Pisi Linux Rc2 Sizlerle :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ali1991
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ali1991

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
Kullanıcılarına kavuşmayı bekleyen Pisi Linux 1.0 Rc2 (sürüm adayı-2), sürümü nihayet hazır. Oldukça uzun ve zor bir süreçten sonra mümkün oldukça hataları giderilmiş yeni bir sürüm adayı hazırlamayı başardık. Elbette kusursuz olduğunu söyleyemeyiz ancak kullanıcılarımızdan gelecek geribildirimler ile daha konforlu bir dağıtım oluşturma niyetindeyiz, iyi niyetliyiz :)

Kurulum kalıbında neler var?

Pisi, Çomar, Yalı, Kaptan, Panda ve Yönetim Araçları
(Paket Yöneticisi, Servis Yöneticisi, Güvenlik Duvarı Yöneticisi, Kullanıcı Yöneticisi)

Linux Kernel: 3.12.13
KDE: 4.12.3
Mate: 1.6.2
Mozilla Firefox: 27.0
LibreOffice: 4.2.1.1
GIMP: 2.8.10
Calligra Suite: 2.7.5
Clementine: 1.2.1
Qt: 4.8.5
glibc: 2.18
binutils: 2.32.2
coreutils: 8.21
ve yaklaşık 6000 paket.

Pisi Linux, 14 dile çevirilmiştir: Türkçe, İngilizce, Flemenkçe, Almanca, Rusça, İspanyolca, Fransızca, Macarca,
İtalyanca, Hırvatça, isveççe, Ukraynaca, Lehçe ve Brezilya Portekizcesi. Diğer dillerin çevirilmesi sürmektedir.

Sistem Gereksinimleri:
64 bitlik işlemci
En az 2 GB bellek ve 12 GB disk boş alanı (Kurulum sırasında disk bölümlendirme aşamasında "Elle Bölümlendirme" seçeneği önerilir)
Pisi Linux için takas alanı oluşturma önerilir. (Kurulum sırasında yapılabilir, kullandığınız bellek miktarının iki katı olması önerilir.)

Son olarak Pisi Linux 1.0 Rc2 sürümünü bu rüyayı birlikte görmeyi başardığımız Erdinç Gültekin'e ithaf ediyoruz...

Hepinize selamlar, sevgiler…

Anka-Team

İndirme bağlantısı : http://www.pisilinux.org/indir

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Anka-Team Pardusu geliştiren GERÇEK ekip değilmi ?

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=115803]ali1991[/MENTION] Neden 64 bit işlemci gerekiyor ya bütün dağıtımların 32 bit versiyonu varken neden pisi linux'un yok?

ali1991

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@ali1991 Neden 64 bit işlemci gerekiyor ya bütün dağıtımların 32 bit versiyonu varken neden pisi linux'un yok?

Geliştirici sayısının azlığı ve yeterli kaynağın bulunmadığından dolayı şu anlık sadece 64 bir versiyonu çıkarılıyor. Eğer takım genişlerse zaten çıkarılır. Hem henüz denme sürümlerinde. Kararlı sürüm çıktığında belkide 32 bitte çıkar.

ubuntu kur daha iyi
laughing.gif

Ubuntuyuda denedim. Denemedim değil. Ancak donanımsal da olabilir ubuntudan da olabilir. Bir çok sorunlu karşılaştım. Çözüme kavuşamadı bir türlü. Bu yüzden Pisi Linux'a devam ediyorum. Deneme sürümü olmasına rağmen kararlı diye çıkan bir çok dağıtımdan daha kararlıdır.

Anka-Team Pardusu geliştiren GERÇEK ekip değilmi ?

Anka-Team ilk önce Pardus-Anka olarak eski pardusun devamı niteliğinde çalışmalara başladı. Ancak bazı sebeplerden dolayı değiştirmek zorunda kalındı isim. Pisilinux oldu.