuğundan haberleri yok anlaşılan.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Her gelen habere inanmayın, gezide örneklerini gördük malesef.

AneztesiPardusu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Zaten buradaki modlarda yöneticilerde aman ucu tayyibe hükümete dokunan herşeyi siliyorlar zaten ne bekliyorduk ki

ykaduman

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Allah herkese sabır versin.sizlerden rica ediyorum spekülatif haberleri paylaşmayın sonra yanlış çıkıyor bu haberler,siz de yalancı konumuna düşüyorsunuz.

Berk9405

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çalışma Bakanının verdiği bilgiye göre, Soma'da facianın yaşandığı madende daha önce 3 DEFA kömürün yanması sonucu ÖLÜMLÜ kaza yaşanmıştır! Daha önce defalarca AYNI MADENDE AYNI SEBEPTEN madenciler ölmüş. Kimse tutuklanmazsa, kimse görevinden alınmazsa ölmeye devam ederler.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

http://www.odatv.com/vid_video.php?id=8D1CF

:)

[h=1]Soma Holding'in soru sordurtmayan kadını AKP'nin çalışanı çıktı[/h]
Soma faciasının olduğu madenin yöneticileri bugün bir basın toplantısı yaptı. Basın toplantısının içeriğine dair haberlerimizi okudunuz.

Peki, o basın toplantısında Soma Holding yöneticilerinin arkasındaki kadın kimdi?
Hani, şu soru soran gazetecileri azarlayan?
Yanıtlıyoruz:
Adı Sema Demiral.
Accord İletişim ajansının başkanı.
Peki nedir bu Accord Ajansı?
En özetiyle söyleyelim; AKP’nin resmi PR ajansı.
Yani AKP’nin kurumsal iletişiminden tutun da, medya ilişkilerine kadar birçok faaliyetini organize eden şirket.
Yani…
Yanisi şu:
AKP’nin resmi ajansıyla, Soma Holding’in resmi ajansı aynı!

AKP dışındaki müşterilerini listeledikleri sayfada Soma Holding açıkça görülüyor:

bnvwpjscaaabykw%281%29.jpg

Al gülüm ver gülüm, anlayacağınız…
Biri “denetim” mi dedi?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

Ben o görüntüyü başka açıdan izledim, Başbakan'ın hırpaladığı falan da yok zaten. Başbakan adamın boynuna elini atıp kendine çekiyor. Niyetini kimse bilemez. Gürültüden dolayı daha yakından konuşmak için (ne konuşacağını da bilemeyiz) boynuna sarılıp kendine çekiyor. Korumalar adamı tutup başbakanın elinden alıyor. Başbakanın eli de adamın boynundan sıyrılırken yumruk atmış ya da iteklemiş gibi görünüyor arkadan bakınca. Ondan sonra yanlışı korumalar yapıyor. Adamı baya bi hırpalıyorlar. Adamın orada ne dediği, ne yaptığı belli değil ama korumaların yaptığı yanlıştır. Zaten adamın kendisi de başbakan istem dışı tokat attı diyor. Belki de adama yaklaşırken korumaların dengesiz hareketlerinden dolayı başbakanın eli adamın yüzüne çarpmış da olabilir. Adamı dövmek gibi bir niyeti olsa neden boynuna sarılıp kendine çeksin? Sıkıp boğacak mı yani?
Olayı "başbakan vatandaşa yumruk attı" değil de, "başbakanın korumaları adamı linç etme girişiminde bulundu" diye haber yapsaydılar daha samimi olurdular. Tabi mesele yine o dayak yiyen adam değil. Mesele başbakanı kötülemek. En ufak olaydan provokasyon çıkarmak..

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Çalışma Bakanının verdiği bilgiye göre, Soma'da facianın yaşandığı madende daha önce 3 DEFA kömürün yanması sonucu ÖLÜMLÜ kaza yaşanmıştır! Daha önce defalarca AYNI MADENDE AYNI SEBEPTEN madenciler ölmüş. Kimse tutuklanmazsa, kimse görevinden alınmazsa ölmeye devam ederler.

http://www.odatv.com/vid_video.php?id=8D1CF

:)

Soma Holding'in soru sordurtmayan kadını AKP'nin çalışanı çıktı

Soma faciasının olduğu madenin yöneticileri bugün bir basın toplantısı yaptı. Basın toplantısının içeriğine dair haberlerimizi okudunuz.

Peki, o basın toplantısında Soma Holding yöneticilerinin arkasındaki kadın kimdi?
Hani, şu soru soran gazetecileri azarlayan?
Yanıtlıyoruz:
Adı Sema Demiral.
Accord İletişim ajansının başkanı.
Peki nedir bu Accord Ajansı?
En özetiyle söyleyelim; AKP’nin resmi PR ajansı.
Yani AKP’nin kurumsal iletişiminden tutun da, medya ilişkilerine kadar birçok faaliyetini organize eden şirket.
Yani…
Yanisi şu:
AKP’nin resmi ajansıyla, Soma Holding’in resmi ajansı aynı!

AKP dışındaki müşterilerini listeledikleri sayfada Soma Holding açıkça görülüyor:

bnvwpjscaaabykw%281%29.jpg

Al gülüm ver gülüm, anlayacağınız…
Biri “denetim” mi dedi?
bende izledim yöneticilerin basın açıklamasını gazeteciler aynen lise öğrencileri gibi herkez kendi ağzından sorular soruyor bir düzen yok o bayan arkadaş ne yapsın gazeteciler tam bir kaos ortamı oluşturdu.

Berk9405

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben o görüntüyü başka açıdan izledim, Başbakan'ın hırpaladığı falan da yok zaten. Başbakan adamın boynuna elini atıp kendine çekiyor. Niyetini kimse bilemez. Gürültüden dolayı daha yakından konuşmak için (ne konuşacağını da bilemeyiz) boynuna sarılıp kendine çekiyor. Korumalar adamı tutup başbakanın elinden alıyor. Başbakanın eli de adamın boynundan sıyrılırken yumruk atmış ya da iteklemiş gibi görünüyor arkadan bakınca. Ondan sonra yanlışı korumalar yapıyor. Adamı baya bi hırpalıyorlar. Adamın orada ne dediği, ne yaptığı belli değil ama korumaların yaptığı yanlıştır. Zaten adamın kendisi de başbakan istem dışı tokat attı diyor. Belki de adama yaklaşırken korumaların dengesiz hareketlerinden dolayı başbakanın eli adamın yüzüne çarpmış da olabilir. Adamı dövmek gibi bir niyeti olsa neden boynuna sarılıp kendine çeksin? Sıkıp boğacak mı yani?
Olayı "başbakan vatandaşa yumruk attı" değil de, "başbakanın korumaları adamı linç etme girişiminde bulundu" diye haber yapsaydılar daha samimi olurdular. Tabi mesele yine o dayak yiyen adam değil. Mesele başbakanı kötülemek. En ufak olaydan provokasyon çıkarmak..
bak birader senin gözün kör olmuş. başbakanını aklamak için dansöz gibi kıvırıyorsun. görüntülerde net bir şekilde başbakanın yumruk attığı görülüyor. ve bb "ne kaçıyorsun lan israil dölü" diye bağırıyor. ve sen diyosun ki konusmak için böyle yaptı. yazık sana be. sonra da bütün suçu korumalara atıyorsun. bbnin kendi adına yumruğu atıyor sonra da korumalara emri veriyor başka açıklaması yok. bbnin emri olmadan döver mi korumalar o adamı.

adamın kendisi bb istem dışı tokat attı dedi demişsin. akıl var mantık var. o adam söylebilir mi bana yumruk attı diye. kim bilir ne şekilde tehdit etmişlerdir o adamı.

medyanın amacı bb yi kötülemek diyorsun provokasyon diyorsun. e koskoca başbakan 100 tane korumasının etrafında ne kaçıyosun lan israil dölü diye delikanlılık(!) yapıp yumruk atsın sonra suçlu medya olsun.

bak birader senin gözün kör olmuş. başbakanını aklamak için dansöz gibi kıvırıyorsun. görüntülerde net bir şekilde başbakanın yumruk attığı görülüyor. ve bb "ne kaçıyorsun lan israil dölü" diye bağırıyor. ve sen diyosun ki konusmak için böyle yaptı. yazık sana be. sonra da bütün suçu korumalara atıyorsun. bbnin kendi adına yumruğu atıyor sonra da korumalara emri veriyor başka açıklaması yok. bbnin emri olmadan döver mi korumalar o adamı.

adamın kendisi bb istem dışı tokat attı dedi demişsin. akıl var mantık var. o adam söylebilir mi bana yumruk attı diye. kim bilir ne şekilde tehdit etmişlerdir o adamı.

medyanın amacı bb yi kötülemek diyorsun provokasyon diyorsun. e koskoca başbakan 100 tane korumasının etrafında ne kaçıyosun lan israil dölü diye delikanlılık(!) yapıp yumruk atsın sonra suçlu medya olsun.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
'4-5 ay sonra olsaydı, yaşam odasına kaçarlardı' diyor. Hay Allah bilemediler, ölmek için çok acele ettiler.
Sinirden delirmemek elde değil!!! İnsan hayatı bu kadar ucuz değil arkadaş, bu ne!!!

Bu sendika taksime gireceğiz diye uğraşırken, orada burada provakasyon yapacağına, yakıp yıkacağına işçilerin sorunları ile neden ilgilenmemiş! 1 mayısta alanlara ineceğine, üye işçilerinin şartları konusunda neden baskı yapmamış kimseye!?!?!?!

Bak ordan sana katılıyorum sendiklar hakkında hükümetden haric bu sendikaların denetim birimleri olması lazım bilirkişeri ve sağlığı uzmanları olmasın lazım devlete ve özel denetim şirketleri sadece yapmasın diyelim devlet gözyumdu bazı şeyleri ozaman sende kendi denetim müfetişlerinle denetleme yapacaksın orda burda bağırıp cağıracana bu türk uygulamalara gecilmesi lazım sendiklar.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19

Ne bicim insansın yahu gözü kör kulağı duymaz atat turar Troll kaç para aldın.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
"Niye kaçıyorsun ulan İsrail dölü?"

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30

Ben de videoyu sessiz olarak ilk izlediğimde seninle aynı fikirdeydim ta ki kulaklığı takıp bir kaç kere izleyene kadar.

AneztesiPardusu

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Bloother arkadaşlığımız bir yana ama bu yaptıgın resmen başbakana yalakalık olur görse sana bir daire ve makam verirdi seni özel kalemi yapardı. o adam korumaların arasında gel burada yuhla diyecek ödleklikte halkın arasında değil korumaların arasında yaşayan ödlek, özel kalemi tekme tokat atarsa basbakanda vurur neden vuramaz diyorsun adam kendi bile dedi vurdu yok koruma su bu yerim o korumaları, vurmus işte ne yani onu savunmak falan, allaha tapar gibi şu adama tapmayı bırakın ya göz var nizam var adam kendi bile dedi tokat attı yazıktır. allah kitap diyip burada gelip hırsız, milleti hor görenı korumayın vicdan sahibi olun ya

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Duymadığım için öyle ihtimaller üzerine konuştum. Öyle bir şey demesi elbette yakışmaz. Özür dilemelidir. Eğer küfrettiği kişi gerçekten somalı bir vatandaşsa. Yok provokatör ise yine yakıştırmam ama bu kez özürü ona değil ona oy verenlere borçlu. Yani her türlü bir özür borçludur başbakan. Buna lafım yok. Körü körüne savunmak değil, siz körü körüne karalarken haklı mısınız da beni eleştiriyorsunuz? Gözünüzle görmeden, kaynağı belirsiz haberlerle millete, ona buna iftiralar atarken çok mu masumsunuz? Ben bir kişinin hakkına girmekten Allah'a sığınırım. Korumaların yaptığı yanlış dedim, Başbakan'ın buna izin vermesi yanlış, eleştirilebilir dedim. Yumruk attığını yavaş çekimde de göremedim. Kameralar sağa sola savruluyor çekerken. Zaten çekenleri de, çekmeyeceksin diye darp ediyorlardı. Bunları mı savundum ben?
Ayrıca ne masum görünenlerin terör bağlantıları çıktı. Kimse de kusura bakmasın. Ayrıca Başbakana bunu yakıştırmayanlar gidip vatandaş yumruklayan, mitingten sonra "o vatandaş değil akp'li" diyen Sarıgüle oy verdiler.. Kimse burda sütten çıkmış ak kaşık değil. Beni eleştirmek için önce kendinizi düzeltin..

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bloother arkadaşlığımız bir yana ama bu yaptıgın resmen başbakana yalakalık olur görse sana bir daire ve makam verirdi seni özel kalemi yapardı. o adam korumaların arasında gel burada yuhla diyecek ödleklikte halkın arasında değil korumaların arasında yaşayan ödlek, özel kalemi tekme tokat atarsa basbakanda vurur neden vuramaz diyorsun adam kendi bile dedi vurdu yok koruma su bu yerim o korumaları, vurmus işte ne yani onu savunmak falan, allaha tapar gibi şu adama tapmayı bırakın ya göz var nizam var adam kendi bile dedi tokat attı yazıktır. allah kitap diyip burada gelip hırsız, milleti hor görenı korumayın vicdan sahibi olun ya

Ben siyasi konularda arkadaş ayırmam kardeşim. Benim chpli arkadaşım da var, mhpli arkadaşım da var. Ben desteklediği partiye göre arkadaş ayırmam. Burada tartışıyorsak o burada kalır. Şahsıma hakaret etmediğin sürece...

AneztesiPardusu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben siyasi konularda arkadaş ayırmam kardeşim. Benim chpli arkadaşım da var, mhpli arkadaşım da var. Ben desteklediği partiye göre arkadaş ayırmam. Burada tartışıyorsak o burada kalır. Şahsıma hakaret etmediğin sürece...

Ben zaten hakaret etmedim sadece arkadaşlığımız bir yana dedim yani yanlış bir farkını sana söyledim yani. O adamı lüzümsuz yere korudugunu vuramaz mı yani o insan değil mi ? vurmus adamda cıkıp söyledi o vurdu diye sen halen bir savunca içindesin onu söylemek istedim sadece zaten genel olarak anlamıştır ana söylemek istediğimi

zaten bende insan ayırmıyorum alevi-sünli-kürt-türk-Akapeli-CHP-MHP'li sadece insan olmalı ve her konuya tarafsız ve gözlemci gözüyle izah ve tespit etmesi gerekir

GelirVergisi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Böyle felaketlerden sonra maalesef iş güvenliği tartışılmaya başlanıyor. Bugün öğlen saatlerinde izledim firma sahibi ve yanında bir kaç kişinin basının sorduğu sorulara cevap verdiği programı. Yalnız programı bir kafe ortamında izliyordum, bazı insanlar neden böyle sorular soruyorsunuz diye homurdanıyordu. Neden sorulmasın ki? Bilmemiz gerekmez mi ne olduğunu. Kader diyerek olayı unutmak mı gerekir?
Şayet bütün iş güvenliği mevzuatı uygulanmış ise ve buna rağmen bu kadar insan şehid olduysa o zaman bunun adına kader diyebiliriz. Ama öyle değilse bu felaketdir, cinayettir.
Maalesef ülkemizde iş güvenliği yasası var ama uygulama noktasında hiç titiz değiliz, değil mevcut hükümet, hükümetlerin allamesi gelse ne olacak eğer bizler iş güvenliğine bu kadar kayıtsız kalırsak.
Şİmdi osgb lerde var, bakın göreceksiniz yine iş kazalarına son veremeyecekler. Çünkü mantalite değişmedikten sonra istediğiniz kadar yasa çıkarın ve istediğiniz kadar kontrol için kurumlar yetkilendirin ne olacak ki?
Yazık bunca insana ve arkalarında bıraktıkları sevdiklerine.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben zaten hakaret etmedim sadece arkadaşlığımız bir yana dedim yani yanlış bir farkını sana söyledim yani. O adamı lüzümsuz yere korudugunu vuramaz mı yani o insan değil mi ? vurmus adamda cıkıp söyledi o vurdu diye sen halen bir savunca içindesin onu söylemek istedim sadece zaten genel olarak anlamıştır ana söylemek istediğimi

zaten bende insan ayırmıyorum alevi-sünli-kürt-türk-Akapeli-CHP-MHP'li sadece insan olmalı ve her konuya tarafsız ve gözlemci gözüyle izah ve tespit etmesi gerekir

Zaten ben de tarafsız bakmaya çalışıyorum. Ancak işin diğer tarafını sağolsun arkadaşlar burada yeterince paylaşıyorlar, ben de bu tarafını yazınca körü körüne savunmuş oluyorum. Açıkça da şunu belirteyim, ben kendi fıtratımda başbakanın yerinde olsaydım daha beterini yapardım. Savunmuyorum ama ben daha beterini yapardım. Biz burada elimizde son model telefonlarla, bilgisayarlarla oturduğumuz yerden çok rahat eleştiriyoruz, bir de kolaysa kalkıp 1 gün ülke yönetelim hadi. 1 gün başbakan olalım, kafayı yemezsek adam değilim. Anca konuşmayı biliyoruz. Başbakan yanlış yaptı, savunmuyorum ama 17 aralıktan beri ne kadar olay oldu, onlarca yalan haber, provokasyon yapıldı. her haltta başbakana yüklenildi. Ben olsam ana avrat dümdüz söverdim çok açık söylüyorum.. Adam orada ağzını açmadan dikildiği halde mi başbakan gitti adama saldırdı? Ne kadar tarafsızız acaba? Kendimizi hep mağdurun yerine koyuyoruz. Sonra da tarafsız olduğumuzu söylüyoruz..

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Kimi arkadaşlar fark edemedi herhalde; Somalı, başbakanı da kovdu, cumhurbaşkanını da, Kılıçdaroğlu'nu da, Uğur Dündar'ı da. Daha hâlâ provokatör diyorlar.

cagdasc

Asistan
Reaksiyon puanı
14
başbakan savunucuları burada bir şeyi atlıyorlar! adam 2014 yılında kendisini yeni türkiye nin lideri olarak gösteriyor ama maden kazalarıyla ilgili örnek verirken insanları aptal yerine koyarak 1860 yılından, 1940 yılından, 1970 yılından çeşitli ülkelerden örnekler veriyor. yok böyle bir akıl tutulması. elbette sorumlu başbakanın kendisi bizzat değil ancak bu tip olaylarda hesabı verecek olan denetimleri yaptığı için devlettir.bugün de gördük ki madenin mevcut kaza gerçekleştiği anda yaşam odaları mevcut değilmiş! belki de bu hiç yoktu! belki de bundan önceki yapılan haberli denetimlerden bu yaşam odası olmadan sıyrıldı bu firma/firmalar.
başbakan yapmadı ki bunu ondan hesap soruyorsunuz diye kimseyi kollayamazsınız sayın yorumcular. zaten bu ülkede başbakandan ne hakimler, ne savcılar ne de polis hesap sorabiliyor artık. hükümetin aleyhinde çıkan mahkeme kararları bile sallanmıyor artık. bırakın da ondan kendisini seçen/seçmeyen halkı hesap sorabilsin.! (küfür ve tokat olayına girmiyorum bile)