Android neden böyle?

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
symbian kapalı kaynaktı ama sözde özgür androidde yaptığınız herşeyi ondada yapılabiliyordu.
Mesela ben 5800 a n97 ,c6 romu kurardım. Roım editör ile kendime özel rom bile yapmıştım. Android launcher, ios launcher, meego launcher .vs istenilen arayüz kurulabiliyordu.
Android gibi bilgi hırsızı da değildi.

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=122937]What The Hell[/MENTION] what is your problem ?

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
dostlar sakin olun, isteyen istediğini kullansın..

ios android ve wp den birini seççek.. artıları eksileri var hepsinin de.. o niye yavaş, bunda virüs var, şunda yok, en güzeli bu diye kırmayın birbirinizi.. arz talep meselesi..

ne amaçla kullanacaksın, ios için paran yeter mi (4 ve 4s lerde ios 7 kasıyor en az 5 / 5s alman lazım), küçük ekran mı istiyorsun büyük ekran mı, roottan anlar mısın, yada jailbreak yapacak mısın? bunları yapmayı bilmiyorsan yada öğrenmek de istemiyorsan çektiğin resmi insanlara nasıl göndereceksin? resim çeker misin? (kamera da önemli)

oturup bunları düşünsün alcak adam, neyi indireceğinizi bilirseniz her platformda da sorun yaşamazsınız..

ben ioscu değilim, lg g2 kullanıyorum takılma kasma yok.. 1 sene sonra android 5 çıktığında belki vermeyecekler bu telefona, fakat farklı yollardan yüklemek istersem yükleyeceğim, yada telefon böyle de çok stabil, ben memnunum yani..

biz şimdi burdan desek ki "android stabil değil" ne yapabiliriz? gidip kod mu yazalım? adamlar oturtmaya çalışıyorlar yavaş yavaş.. bakın mesela 2.3 sürümüyle şimdiki 4.4 sürümüne.. her zaman birşeyler çıkıyor yenilikler ekleniyor, performans artışları donanım a göre şekilleniyor falan..

zevkler ve renkler tartışılmaz, iosçular gitsin iphone alsın, özgürlüğü sevenler de androidli cihazlar alsın.. benim en samimi arkadaşım telefon alacak, hayatta anlamaz roottan falan, uğraşmaz da.. bi resim çekerse paylaşmak ister diğerleriyle, para vermek istemez uygulamalara, telefonu aldığı gibi kullanır, cwm den falan anlamaz, mecburen ona androidli bir telefon alacaz..

başka arkadaş da appzapp yükler, anlık indirimleri kovalar, jailbreaktan anlar, itunes kurup yedek alır, güncelleme çeker, daha yeni 64gb lik 5s aldı (nerdeyse doğan parası), onun da öyle bir yapısı var.. kabullenmek gerekir..

herkesin yoğurdu yiyişi farklıdır diyorum ve gidiyorum :D
herkese iyi forumlar dostlar

Reaksiyon puanı
16,128
android ne zaman adam olur? google play'e çeki düzen verdiğinde her önüne gelenin uygulamasını yayınlamadıklarında azıcık apple'ı örnek alsa düzelir.

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Android uzun vade de kullanilabilecek yegane isletim sistemidir.. Cunku telefonlarin donanimi ne kadar dusuk olursa olsun ozel romlar sayesinde telefonunuzu uzun sure kullanirsiniz..

( Galaxy w kullaniyorum. 4.4.2 kitkat surumunu kullaniyorum. Ne oyunlarda kasma ne de baska bir sorun var. Offical surumu 2.3.6 olan rami 512mb islemcisi tek 1,4 ghz olan bir telefon...)

İos ise belli bir surumden sonra eski telefonlarini zorlamaz tikanir kalir.. Bazi modellerde 6dan 7 ye gecerken yasadiklari yavaslik sorunlari gibi. Androidin en dibine kadar erisir ister siler ister baska kaynak kodlari eklersiniz... İosta jb yaparak bir noktaya gelirsiniz.. Android de virus yoktur. Sadece reklam firmalarinin eklentileri virus programlarina virusmus gibi gorunur.. Ayrica androidin tehlikede oldugunu soyleyen bir antivirus sirketi de android pazarinda kendisine yer bulmak urunlerini pazarlamak icin boyle haberler yapabilir..

Google play kimine gore zararli olsada app store gibi kimseyi yontmaya calismaz..

Androidden az bilgisi olan hangi uygulamalari yuklemesini bilir..

Stabilite olayi ise androidte 2 3 programa bakar..

İos telefon alacagima
pc+gm discovery alir yoluma bakarim..

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Hah.

Android'in envai çeşit donanım ile çalıştığına, iOS'un ise belli başlı Apple ürünleri ile çalıştığına dikkat edelim.

Bu olay biraz da optimizasyon olayıdır.

Jobs'ın amacı zaten yaygınlaşmak ve parayı bulmak değildi ki. Ekosistem kurmak istiyordu. Ve başarılı da oldu.

Android özgürdür felan safsatalarına girmek istemem. Bu konu dünyada da tartışılıyor ve bir sonuca ulaşılmış değil. Herkes kendine en mantıklı geleni kullansın bence.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Çok açıklayıcı öğretici nedenlerini belirtici yorum...Soruyu soran cevabı okuyunca kesin size dua etmiştir.. :mad:

adam hiçbir android sürümüne alışamamışsa kullanmasın bi zahmet

symbian kapalı kaynaktı ama sözde özgür androidde yaptığınız herşeyi ondada yapılabiliyordu.
Mesela ben 5800 a n97 ,c6 romu kurardım. Roım editör ile kendime özel rom bile yapmıştım. Android launcher, ios launcher, meego launcher .vs istenilen arayüz kurulabiliyordu.
Android gibi bilgi hırsızı da değildi.

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
[MENTION=89851]li10sKing[/MENTION] çok şükür hocam birileri mantıklı konuşmuş. Ağzınıza sağlık.

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
hangi uygulama imiş o bir söylesene bizde bulalım.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
adamlarda virüs yokmuş o yüzden marketlerinde antivürüs programları var akşamki soruma ek olarak windowsda vürüs göster dedim onu bilmeyenmi var diye cevap geldi bütün dünya onayladı hergün bir antivürüs firması açıklama yapıyor andoriddeki vürüs sayısı %400 leri aştı diye şurda birkaç tane teknoloji sitesine yakışmayacak şekilde halen vürüs yok diye kendilerini savunan arkadaşlar var çıkarın şu gözlüklerinizi bakın biraz sizlerin özgürlük adına lanse ettikleriniz androidin gerçek manadaki özgürlüğü değil dışarıdan apk yoluyla kırılmış uygulama yüklemek özgürlük değildir hırsızlıkdır bilin özgürlük olsa idi şu an nerdeyse bütün mobil platformlar dışarıdan uygulama yükleyebiliyor bilin bunuda

XTİMURX

Asistan
Reaksiyon puanı
1
2 yıldır Android (Samsung Galaxy S2) kullanıyorum. Şu virüsler bi beni bulmadı ya :D :D

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
adamlarda virüs yokmuş o yüzden marketlerinde antivürüs programları var akşamki soruma ek olarak windowsda vürüs göster dedim onu bilmeyenmi var diye cevap geldi bütün dünya onayladı hergün bir antivürüs firması açıklama yapıyor andoriddeki vürüs sayısı %400 leri aştı diye şurda birkaç tane teknoloji sitesine yakışmayacak şekilde halen vürüs yok diye kendilerini savunan arkadaşlar var çıkarın şu gözlüklerinizi bakın biraz sizlerin özgürlük adına lanse ettikleriniz androidin gerçek manadaki özgürlüğü değil dışarıdan apk yoluyla kırılmış uygulama yüklemek özgürlük değildir hırsızlıkdır bilin özgürlük olsa idi şu an nerdeyse bütün mobil platformlar dışarıdan uygulama yükleyebiliyor bilin bunuda
İAndroid de virus yoktur. Sadece reklam firmalarinin eklentileri virus programlarina virusmus gibi gorunur.. Ayrica androidin tehlikede oldugunu soyleyen bir antivirus sirketi de android pazarinda kendisine yer bulmak urunlerini pazarlamak icin boyle haberler yapabilir..
Siz bir yakın gözlüğü alın. Zira yazan şeyleri ya görmezden geliyorsunuz ya sa gözünüzde sorun var.

Ne yani virüs firması ne diyecek? Androidde virüs yok virüs programı kurmayın deyip kendi topunğuna mı sıkacak? Elbette virüs var diyecek. Virüs denilen de zaten reklam.
Gene konuşturuyorsunuz adamı...

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
vürüs firması ne diyecekse windows içinde vürüs var diyen yine aynısı değilmi ? bizantivürüs uygulamalarına güvenmiyeceksek kime güveneceğiz ? tamam androidinde kendince has güzel olanakları var ama bu saydıklarımız andoridin gelişmesini engelleyen en büyük gereksinimderim
güzel bir tartışma şeklinde götürelim

DJ.ON9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
gençseniz bilmezsiniz. 2000 lerin başında bir özgür kız vardı! Ne hallere geldi..:D
Özgürlük her zaman iyi değildir, Hele de iletişim sözkonusuysa.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Hayır işte windows için geçerli değil. Abicim virüs nedir ne değildir, işlevi nedir bir google emmiye soruverin,araştırın rica ediyorum. Tamam medeni şekilde tartışabiliriz ama konu saçma o yüzden uzatmayalım.(dünde böyle diyordum :D) İyi forumlar... :)

Çözer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iOS mu android mi konusu derin bi konu bence, s3 s4 iphone4, 4s, 5 kulandım. Kendi görüşlerimi söyleyeyim,
Fiyat konusunda Apple pahalı evet ama değer,
Mağaza konusunda basit ve gerekli olanları içermesi,
Servis konusunda daha öncelikli olması,
Dayanıklılığı ve ikinci elde değerli olması,
Üstün performansı,
Vb sebeplerle kesinlikle Apple, model olarakta dikkatli kullanıyorsan 5 al aksi ise 4s yeterli bi cihaz. S3 s4 kullanırken tekrar iphone a geçtiğimde oh dünya varmış dedim. Apple da tek eksik büyük ekran başka hiç bir konuda android cihazlar Apple ile yarışamaz.

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Siz bir yakın gözlüğü alın. Zira yazan şeyleri ya görmezden geliyorsunuz ya sa gözünüzde sorun var.

Ne yani virüs firması ne diyecek? Androidde virüs yok virüs programı kurmayın deyip kendi topunğuna mı sıkacak? Elbette virüs var diyecek. Virüs denilen de zaten reklam.
Gene konuşturuyorsunuz adamı...

Dostum benim yazimi dikkatli okudun mu ? Cunku ayni seyleri yaziyoruz ..

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
-IOS kirada oturmak, Android ev sahibi olmak gibidir.
-IOS "zenginin malı züğürdün çenesini yorar", Android ise "fakirim ama mutluyum" demektir.
-IOS alışveriş mağazasının camında çok güzel bir kıyafet görüp de alamamak, Android ise çarşıya pazara çıkmaktır.
-IOS "4 yaşındaki oğlumun eşimin iphone'una burun kıvırması, bendeki S3 ü iki gözü iki çeşme "Baba bana teleponunu ver" " demesidir.

:) umarım anlatabilmişimdir.

pilger

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Savaşın ! Apple ve googlenin yaptığı son ortak açıklamaya göre bir başkasına aşağılayarak , hakaret ederek , dalga geçerek fikrini kabul ettirene şirket hissesi veriyorlarmış. Tabi fikrinizi kabul ettirirken rakip firmayı gömmeyi unutmayın.

Çözer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayrıca appstore uygulamalarının ücretli olduğu yalanına inanmayın artık.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Android özgür bir işletim sistemi olduğu için stabil değil android o kadar özgür ki nexus 4 e çıkan android 4.4.2 yazılımını bugün en kötü olarak düşünelim galaxy aceye bile portlanabiliyor android yüklü binlerce cihaz var uygulama geliştiricileri çözünürlük ayarlamasını hangi birine uyarlayım diyor ve iPad iPhone iPod cihazları sayılı olduğu için doğal olarak kolay yoldan iOS'a çıkartıyor.iOS özgür bir işletim sistemi değil ama bunun için sevinmelisiniz stabil olması bütün işletim sistemlerinin önüne geçiriyor kendini ayrıca Androide çıkan çoğu oyun Asphalt vs. iOS'dan portlanarak çıkıyor.Yani kalite ve grafiği en iyi iOS'ta görebilirsiniz.Çözünürlük felan hikaye kendimden biliyorum iPhone 5 ve Galaxy S4 kullanan biri olarak.Ayrıca ekranın retina olması daha da iyi hale getiriyor bunu.iOS açıldıkça stabilitesi azalacak Android kapaldıkça stabilite artacaktır.Mesela iOS 7 ile bir takım serbestlikler geldi widgetlar felan gibi bunlar iOS'a zarar verdi örnek olarak iPhone 4'ü gösterebiliriz kullanıcılar kasma sorunundan şikayetçi iOS 6'da rahat çalışan bir telefonu iOS 7'ye geçirerek kasma sorununu artırma eğer iOS böyle giderse dediğim gibi stabiliteyi kaybeder ve tahtı sallanır demem o ki oyun ve uygulama için telefon alıyorsanız iOS telefon alın geri kalan herşey için Android

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Size şöyle söyleyeyim;
Bir sene önceki İOS 6 ile şimdiki İOS 7 farklı olabilir, ama bir sene önceki Android 4.1 şimdiki 4.4 dan çok daha farklı, çok daha ilerlemiş.
Not: Android fanı falan değilim gerçekler bu.

FrKnTLR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar neyin derdindesiniz android linux şimdide yeni yeni windows atılıyor pc de geçen eskiden beri süren windows mac kavgasının android apple kavgası versiyonuna dönmüş hali. Herkesin kafasındaki düşünceyi değiştiremezsin ancak her işletim sisteminin mantığını göstererek seçim yaptırabilirsin ve o yoldan gider. linux kavramına göredir android o nedir şöyle bakabilirsiniz:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Linux
mac apple tarihini mantığının nasıl bir şey olduğunu öğrenebilirsiniz buradan:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Apple
buradan da windows phonenin mantığına bakın:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Windows_Phone
bakın bunları ben bulmasamda bulabilirsiniz ne yapmaya çalışıyor bu dersiniz ama çoğu kimse tam bilmeden hangi işletim sistemi ne ne değil aklından geçen nasıl birşey olduğunu düşünerek yazıyor ve yanlış yönlendiriyor.
mesela android de vürüs var diyen arkadaşalr doğru söylüyorsunuz googlenin pazarlama stratesi yüzünden vürüs bulunuyor stabil diyenler ve ya değil diyenler ise stabil olarak sürdüğü paket işletim sistemi için tartışmaya gerek yok sadece yavaş yapamamışlar yada hızlı yapmışlar dersiniz bundan fazlası sadece taraftarlık yaptığınızın göstergesidir. android yani linux kullanıyorsanız kullanıyorsak telefonda başka paket kullanılıyor mu bilmiyorum ama linux pclerde kullanabildiğimiz gibi ise kendimize uygun temiz gördüğümüz paket yöneticisi kullanabiliriz bu şekilde kurtulabilinir vürüslerden.Bakın unutmayın en kolay program yapıp yüklenebilecek sistemdir ondan dolayı vürüs denen olay olur olacaktır lakin kendi elimizle dahil temizlenebilir.Avantaj ve dezavantajı olur mesela ucuz olma lakin yavaş donma gibi bir bilgisayarda olduğu gibi donansal olarak iyi şuan android ama o dodanımı tam sergiliyememe durumu var ama öylede olsa böylede olsa benim düşüncem bedava her istediğini yapılabilinen bir işletim sistemini kullanmaktan yana.

Apple'nin şimdiki zamana kadar eski politikasıyla aynı şekilde kapalı sistemde ki parçasına kadar dahil seçtiği parçaları kullanarak yapmıştır ve kimseye neredeyse para kaptırmayarak iyi kar elde edeceği bir politika sergiliyor bunun avantaj olarak sadeliğini ve temiz güvenli hızlı olmasını diyebiliriz.

windows apple a göre daha geniş bir politika sergiledi ama android akımı yüzünden ne yazıkki apple mantığı ile gitmek zorun da kaldı uygulama ve geliştirilme bakımınından güzel bir politika ile gidiyor ama pc de olduğu gibi bütün dünyayı sarcak şekle gelmez işallah :) avantaj olarak hızlı çok karışık olmayan görünüm ama ne yazıkki vürüslerin yine var olduğu ve market'inin pek kullanışlı olmaması dezavantajı .

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Size şöyle söyleyeyim;
Bir sene önceki İOS 6 ile şimdiki İOS 7 farklı olabilir, ama bir sene önceki Android 4.1 şimdiki 4.4 dan çok daha farklı, çok daha ilerlemiş.
Not: Android fanı falan değilim gerçekler bu.

bir sene önceki yazılım bir sonraki seneki yazılımdan nasıl daha fazla ilerleyebiliyor.
Diyorsan ki aandoid 4.4 (kitkat) , 4.1 (jelly bean) den daha kötü buna android gerilemiş denir.
bu bilgiler ışığında hacı ne diyon?

vfor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam o zaman bizde iphone 4 ile s4 kıyaslıyalım sonuç değişmeyecek yine stabil olan ios olacak bunu sende bilyorsun bende o kdar parayı bayılıpda 8 çekirdeğe o kadar ram daha iphone 5 kadar etmiyorsa durup bir düşünecen ha işinize geldimi windows da vürüs var demesi kolay dimi hadi sende bana windows vürüsü göster ? anlayacağın bunu biz demiyoruz bütün dünya diyor bir siz inanmakta zorluk çekiyorsunuz

İphone 4 stabil mi şuan güldürme beni sen hiç iphone kullanmadın galiba kur bakalım iphona 4 e ios 7 yi görürüm stabiliteyi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
El Padrino, boylelerine ciddiy alip cevap vermeyin. birakin kendi yazsin kendi okusun. herkes kendine kolay geleni kullansin. bunun baska aciklamasi cevabi yok. yok su iyi yok bu iyi , muhabbetleri geyikten oteye gidemez. Bu kadar basit.