Ekran kartlarından hiç anlamıyorum yardıma ihtiyacım var !!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sky_14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sky_14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar , elimde eski sistemim var , doğrusu ilk sistemim olduğundan atamadım bir kenarda duruyor..Yeni sistemime geçen hafta Asus MX239h monitör aldım , bir de eski sistem için aynı monitörden aldım..

Yeni sistemi kardeşimle ortak kullanıyoruz , yani film izlemek için kalk ben oturayım demek olmaz :)

Bu nedenle 2 monitör aldım..

Sorum şu : Eski sistemin Dual core D945 3.4 ghz işlemci - 2 gb ram - 400w xilence Psu düzeneği var..

HD video için bir kart alacağım ( oyun amaç değil ) , Asus hd6670 uygun göründü birde Sapphire 7750 var fakat sapphire minimum 4 gb sistem belleği isterim diyor..Psu yeter ama sapphire için bellek sorun olur mu ? Yoksa amaç hd video olduğundan asus yeterli olacak mıdır ?

Sizce hangisi uygun ...

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
7750 öneririm açık farkla. 1gb lık versiyonu için 1gb sistem belleği yeterli

sky_14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
7750 öneririm açık farkla. 1gb lık versiyonu için 1gb sistem belleği yeterli

2 gb versiyon benim sistemde sadece film için kullanılacağından sorun olur mu ? Güvenilir olarak tabir edeceğim yerde 2 gb versiyonu var , bu bakımdan ..

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Sadece film için kullanacaksanız zaten ekran kartının 1gb olması yeterli olur.

adem049

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben yeni bir ekran kartı almak istiyorum ekran kartı modeli cok olduğu için alamadım bana ekran kartı önerirmisiniz en fazla 150 tl sistemim şöyle
ANA KART ŞU : http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-vm900m/specs/

RAM : 2 GB

xV3RgZ.png

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47

adem049

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ddr2 ye ddr3 ekran kartı taksam bi sıkıntı çıkarmı ?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
ddr2 ye ddr3 ekran kartı taksam bi sıkıntı çıkarmı ?

:) Belleğin DDR'sinden bahsediyorsunuz sanırım, Ramın ile ekran kartının DDR'si arasında bir ilişki yok, takabilirsiniz. zaten ekran kartını anakartınıza ve işlemcinize göre önerdim. Yani hiç bir uyumsuzluk yok.

adem049

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sağolun birşey daha sormak istiyorum güç kaynağının kaç w olduğuna nerden bakabilirim ? :)

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
sağolun birşey daha sormak istiyorum güç kaynağının kaç w olduğuna nerden bakabilirim ? :)

Kasanızın içini açıp güç kayanığınıza bakarak öğrenebilirsiniz, En büyük değer güç kaynağınızın wattı'dır, Birde max. değer vardır.

laskomert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba yeni kayıt oldumda benım 500w powerım var ama ekran kartıda bu resımde verdım pc de bu :) oyun oynarken kasıyo ekran kartını degıstırsem duzelırmı oyunu efectsız oynuyorum herseyı kıstım oyunun ama gene kasıyo kalabalıkta. ekran kartınıda son surumde pc hızlandırıcıda kullanıyorum ama oyunda bos yere gıdınce problem yok ama kalabalıkta problem yaratıyo ekran kartı ıcın orenebılcegınız bısey varmı yada bunu nasıl aşabılırım ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

K6vlD7.png
[/URL][/IMG]

128 bit ekran kartı

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
merhaba yeni kayıt oldumda benım 500w powerım var ama ekran kartıda bu resımde verdım pc de bu :) oyun oynarken kasıyo ekran kartını degıstırsem duzelırmı oyunu efectsız oynuyorum herseyı kıstım oyunun ama gene kasıyo kalabalıkta. ekran kartınıda son surumde pc hızlandırıcıda kullanıyorum ama oyunda bos yere gıdınce problem yok ama kalabalıkta problem yaratıyo ekran kartı ıcın orenebılcegınız bısey varmı yada bunu nasıl aşabılırım ?

K6vlD7.png
[/URL][/IMG]

128 bit ekran kartı

O işlemciye şu an ki ekran kartınızdan farklı bir ekran kartı tavsiyesi yapılmaz çünkü, takacağız her yeni kart işlemcinizle darboğaz yapacaktır. Bu ekran kartını alın diyeceğim ama işlemciniz yüzünden ekran kartından verim alamayacaksınız.. Tavsiyem o sisteme hiç masraf yapmamanız.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekra...11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63626

laskomert

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki işlemciyi degiştirme gıbı bısey soz konusumu yoksa ılla anakartımı degıstırmen gerekıyo

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
peki işlemciyi degiştirme gıbı bısey soz konusumu yoksa ılla anakartımı degıstırmen gerekıyo

Anakartı değiştirmeden işlemcinizi değiştirebilirsiniz ancak işlemcinizin tipini tam olarak öğrenmeden öneride bulunamayız çünkü, pentium 4 bir çok farklı versiyonu vardır.

Burada ki programı bilgisayarınıza indirip kurun, Kurulum bittikten sonra programı açın ve çıkan ilk resmi herhangi bir siteye yükleyip burada yayınlayın..

ftp://ftp.cpuid.com/cpu-z/cpu-z_1.68-setup-en.exe

Örnek

cpu-z-son-surum-indir-2.jpg