Teşekkürler,bunun benzeri kurbağa kuyu sorusu vardıTebrikler doğru cevap![]()
Bir çocuk 42 basamaklı merdivenin basamaklarını 5 adım yukarı 3 adım aşağı inerek çıkıyor. Kaç adımda merdivenin en üst basamağına ulaşır ? (Sırasıyla 5 adım çıkıp 3 adım iniyor. 5 çık 3 in 5 çık 3 in 5 çık 3 in ... şeklinde)
Kolay gelsin![]()
Maalesef107 mi?
F: R → R F(X) = (a-2).x[SUP]2 [/SUP]+ (b+2).x - a.b Fonksiyonu sabit bir fonksiyon ise F(3147) Kaçtır?
Hadi çözün bakalım. :devil2:
Doğru Cevap 4, Tebrikler.
Çözümü:
![]()
bizim hoca böyle soru sorsa o sınava çalışmamF: R → R F(X) = (a-2).x[SUP]2 [/SUP]+ (b+2).x - a.b Fonksiyonu sabit bir fonksiyon ise F(3147) Kaçtır?
Hadi çözün bakalım. :devil2:
bizim hoca böyle soru sorsa o sınava çalışmam![]()
9 giderkene sınav sorum: |x+3|=-4 x değerleri kaçtır? aynen soru bu.tabi ben liseyi bitireli oluyor biraz hafif zorlandim
9 giderkene sınav sorum: |x+3|=-4 x değerleri kaçtır? aynen soru bu.
bende dahil herkes bir X değerlerini buldu ama kimse mutlak değerin negatif olamayacağını hatırlamadı
nerden nereye gelmişim.
9 da iken öyleydik işte. çünkü matematik ile yeni tanışmıştıkMutlak değerli bir ifade negatif sayı ile ifade edilmez X = ø olur.
Kardeşim lise 1'e gidiyor. Bana soruyor bilemediği soruları. Size bu tür sorular mı soruyorlar? Diyorum. Bizde lise 1'de acayip zordu ama şimdiki acayip basit.![]()
F: R → R, F(X) = (a - 4).x + k + 8 Fonkisoyonunun birim fonksiyon olduğuna göre 2a + 3k değerlerini bulunuz.
Soruyu henüz bende çözmedim. Cevapları alalım bi'. :mrgreen:
F: R → R, F(X) = (a - 4).x + k + 8 Fonkisoyonunun birim fonksiyon olduğuna göre 2a + 3k değerlerini bulunuz.
Soruyu henüz bende çözmedim. Cevapları alalım bi'. :mrgreen:
Dört tane 4 ile 45 yazabilir misiniz?
ilk önce 32 ye 32 koyarım elbet bi taraf daha fazla çöker sonra o 32den 16ya 16 paylaştırırım elbet bi taraf çöker 16dan 8e 8 ayırırım yine aynı 8i 4e 4 ayırırım yine bi taraf fazla çöker o 4 taneden biri işte bi işlem daha yapınca 5 oluyor soruda 5 tartı yaparak olmasın65 tane bilye vardir. Bunların 64 tanesi aynı ağırlıkta bir tanesi ise diğerlerinden biraz daha ağırdır. İki kefeli eşit kollu bir terazide 4 tartı yaparak ağır olan bilyeyi nasıl bulursunuz?
ilk önce 32 ye 32 koyarım elbet bi taraf daha fazla çöker sonra o 32den 16ya 16 paylaştırırım elbet bi taraf çöker 16dan 8e 8 ayırırım yine aynı 8i 4e 4 ayırırım yine bi taraf fazla çöker o 4 taneden biri işte bi işlem daha yapınca 5 oluyor soruda 5 tartı yaparak olmasın![]()
önce 63 tanesini alıp 3 gruba ayırırsın bunardan 2'sini tartarsın eğer dengede çıkarlarsa diğer 21'lidedir. o 21'i de 3 gruba ayırırsın yine 2'sini tartarsın yine aynı işlem. 7 taneye 2'sini ekleyip bir daha 3 gruba ayırıp 2'sini tartma işlemi. en son 3 tane kalınca da yine aynı işlem.
ağır olan dediğine göre bizim bilyeninh olduğu kefe aşağı inecek :thumbup1:65 tane bilye vardir. Bunların 64 tanesi aynı ağırlıkta bir tanesi ise diğerlerinden biraz daha ağırdır. İki kefeli eşit kollu bir terazide 4 tartı yaparak ağır olan bilyeyi nasıl bulursunuz?
5 olsa kesin buluyorumküçücük bir kitaptan buldum :mrgreen:
ağır olan dediğine göre bizim bilyeninh olduğu kefe aşağı inecek :thumbup1:
rastgele 1 bilye yi ayırırım.
kalan 64 bilyeden 32-32 iki küme yaparım ve tartarım(1).
>eşit gelirse bizim ağır olan bilye ayırdığımız bilyedir.
yok eşit gelmezse:
bizim bilye ağır gelen kefedeki 32 bilyeden biri. (3 tartma hakkım var)
bu 32 bilyeden rastgele 2 tanesini ayırırım. 30 tanesini 15-15 iki gruba ayırırım. ve tartarım(2).
eşit gelirse ayırdığım iki bilyeyi tartar ağır olanı bulurum.
eşit gelmezse:
eşit gelmezse ağır olan kefedeki 15 bilyeden biri bizim bilye. (2 tartma hakkım var)
bu 15 bilyeden rastgele birini ayırırım. kalan 14 ü 7-7 bölüp tartarım(3).
eşit gelirse bizim bilye ayırdığım bilyedir.
eşit gelmezse ağır gelen kefedeki 7 bilyeden biridir. (1 tartma hakkım kaldı :unsure
7 bilyeden rastgele 1 tanesini ayırırım. kalan 6 yı 3-3 böler tartarım(4).
eşit gelirse bizimki ayırdığım bilye. (inşallah eşit gelir)
yok eğer eşit gelmezse bizim bilye ağır gelen kefedeki 3 bilyeden biridir.
bu durumda ben önce okulu, sonra da evimi terk eder, bu soruyu icat eden adamı yakalayıp 4 tartma hakkını 5 e çıkarması için ısrar ederim :cursing:
- - - Mesaj Güncellendi - - -
[MENTION=288507]Elusive[/MENTION] nerden buldun bu na ya![]()