Telefon tavsiyesi: 1300-1400 TL

mehmet_00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.Ben telefon alıcam ama her şey den önce haziran ayında alıcam.Telefonda oyun oynarım ama üst segmentte oyunlar değil.Bide sosyal ağlarda takılırım.Seçenekler arasında:
1- One Mini:Tüm kriterlerime uyuyor ve tasarımı çok hoşuma gidiyor.
2-Nexus 5:Kriterlerime uyuyor.
3-Xperia SP:Tel iyi ama arkasının tasarımı biraz gıcık sanki. TŞK...

ynsemre61

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Tasarım ve ses açısından One Mini
Performans için Nexus 5
Ortalama bir telefon olarak xperia sp

Benim seçimim lg g2 veya 100 tl daha ekleyip Htc one olurdu biraz dişini sıkıp daha iyi telefonlar almaya çalış bence uzun vadede daha kârlı olur:thumbup1:

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Nexus 5 kesinlikle.

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Performans istiyorsan Nexus 5.
Tasarım , ses , sağlamlık istiyorsan HTC One mini.
Sony istiyorsan Xperia Sp.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
One miniden uzak dur derim sp yerine lg optimus g ye bakabilirsin ucuza bulursan yoksa elite lite yada g2 bul :)

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Düşünmeden nexus 5 al bence. eğer iphone kullanmasam alacağım tek android telefon nexus 5 dir.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Nexssus 5 diyorum bende birdaha tel alırsam donanıma kanmayıp kesinlikle nexsus serisi alıcam :)

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nexssus 5 diyorum bende birdaha tel alırsam donanıma kanmayıp kesinlikle nexsus serisi alıcam :)

İnsanlara anlatamiyorum bende. İ5 ve nexus 5 cihazim var. Lg g2 gibi cihazlarla karsilastirsigin zaman cidden n5 androis dunyasinin lideri. Saf falan anlamam ben. İyi calisiyor. 😉

mehmet_00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben daha çok one mini düşünüyorum çünkü tasarım benim için önemli performansta önemli ama nexus 5 in tasarımı çok fazla hoşuma gitmiyor.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Ben daha çok one mini düşünüyorum çünkü tasarım benim için önemli performansta önemli ama nexus 5 in tasarımı çok fazla hoşuma gitmiyor.

Mini telefonları seviyorsan Z1 Compact'a bak derim. 20.7 megapiksel kamera, 2.2 ghz hızında 4.3 inç telefon. Bütçe yetiyorsa ya Z1 Compact ya da G2 almalısın.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Merhaba.Ben telefon alıcam ama her şey den önce haziran ayında alıcam.Telefonda oyun oynarım ama üst segmentte oyunlar değil.Bide sosyal ağlarda takılırım.Seçenekler arasında:
1- One Mini:Tüm kriterlerime uyuyor ve tasarımı çok hoşuma gidiyor.
2-Nexus 5:Kriterlerime uyuyor.
3-Xperia SP:Tel iyi ama arkasının tasarımı biraz gıcık sanki. TŞK...

Demek 1800 den 1400 e düştün ve kesin almak beklememek istiyosun hadi hayırlısı ne diyim.

Bence One Mini tasarımı çok iyi zaten One ın tasarımını çok sevmiştim ben. Fakat pili 1800mAh sana sorun yaratabilir bu durumu dikkate alırsın.
Öte yandan Ram değerleri eşit olurken SP 8 GB + microSD desteği sunuyor One Mini ise 16GB olarak bir depolamaya sahip microSD kart desteği yok.
Bence One Mini depolama alanında daha iyi şundan daha iyi SP'de 8GB dan 5.8 GB kullanım için veriyor bu güncellemeler ile giderek düşecektir tabiki microSD kart ile yer açılabilir ama uygulamalar dahili hafızaya kurulduğu için ben böyle düşünüyorum (Root vs. işleriyle SD karta yükleyebilirim başarırım diyorsan bilmem ama uzun iş)
One Mini ise 16 GB dan 10.44 GB ı kullanabiliyoruz microSD desteği yok fakat SP den daha yüksek bir dahili depolama alanı veriyor çokta zorlamayacaksan 10.44GB yeter zaten sıkıldığım oyunlarıda silerim diyorsan sorun yok demektir.

Nexus 5 hepsinden daha performanslı bir cihaz ama ben bir türlü ısınamadım Nexus serilerine. Pil sorunu dışında benim tercihim One Mini olurdu. Nexus 5 ide düşünebilirsin.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Xperia Sp bence One Mini hoparlör dışında pek bir artısı yok Spye göre özellikle microsd desteği olmadığını da düşünürsek + pil performansı açısındanda geride oldukça

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
z1 compact siparişi verdim 1550 ye 200 tl de hediye çeki verdi bana 1350 ye geldi işte.Henüz kullanmaya başlamadım ama seçeneklerinden birisi olabilir belki.

nameless950

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sundugun secenekler arasinda en iyisi nexus5 ama bence bu fiyata gm elite almalisin butun ozellikleriyle diger telefonlardan daha iyi. İlk dagitilacak olan partta snapdragon 800 kullanilmasina ragmen testlerde snapdragon 801 ac ' li s5 i geride birakiyor. Ama illaki soyledigin telefonlardan birini alacaksan nexus5 almanı tavsiye ediyorum.

42patriot42

Asistan
Reaksiyon puanı
30
hepsiburada.com dan verdim cumartesi günü henüz ürün gelmedi salı günü falan gelmesini bekliyorum (yanlız şuan baktım fiyatı 2000 e çekmişler ben yukarıda söylediğim fiyata aldım benden sonra artmış galiba.alternatif olarak n11 var veya istanbul bilişim

mehmet_00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mini telefonları seviyorsan Z1 Compact'a bak derim. 20.7 megapiksel kamera, 2.2 ghz hızında 4.3 inç telefon. Bütçe yetiyorsa ya Z1 Compact ya da G2 almalısın.

z1 compact bütçemi aşar g2 ye de ısınamadım nedense

oocinn_

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Tasarımı mükemmel olsa bile 1 ay içinde sıkılırsın. Uzun vadeli kullanmak için düşünme nexus 5al.

mehmet_00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tasarımı mükemmel olsa bile 1 ay içinde sıkılırsın. Uzun vadeli kullanmak için düşünme nexus 5al.

Neden?One mini uzun vadeli kullanamazmıyım?
Nexus 5 in benim için haparlör sıkıntı.Oyun oynarken etkiler.

oocinn_

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Neden?One mini uzun vadeli kullanamazmıyım?
Nexus 5 in benim için haparlör sıkıntı.Oyun oynarken etkiler.

Minilerin donanımı emin olun çok yetersiz. Arkadaşım s4 mini aldı telefon Candy Crush oynarken kasıyor. One mini de hemen hemen aynı özelliklerde bir telefon. Birde oyun oynarken sesi etkiler diyorsunuz nexus 5 için. Bırakın sesi etkilesin kasmasından iyidir :)

mehmet_00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Minilerin donanımı emin olun çok yetersiz. Arkadaşım s4 mini aldı telefon Candy Crush oynarken kasıyor. One mini de hemen hemen aynı özelliklerde bir telefon. Birde oyun oynarken sesi etkiler diyorsunuz nexus 5 için. Bırakın sesi etkilesin kasmasından iyidir :)

Fazlasıyla haklısın ama one mini nin tasarımı beni alıp götürüyor diğer yandan nexus 5 in performansı alıp götürüyor.Bi türlü karar veremiyorum.
*Bide merak ettğim bişey var:Nexus 5 e herkes sade diyor neresi sade?

oocinn_

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Siyah renk olduğu için ekran kasayla çok güzel uyum sağlıyor. Kendisinden büyük g2 z1 s5 htc one gibi telefonlara göre sade. Ben sebepleri söyledim hocam :) oyun oynuyorsan ve bu oyunlar yüksek grafik performans gerektiren oyunlarsa mini alma.

mehmet_00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Siyah renk olduğu için ekran kasayla çok güzel uyum sağlıyor. Kendisinden büyük g2 z1 s5 htc one gibi telefonlara göre sade. Ben sebepleri söyledim hocam :) oyun oynuyorsan ve bu oyunlar yüksek grafik performans gerektiren oyunlarsa mini alma.

Haklısın.Ben NEXUS 5 de karar kılıyım.
SAĞOL.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
z1 compact bütçemi aşar g2 ye de ısınamadım nedense

Paralel ithalat Z1 Compact'lara baktın mı? Belki bütçen yeter paralel ithalata. Zaten KitKat'ta aldı, 4.3 inç ekran her cebe girer ve 20.7 Megapiksel kamerasıyla herkesi büyüler. Üstelik su geçirmiyor. Yavaş yavaş telefonlar su geçirmeme özelliğini kazanmaya başladı. Biraz ısrarcı oldum ama çok iyi bir telefon.

mehmet_00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Paralel ithalat Z1 Compact'lara baktın mı? Belki bütçen yeter paralel ithalata. Zaten KitKat'ta aldı, 4.3 inç ekran her cebe girer ve 20.7 Megapiksel kamerasıyla herkesi büyüler. Üstelik su geçirmiyor. Yavaş yavaş telefonlar su geçirmeme özelliğini kazanmaya başladı. Biraz ısrarcı oldum ama çok iyi bir telefon.

z1 dşnmyrm yrm içn tşk... :)