Android oyun yapmak için gerekenler

deneyci99

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar ben androide oyun yapmak istiyorum ama hangi programlar gerekli bilemediğim için bi başlayamadım unity derslerini denedim ama boşa öğreniyorum gibi bi his vardı(kod bilmiyorum) hangi programlar gerekli söyleyebilirmisiniz bide bana yardımı dokunacak bir kitap varsa oda olabilir

obmann

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Derin bir programla bilgisine ihtiyacin var (En az 1 yil tecrube vede bircok program yazmis olman gerekir, Java olsa iyi olur)
Object-Oriented programlamayi sular seller gibi bilmen gerekir. (Ama Unity3D gibi bir motor/editor kullanirsan javascript yeterli)
Game logicini iyi bilmen gerekir
Image Optimizationi vede Sprite Images konularini cok iyi bilmen lazim, bununla birlikte iyi bir Image Editor kullanabilmen lazim Photoshop gibi . Bu saydiklarimi ogrendikten sonra, kisisel tavsiyem LibGdx oyun enginidir veya Unity3D dir.

deneyci99

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Derin bir programla bilgisine ihtiyacin var (En az 1 yil tecrube vede bircok program yazmis olman gerekir, Java olsa iyi olur)
Object-Oriented programlamayi sular seller gibi bilmen gerekir. (Ama Unity3D gibi bir motor/editor kullanirsan javascript yeterli)
Game logicini iyi bilmen gerekir
Image Optimizationi vede Sprite Images konularini cok iyi bilmen lazim, bununla birlikte iyi bir Image Editor kullanabilmen lazim Photoshop gibi . Bu saydiklarimi ogrendikten sonra, kisisel tavsiyem LibGdx oyun enginidir veya Unity3D dir.
gözüm korktu abi :D ama zaten yaşım küçük sıra sıra gideceğim artık zaman var yani java dersleri için youtubeda sina5an ın dersleri var faydalı bulurmusun (yani internetten öğrenim) (diğer programlar içinde) birde flash ile yazılmaz demi

obmann

Asistan
Reaksiyon puanı
2
gözüm korktu abi :D ama zaten yaşım küçük sıra sıra gideceğim artık zaman var yani java dersleri için youtubeda sina5an ın dersleri var faydalı bulurmusun (yani internetten öğrenim) (diğer programlar içinde)
Bence önce javayı öğrenmelisin bunu da şuanda ancak internet üzerinden yapabilirsin.2 sene böyle çalış bilmediğin program bilgisi kalmayacaktır.