İşletim sistemi yok ACİL YARDIM

aliemre03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşla ben bu gün toplama bir bilgisayar aldım malum işletim sistemi yok ve ne yazik ki korsan olarak bilgisayarcıdan alıcam.Bilgisayar 0 daha hiç açılmadı nasıl yükliycem.Yani bilgisayar açılırken şu tuşa basin diyor basıcam sonra ne yapıcam.Ve daha sonra driverları yükliycem dimi ekran kartından 1 cd ana kartan da 6 cd çıktı bunları nasıl yapıcam lütfen yardımcı olun.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Cd'yi tak anakarta göre açılış yerini seçme tuşu değişir F9 yada F7 olabilir bak bul sonra o tuşa bas CD'den önyükleme için bir tuşa basın yazısı gelir bas bir tuşa sonra yükleyici açılacak lisansı kabul et sonra yüklenecek diski seç ve yükle anlamadıysan format atmayı anlatan sitelere bak

aliemre03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım ama bios oncelikle nerden alcan seçiyor ya hani orada değişiklik yapmama gerek varmı

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=379790]aliemre03[/MENTION] ne değişikliği bilgisayar açılırken hangi tuşa basacağın yazar zaten

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Anladım ama bios oncelikle nerden alcan seçiyor ya hani orada değişiklik yapmama gerek varmı

Eğer format attığınızda bilgisayarınız ön yükleme yapmıyorsa Bios'tan boot kısmından ayarları şu şekil de yapacaksınız. İlk sıraya cd-rom veya dvd-romu getireceksiniz.. Yön tuşlarını deneyin, cd-rom veya dvd-rom çıkacak..

3.jpg