Detaylı LG G2 İncelemesi {Video+Yazı+Foto Galeri inceleme} #Almadan Mutlaka Okuyun

Bu konuyu okuyanlar

mstdrsn

Asistan
Katılım
26 Aralık 2009
Mesajlar
314
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Not:Her Türlü Sorunuzu Bu Başlık Altında sorabilirsiniz.
Kapak.jpg


LG Optimus G
bugüne kadar en çok okunan incelemem oldu, öyle ki iyisimi.org üzerinden 4.500 civarı ve internette toplam 20.000’e yakın okundu. Evet bu yayınladığım 3. İnceleme için oldukça iyi bir değerdi. Bana kalırsa ne kadar geç gelirse gelsin Optimus G her daim çok merak edilen ve ilgili çeken bir telefon oldu, hala daha 2GB RAM avantajı ile fiyat/performans konusuna oynuyor. O zamanlar 1.800Tl civarından ülkemize giriş yapan bu telefona biraz yüklenmişim farkındayım, fakat şuan için gayet uygun bir telefon halini almış.

Ve LG, Optimus G’nin ardından bombayı patlattı ve tamamen yeni bir anlayış ile telefon kavramını yeniden ele aldı. Neler değiştiğine bir göz atacak olursak isimlendirmenin, pazarlama ve dağıtımın, tasarım anlayışının, ergonominin ve vizyonun farklı bir noktaya taşındığını görebiliyoruz. Evet upuzun bir girizgahın ardından belirtmek istiyorum, bu sefer elimde LG G2 var ve onu inceliyorum. Yeniliklere, farklılıklara ve Optimus G ile arasındaki farklara birlikte göz atalım isterseniz.
trans.gif


Video İnceleme


LG G2’nin şerefine ilk defa video inceleme gerçekleştiriyorum, muhtemelen bu çok nadir olacak çünkü hala ışık sistemimi toplayamadığım ve yeterli ışık-zaman-istek üçlemesini çok zor denk getirdiğim için video inceleme arada sırada olacak. Bu işe ilk defa girişmem ve tecrübesiz olmam dolayısıyla çekim-montaj-render-upload 10-11 saat sürdü. Evet tek başıma bu iş oldukça zor, tecrübe kazanıp otomatiğe bağlayana kadar G2 incelemesi ile idare edin :). Ayrıca tek başıma olmama karşın kamera yanında konuşmam anlamsız bir şekilde dağılmış, montajda ancak bu kadar toparlayabildim. Detaylı yazının yanında bir de video izleyelim bakalım.
Not: Sayfada yoğunluk yaratmasın diye link olarak veriyorum, ayrıca Youtube üzerinden "Abone" olursanız sevinirim. :)

[video=youtube;7ugskc7EbgE]http://www.youtube.com/watch?v=7ugskc7EbgE&feature=youtu.be[/video]​

Tasarım


Dediğim gibi LG tasarım anlayışını tamamen değiştirmiş, Optimus G’de tamamen köşeli bir yapı varken G2 baştan aşağı yuvarlatılmış hatlara sahip. Şöyle bir baktığımda ise bana Galaxy S4’ü hatırlatıyor, ince kasa ve yuvarlak köşeler ile birbirlerine oldukça benziyorlar. Etrafa baktığımızda soyulmaya oldukça müsait olan kromaj çerçeveleri cihazın üstünden ortasına taşıyarak oldukça iyi yapmışlar, fakat parlak çerçeveden vazgeçmeyen LG çizilmeye dayanıklı camın altına parlak bir çerçeve eklemiş ve bu da aynı Optimus G’deki havayı kazandırmış. Çerçeveler gerçekten çok ince, 2.65mm’lik çerçeve kalınlığı gayet etkileyici ve başka bir telefona geçtiğinizde çerçeve kalınlığı rahatsız etmeye başlıyor.

Sağ tarafında her hangi bir girişin bulunmadığı G2’nin ön yüzü nedeyse tamamen ekran hissiyatı veriyor. Ön taraf demişken bu yüzde her şey neredeyse üst tarafta, soldan sağa sırasıyla 2.1MP çözünürlüğünde kamera, ışık ve yakınlık sensörü, çeşitli renklerde yanan bildirim ledi ve ahize bulunuyor. Burada bildirim ledine bir parantez açmak istiyorum, LG ledin parlaklığını ve renklerini çok iyi ayarlamış. Şöyle söyleyeyim HTC One kullanırken bildirim ledini ışıkta fark edemiyordum, Xperia Z kullanırken de bildirim ışığı gece gözümü alıyordu. G2’de mavi, turkuaz, kırmızı ve yeşil renginde yanan bu led görevini layığıyla yapıyor. Ön tarafın alt kısmında ise parlak bir şekilde LG logosu basılmış, açıkçası bu uzak doğu zevki ile tasarlanmış telefonda keşke o parlak kromaj görünümlü şeylerin tümü siyah olsa diye içimden geçirdim. Ön tarafta camın altındaki çerçeve, LG logosu ve ahizenin üstündeki parça siyah olsaymış bence çok daha havalı olurmuş.
Sol tarafta sadece microSIM bulunurken alt tarafta 3.5mm jak girişi, microUSB, mikrofon ve mono hoparlör bulunuyor. Jak girişinin alt tarafa konmasına sevindim çünkü kişisel alışkanlıklarım gereği telefonu cebime baş aşağı koyuyorum (böyle telefonu açmanın daha kısa sürdüğünü düşünüyorum) ve bu durumda jak girişi üste gelmiş oluyor, böylece ne ben alışkanlıklarımdan feragat ediyorum ne de kulaklığın kablosu bükülüyor. MicroUSB’yi de tam ortaya koyarak şarjda oyun oynarken (hayır siz bunu yapmayın) yada yatay kullanırken daha rahat bir tutuş sağlamışlar.
Üst tarafta gürültü engelleyici (noise canceling) mikrofon ve kızıl ötesi portu bulunuyor. Bu portu ile ilgili bir eklemem olacak, etki mesafesi HTC One’a göre daha düşük olsa da LG yazılım ile bu açığı kapatmış. Marka model fark etmeksizin istediğimiz gibi bir kumanda dizilimi yapıyoruz ve istediğimiz tuşları tanıtıyoruz, mis gibi de çalışıyor.
Nihayet LG G2’nin “sihirli” kısmına yani arka tarafına geldik, bu tarafta kısaca özetlemek gerekirse, 13MP kamera ve yanında LED flaş, altta sırasıyla ses açma-güç-ses kısma ve en altta LG logosu ile çeşitli bilgiler bulunuyor. Yine sırasıyla bunlar hakkında yorum yapacak olursam, zaten safir kristal cam ile kaplı kameranın etrafı hafif çıkıntılı bir çerçeve ile desteklenmiş, bu çerçeve alt tarafta yanlışlıkla güç tuşuna basılmasını engelliyor. “Sihirli tuşlar” hakkında yorumum ise pek olumlu değil, telefonun büyük olması nedeniyle üste buton konulmamasını anlıyorum ama bence tuşların konumlandırılması gereken yer yanlar olmalıydı. Bu yerleşim konusunda en çok Samsung ve Nokia’yı taktir etmek istiyorum çünkü telefonlarında tuşlar tam yerli yerinde. LG bu konuda farklılaşmayı denese de pek getirisi olmadığı düşüncesindeyim. Tabii ki alışma meselesi olmakla birlikte ses tuşlarının oyun oynarken ayarlama konusunda zorluk çıkarttığı kanısındayım. Diğer bir detay olarak ise ben telefonu kullanırken genelde açma sırasında “KnockOn™” özelliğini kullandım, stabil çalışması tartışma konusu olsa da işe yaradığını söyleyebilirim. Bu arada güç tuşunun etrafı ışık veren bir çerçeve ile kaplanmış, bu detayın beni kesinlikle etkilediğini söyleyebilirim zira aynı zamanda bildirim ledi olarak da kullanılan bu çerçeve çok şık duruyor ve yanarken telefona bir hava katıyor. LED konuşunken devamlı yanıyor ve dikkat çekiyor, son olarak konuşma sırasında baş parmağınız tam olarak güç tuşuna geliyor ve ayarlardan bu tuşa “konuşmayı bitirme” özelliği atayabiliyorsunuz. Son olarak o güzelim desenli arka kapağa basılan “CE” belgesi gerçekten mide bulandırıcı. LG bu kısıma hiç özenmemiş, mesela HTC One’da bu yazı belli belirsiz yazılmıştı ve kasaya güzel yedirilmişti ve belli olmuyordu. G2’de bu yazılar gerçekten çok çirkin duruyor.

Malzeme Kalitesi


Bu konuda benim notum LG’ye kırık olacak, yekpare plastik kasanın sağlam durmasını beklerken elde çıtırdamalar oluyor. Telefonu sıktığınızda çıt-çıt sesleri geliyor ve arka taraf ile içerideki donanım arasında çok hafif bir boşluk var, bu da hissiyatı zayıflatıyor. Sonuç olarak o HTC One’daki sağlamlık hissiyatı hiçbir telefonda yok.

Donanım


Ne diyeceğim biliyor musunuz? Ben bu uzak doğuluların anlayışına bayılıyorum, elinde ne varsa koymaya gayret ediyorlar. Örneğin bir Xiaomi bir Oppo verebileceği her şeyi vermeye çalışıyor, Apple taraftarları kızmasın ama Apple bir ürünü tasarlarken hep bir sonraki lansmanda söyleyeceği “up to 2x power” cümlesini düşünüyor. LG de donanım konusunda elinde ne varsa koymuş gibi, eksik olarak sadece Note 3’teki 3GB ram göze çarpıyor fakat o da Samsung’un yarıiletken üretim kozu olduğu için şuan sadece kendine özel. Snapdragon 800, Kızılötesi, 802.11 ac, 192kHz 24-bit ses kaydı, 13MP OIS destekli kamera, LTE-A gerçekten bu telefona fark katmış ve bunlardan bazıları sektöre yön veren atılımlar. Ayrıca CPU-Z’nin gösterdiğine göre G2’de 24 tane sensör var, sensörleriyle övünen Galaxy S4 gibi bir sıcaklık sensörü bulunmasa da sizi her halükarda tatmin edeceğini söyleyebilirim. Ayrıca sensörler kısmında rastladığım temel mimik sensörü, adım sayacı ve yaya halde yaptığımız hareketleri algılayan sensör gelecek yaratıcı uygulamalara göz kırpar nitelikte.
trans.gif


Performans


Bir önceki incelemem olan MemoPad HD7’de bu benchmark tablolarını yayınlamama kararı almıştım ama Snapdragon 800’ün hatrını kıramıyorum ve şuraya iliştiriyorum. Performans ile ilgili söylemem gerekense birkaç şey var, Adreno 330 diye ortalığı yıktık ama şuan görüyorum ki her şey donanımla değil ve biraz optimizasyon gerekiyor. Mesela Antutu’da on binlerce “triangle” bulunan sahnelerde 40kare/saniye’nin altına düşmezken Real Racing 3’de yarışa ilk başlarken hafiften kasıyor. Evet bu telefon için bunu duymak biraz hayal kırıklığı yaratabilir ama gerçekleri de saklayamayız, en azından yeni bir güncellemeye kadar bu yorumlarım geçerli. Fakat LG’nin pazarlama ve reklam konusunda bu kadar özen gösterdiği bir üründe güncellemeyi keseceğine inanmıyorum ve kısa bir süre sonra cihazın daha optimize bir hal alacağını tahmin ediyorum. Genel performans olarak ise oldukça iyi diyebilirim, hatta Vine’da videoların işlenme aşamasının çok hızlı geçildiğine şahit oldum. Snapdragon S4 Pro, Snapdragon 600 ve 800 yan yana koyulunca fark oldukça gözle görülür düzeyde. Bunun yanı sıra Snapdragon 800 ve nispeten ince bir kasa birleşince özellikle oyun oynarken telefondan bir sıcak hava dalgası yayılıyor. Özellikle kamera tarafından gelen bu sıcaklık elinizi yakmasa da ısınmanıza neden oluyor. Son olarak sadece üzerinde türlü hileler yapılan, günlük kullanım hakkında bilgi vermeyen ve artık sonuçları basamaklandırma konusunda köşeye sıkışmış bu benchmark uygulamalarına bakıp telefon almamanız hakkında uyarayım.


Antutu 430039
GLBenchmark 2.7 Off ScreenT-Rex HD: 22FPS Egypt HD: 55FPS Fill Rate:1.210
GLBenchmark 2.7 On ScreenT-Rex HD: 23FPS Egypt HD: 50FPS Fill Rate:1.402
3D Mark Ice StormMaxed Out! (İyi bir şey J)
3D Mark Ice Storm Extreme9729 Fizik:7745 Grafik:54.9FPS
3D Mark Ice Storm Unlimited15893 Fizik:12156 Grafik:17424
GeekBench 22011
GeekBench 3Tek Çekirdek:792 Çoklu Çekirdek:2050
NenaMark 257FPS
Quadrand Standart20206
SunSpider 0.9.1 (Az olması iyi)728ms
BrowserMark 2.02652
KFSBenchMarkOverall:34.343

Ekran


Kendisi bir panel yani ekran üreticisi olan LG zaten Optimus G’de de çok iyi iş çıkartmıştı, bu başarısını G2’de de devam ettiriyor. Sanal tuşları çıkarttığımızda tam olarak 1080x1776px çözünürlüğünde ve 443ppi yoğunluğunda bir erkana sahip G2’nin ekran tipi IPS. Bu ekran tipinin karakteristik bir özelliği olarak hangi açıdan bakarsanız bakın ekranda bir renk kaybı veya solma olmuyor ve kalitesini koruyor. İnternette bazı yorumlarda ekranın gereğinden fazla canlı olduğunu ve doygunluğun abartıldığını okudum, ben ise bunun normal olduğunu düşünüyorum. Evet ekran gerçekten normalden daha canlı fakat tüketici bunu istiyor ve ekran göze böyle daha hoş geliyor. Şahsen telefon ekranında profesyonel tasarım yapmadığım için oyunlarda renklerin daha canlı olmasının bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Sadece bu konu fotoğraf çekimlerinde biraz yanılmanıza neden olabilir. Güneş altında ise LG G2 oldukça iyi bir performans sergiliyor, ben genelde ekran parlaklığını %70 seviyesinde kullansam da bir sorunla karşılaşmadım, G2 oldukça parlak bir ekrana sahip.

Hafıza


Geldik gene en sıkıntı konuya, neden bilmiyorum şu telefonları özgür bırakmıyorlar kafamıza göre oyun yükleyelim, şarkı dinleyelim, film izleyelim. G2 60FPS Full HD kayıt yapabiliyor ama onun yarattığı devasa boyut için sadece 16GB hafızaya sahip ve microSD girişi yok. Ah duyar gibiyim, sanki “bunun 32GB modeli de var” der gibisiniz fakat bana 32GB’da yetmiyor. Psikolojik olarak kısıtlanmaktan hoşlanmıyorum. Ben özgürce film izlemek, doya doya fotoğraf-video çekmek, şarkı dinlemek istiyorum derseniz gidin kendinize bir Note 3 alın derim. 2-3GB favori şarkılarımı atarım, fotoğraflarımı yeri geldiğinde(6-7GB olduğunda) bilgisayara atarım, film izlesem 2 film atar izleyince hemen silerim ve son nesil oyunları da kafama göre yüklemek istiyorum diyorsanız direkt 32GB modelini alın. Fakat pek fazla para harcamak istemiyorum, oyun oynarım ama hepsini yüklememe gerek yok, 1-2GB şarkım var, telefondan çok film izlemeyi gereksiz buluyorum ayda yılda 1-2 tane atarım ve fotoğraflarımı düzenli olarak bilgisayara atarım diyorsanız 16GB modelini alabilirsiniz. Şöyle bir bilgi vereyim benim elimde G2’nin 16GB modeli var hafıza durumum şöyle;

  • 16GB’ın Kullanılabilir Kısmı 10.62GB
  • Boş Hafıza: 3.55
  • Uygulamalar 3.45GB
  • Resim-video:60MB
  • Müzik: 697MB
  • İndirilen: 840MB
  • Diğer: 189
Evet gördüğünüz gibi hemen her yer emekli maaşı gibi kısılmış durumda. HTC One’da 10GB uygulamam, 6-7GB resim-videom varken burada vaziyet böyle.
trans.gif


Pil


Ne demiştik LG bir panel üreticisi, şimdi de diyorum ki LG kendi pillerini kendi geliştiriyor(Bu Kore şirketleri her şeyi kendi yapmaya çalışıyor, ne güzel). Öncelikle size şöyle bir teknik bilgi vereyim, piller ikiye ayrılır Li-Ion ve Li-Po. Telefonlarda genelde Li-Ion pil kullanılır, bunun nedeni biraz daha güvenli olmasıdır (Li-Po’nun kalitesiz elden çıktığında ve kalitesiz şarj aleti kullanıldığında patlama riski daha çoktur ve bu patlamayı görmek istemezsiniz, fakat bunun sorumluluğunu LG gibi bir üretici alamayacağı için gayet kaliteli üretmiştir diye düşünüyorum) fakat metal bir kılıf ile kaplandıklarından düz bir kalıp olarak üretilmek zorundadırlar. iPhone ve LG G2 gibi telefonlar ise Li-Po kullanır ve bu pil tipinin özelliği metal kılıfı olmadığı için istenildiği gibi şekil verilebilmesi ve kimyasal yapısından mütevellit daha az yer kaplamasıdır, ayrıca modelcilikte de oldukça yaygın kullanılır çünkü deşarj değeri daha uygundur. Evet iPhone’un ince olmasının bir nedeni de bu. Her neyse konumuza gelecek olursak LG bu konuda oldukça başarılı bir çıkartmış ve neredeyse HTC One kadar bir kasaya 3.000mAh pil sıkıştırmayı başarmış, bunu yaparken de Li-Po’nun gücünü kullanarak telefonun her yerine pil yığmışlar.
Günlük kullanıma gelirsek gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim, şöyle ki ben One X+’da şarj aletinin uzağında oyun oynamaya korkardım çünkü 10 dakikada falan %9-10 şarj giderdi. Fakat G2 gayet başarılı bir grafik çiziyor ve bir günü tamamlamanıza yardımcı oluyor. Fakat o bir günü daha stressiz tamamlamanız için size bazı tavsiyelerim olarak,
KnockOn özelliğini kapatın,
Gözünüzü takip eden özelliği kapatın, ön kameranın sürekli açık olmasına neden oluyor,
Ekran parlaklığını otomatiğe alın,
Güç tasarrufunu açın, evet bunları yaptıktan sonra bir yenilmezsiniz!

##Pil Testini Görüntülemek İçin Tıklayın##


30DK Real Racing 3
5 Saat Ekran Açık
Güç Tasarrufu Açık
Ekran Parlaklığı %70
40 Dakika Kulaklık İle Müzik Dinleme
3.5 Saat Aktif İnternet Kullanımı
3G Kapalı
Wi-Fi Sürekli Açık

Ses


HTC ile birlikte daha da önemli bir yere gelen ses teknolojisi LG G2 ile birlikte yeni bir seviyeye ulaşıyor ve 192kHz 24bit kayıt teknolojisi ile LG Hi-Fi düzeyinde ses vaat ediyor. Ben de yaptığım testlerimde gerçekten de temiz ve berrak bir ses kaydettiğini deneyimledim. Hatta SoundCloud’a HTC One ile birlikte televizyondan kaydettiğim sesi yükledim ikisini de aşağıya ekleyeceğim. Bana kalırsa G2’nin ses kayıt kalitesi oldukça başarılı, televizyondan kaydettiğim düşünülürse “kristal” kalitesinde kayıt yapıyor denilebilir.
Fakat bu kadar iyi şeyi hoparlörü için söyleyemeyeceğim, HTC’nin BoomSound hoparlörü oyunlarda avazı çıktığı kadar ses verirken G2’nin hoparlörüne parmağım geldiği için sesi dahi çıkmıyor. Ortalama bir ses yüksekliği sunsa da oyunlarda kesinlikle parmağınız burayı kapatıyor ve ses cihazın içerisinden gelmeye çalışıyor. Ha tabii Optimus G’deki hoparlör ile karşılaştırdığımızda kesinlikle çok daha iyi o ayrı konu.
Kulaklık konusunda ise başarılı olduğunu söyleyebilirim, ne Galaxy S4’ün, ne HTC One’ın ne de Optimus g’nin kulaklığını denemedim ama aşağı yukarı kalitelerini tahmin edebiliyorum. Kulaklık çok yoğun bas veremese de tiz seslerde gayet başarılı ve dengeli bir profili var. Ben kulaklığı değiştireceğinizi pek sanmıyorum.
Evet kulaklığı değiştireceğinizi pek sanmıyorum çünkü o kadar müzik tutkunuysanız bu telefonu alacağınızı sanmıyorum, kulaklıktan ses çıkışını HTC One ile karşılaştırınca arada dağlar kadar fark olduğunu gördüm. Bunu kalite olarak söylemiyorum, ki zaten o kadar detayı fark edemem fakat iki telefonun ses yüksekliği arasında bariz fark var. HTC One Beats Audio desteği ile hem temiz hem de yüksek ses veriyor, hatta biraz fazla tiz ses içeren şarkılarda kulağınız çınlamaya başlıyor. G2’den ise kesinlikle kısık bir ses çıkmıyor fakat HTC One’dan geçince biraz yadırgıyorsunuz. Ayrıca kimsenin de zaten kulaklık ile o kadar yüksek seviyede müzik dinleyeceğini sanmıyorum.

trans.gif


Kamera


Ve sonunda Optimus G’de yerden yere vurduğumuz G2’ye geldik, evet LG bu konuda da kendini geliştirmiş. 13MP sensöre OIS desteği de koyarak oldukça başarılı bir iş çıkartan LG bunu 8.9mm kasaya sığdırmaya başarmış. Ne sensör boyutu ne de piksel boyutu hakkında bir bilgimiz olmasa da ikisinin de gayet ufak olduğunu tahmin ediyorum. Aksi taktirde bu ikisini 8.9mm kasaya sığdırmak oldukça güç. F/2.4 değeri ise artık geride kalmış bir değer, Apple bu değeri iPhone 5S ile terk etti, rakipleri ortalama F/2.0’a inmişken Nokia Lumia 720 F/1.9’da. Snapdragon 800’ün de katkısıyla saniyede 60kare kayıt yapabiliyor. Normalde Snapdragon 800 4K’da destekliyor fakat bu noktada LG’nin yazma hızı sınırına takıldığını düşünüyorum, Samsung’un Note 3’de 4K desteğinin de yine kendi flaşlarını üretmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Her neyse, saniyede 60 kare oldukça iyi kesinlikle iş görüyor, OIS desteği ve 24bit kayıt teknolojisi ile ortaya gayet güzel şeyler çıkıyor. Gündüz kalitesi her kamera gibi iyiyken düşük ışık kalitesi de gayet tatminkar. HTC One gibi düşük ışık kalitesi ile övünen modellere göre bence daha iyi çekiyor.
5.5 Ay önce yayınladığım incelemede LG Optimus G’nin kamerası ile Lumia 920’nin kamerasını karşılaştırmıştım. 5.5 ayda neler mi değişti dersiniz, bana göre tüm dengeler değişti. LG, o lanet Optimus G kamerasından kurtuldu ve OIS desteği ile birlikte çok daha iyi gece fotoğrafları çekmeye başladı. Nokia 925’e terfi etti, LG ise G2’yi duyurdu, güncellenmiş bu iki telefonu bir kez daha karşı karşıya getirelim.


Özel Karşılaştırmalar:

trans.gif

Yazılım


LG yazılım konusunda oldukça uğraşmış, hatta gereğinden fazla uğraşmış çünkü telefonu aldığımızda 16GB’dan sadece 10GB kadarını kullanabiliyoruz. İşi yarar uygulamalara bir göz atacak olursak
QuickMemo
Ekran görüntüsü almamıza ve üzerine küçük notlar iliştirmemize yarayan bir uygulama.
QSlide Uygulamaları
Video, internet tarayıcı, hesap makinesi gibi uygulamaları pop-up olarak açmamızı sağlayan araç
Video Düzenleyici
Çektiğimiz videolar üzerinde ufak düzenlemeleri yapabileceğimiz uygulama.
QuickRemote
Infrared teknolojisinden yararlanarak uzaktan kumanda ile çalışan her türlü aracı kullanmanızı sağlayan ve gelişmiş bir yardımcı.
VoiceMate
Siri ve SVoice çakması fakat çok başarılı bulmadığım sesle kontrol aracı.
Dosya Yöneticisi
LG, G2’ye aynı Optimus G’de olduğu gibi bir dosya yöneticisi koymuş.
QuickTranslator
Aynı Microsoft’un Bing üzerinden çalışan “Translator” uygulaması gibi çalışan fakat başarısız olan bir uygulama. Türkçe-İngilizce tanımada sınıfta kalıyor.
Sözlük
LG bize Türkçe-İngilizce sözlüğü hediye etmiş fakat diğerleri ücretli. Markette çok sağlam sözlükler varken buna gerek olduğunu düşünmüyorum.
Ara yüz konusunda da LG güzel bir iş çıkartmış diyebilirim. Her ne kadar bir Sense 5 gibi tasarım bütünlüğü olmasa da göze hoş gelen bir görüntüsü var. Pek çok farklı markanın güzel özelliklerinden esinlenmişler gibi bence gayet de iyi olmuş, hepsinin harmanlandığı güzel bir ara yüz.Ayrıca reklamlarda kullanılan arka plan da iğrenç bence, ilk gördüğümde bende çok kötü bir his uyandırmıştı.​

Değerlendirme


Geldik en güzel yere, LG G2 ile turnayı gözünden vurdu ve fiyata oynamaya başladı. Oldukça dengeli özelliklerin bir arada bulunduğu G2’nin 16GB modeli 1.600TL’den satışta. 32GB modeli ise 1.800TL’den satışta olacak. Rakipleri 2.000 barajını da aşıp gitmişken LG çok güzel bir gol atıyor gerçekten. Ben fazla yorum yapmaya gerek duymuyorum, eğer anlattıklarım sizi tatmin ettiyse ve kafanıza yattıysa, cebinizde de paranız varsa gidip alabilirsiniz.


  • Tasarım: 9/10
  • Donanım: 10/10
  • Performans: 9/10
  • İnternet Deneyimi: 10/10
  • Multi Tasking: 10/10
  • Malzeme Kalitesi: 7/10
  • Ses: 8/10
  • Kamera: 8/10
  • Pil: 9/10
  • Hafıza: 8/10
  • Ergonomi: 9/10
  • Fiyat: 9/10
  • Fiyat/Performans: 8/10

Teknik Detaylar


Fiziksel Özellik138.5 x 70.9 x 8.9 mm
Ağırlık143gr
Bağlantı802.1a/b/g/n/ac ,bluetooth 4.0,3G, 4G,LTE-A, NFC,Kızıl ötesi
Ekran5.2”,True HD IPS, Çizilmeye Dayanıklı Cam,1080x1776,423ppi
Hafıza16-32GB, MicroSD: Yok
KameraÖn:2.1MP, Arka: F/2.4, 13MP+OIS 1080p @60fps
İşlemciSnapdragon 800 (2.26Ghz)
GPUAdreno 330
Batarya3000mAh
Android Sürümü4.2.2 (29.10.2013)
SimMicro Sim
RenkSiyah-Beyaz
OTGVar
Sar (Avrupa)0.41 W/kg (baş) 0.47 W/kg (vücut)
Bekleme Süresi900 saat 3G bekleme, 17.5 saat 3G konuşma

Galeri

##LG G2 Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayın##

Kaynak: İyisimi.Org / Diğer Tüm İncelemeler İçin Tıklayınız
 

mstdrsn

Asistan
Katılım
26 Aralık 2009
Mesajlar
314
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Konu günceldir sorularınızı bekliyorum. :)
 

ProRat`

Müdavim
Katılım
12 Şubat 2013
Mesajlar
2,968
Reaksiyon puanı
11
Puanları
38
Güzel inceleme olmuş, teşekkürler. :)
 

anll23

Asistan
Katılım
28 Aralık 2012
Mesajlar
255
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Eline sağlık oldukça uğraşmışsın.
 

semih61

Müdavim
Katılım
26 Ekim 2011
Mesajlar
1,456
Reaksiyon puanı
43
Puanları
48
eline sağlık videoyu izledim gayet başarılı bir incelemiş olmuş tebrikler
 

sevket_19

Doçent
Katılım
17 Kasım 2010
Mesajlar
802
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İnceleme fena değil ama biraz eksik olmuş sanki mesela text link özelliği var linkleri bir panoya alıyor daha sonra onu kullanabiliyoruz.Onun dışında kablosuz depolama var pek değinilmese de incelemelerde ben çok kullanıyorum aynı kablosuz ağdan pc ve telefonunuz bağlıyken bu özelliği açıyorsunuz size bir ip adresi veriyor onu tarayıcınızın arama kısmına yazınca kullanıcı adı ve şifre soruyor zaten telefonun size ipyi verdiği yerin hemen altında onlar da yazıyor onları da girince telefona pcden kablo bağlamadan ulaşabiliyorsunuz size çok uzun geldi belki ama şifreyi kayıt ederseniz sonra pratik hale geliyor.Bu özelliği keşfettikten sonra açıkçası dosya aktarımı için hiç kabloya ihtiyaç duymadım.O arka tuşlar için de şöyle söyliyeyim kendinize göre pratik bir yol bulursanız kullanımı daha kolay oluyor mesela ben oyun oynarken temple run oynadığımda ekran dikey oluyor ses açıçaksam sağ işaret parmağımı kullanıyorum ama death trigger 2 oynarken de bu işi sol işaret parmağı yapıyor kısacası benim için sorun olmadı.Eli küçük olanlar için biraz sorun olabilir tabi.Şunu kesinlikle söylemek lazım lg bu telefona kesinlikle stabilite güncellemesi vermesi lazım ufak tefek birçok yazılımsal ama düzeltilebilir çok hatalar var.Ancak hala lg herhangi bir güncelleme vermedi buda bir eksi puan derhal güncelleme vermesi gerekli diye düşünüyorum.Benim ekleyeceklerim bunlar önemli olarak gördüğüm onun dışında yazıları okudum ve genel olarak katılıyorum yazılanlara ilk inceleme için iyi bence tebrikler.:huh:
 

mstdrsn

Asistan
Katılım
26 Aralık 2009
Mesajlar
314
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Güzel inceleme olmuş, teşekkürler. :)

Eline sağlık oldukça uğraşmışsın.


eline sağlık videoyu izledim gayet başarılı bir incelemiş olmuş tebrikler

Yorumlarınız için teşekkürler. :)

One mı önerirsiniz G2 mi

HTC One'da Snapdragon 800 ile 600 farkını pek hissetmiyorsunuz, performans olarak yakınlar hatta HTC One daha stabil çalışıyor diyebilirim. Hangisinin tasarımı ve ekran boyutu size daha uygun ise onu alabilirsiniz. İki telefon da sizi pişman etmeyecektir.

İnceleme fena değil ama biraz eksik olmuş sanki mesela text link özelliği var linkleri bir panoya alıyor daha sonra onu kullanabiliyoruz.Onun dışında kablosuz depolama var pek değinilmese de incelemelerde ben çok kullanıyorum aynı kablosuz ağdan pc ve telefonunuz bağlıyken bu özelliği açıyorsunuz size bir ip adresi veriyor onu tarayıcınızın arama kısmına yazınca kullanıcı adı ve şifre soruyor zaten telefonun size ipyi verdiği yerin hemen altında onlar da yazıyor onları da girince telefona pcden kablo bağlamadan ulaşabiliyorsunuz size çok uzun geldi belki ama şifreyi kayıt ederseniz sonra pratik hale geliyor.Bu özelliği keşfettikten sonra açıkçası dosya aktarımı için hiç kabloya ihtiyaç duymadım.O arka tuşlar için de şöyle söyliyeyim kendinize göre pratik bir yol bulursanız kullanımı daha kolay oluyor mesela ben oyun oynarken temple run oynadığımda ekran dikey oluyor ses açıçaksam sağ işaret parmağımı kullanıyorum ama death trigger 2 oynarken de bu işi sol işaret parmağı yapıyor kısacası benim için sorun olmadı.Eli küçük olanlar için biraz sorun olabilir tabi.Şunu kesinlikle söylemek lazım lg bu telefona kesinlikle stabilite güncellemesi vermesi lazım ufak tefek birçok yazılımsal ama düzeltilebilir çok hatalar var.Ancak hala lg herhangi bir güncelleme vermedi buda bir eksi puan derhal güncelleme vermesi gerekli diye düşünüyorum.Benim ekleyeceklerim bunlar önemli olarak gördüğüm onun dışında yazıları okudum ve genel olarak katılıyorum yazılanlara ilk inceleme için iyi bence tebrikler.:huh:

Bu inceleme 3000 kelimeye yakın fakat elbet bu türlü hepsi bir cihazlarda her şeye değinilemiyor. Yorumunuz için teşekkürler, diğer incelemelerine kaynak linkten ulaşabilirsiniz. :)
 

mstdrsn

Asistan
Katılım
26 Aralık 2009
Mesajlar
314
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Konu günceldir, sorularınızı sorabilirsiniz. :)
 

SmH51

Müdavim
Katılım
27 Ocak 2010
Mesajlar
1,259
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
Soru sormaya gerek kalmamış, tam anlamıyla herşeyi açıklamışsınız. Elinize sağlık
 

TURKER

Müdavim
Katılım
4 Eylül 2013
Mesajlar
1,114
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
Konu günceldir, sorularınızı sorabilirsiniz. :)

Benim sorum biraz özel olacak ama yardımcı olursan çok sevinirim.

LG G2 yi çok beğendim başta arayüzünü çok iyi geldi hafızasıda 32 GB gayet yeterli herşeyiyle çok güzel ama 3 konuda çok canım sıkılıyor.

Birinci sorunum her zamanki gibi güncelleme LG amiral gemisine güncelleme vermezmi diyorlar ama ben pek inanamıyorum şu ana kadar birşey yapmadı. Sizce ilerde güncelleme alırmı veya aldığı kadarı yetermi ?

İkincisi ise iOS / Android arasında kaldım. LG G2 yi alırsam en az 1-2 yıl kullanırım. O yüzden LG G2 aldığı güncellemerle 1 2 yıl sonra kasarmı ? Pişman olurmuyum ?

Üçüncüsü ise telefonun malzeme kalitesi bir arkadaştan duydum telefon çok dayanıksızmış sıkınca gıcırdamalar oluyormuş arka kapak sabun gibi diyor düşürürsen kötü olur dedi siz ne diyosunuz ?

Bu nedenlerden dolayı bütçemi arttırıp iPhone 5 ve Z1 ide değerlendirmeyi düşünüyorum.
iPhone 5 ekranı küçük ama benim için en uygunu oysa göz ardı edebilirim. iOS un sonsuz stabilitesi ve güncellemesi gerçekten çok iyi.
Diğer yandan Z1 bu telefonda gayet iyi sadece biraz büyük ama çok sağlam. Benim açımdan arayüz sıkıcı diğer olumsuz yönler olarak ses ve ekran biraz kötü ama diğer yönlerden iyi en azından güncelleme konusunda LG den daha iyi.

Sizce ne yapmalıyım ?
 

mstdrsn

Asistan
Katılım
26 Aralık 2009
Mesajlar
314
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Soru sormaya gerek kalmamış, tam anlamıyla herşeyi açıklamışsınız. Elinize sağlık

Teşekkürler :)

Benim sorum biraz özel olacak ama yardımcı olursan çok sevinirim.

LG G2 yi çok beğendim başta arayüzünü çok iyi geldi hafızasıda 32 GB gayet yeterli herşeyiyle çok güzel ama 3 konuda çok canım sıkılıyor.

Birinci sorunum her zamanki gibi güncelleme LG amiral gemisine güncelleme vermezmi diyorlar ama ben pek inanamıyorum şu ana kadar birşey yapmadı. Sizce ilerde güncelleme alırmı veya aldığı kadarı yetermi ?

İkincisi ise iOS / Android arasında kaldım. LG G2 yi alırsam en az 1-2 yıl kullanırım. O yüzden LG G2 aldığı güncellemerle 1 2 yıl sonra kasarmı ? Pişman olurmuyum ?

Üçüncüsü ise telefonun malzeme kalitesi bir arkadaştan duydum telefon çok dayanıksızmış sıkınca gıcırdamalar oluyormuş arka kapak sabun gibi diyor düşürürsen kötü olur dedi siz ne diyosunuz ?

Bu nedenlerden dolayı bütçemi arttırıp iPhone 5 ve Z1 ide değerlendirmeyi düşünüyorum.
iPhone 5 ekranı küçük ama benim için en uygunu oysa göz ardı edebilirim. iOS un sonsuz stabilitesi ve güncellemesi gerçekten çok iyi.
Diğer yandan Z1 bu telefonda gayet iyi sadece biraz büyük ama çok sağlam. Benim açımdan arayüz sıkıcı diğer olumsuz yönler olarak ses ve ekran biraz kötü ama diğer yönlerden iyi en azından güncelleme konusunda LG den daha iyi.

Sizce ne yapmalıyım ?

Ben LG G2'nin 4.4'u hatta 5'i alacağını düşünüyorum. Fakat güncelleme konusuna takılmayın önemli olan stabilite. En olmadı ilerde stok rom kurarsınız. Kasa videoda da belirttiğim gibi çok kaliteli değil gicirdamalar yapıyor. iPhone 5 de Z1 de oldukça kaliteli telefonlar, bir teknoloji markete gidip hangisinin ekrani duruşu hoşunuza gidiyor bakıp alabilirsiniz. :)
 

furko64

Asistan
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
169
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Tam parayi hazirladim alacagim derken kasadaki gicirtilar ve knock on ozelligi aklima takildi biraz aciklar misiniz ?
 

Alicilik

Öğrenci
Katılım
14 Kasım 2013
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhasba,

Öncelikli detaylı incelem için teşekkür edeirm çok emek harcamışsınız ve çok faydalı olmuş.

Androidi çok uzun zamandır cupcake enclair döneminden beri kullanıyorum. Allaha bin şükür bizi ios a muhtaç etmedi. Çok eğlenceli ve kullanıcı sever bir işletim sistemi. Şimdiye kadar htc serisini kullandım touch hd ile başlayan deneyimlerim hd2 ile devam etti ve 4.3 e güncelleidğim stabil hd2 cihazımın artık ömrü doldu ekranı karardı. LCD panel ve değişim ücretini birkime katıp dün 32gb g2 siparişi verdim. one ile çok ikilemde kaldım ama Lg ye bulaşmak istedim.

Benim cihaz daha elime geçmedi ama TR ye normal yolla giren ürünlerde bandrolden ötürü radya uygulamasının kısıtlandığını duydum. Bu root açıldıktan sonra düzenlenebiliyor ama root edilen cihazında distribüterden aşağı kalır yanı olmuyor. O yüzden bilmiyorum denendi mi ama "spirit UI" "spirit free" "spirit fm" uygulamalrını denyene oldu mu ?

Kullandığım HD2 cihazda custom rom androidlerde radyo özelliği yoktu. 3g üzerinden broadcasting dinlemekten bıktım ve radyo için arayışa girdim sonunda bu aplikasyona ulaştım. Cİhaza kurdum ve sıkıntısız çalıştı. Bir nevi medya player tadında ama radyo arayüzü. Tamamen orjinla ve sıkıntısız. cihaza zarar verecek bir durumu yok. Ben aptoide ddan indirdim ama başka yerde durumlar nasıl bilmiyorum. Lg Türkiye satışlı cihazlarda bunu bir denme imkanınız olabilir mi ? Benim cihazım gelince muhakkak deneyeceğim ama burad da değinmek istedim.
 

furko64

Asistan
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
169
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Pil de desarj gösteriyor ve sarjim cok az gidiyor bu durumu.nasil ayarlayabilir
 

mstdrsn

Asistan
Katılım
26 Aralık 2009
Mesajlar
314
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Tam parayi hazirladim alacagim derken kasadaki gicirtilar ve knock on ozelligi aklima takildi biraz aciklar misiniz ?

Öncelikle gecikme için lütfen kusura bakmayın, knock on özelliği bazen takılabiliyor fakat kafaya takılacak bir şey değil. Ben hep açık gezdim pil konusunda da memnundum. Kasa gıcırtısı ise biraz rahatsız edici, fakat daha önce HTC One, Lumia 925 veya iPhone gibi telefonlar kullanmadıysanız fark göreceğinizi sanmıyorum.

Merhasba,

Öncelikli detaylı incelem için teşekkür edeirm çok emek harcamışsınız ve çok faydalı olmuş.

Androidi çok uzun zamandır cupcake enclair döneminden beri kullanıyorum. Allaha bin şükür bizi ios a muhtaç etmedi. Çok eğlenceli ve kullanıcı sever bir işletim sistemi. Şimdiye kadar htc serisini kullandım touch hd ile başlayan deneyimlerim hd2 ile devam etti ve 4.3 e güncelleidğim stabil hd2 cihazımın artık ömrü doldu ekranı karardı. LCD panel ve değişim ücretini birkime katıp dün 32gb g2 siparişi verdim. one ile çok ikilemde kaldım ama Lg ye bulaşmak istedim.

Benim cihaz daha elime geçmedi ama TR ye normal yolla giren ürünlerde bandrolden ötürü radya uygulamasının kısıtlandığını duydum. Bu root açıldıktan sonra düzenlenebiliyor ama root edilen cihazında distribüterden aşağı kalır yanı olmuyor. O yüzden bilmiyorum denendi mi ama "spirit UI" "spirit free" "spirit fm" uygulamalrını denyene oldu mu ?

Kullandığım HD2 cihazda custom rom androidlerde radyo özelliği yoktu. 3g üzerinden broadcasting dinlemekten bıktım ve radyo için arayışa girdim sonunda bu aplikasyona ulaştım. Cİhaza kurdum ve sıkıntısız çalıştı. Bir nevi medya player tadında ama radyo arayüzü. Tamamen orjinla ve sıkıntısız. cihaza zarar verecek bir durumu yok. Ben aptoide ddan indirdim ama başka yerde durumlar nasıl bilmiyorum. Lg Türkiye satışlı cihazlarda bunu bir denme imkanınız olabilir mi ? Benim cihazım gelince muhakkak deneyeceğim ama burad da değinmek istedim.

Cihaz şuan elimde olmadığı için deneyemiyorum kusura bakmayın.

Pil de desarj gösteriyor ve sarjim cok az gidiyor bu durumu.nasil ayarlayabilir

Sorunuzu anlayamadım biraz daha açar mısınız acaba?
 

dogukandogrul

Öğrenci
Katılım
25 Kasım 2013
Mesajlar
4
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bu telefon için aksesuar bulma konusu nedir ? galaxy s4 e göre aksesuar bulma olanağı nedir bu konuda beni [email protected] mail adresinden bilgilendirir misin ?
 

mstdrsn

Asistan
Katılım
26 Aralık 2009
Mesajlar
314
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bu telefon için aksesuar bulma konusu nedir ? galaxy s4 e göre aksesuar bulma olanağı nedir bu konuda beni [email protected] mail adresinden bilgilendirir misin ?

Maile gerek yok herkes faydalansın buradan, tabii ki Samsung'un pazar payına karşın aksesuar bulmak daha zordur fakat yabancı online satış sitelerinden bol miktarda ucuz urun bulabilirsiniz. :)
 

windows8

Müdavim
Katılım
10 Haziran 2013
Mesajlar
1,093
Reaksiyon puanı
3
Puanları
36
Kamerası s4 e göre sanki biraz kötü sizce hangisinin kamerası daha iyi s4 mü g2 mi
Bide s4 den g2 ye geçilirmi ?
 

mstdrsn

Asistan
Katılım
26 Aralık 2009
Mesajlar
314
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Kamerası s4 e göre sanki biraz kötü sizce hangisinin kamerası daha iyi s4 mü g2 mi
Bide s4 den g2 ye geçilirmi ?

S4'de mutluysanız geçmenize gerek yok, S4 hala hem donanımı olsun hem de değiştirilebilir batarya ve arttırılabilir hafıza olsun iyi bir telefon. S4'ün kamerasını birebir deneyemedim ama G2'nin kamera kalitesinden (Ön kamera hariç) memnun olduğumu söyleyebilirim.
 

Bloother

Müdavim
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
-Ön kamerasını ben de hiç beğenmedim. 2.1MP'i bırakın, 1.3MP bile değil gibi.

-Knock on özelliği bende kusursuz çalışıyor. Sizin takılma dediğiniz olay belki sensörden kaynaklı olabilir. Yakınlık algılama sensöründen uzak durarak knock on özelliğini kullanın. Öyle ki bazen en ufak yanlışlıkla dokunuşlarımda bile telefon açılıp kapanabiliyor.

-Alttaki dokunmatik tuşlar bazen canımı sıkıyor. Alışamadığımdan mıdır nedir, yazı yazarken boşluk tuşuna basacağım diye yanlışlıkla HOME tuşuna basıyorum(touchpal klavye kullanıyorum ve boşluk tuşu çok alta sıkıştırılmış, klavyede tuşlar arası boşluk yok belki bundan da kaynaklanıyor olabilir) sonra (hızlı yazdığımdan) diğer harfe basmak istediğimde parmağımı ana ekrandaki bir uygulamaya basarken buluyorum. Neyseki telefon hızlı ve multitasking özelliği kusursuz çalışıyor da hemen kaldığım yere hızlıca geri dönüyorum.

-RR3'deki kasılmalardan bahsetmişsiniz. Ben bunun oyundan kaynaklandığını düşünüyorum. Zaten oyunu hiç sevmedim 1-2 yarış yaptıktan sonra sildim. Yerine Asphalt 8 ve NFS Most Wanted yükledim. Kesinlikle kusursuz..

-Isınma konusunda ise eli yakmayan, telefonu artık elinizden bırakma aşamasına getirmeyen bir sıcaklık var. Rahatsız edici bir sıcaklıkla karşılaşmadım, şarjdayken yoğun şekilde kullanmam dışında sıcaklık çok iyi.

-Bataryası bana sadece 1 gün yetebiliyor. yani sabah 9da kalktığımı ve gece 12'de yattığımı varsayarsak anca yetiyor. Tabi bütün gün cihaz elimden neredeyse hiç düşmüyor. Bunu eleştiri maksatlı yazmadım tabi ki mükemmel. =) Üstelik batarya şarj hızı dakikada %1 yani 3000mAh'lik bir bataryayı %15'te şarja taktığınızı varsayarsak 85dakikada tam şarj ediyorsunuz. Eğer telefonu kullanmaz, 3G/wifi vs kapatır da şarj ederseniz bu daha da hızlı oluyor. En güzel tarafı da, ister 3g, ister wifi, yanında bluetooth, nfc vs açık olsun olmasın, telefonu bir kenara bırakıp uyuduğunuzda telefon da sanki sizinle beraber uyuyor. Ben hep tam şarj edip yatarım. Sabah kalktığımda her zaman telefonu %100'de görmek çok güzel bir şey. Bu şekilde şuana kadar en fazla 7saate kadar boşta kalabildi bunu da belirteyim. =)

-Stabilitesinde çok nadir sorunlar yaşıyorum. Samsung kullanıcılarının yani 1 ay öncesine kadar benim de en çok sıkıntı duyduğumuz konu rehberin açılma süresiydi. Şuanda S4 bile bazen 5 saniye rehberin açılmasını bekliyorken, G2'de 1 saniye bile beklemiyorsunuz ancak rehber geçişinde kasılma mevcut. yani rehbere kasılarak geçiyor ama sizi hiç bekletmiyor.

-Değinilmesi gerektiğini düşündüğüm bir diğer husus, böyle büyük ekranlı telefonlarda bildirim çekmecesini aşağıya çekme sıkıntısı. Evet bunun için 2 elinizi kullanmanız şart neredeyse. Özellikle Note 3'te bu farz gibi bir şey. Aksi halde tek elle yapmaya çalışırken telefonu yere düşürmeniz kaçınılmaz olabilir. G2 bunu çok güzel şekilde çözmüş. Nasıl mı? Alttaki dokunmatik tuşların yanına bir buton ekleyerek bu işi kendinizi yormadan yapıyorsunuz. Tuşa basın, çekmece aşağı insin.
Aynı şekilde bir diğer konu da, Ayarlar'daki ve Telefon'daki sekmeler arasındaki geçişler. 4.2.2'den sonra biliyorsunuz ki Ayarlar Menüsü 4 ayrı sekmeye ayrıldı. Note 3'te bu sekmeler arasında gezinmeniz için yine 2 elinizi kullanmanız şart. Çünkü yukarıdaki sekmelere basmadan geçiş yapamıyorsunuz. Aynı durum telefon, çağrı kayıtları, rehber vs arasındaki geçişlerde de geçerli. Ancak G2 bunu yine tek parmak hareketinize bırakmış. Sekmeler arasında geçiş yapmak için parmağınızla ekranı sağa/sola ittirmeniz yeterli. Bu basit gibi görünsen de çok önemli bir detay, en azından benim için.

-Arka tuşlara henüz alışamasam da, ekran görüntüsü almak çok kolay bu tuşlarla. Zaten başka bir şey için kullanmıyorum. Ses açma/kapama, ekran açma/kapama işlemlerini direkt ekrandan yapıyorum. Arka tuşların en güzel özelliği ise deklanşör olarak kullanılabilmesi. Bence bu gözden kaçırılan çok harika bir özellik.. Özellikle de kendisini çekmeyi sevenler için bulunmaz bir nimet..

Aklıma başka bir şey gelmedi gece gece. Geldikçe yazarım. Ya da siz sorun ben cevaplarım. Bunlar da benim nacizane incelemelerim. =)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aklıma gelmişken gıcırdamasından da bahsedeyim. Bir kaç konuda soranlar oldu, bahsettim. Telefonun kasası bildiğiniz gibi plastik. Plastiği plastiğe sürterseniz gıcırtı duyarsınız. Bu telefonun gıcırdama sebebi ise arka kapağın iPhone'lardaki gibi vidalarla sabitlenmemesi ve HTC, Sony, Samsung cihazlardaki gibi ince bir kapak değil, telefonu tamamiyle saran, yani kasanın çoğunluğunu oluşturan bir yapıya sahip olması. Haliyle böyle bir kapağı vidayla, yapıştırıcıyla vs. sabitlemeyince, telefonun ince olmasının da verdiği esneklikle telefon gıcırdıyor. Buna biraz da kapak ile batarya arasındaki çok ufak bir boşluk da sebep oluyor. kapağın içi tam dolu olsa haliyle daha rijit bir cihaz olacaktır. Bu bence bir sorun değil, gayet normal bir durum. Peki ne zaman gıcırdıyor? Elinizdeyken, normal günlük kullanımınızda asla duymazsınız, telefonu avucunuzda sıksanız dahi gıcırdamaz. Sadece telefonu iki elinizle büktüğünüzde bu gıcırtıyı duyarsınız. Onu da yapmayacağınızı ümit ediyorum. Çünkü hiçbir kullanım sırasında telefonu bükmeniz gerekmiyor. =)) Tabi bazı G2'lerde ufacık dahi olsa bir gıcırdama yok. Bu da biraz şans meselesi. Onlarda bu gıcırdama nasıl giderilmiş, hiçbir fikrim yok. Yine içindeki boşlukla alakalı olabilir diye düşünüyorum. =)

Şimdi yazacağım madde biraz kişiseldir, katılmayabilirsiniz. =)
-Bir de bahsedildiği gibi o kadar da ucuz malzeme hissi vermiyor. Telefonun parlak, cilalı kasası plastik hissini minimuma indirmiş. Yani eğer benim gibi Samsung cihazından G2'ye geçiş yaptıysanız, temin ederim çok daha kaliteli bir his veriyor. Çünkü telefon biraz daha ağır. Bu ağırlık ise oldukça ideal. Ne Z1 gibi sürekli kullanımda bileğinizi yorar, ne de S4 gibi sıkı sıkı tutma hissine kapılıp parmaklarınızı yorarsınız. Avucunuza çok güzel oturuyor ve ağırlığı da tam da olması gereken düzeyde.
 

mstdrsn

Asistan
Katılım
26 Aralık 2009
Mesajlar
314
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Detaylı yorumunuz için teşekkürler. :)
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
lg g2 sorum şu olacak. 2014 de Allah izin verirse androide geçmeyi düşünüyorum fakat çok karasızım. lg g2 donanımsal olarak piyasanın en üstünde malzeme olarakta begendim. uzun sürede kullanımda dayanıklı mı. batarya şişip kalırsa(böyle durumlar olabiliyor) batarya çıkmıyor napılabilir. 16 gb ileride yetmeyebilir. Lg markası çok tutulan bi telefon değil güvenebilirmiyim.
-s4, sony z,Apple 4s, hangisini lamalıyım. Yeni andoide geçeçem s3 gibi daha ucuz fiyatlı bişeylemi başlasam. Siz ne dersiniz. cevabınızı zevkinize göre seçin şeklinde vermezseniz sevinirim. şunu al çünkü .... açıklarsanız çok makbule geçer. yorumumu makul görün teşekkürler.
 

mstdrsn

Asistan
Katılım
26 Aralık 2009
Mesajlar
314
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Konu günceldir, sorularınızı sorabilirsiniz.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

lg g2 sorum şu olacak. 2014 de Allah izin verirse androide geçmeyi düşünüyorum fakat çok karasızım. lg g2 donanımsal olarak piyasanın en üstünde malzeme olarakta begendim. uzun sürede kullanımda dayanıklı mı. batarya şişip kalırsa(böyle durumlar olabiliyor) batarya çıkmıyor napılabilir. 16 gb ileride yetmeyebilir. Lg markası çok tutulan bi telefon değil güvenebilirmiyim.
-s4, sony z,Apple 4s, hangisini lamalıyım. Yeni andoide geçeçem s3 gibi daha ucuz fiyatlı bişeylemi başlasam. Siz ne dersiniz. cevabınızı zevkinize göre seçin şeklinde vermezseniz sevinirim. şunu al çünkü .... açıklarsanız çok makbule geçer. yorumumu makul görün teşekkürler.

Öncelikle kimsenin zevkini yüzde yüz kestiremeyeceğim için net bir tavsiye veremem, hafıza konusunda microSD desteği olmadığı sürece ileride değil şuan bile yetmeyecektir, alırken mutlaka minimum 32GB bir model alın. LG globalde çok popüler bir marka ve G2 modeline oldukça önem veriyorlar, servis vs sıkıntı olacağını sanmıyorum güvenebilirsiniz. Pil konusuna da takılmayın LG kendi pilini kendi üretiyor mutlaka gerekeni yapmıştır. Kişisel olarak belirttiğiniz telefonlar arasında benim tercihim LG G2 32GB olurdu.
 

Bloother

Müdavim
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
lg g2 sorum şu olacak. 2014 de Allah izin verirse androide geçmeyi düşünüyorum fakat çok karasızım. lg g2 donanımsal olarak piyasanın en üstünde malzeme olarakta begendim. uzun sürede kullanımda dayanıklı mı. batarya şişip kalırsa(böyle durumlar olabiliyor) batarya çıkmıyor napılabilir. 16 gb ileride yetmeyebilir. Lg markası çok tutulan bi telefon değil güvenebilirmiyim.
-s4, sony z,Apple 4s, hangisini lamalıyım. Yeni andoide geçeçem s3 gibi daha ucuz fiyatlı bişeylemi başlasam. Siz ne dersiniz. cevabınızı zevkinize göre seçin şeklinde vermezseniz sevinirim. şunu al çünkü .... açıklarsanız çok makbule geçer. yorumumu makul görün teşekkürler.

Eğer android'e yeni geçiyorsan kesinlikle G2 almalısın. Diğer söylediğin cihazlar, seni androide geçtiğine geçeceğine pişman eder. Tekrar ios'a mahkum edersin kendini. G2, androidin tüm güzelliklerini en iyi görüp kullanabileceğin bir cihaz.
 

Vikings

Müdavim
Katılım
5 Aralık 2013
Mesajlar
9,621
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
lg g2 sorum şu olacak. 2014 de Allah izin verirse androide geçmeyi düşünüyorum fakat çok karasızım. lg g2 donanımsal olarak piyasanın en üstünde malzeme olarakta begendim. uzun sürede kullanımda dayanıklı mı. batarya şişip kalırsa(böyle durumlar olabiliyor) batarya çıkmıyor napılabilir. 16 gb ileride yetmeyebilir. Lg markası çok tutulan bi telefon değil güvenebilirmiyim.
-s4, sony z,Apple 4s, hangisini lamalıyım. Yeni andoide geçeçem s3 gibi daha ucuz fiyatlı bişeylemi başlasam. Siz ne dersiniz. cevabınızı zevkinize göre seçin şeklinde vermezseniz sevinirim. şunu al çünkü .... açıklarsanız çok makbule geçer. yorumumu makul görün teşekkürler.

Android'e geçmenizi tavsiye ederim.
Ben bir G2 kullanıcısı olarak size görüşlerimi sunuyorum.
Bataryasını LG kendisi üretiyor ve olduki şişti patladı vs tabikide garantisine verip değiştirebilirsiniz hatta oluyor ise uzun zaman kullandınız diyelim artık verimli çalışmıyor garantisine verip yeni pil taktırabilirsiniz para ödeyerek böyle birşeyin mümkün olacağını düşünüyorum ayriyetten mümkün olmasa bile böyle bir risk'e hiç bir firma girmez yani değiştirmezler ise para vermenize rağmen demekki güveniyorlar ve size gayet uzun ömürlü gidecektir.
Ben 16GB lik modelini aldım satın alırken durumum o kadarını almama yetiyordu ve gayet güzel size 16GB den 10.60 GB sini veriyor yani düz hesap 11GB veriyor diyelim, İstediğiniz kadar müzik video oyun atabilirsiniz gayette yeterli olur. Evet eskiden beri LGnin telefonları tutulmuyordu fakat bu son dönemde çıkarttığı ve çıkartacağı telefonlar ''G2, Optimus serisi, Nexus serisi'' gibi telefonları çok tutuldu zaten türkiye hariç lg dünyada cok tutulan bir marka fakat telefon'a yoğunlaşmamıştı ama şu anda çıkarttığı en iyi telefon G2.
Snapdragon 800 işlemci 2.3 işlemci hızı 2GB ram Adreno 330 en iyi grafik kartı ile şu anda piyasada oynayamayacağın oyun yok stabilite dersen yani telefonun hızlılığı verimliliği gayet başarılı. S4 Sony z 4s bunlarda başarılı telefonlar fakat aralarından g2yi almanı öneririm. Samsung Note3 haricinde kötü telefonları Sony hiç kullanmadım fakat önermem, Apple her zaman başarılı olmuştur fakat 4s artık mazide kaldı iphone 5 cıktı 5c cıktı 5s cıktı yani 4s almana gerek yok alıcaksan LG G2 almanı hem öneriyorum hemde istiyorum. Güncellemeye gelirsek Mart'ta 4.4 kit kat güncellemesi alıyor. aralıkta 4.3 sürümünü alıcak diye söylentiler geziyordu aralığa girdik halen vermedi belki sonlarında verebilir fakat bu kesin bir bilgi değil ama Martta 4.4 kit kat alıcağı kesin bir bilgidir yurt dışlarında 4.4 alan çok ülke var. LG artık fark ettiysen çok telefon üretmeye başladı ve telefon işine yoğunlaştı, G2 telefonuda çok tutuldu bence 5.0 a kadar güncelleme alıcağını düşünüyorum belki daha fazla alabilir. Telefon kasarmı işte güncelleme almassa kasarmı gibi yorumlar var hayır bu telefon gayet stabil ve 4.4 kit kat aldıktan sonra Android işletim sistemine çok büyük yenilikler gelicek telefon daha stabil olucak cok daha verimli olucak bence 4.4 aldıktan sonra 2.5 yıl bile sorunsuz kullanıcağını ümit ediyorum.
Not: Şunları eklemek istiyorum, Profesyonelliği bir kenara bırakıp normal kullanıma geçersek g2 için şunları söyleyebilirim:
Çok hızlı telefon bir kere istediğin oyunu rahatlıkla oynayabileceksin. Fotoraf çekimi gayet başarılı hatta çok süper diyebilirim, Video çekimide gayet güzel 60FPS de video çekimi yapabiliyorsun ve el titremesi gibi sorunları hem fotoraf çekiminde hemde video çekiminde kamerası düzeltiyor. Quadbeat 2 kulak içi kulaklık ile geliyor ve çok yüksek ses alıyorsun bass olsun tizz olsun her türlü başarılı hatta son sesde kulaklarını bile bozacak seviyede güzel bir ses veriyor :) Ve en büyük koz'u bataryası diyebilirim.
O okadar parlak ekranına rağmen bataryasını 12 saatlik hard kullanımda bitiremiyorsun mutlaka %30 25 lerde kalıyor yani Hard kullanım derken müzik dinleme oyun oynama video seyretme facebook twitter whatshap gibi devamlı elinden düşmemesine rağmen cok gidiyor fakat sadece telefon görüşmeleri yapıp müzik dinlersen 2 gün rahat gidiyor. Benden bu kadar android telefon alıcaksan saydıkların arasından mutlaka G2yi almalısın ve ekran çerçeveleri o kadar inceki sanki yan tarafları full ekran gibi ve bu seni özel bir kullanıcı hissiyatı veriyor. AL G2 AL <3 pişman olursan parasını ben vericem :)
 

Bloother

Müdavim
Katılım
29 Ekim 2013
Mesajlar
10,949
Reaksiyon puanı
2,327
Puanları
113
Yaş
35
G2, 4.4 güncellemesini ocak, şubat, mart aylarından birinde alabilir. En geç güncelleme alacak olanlar, telefonu operatör şirketlerinden alanlar olacak. Onlar da en geç mart ayında alacaklar. Yani teknosa gibi mağazalardan alanlar ocak ya da şubat ayında 4.4 alabilirler. Kore cihazları 4.4 kullanmaya başladı bile. 4.3 ise hiç almayacak. 4.3 ile kullanıcıları oyalamak yerine 4.4 üzerinde yoğunlaşıp son derece sorunsuz bir güncelleme vermek için uğraşıyorlar. O yüzden de süreyi biraz uzattılar. Diğerleri gibi kullanıcıları acele güncellemelerle mağdur edip, kandırmayacaklar.
 

mstdrsn

Asistan
Katılım
26 Aralık 2009
Mesajlar
314
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Eğer android'e yeni geçiyorsan kesinlikle G2 almalısın. Diğer söylediğin cihazlar, seni androide geçtiğine geçeceğine pişman eder. Tekrar ios'a mahkum edersin kendini. G2, androidin tüm güzelliklerini en iyi görüp kullanabileceğin bir cihaz.

Android'e geçmenizi tavsiye ederim.
Ben bir G2 kullanıcısı olarak size görüşlerimi sunuyorum.
Bataryasını LG kendisi üretiyor ve olduki şişti patladı vs tabikide garantisine verip değiştirebilirsiniz hatta oluyor ise uzun zaman kullandınız diyelim artık verimli çalışmıyor garantisine verip yeni pil taktırabilirsiniz para ödeyerek böyle birşeyin mümkün olacağını düşünüyorum ayriyetten mümkün olmasa bile böyle bir risk'e hiç bir firma girmez yani değiştirmezler ise para vermenize rağmen demekki güveniyorlar ve size gayet uzun ömürlü gidecektir.
Ben 16GB lik modelini aldım satın alırken durumum o kadarını almama yetiyordu ve gayet güzel size 16GB den 10.60 GB sini veriyor yani düz hesap 11GB veriyor diyelim, İstediğiniz kadar müzik video oyun atabilirsiniz gayette yeterli olur. Evet eskiden beri LGnin telefonları tutulmuyordu fakat bu son dönemde çıkarttığı ve çıkartacağı telefonlar ''G2, Optimus serisi, Nexus serisi'' gibi telefonları çok tutuldu zaten türkiye hariç lg dünyada cok tutulan bir marka fakat telefon'a yoğunlaşmamıştı ama şu anda çıkarttığı en iyi telefon G2.
Snapdragon 800 işlemci 2.3 işlemci hızı 2GB ram Adreno 330 en iyi grafik kartı ile şu anda piyasada oynayamayacağın oyun yok stabilite dersen yani telefonun hızlılığı verimliliği gayet başarılı. S4 Sony z 4s bunlarda başarılı telefonlar fakat aralarından g2yi almanı öneririm. Samsung Note3 haricinde kötü telefonları Sony hiç kullanmadım fakat önermem, Apple her zaman başarılı olmuştur fakat 4s artık mazide kaldı iphone 5 cıktı 5c cıktı 5s cıktı yani 4s almana gerek yok alıcaksan LG G2 almanı hem öneriyorum hemde istiyorum. Güncellemeye gelirsek Mart'ta 4.4 kit kat güncellemesi alıyor. aralıkta 4.3 sürümünü alıcak diye söylentiler geziyordu aralığa girdik halen vermedi belki sonlarında verebilir fakat bu kesin bir bilgi değil ama Martta 4.4 kit kat alıcağı kesin bir bilgidir yurt dışlarında 4.4 alan çok ülke var. LG artık fark ettiysen çok telefon üretmeye başladı ve telefon işine yoğunlaştı, G2 telefonuda çok tutuldu bence 5.0 a kadar güncelleme alıcağını düşünüyorum belki daha fazla alabilir. Telefon kasarmı işte güncelleme almassa kasarmı gibi yorumlar var hayır bu telefon gayet stabil ve 4.4 kit kat aldıktan sonra Android işletim sistemine çok büyük yenilikler gelicek telefon daha stabil olucak cok daha verimli olucak bence 4.4 aldıktan sonra 2.5 yıl bile sorunsuz kullanıcağını ümit ediyorum.
Not: Şunları eklemek istiyorum, Profesyonelliği bir kenara bırakıp normal kullanıma geçersek g2 için şunları söyleyebilirim:
Çok hızlı telefon bir kere istediğin oyunu rahatlıkla oynayabileceksin. Fotoraf çekimi gayet başarılı hatta çok süper diyebilirim, Video çekimide gayet güzel 60FPS de video çekimi yapabiliyorsun ve el titremesi gibi sorunları hem fotoraf çekiminde hemde video çekiminde kamerası düzeltiyor. Quadbeat 2 kulak içi kulaklık ile geliyor ve çok yüksek ses alıyorsun bass olsun tizz olsun her türlü başarılı hatta son sesde kulaklarını bile bozacak seviyede güzel bir ses veriyor :) Ve en büyük koz'u bataryası diyebilirim.
O okadar parlak ekranına rağmen bataryasını 12 saatlik hard kullanımda bitiremiyorsun mutlaka %30 25 lerde kalıyor yani Hard kullanım derken müzik dinleme oyun oynama video seyretme facebook twitter whatshap gibi devamlı elinden düşmemesine rağmen cok gidiyor fakat sadece telefon görüşmeleri yapıp müzik dinlersen 2 gün rahat gidiyor. Benden bu kadar android telefon alıcaksan saydıkların arasından mutlaka G2yi almalısın ve ekran çerçeveleri o kadar inceki sanki yan tarafları full ekran gibi ve bu seni özel bir kullanıcı hissiyatı veriyor. AL G2 AL <3 pişman olursan parasını ben vericem :)

G2, 4.4 güncellemesini ocak, şubat, mart aylarından birinde alabilir. En geç güncelleme alacak olanlar, telefonu operatör şirketlerinden alanlar olacak. Onlar da en geç mart ayında alacaklar. Yani teknosa gibi mağazalardan alanlar ocak ya da şubat ayında 4.4 alabilirler. Kore cihazları 4.4 kullanmaya başladı bile. 4.3 ise hiç almayacak. 4.3 ile kullanıcıları oyalamak yerine 4.4 üzerinde yoğunlaşıp son derece sorunsuz bir güncelleme vermek için uğraşıyorlar. O yüzden de süreyi biraz uzattılar. Diğerleri gibi kullanıcıları acele güncellemelerle mağdur edip, kandırmayacaklar.

Benden önce verdiğiniz cevaplar ve yardımlarınız için teşekkürler, sorusu olan arkadaşların sorularını cevaplayabilirim konu günceldir. :)
 
Üst