Sony Xperıa P Hakkında..

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Günaydın arkadaşlar işe gitmeden konuyu açayım dedim zaman kısalıyor sizlerden isteğim Xperıa p nin nasıl bi tlefon olduğu ne gibi özellikleri ve performans açısından nasıl olduğu. Son olarak Lg optimus L9 dan iyi midir? Teşekkürler şimdiden hayırlı günler.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Ikisi de kaliteli telefonlar değil, güncelleme sıkıntısı var. Her ne kadar isteyerek soylemesem de; o fiyat aralığında en iyisi general mobile discovery.

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yine mi Gmd :( o telefondan almak istemiyorum L7 yi tavsiye etmediler L9 alayım dedim daha yenidir diye, forumda bi kardeş xperıa p de güzel dedi şimdi bu ikisi arasında kaldım işte.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Xperia SP (Espi :D)'ye bak istersen.

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Xperia SP (Espi :D)'ye bak istersen.

Baktım oda ama o pahalı geldi bana. Bu ikisi arasında Lg L9 daha mantıklı sanki ne dersiniz? çünkü işlemcileri olsun özellikleri olsun aynı ikisinde de 1 gb çift çekirdek. sony androidin ginger sürümünü kullanıyor, lg ıce sandwich midir nedir onu. Lg nin ekranı da büyük, ne dersiniz?

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Baktım oda ama o pahalı geldi bana. Bu ikisi arasında Lg L9 daha mantıklı sanki ne dersiniz? çünkü işlemcileri olsun özellikleri olsun aynı ikisinde de 1 gb çift çekirdek. sony androidin ginger sürümünü kullanıyor, lg ıce sandwich midir nedir onu. Lg nin ekranı da büyük, ne dersiniz?

Ekran büyüklüğüne karışamam o kişisel. :) Sony Xperia P Android 4.0.4, 4.1.2 aldı ve 4.3 alacak. Yani yazılım olarak Sony daha çok güncelleme vermiş ama 4.3'den sonra almaz. Zaten LG, LG9'a hiç güncelleme vermez.

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Peki güncelleme vermezse ne olur? birde sanırım adobe yok l9 da bi sorun yaşatır mı?

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Güncelleme vermezse, güncel Android versiyonunu alamazsın işin mantığı bu.

Flash player yoksa tarayıcıdan Video izleyemezsin, flash Swf videoları da oynatamazsın.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
p 4.3 almaz sanmam, s bile almıyorken imkansız.

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Güncelleme vermezse, güncel Android versiyonunu alamazsın işin mantığı bu.

Flash player yoksa tarayıcıdan Video izleyemezsin, flash Swf videoları da oynatamazsın.

Flaş player yazılım yükleyerek giderilir diye düşünüyorum, android sürümü eski telefonlarda sorun çıkarmıyor bu eski model androidlerde bundada sorun çıkarmaz herhalde bi 2 yıl kadar felan.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Flaş player yazılım yükleyerek giderilir diye düşünüyorum, android sürümü eski telefonlarda sorun çıkarmıyor bu eski model androidlerde bundada sorun çıkarmaz herhalde bi 2 yıl kadar felan.

Direk APK Yükleyerek kullanabileceğini sanmıyorum. S4'de bile Apk'yı kurduktan sonra bir tane daha tarayıcı kuruyorduk onla anca çalışıyordu.

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Direk APK Yükleyerek kullanabileceğini sanmıyorum. S4'de bile Apk'yı kurduktan sonra bir tane daha tarayıcı kuruyorduk onla anca çalışıyordu.

Haklısınız ama başka bi sorunu olmaz değil mi? yani L9 un bi kusuru, tv bağlantısı varmı bu konu hakkında bi bilginiz var mı;?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Adobe flash player sorun olmasın, apksı var bende son sürüm, kadırılacak dediklerinde apksını iyi ki almışım :) Şimdi Note da kullanıyorum. Sadece kur geç, başka işleme gerek yok.

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Adobe flash player sorun olmasın, apksı var bende son sürüm, kadırılacak dediklerinde apksını iyi ki almışım :) Şimdi Note da kullanıyorum. Sadece kur geç, başka işleme gerek yok.

Bi alabilsem iş kurmaya kalsın :) telefon usb ile tv ye bağlanır mı?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Bi alabilsem iş kurmaya kalsın :) telefon usb ile tv ye bağlanır mı?

L9 da HDMI ok diye biliyorum. Ayrıca L9 u veya diper bir alt segment cihazı bakın üstüne basa basa söylüyorum, tavsiye etmiyorum.Sonradan çok ama çok pişman olacaksınız. 1.4 ghz 2 çekirdek Note bile artık yavaşlamaya başladı, deodex bir rom alıp içine boşalttım, öyle kullanıyorum. Şu an piyasadaki Nexus 4 ün altındaki cihazlar beş para etmeyen, gelecek vaad etmeyen cihazlar olacak. Başınız sonradan ağrımasın, keşke almasaydım demeyin diye söylüyorum.

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
l9 kesinlikle tavsiye etmem geek kamerası gerek dokunmatiği aynı özellikteki telefonlara göre daha zayıf kalıyor benim xperia solanın bile kamerası daha iyi :D
gmd gerçekten f/p konusunda iyi kamerası da hiç fena sayılmaz
xperia p ye gelince telefon güzel alüminyum gövde iyi ve parlak ekran var ama batarya özelliğiyle sınıfta kalıyor o da malesef.
o paraya bir de htc one s var. onu da inceleme şansım oldu telefon saydıklarının arasında iyi diyebiliriz bi araştırmanı öneririm. kolay gelsin :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
flash player 4.1 üstü desteklemiyor yani 4.1 destekli olarak çıkmıyor artık. Sizin yüklediğiniz tam nedir anlamadım açıkçası muhtemelen modlanmıştır, ama flash player destekli bir tarayıcı kullanırsınız sıkıntı olmaz ki hemen hemen her tarayıcıda bu destek var artık, yokluğunu hissetmezsiniz.

güncel flash player sürümlerini takip etmek için, görüldüğü gibi 4.1 için çıkmıyor epeydir
http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
L9 da HDMI ok diye biliyorum. Ayrıca L9 u veya diper bir alt segment cihazı bakın üstüne basa basa söylüyorum, tavsiye etmiyorum.Sonradan çok ama çok pişman olacaksınız. 1.4 ghz 2 çekirdek Note bile artık yavaşlamaya başladı, deodex bir rom alıp içine boşalttım, öyle kullanıyorum. Şu an piyasadaki Nexus 4 ün altındaki cihazlar beş para etmeyen, gelecek vaad etmeyen cihazlar olacak. Başınız sonradan ağrımasın, keşke almasaydım demeyin diye söylüyorum.

l9 kesinlikle tavsiye etmem geek kamerası gerek dokunmatiği aynı özellikteki telefonlara göre daha zayıf kalıyor benim xperia solanın bile kamerası daha iyi :D
gmd gerçekten f/p konusunda iyi kamerası da hiç fena sayılmaz
xperia p ye gelince telefon güzel alüminyum gövde iyi ve parlak ekran var ama batarya özelliğiyle sınıfta kalıyor o da malesef.
o paraya bir de htc one s var. onu da inceleme şansım oldu telefon saydıklarının arasında iyi diyebiliriz bi araştırmanı öneririm. kolay gelsin :)

flash player 4.1 üstü desteklemiyor yani 4.1 destekli olarak çıkmıyor artık. Sizin yüklediğiniz tam nedir anlamadım açıkçası muhtemelen modlanmıştır, ama flash player destekli bir tarayıcı kullanırsınız sıkıntı olmaz ki hemen hemen her tarayıcıda bu destek var artık, yokluğunu hissetmezsiniz.

güncel flash player sürümlerini takip etmek için, görüldüğü gibi 4.1 için çıkmıyor epeydir

Yorumlar için sağolun tekrardan. Ben anlamadım ya gerçekten nasıl oluyorda bu L9 u kullananların bazıları çok memnun kalıyor bazıları yakınından geçmeyin diyor çözemedim gitti. Gmd den nefret ettim diyebilirim o derece, çok iyi bi telefonda gözüm yok olsa zaten orta segment telefonlara bakmazdım hatta 2. el almaz 0 ını alırdım. Sanırım bu telefonlar (bana) göre iyi daha iyisini zaten alamam. Kamerası sorun değil benim için, teknoloji çok hızlı gelişiyor elbette geri kalacak telefonlar ama biz daha da geriden gidiyoruz o yüzden kararımı değişmedim. :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226

4.1 jelly bean geldiği gün marketten kaldırıldı flash player. Tabi o zamanlar S2 de 4.0.4 kullanıyordum. Apk yı aldım, sd kartımda duruyor. Ayrıca 4.1.2, 4.2.2 ve 4.3 destekliyor flash player, sadece markette yok. 4.4 te bile çalışması muhtemel.

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben senin yerinde olsam bütçeyi geliştirip daha iyi bir telefon alırım.

Akılı telefonlara çok para vermek istemiyorum aşırı tutkunluğum yok biraz dikkat biraz can sıkıntısını gidersin yeter :) fazla verirsem tlefonu akıllı kendimi bi tuhaf hissederim hehe :)

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Akılı telefonlara çok para vermek istemiyorum aşırı tutkunluğum yok biraz dikkat biraz can sıkıntısını gidersin yeter :) fazla verirsem tlefonu akıllı kendimi bi tuhaf hissederim hehe :)

Bu tip telefonlar can sıkıntısı gidermek yerine tam tersi can sıkıntısı yapıyor. Donuyor çünkü, Android'in bu sıkıntısı var.

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Allah allah nasıl olur çift işlemci kullanıyor 1 gb ram yeterlidir çok fazla donmaz herhalde

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Allah allah nasıl olur çift işlemci kullanıyor 1 gb ram yeterlidir çok fazla donmaz herhalde

Aldanma çift çekirdeğe, 4 çekirdeğe, 1 GB Ram'e. Donuyor zaten uygulama yükledikçe. Donmalar bir de anlamsız alakasız boş yerlerde takılıyor telefon ve bunu her Android Telefon yapıyor.

bysertac

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aldanma çift çekirdeğe, 4 çekirdeğe, 1 GB Ram'e. Donuyor zaten uygulama yükledikçe. Donmalar bir de anlamsız alakasız boş yerlerde takılıyor telefon ve bunu her Android Telefon yapıyor.

Her android yapıyorsa sıkıntı yok fikrimi değiştirmeyecek cinsten bi sorun değil pek, video izledim de adamlar telefonu takılmadan kullanıyor demek ki zamanla yavaşlıyor.