Cyanogenmod samsung galaxy s3

kek123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar merhaba benim bir galaxy s3 um var ancak bazen birkac program acmak zorunda kaliyorum ve telefon gercekten cok kasiyor bu yuzden daha onceden duydugum ve sizin de goruslerinizi alip cyanogenmoda gecebilirim.Cunku gerçekten iyi bir performans iyilestirmesi varsa gecmeyi düşünüyorum ancak bazi sorularim olacak
1-Oncelikle gerçekten iyi bir performans artisi olur mu? Ne gibi artilari olur?
2-Gectikten sonra bazi ozellikleri kaybedecegim sanirim smart stay gibi mesela?
3-Herhangi bir guvenlik sorunu olur mu? Gerek isletim sistemini yapanlar gerekse internet tarafindan?
4-Eger memnun kalmazsam tekrar android 4.3 e donebilir miyim?

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
1- Hızına inanamayacaksın. Ben keşke alır almaz yapsaydım dedim.
2-Evet samsungun verdiği özellikler gidecek. Mesela mesaj okurken telefonu kulağına getirdiğinde mesaj gönderen kişiyi arıyordu. Bu gibi özellikler yok.
3- Hayır olmaz. Yazılımın kaynağı açık, anlıyorsan bakabilirsin.
4- Evet bu mümkün. Lakin dönmek istiyeceğini sanmam.
Son olarak telefonun sesi biraz kısık çıkıyor çözümü varmış ama vaktiminde azlığından yapamadım.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
2-Evet samsungun verdiği özellikler gidecek. Mesela mesaj okurken telefonu kulağına getirdiğinde mesaj gönderen kişiyi arıyordu. Bu gibi özellikler yok.
Son olarak telefonun sesi biraz kısık çıkıyor çözümü varmış ama vaktiminde azlığından yapamadım.

Antutuda 24 k alan gordum dogru mu?

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
İnan bakmadım ama benim telefonu gören nasıl kuracaz diye soruyor.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
bence durdugun hata satılmazsa direk kur bekleme garantiyi :)

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
ondan basit sey yok ya xdaya gir bir gün sonra profesyonel olursun :D

kek123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım çok sağol ilgin için her soruya ayrı ayrı cevap vermişsin son olarak hangi sürümü kurmalıyım veya kurayım? Sitesinde baktım baya bir sürüm var s3 için, ve nasıl kuracağım hakkında bir bilgi verirsen çok makbule geçer.

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Ben 11. Sürümü kullanıyorum, geliştirme sürümü, ufak tefek hataları var ama gayet hızlı. İstersen 10.2 sürümü stabil.
Kurulum kısmına gelince ben şu sıralamayı kullandım.
1. Telefonu root ettim.
2. Playstore dan "ROM Manager" uygulamasını indirdim. Bununla clockworkmod yükledim.
3. Telefonuma uygun rom u indirip clockworkmod ile kurdum.
İşlemler çok karışık gibi ama bir kez yapınca kolay geliyor. Tüm bunları google da artınca ziyadesiyle anlatım var.
Son bir konuda Cyanogenmod un kurulum uygulaması var basit olduğu söylenmekte lakin ben denemedim. Araştırmakta fayda var, tüm bu işleri kolaylaştırabilir. Kolay gelsin.

Shizo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gayet güzel bencede..saolsun burdan kimse tınlamadı beni (1-2 kişi harici) ama kendim karıştıra karıştıra yükledim..Sen yine şanslısın cevap veren var :)

kek123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadasim sen yordum ama son sorular peki geri dönmek istersem yani yeniden android 4.3 kurmak istersem touchwiz mi deniyor bilmiyorum ne yapmamlazim?Sanirim bir seyi flashla falan diyorlardi Bir de forumlada launcher la kullanmak diye bisiler okudum o ne demek ? Benim nasil bu bilgilere ulasacagimi söylesen yeter yani ne diye ariyim?

kek123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Abi bu sitede bir ton sürüm var nightly release candidate vs. Ayrim nedir anlamadim valla? Benim en son surum icin hangi bolumdeki hangi surumu indirmem lazim onuda soylesen...

excalibur64

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende senin gibiydim gecen hafta nasil yapacam nerden yapacam bayagi karisik geldi ilk etapta fakat simdi cyanogenmod 10.2 stable surum kullaniyorum gayet iyi hizli keske onceden kursaymisim diyorum :) Cyanogenmod 10.2 stable yazan yerden indirmelisin.yada google'de ufak bi aramadan sonra turkce detayli kurulum ornekleri bulabilirsin.

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Sah android her zaman iyidir firmalar editleyince ciddi bir sıkıntı oluyor

Yılmaz34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende s2 var cyanogenmod kullanan var mı bu modelde?

kek123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ya arkadaşlar root attıp telefonu yedekledim ancak yedeklediğim yeri bulamıyorum.Cwm den ses arttırma+menü+kapama tusundan girdim ''sd karta kopyala'' dedim nereye kaydedilmiştir?

Hatta cwm den girince görüyorum dosyayı karttan restore et deyince bugün tarihli bir dosya gözüküyor

Reaksiyon puanı
2,148
Ya arkadaşlar root attıp telefonu yedekledim ancak yedeklediğim yeri bulamıyorum.Cwm den ses arttırma+menü+kapama tusundan girdim ''sd karta kopyala'' dedim nereye kaydedilmiştir?

Hatta cwm den girince görüyorum dosyayı karttan restore et deyince bugün tarihli bir dosya gözüküyor

clockworkmod isimli klasörün içinde

Reaksiyon puanı
2,148
Ya hafıza kartı ya da telefon hafızasında clockworkmod altında olur başka yerde olmaz.

grasorn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cyanogenmod installer var bir program tele kuruyorsun bir program pc ye seni yönlendiriyor rom root uğraşmıyorsun 5-10dakikaya cm telefonunda hazır

kek123

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bende öyle yapıcam zatende hocam ancak telefonu yedekleseydim iyi olurdu kaldıki yedekledim ancak klasörü bulamıyorum

By Fixed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Dostum bu bahsettiğin sesi kısık çıkıyor olayı nedir?

Ben şuan 4.3 tr stock rom kullanıyorum ama root'lu. Kernel değiştirerek boeffla sound ile sesi yükseltmiştim. Cyanogenmod yüklediğim zaman kernel yükleyip ses arttırımı yapabiliyor muyuz?

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Dostum bu bahsettiğin sesi kısık çıkıyor olayı nedir?

Ben şuan 4.3 tr stock rom kullanıyorum ama root'lu. Kernel değiştirerek boeffla sound ile sesi yükseltmiştim. Cyanogenmod yüklediğim zaman kernel yükleyip ses arttırımı yapabiliyor muyuz?

Evet galiba öyle oluyor ama dediğim gibi zaman bulup deneyemedim. Kernel cyanogenmod a uygun mu bakmak lazım.

Yılmaz34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hocam bende s2 var. gecen haftalarda cm kurdum sd karttan. fakat bugun saatlerce ugrasmama ragmen beceremedım. once root yapıyorum sonra hafıza kartımı bicimlendirip zip li cm rom dosyasını atıyorum telefonu recovery modda acıyorum ama nedense bir turlu install zip from sd kart secenegi cıkmıyor neden acaba

Reaksiyon puanı
2,148
hocam bende s2 var. gecen haftalarda cm kurdum sd karttan. fakat bugun saatlerce ugrasmama ragmen beceremedım. once root yapıyorum sonra hafıza kartımı bicimlendirip zip li cm rom dosyasını atıyorum telefonu recovery modda acıyorum ama nedense bir turlu install zip from sd kart secenegi cıkmıyor neden acaba

cwm recovery kurulu olduğuna emin olun