Flash Bellek Sorunu

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Birkaç gün önce flash belleğime ''Windows 7 USB/DVD Download Tool'' ile iso dosyası kopyaladım ve bilgisayarıma format attım.O günden beri flash belleğimi kullanmamıştım.Ta ki bugün lazım olana kadar.Sorunum şu; flash belleği bilgisayara taktığım zaman yeni donanım bulundu sesi çıkıyor.Bilgisayarın sağ alt tarafındaki menüde flash belleği gösteriyor (ama belli bir süre sonra kendiliğinden kayboluyor) ;
AF8249F3-0E72-44C4-BDE1-71E2E652FBFF_zps4kensjfu.jpg

Bilgisayarım klasörüne girdiğim zaman ise flash belleğimi göremiyorum ;
Ashampoo_Snap_20131208_10h43m54s_002__zps111bce13.jpg

Bu sorunu nasıl çözebilirim.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Format CD'sini flash belleklere kopmayala konusunu pek hakim değilim ama duyduğum kadarıyla flash belleği eskisi gibi depolama birimi olarak kullanmak için yaptığınız işlemleri geri çevirmelisiniz. Yanılmıyorsam yine o kullandığın program yapıyor onu. Ama dediğim gibi bu konuda pek bilgim yok. İstersen bir dene.

andydufy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cmd programı ile komut girerek flashı sıfırlayabilirsin. Internette aratırsan çıkacaktır. (Cmd windows içinde var..)

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Cmd programı ile komut girerek flashı sıfırlayabilirsin. Internette aratırsan çıkacaktır. (Cmd windows içinde var..)
Flaş diski takın. Başlat - Tüm Programlar - Donatılar - Komut İstemi'ne sağ tıklayın ve Yönetici Olarak Çalıştır deyin. Her satırdan sonra Enter tuşuna basarak şunları yazın:

Kod:
diskpart
Kod:
list disk (listenin sağındaki boyutlardan flaş diskin numarasını öğrenin)
Kod:
select disk * (* yerine öğrendiğiniz numarayı yazın. Mesela select disk 0)
Kod:
clean
Kod:
exit
Kod:
exit
Bu işlemden sonra Bilgisayarım sağ tık - Yönet - Disk Yönetimi'nde diskiniz biçimlendirilmemiş olarak görünür. Sağ tıklayıp Yeni Basit Birim deyin gerisini siz halledebilirsiniz.
Böyle birşey buldum ama ''list disk'' dediğimde flash belleğim görünmüyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
chkdsk calırtıra bunu yaz....yada elektirk i birden kes hata tarama moduyla dene bakaım,,,

prens18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kardeş " HP USB Disk Storage Format Tool " adında bir program var ücretsiz zaten 2mb civarında google da bul programı kurulduktan sonra çalıştır ve seçeneklerden flash belleğini seç sonra FAT formatını seç " quick format " ı seç ve " starta " bas ama dikkat et başka bir depolama cihazını seçme çünkü seçtiğin cihazdaki tüm veriler silinecektir!!!

andydufy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Flaş diski takın. Başlat - Tüm Programlar - Donatılar - Komut İstemi'ne sağ tıklayın ve Yönetici Olarak Çalıştır deyin. Her satırdan sonra Enter tuşuna basarak şunları yazın:

Kod:
diskpart
Kod:
list disk (listenin sağındaki boyutlardan flaş diskin numarasını öğrenin)
Kod:
select disk * (* yerine öğrendiğiniz numarayı yazın. Mesela select disk 0)
Kod:
clean
Kod:
exit
Kod:
exit
Bu işlemden sonra Bilgisayarım sağ tık - Yönet - Disk Yönetimi'nde diskiniz biçimlendirilmemiş olarak görünür. Sağ tıklayıp Yeni Basit Birim deyin gerisini siz halledebilirsiniz.
Böyle birşey buldum ama ''list disk'' dediğimde flash belleğim görünmüyor.

O zaman senin flash diskin bozulmuş olabilir. Eğer imkanın varsa başka bir bilgisayara takıp deneyebilir misin? Ayrıca Linux işletim sistemi olan bir pc bulabilirsen orada denemeni tavsiye ederim.

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
kardeş " HP USB Disk Storage Format Tool " adında bir program var ücretsiz zaten 2mb civarında google da bul programı kurulduktan sonra çalıştır ve seçeneklerden flash belleğini seç sonra FAT formatını seç " quick format " ı seç ve " starta " bas ama dikkat et başka bir depolama cihazını seçme çünkü seçtiğin cihazdaki tüm veriler silinecektir!!!
Bunu denedim arkadaşım ama malesef seçeneklerde flash belleğimi göremiyorum.Harici HDD'lerimi gösteriyor fakat flash belleği göstermiyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

O zaman senin flash diskin bozulmuş olabilir. Eğer imkanın varsa başka bir bilgisayara takıp deneyebilir misin? Ayrıca Linux işletim sistemi olan bir pc bulabilirsen orada denemeni tavsiye ederim.
Win8 yüklü laptopta denedim fakat ''Disk Yönetiminde'' gözükmüyor belleğim.

andydufy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Win 8 yüklü bilgisayar başka bir bilgisayar mıydı?
Eğer başka bir bilgisayarsa Linux sistemi olan bir bilgisayarda dene. Ya da çalışan cd/flash üzerinden ile sen bilgisayarında ubuntuyu başlat ve flash diski tak dene.

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Win 8 yüklü bilgisayar başka bir bilgisayar mıydı?
Eğer başka bir bilgisayarsa Linux sistemi olan bir bilgisayarda dene. Ya da çalışan cd/flash üzerinden ile sen bilgisayarında ubuntuyu başlat ve flash diski tak dene.

Evet başka bir bilgisayardı. Linux yüklü PC bulmam suan icin zor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

[video=youtube;-_J3IuI7Xwo]https://www.youtube.com/watch?v=-_J3IuI7Xwo[/video]

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
flash belleği takıp bilgisayarı yeniden başlat, bakalım içindeki iso'yu boot edebiliyor mu. windows yükleme ekranı çıkıyor mu çıkmıyor mu, onu bi bilelim de ona göre yorum yapalım çünkü sorun donanımsal olabilir.

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
ada8uraj.jpg

Flash bellek burada yine görünmüyor. Bu ekrandayken çıkarıp tekrar taktım ama nafile. Tamam ya öldü bu demek ki. Hepsiburada'dan almıştım 2 ay önce. Form doldurdum değişim talep ettim. Teşekkür ederim arkadaşlar.