LG Nexus 5 Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kadima
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ozzynight

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Nexus 5 tek bi az bulduğum yanı kamera ve bataryası ama 4.4.3 ile bu sıkıntıyı aştı onu bırak cihaz Türkiyede 2015 girerken 5.0 alıcak gibi gözüküyor 4.4.5 güncelleme ne zaman verilicek ?
Yeni bir işletim sistemi eski sistemin düzelmiş ve stabil çalışmış olan sürümüdür adamlar tutupda baştan yazılım yazmıyor olanı dahada güçlü yapıyorlar. Kişiye kalmış ister yükle ister yükleme.
Lg G2 ve Nexus 5 kullanıyorum çok şükür bir sıkıntı arıza görmedim.
Lg çalışmaların devamını diliyorum Nexus 6 nasıl olucak merak ediyorum :)

androidx

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Burda daha önce mesaj yazmıştım yurt dışından cihaz gelicek araniza katilcam diye bu durum biraz ertelendi gibi arkadaşlar.

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Moruklar Nexus 4 kasım 2012 de çıkmıştı. 17. Ayını doldurdu.

Google 18 ay diye güncelleme destek süresi zımbırtısı var. Destek süresi bitecek mi sizce?

Not: Galaxy nexus 21 ay güncelleme almıştı

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Google güncelleme vermese bile kaynak kodları verdiği için ve Galaxy nexusta cm11 cayır cayır çalıştığı için endişe etmeye gerek yok.
Nexusa herşey biter geliştirici desteği bitmez kafam çok rahat

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Öyle tabi de merak ettim. Nexus 5 in alacağı her güncellemeyi alabilecek donanımda. Google in samimiyetini göreceğiz bakalım

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
S4 proya destek kesılmedıgı sürece google ters yapmaz yaparsa Qualcomm

gökalpsenyurt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Beyler size bi sorum olcak bn g2 kullaniyorum 4.4.2 guncellemesinden sonra telefonda pil suresi baya azaldi nexus 5 te nasil yoksa 4.4.2 nin bir sorunumu ?

ErTürk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben Nexus 5 bootloader kilidini açtım şimdi telefounu nasıl eski haline tekrar getirebilirim.Sırf bu sebeple art moduna geçiş yapmıyor acil yardım edin gözünüzü seveyim.

tsche

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sayın Nexus 5 kullanıcıları, size bir-iki sorum olacak.

1. Haricis bellek kartı takılamıyor, batarya, kapak çıkarılamıyor. Bunlarla ilgili herhangi bir sorun yaşadınız mı?

2. Telefonun şarjı uzun süre dayanmıyor diyenler gördüm. Bu konuda yorumunuz nedir?

3. Telefonu tavsiye ediyor musunuz?

ErTürk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayın Nexus 5 kullanıcıları, size bir-iki sorum olacak.

1. Haricis bellek kartı takılamıyor, batarya, kapak çıkarılamıyor. Bunlarla ilgili herhangi bir sorun yaşadınız mı?

2. Telefonun şarjı uzun süre dayanmıyor diyenler gördüm. Bu konuda yorumunuz nedir?

3. Telefonu tavsiye ediyor musunuz?

1.Soru: Eğer aşırı iyi oyunlar oynamadıktan sonra sıkıntı yaratmaz bellek. 1-3 tane 1-2 GB lik oyun yukleyebilirsiniz. Çünkü hafiza 12,55 GB yani bu kullaniciya bağlı.

2.soru: Eğer sık oyun oynayan biriyseniz sabah 7 den öğlen 1-2 yi cikarir yada çıkarmaz şarj. Ama ara sira oyun oynar interneti kullabirsaniz aksam 5-8 saatlerini rahat cikarir telefon. Ayrıca art modunda telefon kullanilmadigi zaman hemen hemen hic şarj harcamiyor .

3.Soru Acikcasi ben s3 kullanicisydim daha sonra nexus5 e geçtim. En büyük gozle gorulur fark kesinlikle bekleme yapmaması kasmamasi donmamasi oldu. Telefon asiri derecede iyi. RAM kullanimi en fazla asphalt 8 oynarken dahi 65. Normal kullanımda 30-45 arasi. Fiyatda uygun. Alınabilecek telefonlardan.

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bir de simdi one plus one cikti basimiza :( yakinda one plus one fan boylari burayi isgal eder :D Bu arada nexus 5 kullanan arkadaslar kamera ve pil performansi hakkinda bilgi verebilir mi

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
İki gun kullanma firsatim oldu. Kamerasi fena degil iyi de degil idare eder

Pil olayi n4ten iyi 1 gunu rahat cikariyor. Uyku modunda pil tuketmiyor.

Yalniz Oneplus in boot videosunu izledim telefon üç saniyede açılıyor iyi makina

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Moruklar Nexus 4 kasım 2012 de çıkmıştı. 17. Ayını doldurdu.

Google 18 ay diye güncelleme destek süresi zımbırtısı var. Destek süresi bitecek mi sizce?

Not: Galaxy nexus 21 ay güncelleme almıştı

18 ay kesin güncelleme vericez demişler. Ondan sonraki zaman içerisinde keyiflerine göre vericeklerdir. Nexus zaten güncellemesi ile önde olduğu için nexus 4'e 18 aydan sonra verir diye düşünüyorum.

spears

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://www.mobilcadde.com/aksesuarlar/lg-google-nexus-5-aksesuarlari adresinden uygun tüm kılıfları görebilirsin.

Ben spigen öneririm kendim de kullanıyorum ama kapaklı istiyorsan seçenek de çok.
@St. Benoit "Spigen" modellerinden hangisini kullanıyorsun?
İki tane şeffaf spigen modeli var, onlar çok güzel görünüyor. Bir tanesi ince bir tanesi normal kalınlıkta.
Benim Nexus 5'im de mayıs ayında amerikadan gelecek bir aksilik olmazsa.:laugh:

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İki tane şeffaf spigen modeli var, onlar çok güzel görünüyor. Bir tanesi ince bir tanesi normal kalınlıkta.
Slim Armor serisi çok iyi

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91

Dostum Telefonu koruyan kılıf denildiği zaman aklıma ilk Spingen geliyor model olarakta Slim armor en cok tercih ediliyor diye duyuyorum. G2me bende almayı düşünüyordum slim almor fakat kılıf konusunda fobim var ne jelatin nede kılıf kullanıyorum :) Aslında cok iyi koruyor.

http://www.spigen.com/nexus-5-case-slim-armor.html Bu işini görür almak istersen eğer.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar telefonun tüm özellikleri benim için uyuyor gayet güzel yalnız bataryası 2-3 saat oyunla 3- saat internet müzikle tam 1 gün dayanırmı ...
14 saat yeterli...

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Sonunda bende aranıza katıldım :) Arkadaşlar ilk anroid telefonum olacak.Geldiğinde ilk şarj önemli mi ? 8 saaat muhabbeti felan var.İlk şarjı nasıl yapmalıyım ? Şeffaf jelatin alacam öneriniz nedir ? Kendim takabilir miyim ? Program vs önerilerinizide yazarsanız sevinirim.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Sonunda bende aranıza katıldım :) Arkadaşlar ilk anroid telefonum olacak.Geldiğinde ilk şarj önemli mi ? 8 saaat muhabbeti felan var.İlk şarjı nasıl yapmalıyım ? Şeffaf jelatin alacam öneriniz nedir ? Kendim takabilir miyim ? Program vs önerilerinizide yazarsanız sevinirim.

Öncelikle hayırlı olsun LG yi tercih ettiğin içinde teşekkürler iyi seçim.

Telefonu ilk açtığında içinde bir miktar şarz vardır onu bitir yani bitir dediğim ekrana '' Şarzınız % 10 15 falan kaldı takın '' yazana kadar kullan ardından şarza tak.

%100 olduktan sonra Yandaki şarz kutusunun içinde elektrik işareti gidene kadar şarzda tutmaya devam et. %100 olduktan sonra o kutucuğun içindeki elektrik işareti gitmesi 1 saat falanda alabilir. İşaret gittiği zaman şarzdan çek. Öyle 10 saat 12 saat tutman tamamen eskide kaldı yeni pillerde bitti artık o şey.

Eğer %100 olduktan sonra elektrik işaretide kaybolursa cıkartabilirsin. Biz G2 kullanıcılarında o işaret olduğundan sizdede olduğunu düşünüyorum.

Jelatini kendin takmayı deneme dikkat ve tecrube ister. En iyisi telefoncuya taktırtmak.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu arada program olarak Clean Master öneririm bence her telefona şart bir uygulama. Gereksiz dosyaları temizliyor, Ram temizlemesi yapıyor, Uygulama kaldırırken çerezlerini siliyor. Bence şart bir uygulama.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344

Gelir gelmez uygulama yuklwmeden sadece antutu testi yukleyip bir yapar misin?

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Gelir gelmez uygulama yuklwmeden sadece antutu testi yukleyip bir yapar misin?

Ben yaptım kitkat uyumsuzluğu+hile yapılmadığı için az çıkıyor şu sentetik saçma testlere takılmayın artık, benim G2de 4.2.2 38465 almışlığım var bunu alınca en hızlımı oldu, nexus net daha akıcı,kullanıcı deneyimi önemli bence,mesela G2 kitkatla çok net hızlandı ama antutuda 32000 falan alıyor maksimum.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Ben yaptım kitkat uyumsuzluğu+hile yapılmadığı için az çıkıyor şu sentetik saçma testlere takılmayın artık, benim G2de 4.2.2 38465 almışlığım var bunu alınca en hızlımı oldu, nexus net daha akıcı,kullanıcı deneyimi önemli bence,mesela G2 kitkatla çok net hızlandı ama antutuda 32000 falan alıyor maksimum.

Bence telefonları Antutu vs gibi programların verdiği puanlara göre değerlendirmemek lazım. Zamanında 38 Bin çıkan G2'im şu anda 22bin çıkıyor kit kata geçtikten sonra yani g2deki donanım ile veya nexus 5teki donanım ile oyunda kasma masma olacağını sanmıyorumki yani en sonra en kral donanımlar koyulmuş neden bir problem cıksınki ? zaten biri saf android, g2 dede kit kat var g2de eskiye göre aşırı hızlandı. Kısaca testlerle telefonları değerlendirmemek lazım.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bence telefonları Antutu vs gibi programların verdiği puanlara göre değerlendirmemek lazım. Zamanında 38 Bin çıkan G2'im şu anda 22bin çıkıyor kit kata geçtikten sonra yani g2deki donanım ile veya nexus 5teki donanım ile oyunda kasma masma olacağını sanmıyorumki yani en sonra en kral donanımlar koyulmuş neden bir problem cıksınki ? zaten biri saf android, g2 dede kit kat var g2de eskiye göre aşırı hızlandı. Kısaca testlerle telefonları değerlendirmemek lazım.

Aynen katılıyorum sana.

beratfur67

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cok güzel telefon tamamda saf android olduğu için lg nin g2 sinden düşük kalıyor yani üreticiler aslında hani alıp kodluyolarya bu 4.4 saf android suanda diğer sony lg samsung gibi firmalardan daha düşük duruyo aslında suan nexus haricinde kullanılan androidler sony lg samsungun ürettiği vb. cok üst düzey bi android yani suan onlara göre biz android 6 kullanıyomusuz gibi oluyor ama tabi nexus güzel telefon laf yok ona

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
cok güzel telefon tamamda saf android olduğu için lg nin g2 sinden düşük kalıyor yani üreticiler aslında hani alıp kodluyolarya bu 4.4 saf android suanda diğer sony lg samsung gibi firmalardan daha düşük duruyo aslında suan nexus haricinde kullanılan androidler sony lg samsungun ürettiği vb. cok üst düzey bi android yani suan onlara göre biz android 6 kullanıyomusuz gibi oluyor ama tabi nexus güzel telefon laf yok ona

Nexus içi boş olduğu için haliyle biraz daha akıcı oluyo,G2 çok fazla özellik var ama biraz daha sade olabilirdi bence,neyse bizim evde ikisi de var tercihim G2.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91

Ahahaha sallamışsında sallamışsın bro :):):)

Şu anda Android Nexus 5 üzerinde geliştiriliyor ve Androidi geliştiren firma Google :) Tüm uygulamalar nexus üzerinde geliştiriliyor, tüm yenilikler tüm problemler nexus üzerinde test ediliyor. O yüzden android işletim sistemi en iyi nexus 'a oturuyor. Diğer telefonlarda googleden alıyor kitkatı falan filan. Yani her firma kendi androidini geliştirmiyor herkes hazır alıyor googleden belki kendileri bir kaç özellik koyabiliyorlardır veya googleye koydutturabiliyorlardır :D

famas154

Asistan
Reaksiyon puanı
0
abi nasıl konu açabilirim forumda yeniyim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

cevap yokmu:'(

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yav zaten şu antutu ve geekbench gibi uygulamalara bakıp telefon mu alınır allah aşkına yav.Firmaların çoğu zaten hile yapıyorlar