Söyle Rahatla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=387311]i7_core[/MENTION]
dershanedeki mat1 öğretmeninin yapamadığı soru. evde yapmıştım.
sence soru zor mu kolay mı?

>>erolun çalışma hızını 2 kat artırarak bir işi bitirdiği sürede osman aynı işi çalışma hızını yarıya indirerek bitiriyor.
ikisinin birlikte 6 günde bitirdiği işi erol kaç günde bitirir?

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
kesinlikle çözdüğüm soru. hatta ben toplam işi 24X ile tanımlayıp çözdüm. :)
zaten süper zor soru yok ki bu kitapta :(
en zorları bu tarz.
Ben sana kaliteli (zor değil ama ygs tarzı)sorular gönderirim arada bir :)

Aynı anda üç dilim ekmek kızartabilen bir makine 3 dakikada,aynı anda iki dilim ekmek kızartabilen ikinci bir makina da 4 dakikada ekmekleri kızartıyor.
37 dilim ekmeği en kısa​ zamanda kızartmak isteyen bir kişi,ekmekleri 3 dakikada kızartan makinada kaç dilim ekmek kızartmalıdır ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

@i7_core
dershanedeki mat1 öğretmeninin yapamadığı soru. evde yapmıştım.
sence soru zor mu kolay mı?

>>erolun çalışma hızını 2 kat artırarak bir işi bitirdiği sürede osman aynı işi çalışma hızını yarıya indirerek bitiriyor.
ikisinin birlikte 6 günde bitirdiği işi erol kaç günde bitirir?
Dershanedeki öğretmeni istifaya davet ediyorum :(

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ben sana kaliteli (zor değil ama ygs tarzı)sorular gönderirim arada bir :)

Aynı anda üç dilim ekmek kızartabilen bir makine 3 dakikada,aynı anda iki dilim ekmek kızartabilen ikinci bir makina da 4 dakikada ekmekleri kızartıyor.
37 dilim ekmeği en kısa​ zamanda kızartmak isteyen bir kişi,ekmekleri 3 dakikada kızartan makinada kaç dilim ekmek kızartmalıdır ?
24 mü :blushing:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Dershanedeki öğretmeni istifaya davet ediyorum :(
gitmiyorum zaten artık o dershaneye. ama öyle küçüki bir dershane de değil. yani fme 1. ise bu 2. olur.
ama hocalar iyi değil. adam yarım testi 1 derste çözemedi. :(

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] şıklara onu da koymuşlar,ama cevap 25.Acele mi ediyorsun :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
google çeviri de beatbox da varmış :D
çeviriyi açın
pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkk bschk bschk bschk

yapıştırın hoparlöre basın. :)

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
1.makine 12 dk da 12 dilim ekmek kızartır.
2.makine 12 dk da 6 dilim ekmek kızartır. İki makine 12 dk da toplam 18 ekmek kızartır.24 dk geçtiğinde 36 ekmek kızarmış olur.24 dk da 1.makine
24 dilim kızartır.37. ekmeği de bu makineye fırlatırız.25 ekmek.
Böylece en kısa zamanda kızartmış oluruz ekmekleri ;)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
1.makine 12 dk da 12 dilim ekmek kızartır.
2.makine 12 dk da 6 dilim ekmek kızartır. İki makine 12 dk da toplam 18 ekmek kızartır.24 dk geçtiğinde 36 ekmek kızarmış olur.24 dk da 1.makine
24 dilim kızartır.37. ekmeği de bu makineye fırlatırız.25 ekmek.
Böylece en kısa zamanda kızartmış oluruz ekmekleri ;)
demek ki her soru denklem kurarak çözülmüyormuş :(
sınavda benzeri çıksa 0,25 net kaybettirecekti bana :(

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] soru bankalarındaki sorular genelde denklemi,kuralı birebir uygulayarak çözülebilecek sorulardır.Ygs de sorulan sorular genelde ezberle,denklemle çözülecek sorular değil de mantıkla yarım dk da çözülecek sorulardır.Sınavda soruyu okur okumaz çözmeye başlama,5 sn soruyu aklında hayal et.Daha başarılı olursun,denemelerde "dene":D(cümleye bak)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
@NGungor96 soru bankalarındaki sorular genelde denklemi,kuralı birebir uygulayarak çözülebilecek sorulardır.Ygs de sorulan sorular genelde ezberle,denklemle çözülecek sorular değil de mantıkla yarım dk da çözülecek sorulardır.Sınavda soruyu okur okumaz çözmeye başlama,5 sn soruyu aklında hayal et.Daha başarılı olursun,denemelerde "dene":D(cümleye bak)
sorun şu: çok fazla alternatifim olmuyor. yani benim kasım ayına kadar mat1 kitabım yoktu. ve ygs de mat da 15-20 arası net yapıyodum.
kasım da tam burslu üns*** ö*** dershanesini kazandım. gittim. bana tek faydası kitapları oldu. iki tane set verdiler.
verdikleri tüm matematik kitapları bitti.
kitaplardaki en zor sorulara da zaten örnek verdim.

farklı kaynakların denemeleri vs bana uzak şeyler. 40 yılda bir hoca gelir bir tane deneme verir gider :P
dershanede yaptıkları denemelerse saçma sapan yayınların denemeleri.

şu an saydım da 7-8 tane deneme var bende.

kısaca imkansızlıklarla okuyom :D
girdiğim son deneme de 96 net yaptım. ilk denemede ise 40 civarı yapmıştım. (fem denemesi) :(

ders çalışmıyorum deyince çalış diyorlar da soruyu kendim yazıp kendim çözemem ki :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
olacak olur, birşey olacak diye fikrimizi değiştirecek değiliz.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Buna hala inanan var mi la
6uny8aju.jpg

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Sunu anladim ortalama bir [MENTION=19025]AliA[/MENTION] dakikada 3600 konu paylasabilmektedir :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...