Win 7 32 bit i 64 yapamiyorum !!!

retsisman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şuan win 7 32 bit kullanıyorum 64 bit win7 ultimate indirdim setu.exe açılmıyor uyarı : Bu dosyanın sürümü çalıştırdığınız Windows sürümüyle uyumlu değil ..... Arkadaşlar acil yardım lütfen

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
32 bit sistemde 64 bit uygulamar açamazsın.
o 64 bit windowsu yüklemek istiyorsan pc açılışında pc yi dvd ğzerinden boot etmelisin. bu yolla sistemini 64 bit yaparsın ki diski biçimlendirirsen tğm verilerinin kaybedersin. önce verilerini bir yere yedekle. sonra dvd den boot edip C yi biçimlendirerek kur. başka yolu yok. :)
bu arada 64 bit sistem için 3 ya da 4 gb ve ğzeri ram lazım.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Dvd ile boot edip baştan kuracaksın 64 biti.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
32 bit sistemde 64 bit uygulamar açamazsın.
o 64 bit windowsu yüklemek istiyorsan pc açılışında pc yi dvd ğzerinden boot etmelisin. bu yolla sistemini 64 bit yaparsın ki diski biçimlendirirsen tğm verilerinin kaybedersin. önce verilerini bir yere yedekle. sonra dvd den boot edip C yi biçimlendirerek kur. başka yolu yok. :)
bu arada 64 bit sistem için 3 ya da 4 gb ve ğzeri ram lazım.
benim bildigim 32 bitlik sistem 64 bit olmuyor yanlışmı biliyorum bu konuda aslında pek bilgim yok ama yinede böyle biliyorum....

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
benim bildigim 32 bitlik sistem 64 bit olmuyor yanlışmı biliyorum bu konuda aslında pek bilgim yok ama yinede böyle biliyorum....
oaly şu:
>eğer bilgisayarın donanımsal olarak 64 biti desteklemiyorsa, işlemci 64 bit komutları desteklemiyorsa o bilgisayara sadece 32 bit işletim sistemi yüklenebilir.

>eğer bilgisayar 64 bit i donanımsal olarak destekliyor ve ram yeterliyse(3gb ve üzeri) o bilgisayara isteğe bağlı olarak 64 bit işletim sistemi kurulabilir. yani bu bilgisayar hem 32 hemde 64 biti destekler.
ama ram 3 gb dan azsa 64 biti desteklemesine rağmen 64 bit kurarsan performans düşük olur.

>32 ve 64 bit arasında görünürde hiç bir fark yok. yani standart programlar (müzik çalar vs işte) da pek bir fark olmaz.

>>bir de şu var:
eğer bilgisayar 64 biti destekliyorsa ve bu bilgisayara 32 bit işletim sistemi kurulmuşsa bu bilgisayarda 64 bit işletim sistemi kurmadan 64 bit uygulamalar açamazsın.
yani 64 bit olan uygulamayı açmak için hem pc hemde işletim sistemi 64 bit olmalı ki sadece işletim sistemini 64 bit kurmuşsan pc de 64 biti destekliyordur :)

olay bu işte :)

beylerbeyli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yüzde 99 ihtimal, sisteminiz 64 bit icin uyumludur, 32 sistemlerde zaten windows calismasi icin yeterli güc yoktur diyebilirim, eger sisteminiz 8-10 yil öncesine ait degilse, arkadaslarin söyledigi gibi, sistemi dvd den baslatarak normalde format atarak 64 bit kurabilirisiniz, belki sistem güncellemesi ile 32 den 6 yapabilirisiniz ama pek saglikli olacagi bilemiyorum.... Kolay Gelsin