LG g2 Şarj Ömrü

eren1515

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar.Sarj konusunda yaptığınız yorumları okudum.Ben telefonu 1 hafta önce kadar aldım.Sarj konusunda bir problem olduğunu anlayıp 1-2 gün önce teknik servise gönderdim.Telefondan günde yarım saat en fazla 1 saat wifi ile internete giriyordum.Geri kalan zamanda telefon genelde uyku modundaydı.Bazen 15-20 dk oyun oynayıp çıkıyordum.Veriyi hiç açmadım.Telefon görüşmesi de yapmadım.Mesajlaşma da güne birkaç mesaj buna rağmen telefon sarjı gün sonunda yüzde 10 lara kadar düşüyordu.Hatta bir gece telefonu full sarjda bırakıp yattım sabah kalktıgımda yüzde 82-83 lere düşmüştü.Öğrenmek istediğim şu kullanan arkadaşlar ayrıntılı bir şekilde sarj kullanım sürelerini yazarlarsa sevinirim.Bir de benim bu kullanımıma göre çok aşırı sarj tüketimi olup olmadığını sormak istiyorum.Çok teşekkürler.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
olm senin çağın belli . kesinliği nerde benim kesinliğimi sorarsan hangi telefoncuya mağazaya gidersen aynı cevabı alacaksın bilip bilmeden atlama .

- - - Mesaj Güncellendi - - -

birde türkçe yazmayı ögren billete ne ? :D sana sadece gülüyorum

ona bakarsan eski nokia larda kesiyordu :D

sana son cevabım uygulamasını yazmıstım yukarı okumadan atladın :) aynı model lg kullanıcısı tanıdıgım var onların hikayesini yukarda yazdım. gülünecek halin var :)

Bune laubali'lik yahu asker arkadaşınmı "olm" felan yazıyorsun birde adam yazım yanlışı yapmış türkçeyi kullanamıyor diyorsun kendin kasıtlı olarak kelimeyi kısaltıyorsun.
Bakan kör seni nerde kaldı telefonu 12 saat şarjda tutmak be kardeşim az mantıklı ol ya kulakdan dolma anlatıyorsun burada insanlara laf olsun diye mesaj yazmıyoruz biz eğer bildiğimiz bir hakikat varsa ondan bahsediyoruz kurduğun cümlelerden'de yaşını az,çok belli ediyorsun akıllı ol!

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben burdaki incelemelerde okudum 2 saat 40 dakika yazıyorda ondan aklıma takıldı. Halada şüpheliyim
Hayır. 1 saat 40 dakikada %100 şarj oluyor ancak 20 dk daha bekletmeniz gerekiyor. Yani 2 saatte tam şarj oluyor.

merhaba arkadaşlar.Sarj konusunda yaptığınız yorumları okudum.Ben telefonu 1 hafta önce kadar aldım.Sarj konusunda bir problem olduğunu anlayıp 1-2 gün önce teknik servise gönderdim.Telefondan günde yarım saat en fazla 1 saat wifi ile internete giriyordum.Geri kalan zamanda telefon genelde uyku modundaydı.Bazen 15-20 dk oyun oynayıp çıkıyordum.Veriyi hiç açmadım.Telefon görüşmesi de yapmadım.Mesajlaşma da güne birkaç mesaj buna rağmen telefon sarjı gün sonunda yüzde 10 lara kadar düşüyordu.Hatta bir gece telefonu full sarjda bırakıp yattım sabah kalktıgımda yüzde 82-83 lere düşmüştü.Öğrenmek istediğim şu kullanan arkadaşlar ayrıntılı bir şekilde sarj kullanım sürelerini yazarlarsa sevinirim.Bir de benim bu kullanımıma göre çok aşırı sarj tüketimi olup olmadığını sormak istiyorum.Çok teşekkürler.

Sizin bataryanızda sorun var sanırım. Hiçbir şey yapmadığınız halde şarjınızın bitmesi normal değil. Benim wifi açıkken ve tüm senk. açıkken, çoğu uygulama arka planda çalışırken bile bekleme modunda şarj yemiyor. Tam şarjdan sonra 8 saat boyunca %1 bile düşmüyor.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Hayır. 1 saat 40 dakikada %100 şarj oluyor ancak 20 dk daha bekletmeniz gerekiyor. Yani 2 saatte tam şarj oluyor.

Sizin bataryanızda sorun var sanırım. Hiçbir şey yapmadığınız halde şarjınızın bitmesi normal değil. Benim wifi açıkken ve tüm senk. açıkken, çoğu uygulama arka planda çalışırken bile bekleme modunda şarj yemiyor. Tam şarjdan sonra 8 saat boyunca %1 bile düşmüyor.

Hocam sizdemi Lg G2 kullanıyorsunuz? bende ıphone 5 den G2 yada Nexus 5 e geçmeyi düşünüyorum ikiside f/p ürünü, ıphone'da alıştık sürekli güncelleme almaya o yüzden nexus 5 bana daha yakın gibi geliyor siz G2 den memnunmusunuz?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hocam sizdemi Lg G2 kullanıyorsunuz? bende ıphone 5 den G2 yada Nexus 5 e geçmeyi düşünüyorum ikiside f/p ürünü, ıphone'da alıştık sürekli güncelleme almaya o yüzden nexus 5 bana daha yakın gibi geliyor siz G2 den memnunmusunuz?

Evet son derece memnunum. Hatta forumda iphone5s'ten G2'ye geçen bir arkadaşımız var, kendisi G2'nin 5s'i aratmadığını söylüyor. G2'nin Nexus 5'ten artıları, kamerası, arayüzü ve pil performansıdır, ses konusunda pek bilgim yok nexus 5 hakkında. Nexus 5'in de artısı çabuk güncelleme alması ve stock arayüzden dolayı daha seri çalışması. Ancak G2 de yeterince stabil. Nexus'u da iphone'u da aratmaz. Ben G2 tavsiye ederim.

eren1515

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet bir sorun olduğu açık galiba :( Senkronizasyonlar kapalı bende üstelik.Sadece parlaklıgı yüzde 80 lerde kullanıyorum.O kadar da kullanımayacaksak niye alıyoruz dimi ama.Bekleme modu felan dinlemiyor telefon malesef telefon beklemeye alırken uygulamaları da kapatıyorum.Gerçekten soğudum telefondan umarım düzeltirler.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Evet son derece memnunum. Hatta forumda iphone5s'ten G2'ye geçen bir arkadaşımız var, kendisi G2'nin 5s'i aratmadığını söylüyor. G2'nin Nexus 5'ten artıları, kamerası, arayüzü ve pil performansıdır, ses konusunda pek bilgim yok nexus 5 hakkında. Nexus 5'in de artısı çabuk güncelleme alması ve stock arayüzden dolayı daha seri çalışması. Ancak G2 de yeterince stabil. Nexus'u da iphone'u da aratmaz. Ben G2 tavsiye ederim.
Evet G2 nin kamera ve batarya artılarını biliyorum fakat tasarımı pek hoş değil telefonu elimde tuttuğumda gıcırdıyor sanki çat kırılacak gibi ama nexus 5 e daha yakınım benim bildiğim kadarı ile donanımları hemen hemen aynı değilmi ? birde bu cihazları yurtdışından getireceğim herhangi bir problem yaşamam değilmi?

Evet bir sorun olduğu açık galiba :( Senkronizasyonlar kapalı bende üstelik.Sadece parlaklıgı yüzde 80 lerde kullanıyorum.O kadar da kullanımayacaksak niye alıyoruz dimi ama.Bekleme modu felan dinlemiyorum malesef telefon beklemeye alırken uygulamaları da kapatıyorum.Gerçekten soğudum telefondan umarım düzeltirler.

Paniğe gerek yok garantiye verin bakalım ne diyecekler bildiğim kadarı ile 4 kere üst üste garantiye verildiğinde ya para iadesi yapılıyor yada yeni cihaz temin ediyorlar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
garantiye gönderdim bakalım şu anda bakılıyormuş.bir de şunu sormak istiyorum internet ayarlarında yalnızca gsm seçerek mi kullanmalıyız normalde ? yoksa 3gnin orada seçili olması sarja etki eder mi ? Veriyi açmadığım taktirde demek istiyorum.

eren1515

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
garantiye gönderdim şu anda bakılıyormuş telefona.Bir de şunu sormak istiyorum internet ayarlarında 3g yi açmak sarja ne kadar etki eder? Veri kapalıyken demek istiyorum.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
garantiye gönderdim şu anda bakılıyormuş telefona.Bir de şunu sormak istiyorum internet ayarlarında 3g yi açmak sarja ne kadar etki eder? Veri kapalıyken demek istiyorum.

Pil ömrünü önemli bir şekilde etkileyen durumlardan birisi de GPRS ve konum istekleridir.Eğer sizde GPS, Foursquare’de check-in yapmak veya sosyal ağlarda konumunuzu ekleme gibi işlerdeGPRS’i yoğun bir şekilde kullanıyorsanız buna biraz ara vermelisiniz.
Pil düşmanı diğer bir uygulama ise 3G’dir.Eğer 3G ile işiniz yoksa kesinlikle kapatın.Çünkü pilömrünü tüketen uygulamaların başında 3G gelmektedir.

hkny93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

Çok saçma bişey. Dolu dedikten sonra niye bekleyim ki? Ama gece takıp sabaha kadar çekmezsem kullanım süresi artıyor.

eren1515

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pil ömrünü önemli bir şekilde etkileyen durumlardan birisi de GPRS ve konum istekleridir.Eğer sizde GPS, Foursquare’de check-in yapmak veya sosyal ağlarda konumunuzu ekleme gibi işlerdeGPRS’i yoğun bir şekilde kullanıyorsanız buna biraz ara vermelisiniz.
Pil düşmanı diğer bir uygulama ise 3G’dir.Eğer 3G ile işiniz yoksa kesinlikle kapatın.Çünkü pilömrünü tüketen uygulamaların başında 3G gelmektedir.
GPRS kullanmıyorum kapalıydı telefonumda.3g ve oyunun en fazla sarj ömrünü tüketen uygulamalar olduğunu biliyorum.Telefon geldiğinde 3g kullanmadıgım zamanlarda 2gye alırım bundan sonra teşekkür ederim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
GPRS kullanmıyorum kapalıydı telefonumda.3g ve oyunun en fazla sarj ömrünü tüketen uygulamalar olduğunu biliyorum.Telefon geldiğinde 3g kullanmadıgım zamanlarda 2gye alırım bundan sonra teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz 3g ayarı açık olsa da mobil veri kapalıyken şarja etki etmez. Yani bahsettiğiniz ayar 2g/3g ikisi birlikte olan seçili olsun. Eğer 3g'nin fazla çekmediği bir yerdeyseniz sadece 2G seçin o zaman daha uzun dayanır, tabi mobil veri kullanırken. Mobil veri kapalıyken hangisini seçtiğiniz önemli değil.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Çok saçma bişey. Dolu dedikten sonra niye bekleyim ki? Ama gece takıp sabaha kadar çekmezsem kullanım süresi artıyor.

Dolu diyor yani %100 oluyor ama daha tam dolmuyor. Yani biraz daha güç depoluyor. Bunu arabanın yedek benzin deposu gibi düşünebiliriz.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Bahsettiğiniz 3g ayarı açık olsa da mobil veri kapalıyken şarja etki etmez. Yani bahsettiğiniz ayar 2g/3g ikisi birlikte olan seçili olsun. Eğer 3g'nin fazla çekmediği bir yerdeyseniz sadece 2G seçin o zaman daha uzun dayanır, tabi mobil veri kullanırken. Mobil veri kapalıyken hangisini seçtiğiniz önemli değil.

Evet mobil veri kapalıyken etkilemeyecektir.

hkny93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dolu diyor yani %100 oluyor ama daha tam dolmuyor. Yani biraz daha güç depoluyor. Bunu arabanın yedek benzin deposu gibi düşünebiliriz.

Ben yinede araştırcam bu konuyu. Buraya yazarım bişey öğrenirsem. Sağolasınnn

eren1515

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler kardeşim.Senin yorumlarını takip ediyorum gayet açıklayıcı yazıyorsun sarj konusunda da dediğini deneyeceğim.Sarj dolduktan sonra elektrik işareti gidene kadar bekleyeceğim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben yinede araştırcam bu konuyu. Buraya yazarım bişey öğrenirsem. Sağolasınnn

Araştırmanıza gerek yok. Bu telefonun özelliği bu.
4yrymapy.jpg
ama9u3u8.jpg

Bu şekilde olmadan şarjdan çekmeyin. O zaman daha uzun dayanır.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
3000mA batarya koyuyorlar ama 3G açık kullanınca su gibi içiyor demek ki hala gelişmesi gereken bişeyler var ...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
3000mA batarya koyuyorlar ama 3G açık kullanınca su gibi içiyor demek ki hala gelişmesi gereken bişeyler var ...

Tüm telefonlarda bu böyle. G2'lerin bataryası büyük olduğundan daha uzun dayanıyor sadece.
3G kullanımlarında sadece kullandığın uygulama için 3G çalışsa daha az şarj yer aslında. Arka plandaki uygulamalar 3G'den yararlanmasa yani. Bu ayarı koyabilseler sorun çözülür biraz. Başka türlü bunun önüne ancak daha büyük batarya koyarak geçebilirler. Ya da daha farklı pil teknolojisi lazım.

Shizo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biz tamamı kalın yazsak banlanırız..

Gs_Li

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bune laubali'lik yahu asker arkadaşınmı "olm" felan yazıyorsun birde adam yazım yanlışı yapmış türkçeyi kullanamıyor diyorsun kendin kasıtlı olarak kelimeyi kısaltıyorsun.
Bakan kör seni nerde kaldı telefonu 12 saat şarjda tutmak be kardeşim az mantıklı ol ya kulakdan dolma anlatıyorsun burada insanlara laf olsun diye mesaj yazmıyoruz biz eğer bildiğimiz bir hakikat varsa ondan bahsediyoruz kurduğun cümlelerden'de yaşını az,çok belli ediyorsun akıllı ol!

sen akıllı ol ! kulaktan dolma degil duyduklarımı soyluyorum .. ben sadece seslı harflerı fazla kullanmıyorum bunu bıl haddınce konus ! zaten yazdıklarımın tamamını okusan anlarsın ne anlatmak ıstedıgımı ! bana akıl verecegını sanma !

S

SDN Okuru

SDN Okuru
lityum polimer piller de saatlerce sarjda tutup beklemenize gerek yoktur ya da eskisi gibi ilk sarjda 12 saat doldur falan %100 olduktan bi süre kadar mesela 5-10 dk gibi bekle (cünkü direk cekince 100 den 99 a hızlı düsüyor) onun dısında bu polimer piller uzun süre sarjda bekletmede daha cabuk ömrü kısalır internette arastırmalarıma göre her yerde bunlar yazıyor ve telefonu asla %0 a kadar sarjını yemeyiniz %15-20 gibi ideal ben hep öyle takarım buda internette yazıyor :D

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
sen akıllı ol ! kulaktan dolma degil duyduklarımı soyluyorum .. ben sadece seslı harflerı fazla kullanmıyorum bunu bıl haddınce konus ! zaten yazdıklarımın tamamını okusan anlarsın ne anlatmak ıstedıgımı ! bana akıl verecegını sanma !

Bak koçum şuanda ergen telaşındasın anlıyorum olabilir ama çok da fazla ileri gitme alıcam façanı ama bu lafları ilk defa bu forumda sana kullanıyorum çünkü türünün ilk örneğisin senin yüzünden forum kirleniyor...

Arkadaşlar yazdıklarımdan dolayı özür dilerim sizlerden ama Gs_Li
user-offline.png
laftan anlamıyor yapacak bişe yok birinin haddini bildirmesi gerek böyle hadsizlere.

Gs_Li

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bak koçum şuanda ergen telaşındasın anlıyorum olabilir ama çok da fazla ileri gitme alıcam façanı ama bu lafları ilk defa bu forumda sana kullanıyorum çünkü türünün ilk örneğisin senin yüzünden forum kirleniyor...

user-offline.png
laftan anlamıyor yapacak bişe yok birinin haddini bildirmesi gerek böyle hadsizlere.
ne ergeni kardesim ?? senmı facamı assagı alacaksın . asıl laftan anlamayan sensın

user-offline.png

sen kımsın bana hadsız dıyorsun terbıyenı takın .

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
konu lg g2 şarjı tartışma programı değil.