Sen olsan hangisini alırdın ?

Hangisini alırdın ?

• İphone 5s

Kullanılan: 32 39.5%
  • Lg G2

Kullanılan: 28 34.6%
  • Sony Xperia Z1

Kullanılan: 21 25.9%

• Kullanılan toplam oy
    81

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Z1 i artık düşünmüyorum çünkü büyük bir telefon birde fiyatını bence haketmiyor.

Fiyat konusu tartışılır.Ama,büyük bir telefon demişsin.Ona bakarsan,Lg G2'de büyük.Böyle bahaneler sunmaya gerek yok.
Z1 düşünmüyorsan,İphone 5S tavsiye ederim.İkiside f/p telefonu.(İphone 5S'te f/p telefonu sayılır.) Lg G2'de iyi,fakat İphone 5S kadar değil.
Eğer küçük ekran sorun değilse İphone 5S al.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
bırak abicim ya sözde suya ve toza dayanıklı.sanki daha çok toz çekiyor.bunu yeni fark ettim.ayrıca çok büyük bir telefon.suya dayanıklı olduğundan ses performansı da kötü.açıkçası artık onu düşünmüyorum.
Hoparlör ses seviyesi hoparlör suya dayanıklı olsun diye kapatılmasına rağmen g2 ile aynı sesi veriyor . Ses kalitesi ise lg den çok önde ve daha başarılı.
Ayrıca toz çekmek ne demekmiş kafanızdan terimler üretiyorsunuz.
Adamlar bütün dünya genelinde kabul gören IP sertifikasını almaya hak kazanmış doğrulanmış sen geliyorsun toz çekiyor diyorsun bi git allah aşkına.
Ayrıca Suya dayanıklı olan telefon basınca da dayanıklı olur dolayısıyla bu da onu üst segmentin en sağlam telefonu yapar .

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Lg G2 daha büyük Z1'den. Z1 Fiyatını hak eden telefondur. Bari Z1. Para veremiyosun, Z1'i karalama o zaman.

Kardeş sana göre hakediyor adama göre haketmiyor. Sonra da biz fanboy oluyoruz ne hikmetse. Kendi düşüncelerinizi millete empoze etmekten vazgeçin.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Kardeş sana göre hakediyor adama göre haketmiyor. Sonra da biz fanboy oluyoruz ne hikmetse. Kendi düşüncelerinizi millete empoze etmekten vazgeçin.

Bana göre hak ediyor fiyatı kimilerine göre hak etmez tamam bu öznel. Ama Z1'in, G2'den büyük olması tamamen saçmalık.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Bana göreden Arayüzü tasarımı samsung çakması ve üst segmentin en dandik plastik telefonu 1800 TL yi haketmiyor .

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bana göre hak ediyor fiyatı kimilerine göre hak etmez tamam bu öznel. Ama Z1'in, G2'den büyük olması tamamen saçmalık.

Büyük değil mi peki? İkisini de iki eline alıp yan yana tut. Hadi kişisel özellikleri neyse de bari evrensel özellikleri yalanlamayın ayıptır.

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
[video=youtube;-1yr9xTLeYA]http://www.youtube.com/watch?v=-1yr9xTLeYA[/video]

Al adamlar hepsini masaya yatırmış gayette güzel bir video izleyebilirsin.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Sony Xperia Z1 mi İphone 5s mi Lg G2 mi ?

Kardeşim LG G2 gayet iyi bir telefon bende 32 GB lık veriyonunu almayı düşünüyorum.
Bir tek malzeme kalitesi kötü diğer yönlerden çok iyi bir telefon yazılımsal olarak LG bu sorunu çözecektir LG G2 ye güncelleme geleceğinden eminim.
Şöyle bahsedeyim tasarım olarak iPhone 5S çok şık bir telefon ama pahalı aynı şekilde Z1 oda iyi bir telefon ama tasarımı biraz kaba geldi oda pahalı LG G2 nin sıfır çerçevesi hoşuma gitti plastik kapak hariç güzel bir telefon yorumlara baktığım kadarıyla Z1 den hoşlanmamışsın bütçen 5S i almaya yetiyorsa 5S al ama yetmiyorsa LG G2 alabilirsin ki G2 5S den 2 kat fazla ram e sahip ve işlemcisi tartışmasız daha iyi ve 5S çift çekirdekliyken G2 dört çekirdeklidir.

Kısaca LG G2 nin tasarımı hoşuma gitmedi benim için sağlamlık tasarım çok ön planda diyorsan ve bütçen yetiyorsa 5S. Eğer bütçem yetmiyor diyorsan ve Z1 dende hoşlanmadığına göre tartışmasız LG G2 derim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bu arada iOS ve Android işletimli telefonları birbiriyle kıyaslamayın. Siz işletim sistemlerini kıyaslayın. iOS mu işini görür, yoksa android mi? Buna bakacaksınız öncelikle. Eğer ne istediğinizi bilmiyorsanız Android seçmenizi tavsiye ederim.

iOS içine kapanık, dosya paylaşımı yapılmayan, bilgisayara bir iTunes Kütüphanesi açıp sürekli buna bağlı olan, telefonu her bağladığınızda sürekli senkronize eden ve değişiklikleri eşitleyen, üstelik hiç de kullanışlı olmayan itunes programına bağlı, diyaliz makinesine bağlı hastalar gibi bir sistem. Her çıkan yeni sürümünde JB bekliyorsunuz, çok da sağlıklı olmayan ve orada bile paralı uygulamaları olan bir Cydia marketi ekleniyor. Bu marketten telefona ekstra özellikler katabiliyorsunuz ancak onlar da doğru düzgün çalışmıyor genelde. iOS'ta en kötüsü dosya yöneticisi yok. Kendinize özel dosyalar düzenleyemiyorsunuz. istediğiniz her şeyi kopyalayıp kullanamıyorsunuz. Rehberinizin yedeğini dahi alabilmek için program satın almanız gerekiyor. Daha önemlisi Bluetooth ile sadece başka bir apple cihazı ile oyun oynayabiliyorsunuz ya da bluetooth kulaklık kullanabiliyorsunuz. Başka bir şey yapamıyorsunuz. Eğer karşılıklı iki telefona marketten bluetooth uygulaması yüklerseniz sadece rehber ve fotoğraflarınızı paylaşabiliyorsunuz. Sonra tema diye bir şey yok. widget yok. Bildirim panelinde kısayol butonları yok. Bu bahsettiklerime kısmen sorunlu da olsa sadece JB yaparak ulaşabilirsiniz. JB yapmıyorsanız bir daha eski versiyona dönmeniz de imkansız. Bir sonraki versiyona çıktınız ve beğenmediniz, istediğiniz kadar beğenmeyin onu kullanmaya mecbursunuz. Bir daha geri dönemezsiniz. Bunun için önceki versiyonda JB yapmış ve telefonun o versiyon için shsh imzasını bilgisayara kaydetmiş olmanız gerekiyor.

Android'i anlatmaya zamanım yetmez. Android, iOS yanında derya, deniz bir işletim sistemi. Ama kasıyor mu diyorsunuz? O kadar özellik ve kolaylık karşısında bırakalım da biraz kassın değil mi?

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu arada iOS ve Android işletimli telefonları birbiriyle kıyaslamayın. Siz işletim sistemlerini kıyaslayın. iOS mu işini görür, yoksa android mi? Buna bakacaksınız öncelikle. Eğer ne istediğinizi bilmiyorsanız Android seçmenizi tavsiye ederim.

iOS içine kapanık, dosya paylaşımı yapılmayan, bilgisayara bir iTunes Kütüphanesi açıp sürekli buna bağlı olan, telefonu her bağladığınızda sürekli senkronize eden ve değişiklikleri eşitleyen, üstelik hiç de kullanışlı olmayan itunes programına bağlı, diyaliz makinesine bağlı hastalar gibi bir sistem. Her çıkan yeni sürümünde JB bekliyorsunuz, çok da sağlıklı olmayan ve orada bile paralı uygulamaları olan bir Cydia marketi ekleniyor. Bu marketten telefona ekstra özellikler katabiliyorsunuz ancak onlar da doğru düzgün çalışmıyor genelde. iOS'ta en kötüsü dosya yöneticisi yok. Kendinize özel dosyalar düzenleyemiyorsunuz. istediğiniz her şeyi kopyalayıp kullanamıyorsunuz. Rehberinizin yedeğini dahi alabilmek için program satın almanız gerekiyor. Daha önemlisi Bluetooth ile sadece başka bir apple cihazı ile oyun oynayabiliyorsunuz ya da bluetooth kulaklık kullanabiliyorsunuz. Başka bir şey yapamıyorsunuz. Eğer karşılıklı iki telefona marketten bluetooth uygulaması yüklerseniz sadece rehber ve fotoğraflarınızı paylaşabiliyorsunuz. Sonra tema diye bir şey yok. widget yok. Bildirim panelinde kısayol butonları yok. Bu bahsettiklerime kısmen sorunlu da olsa sadece JB yaparak ulaşabilirsiniz. JB yapmıyorsanız bir daha eski versiyona dönmeniz de imkansız. Bir sonraki versiyona çıktınız ve beğenmediniz, istediğiniz kadar beğenmeyin onu kullanmaya mecbursunuz. Bir daha geri dönemezsiniz. Bunun için önceki versiyonda JB yapmış ve telefonun o versiyon için shsh imzasını bilgisayara kaydetmiş olmanız gerekiyor.

Android'i anlatmaya zamanım yetmez. Android, iOS yanında derya, deniz bir işletim sistemi. Ama kasıyor mu diyorsunuz? O kadar özellik ve kolaylık karşısında bırakalım da biraz kassın değil mi?
iOS u yazmaya bu kadar vakit harcayarak hayatınızdan yaklaşık 20dk kaybettiniz internetten iOS sorunlarını aramak zaten en az 15 dk nizi alır gerisini yazdınız mı yoksa kopyala yapıştır mı yaptınız bilemiyorum ama bazı şeyleri iyi araştıramamışsınız mesela:
-Android kadar sistem canavarı değil iki çekirdek ile 4 çekirdekli telefonların canına okuduğunu herkes biliyor
-Kısayol var bir kere istersen resmini bile atarım
-iTunes ile eş zamanlamayı 2 saniyede kapatabiliyorsunuz
-Paralı uygulama indirmek için illaki JB yapmaya gerek yok pp25 ve kuaiyong var ayrıca paralı uygulamaların %70 i kısa süreliğine ücretsiz oluyor(Asphalt 8)
-Cydia ücretli uygulamaları ücretsiz yapma amacıyla kurulan bir program değil öyle olsaydı her şey ücretsiz olurdu bunu biraz düşünerek anlayabilirdiniz
-iTunes beğenmiyorsan iTools kullan istediğin her şeyi yükleyebiliyorsun
-Dosya yöneticisine gerek yok iTools ile iPhone a istediğiniz her şeyi atabiliyorsunuz
tek katıldığım nokta bluetooth onuda aldım alalı hiç kullanmadım

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
iOS'u bana öğretmene gerek yok ben sadece kabataslak geçtim. Daha buraya onlarca satır da yazabilirim. Sizin yaptığınız sorunları çözmek değil örtbas etmek. Ben iOS'un altını üstüne getirmiş biriyim. Tek yapmadığım şey yazılım geliştirmek..Bu arada android için söylediğim en son cümlemi tekrar okuyun isterseniz..

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
iOS'u bana öğretmene gerek yok ben sadece kabataslak geçtim. Daha buraya onlarca satır da yazabilirim. Sizin yaptığınız sorunları çözmek değil örtbas etmek. Ben iOS'un altını üstüne getirmiş biriyim. Tek yapmadığım şey yazılım geliştirmek..Bu arada android için söylediğim en son cümlemi tekrar okuyun isterseniz..

Yazdığınız şeylerden yazımı tamamen okumadığınız çok rahat anlaşılıyor ve cevap veriyorsunuz benim yazımı okumayan kişiye ben neden cevap vereyim ki şu an boşa zahmete girmişim diyorum size iyi günler umarım hayatınızı dilediğiniz gibi geçirirsiniz

defas59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hak ediyorsa git al bilader ama bana göre hem kaba bir telefon hemde incelemelerde de herkesin yakındığı gibi daha çok toz ve parmak izi tutan bir telefon (her iki yüzününde cam olmasından dolayı).o fiyatı hiç haketmiyor 20 mp gibi büyük bir kamerası var ama iphone 5s in 8 mp lik kamerasını geçemiyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

[video=youtube;-1yr9xTLeYA]http://www.youtube.com/watch?v=-1yr9xTLeYA[/video]

Al adamlar hepsini masaya yatırmış gayette güzel bir video izleyebilirsin.
öncelikle teşekkür ederim.
ben bu videoyu daha önce izlemiştim.adamında dediği gibi z1 fiyatını haketmiyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Yazdığınız şeylerden yazımı tamamen okumadığınız çok rahat anlaşılıyor ve cevap veriyorsunuz benim yazımı okumayan kişiye ben neden cevap vereyim ki şu an boşa zahmete girmişim diyorum size iyi günler umarım hayatınızı dilediğiniz gibi geçirirsiniz

Yazdıklarınızın hepsini okudum. Okumadığımı direkt kestirip atmamdan çıkardıysanız yanılmışsınız. Ben iOS'un artılarını ve eksilerini bilen birisi olduğum için kestirip attım. Yukarıdaki yazımda ise en çok sıkıntı duyulan olumsuzlukları yazdım. Yalnız iOS 7 hakkında çok bir fikrim yok. ufak tefek kolaylıklar sağlanmış kilit ekranı daha fazla özelleştirilmiş. iOS7'yi de inceleme fırsatım olur mu bilmiyorum artık iphone kullanmayı düşünmüyorum çünkü. Bahsettiğiniz kısayolları JB sayesinde mi yaptınız yoksa iOS7 ile gelen bir yenilik mi bilmiyorum. iTools ve 25pp uygulamaları, sn0wbreeze, redsn0w, evasi0n, ifaith, ireb, tinyumbrella gibi yazılımlar iphone kullanmamama rağmen bilgisayarımda mevcut. iphone kullananlara elimden geldiğince yardımcı oluyorum. Yazdıklarım sağdan soldan araştırmalar değil kendi deneyimlerim. Elbette yazdıklarımın çözümleri var. Ancak androidde bunlar kendiliğinden çözülmüş halde. Ben aradaki farkı anlatıyorum. Android, iOS kadar uğraştırmıyor diyorum. Ve daha onlarca olumsuz yanlarını da yazabilirim.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yazdıklarınızın hepsini okudum. Okumadığımı direkt kestirip atmamdan çıkardıysanız yanılmışsınız. Ben iOS'un artılarını ve eksilerini bilen birisi olduğum için kestirip attım. Yukarıdaki yazımda ise en çok sıkıntı duyulan olumsuzlukları yazdım. Yalnız iOS 7 hakkında çok bir fikrim yok. ufak tefek kolaylıklar sağlanmış kilit ekranı daha fazla özelleştirilmiş. iOS7'yi de inceleme fırsatım olur mu bilmiyorum artık iphone kullanmayı düşünmüyorum çünkü. Bahsettiğiniz kısayolları JB sayesinde mi yaptınız yoksa iOS7 ile gelen bir yenilik mi bilmiyorum. iTools ve 25pp uygulamaları, sn0wbreeze, redsn0w, evasi0n, ifaith, ireb, tinyumbrella gibi yazılımlar iphone kullanmamama rağmen bilgisayarımda mevcut. iphone kullananlara elimden geldiğince yardımcı oluyorum. Yazdıklarım sağdan soldan araştırmalar değil kendi deneyimlerim. Elbette yazdıklarımın çözümleri var. Ancak androidde bunlar kendiliğinden çözülmüş halde. Ben aradaki farkı anlatıyorum. Android, iOS kadar uğraştırmıyor diyorum. Ve daha onlarca olumsuz yanlarını da yazabilirim.

Bende çoğunu iOS 7 ye göre yazdığım için biraz kaba davrandım özür dilerim ama iOS un bu kadar olumsuz yönünü yazmanız aklıma fanboy ibaresini getirdi(ama fanboy değilmişsiniz) iOS alan kişi uğraşacaksa Android alsın bunada katılıyorum bu sıkıntıları düşünerek aldım zaten iPhone u "demirden korksaydım trene binmezdim" misali çünkü rom,root işleri beni çok yordu en azından uğraşması zor olsun bende uğraşmaya üşeneyim diye iOS kullandım yoksa Android gayet iyiydi ama hTC One gibi o zaman piyasanın kralı olan telefonu kullanırken bile takılmalar olması ve bootloader kilidinin zor açılması ya da oyun oynarken olan ısınma beni iOS a yönlendirdi ve en az 4 sene boyunca bu telefonu kullanacağım için Android düşüncem şimdilik yok

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yalnız hTC One alacak olan arkadaş varsa ısınmalar 4.2 ile halledildi haberiniz olsun

defas59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şuan ıphone 5s e çok yakınım görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
hak ediyorsa git al bilader ama bana göre hem kaba bir telefon hemde incelemelerde de herkesin yakındığı gibi daha çok toz ve parmak izi tutan bir telefon (her iki yüzününde cam olmasından dolayı).o fiyatı hiç haketmiyor 20 mp gibi büyük bir kamerası var ama iphone 5s in 8 mp lik kamerasını geçemiyor.

öncelikle teşekkür ederim.
ben bu videoyu daha önce izlemiştim.adamında dediği gibi z1 fiyatını haketmiyor.

O 5S'deki 8 MP'nin lensini de SONY yapıyor. Kamera da 1. Lumia 1020, 2. Z1 daha neyin derdindesin ki? Sen Z1'i gözüne kestiremiyorsan ben daha başka bir şey demiyorum.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
O 5S'deki 8 MP'nin lensini de SONY yapıyor. Kamera da 1. Lumia 1020, 2. Z1 daha neyin derdindesin ki? Sen Z1'i gözüne kestiremiyorsan ben daha başka bir şey demiyorum.

Bu iPhone hep böyle hiç bir şeyi kendi yapmıyor hep çalıyor:D ama şuna katılmayacağım 1020 birinci sırada değil çünkü 5s bile daha iyi çekmiş bana göre

defas59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
körmüyüm ben şimdi çekilmiş fotoğraflara bakıyorum 5s bana göre önde.

Bu iPhone hep böyle hiç bir şeyi kendi yapmıyor hep çalıyor:D ama şuna katılmayacağım 1020 birinci sırada değil çünkü 5s bile daha iyi çekmiş bana göre
banada öyle geliyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Telefonlarda zaten donanımdan çok yazılımın sözü geçiyor ben bu işi bir türlü anlamış değilim. :)

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Telefonlarda zaten donanımdan çok yazılımın sözü geçiyor ben bu işi bir türlü anlamış değilim. :)

Yazılımın içini ne kadar boş tutarsan o kadar iyi çalışır iOS ta böyle içinde gereksiz hiç bir uygulama yok iş donanımdan daha çok yazılımda bitiyor gibi geliyor bana

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Yukarıda söylediğim gibi iOS ile uğraşırım diyorsan alabilirsin [MENTION=374250]defas59[/MENTION] :)

defas59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen.benim anlamadığım konu şu lg g2 ,sony xperia z1 gibi telefonların donanımsal özellikleri bakımından daha iyi iphone 5s ten ama performansı gerçekten çok iyi.aslında iphone 5s konusunda gözümü korkutan tek neden bu.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Yazılımın içini ne kadar boş tutarsan o kadar iyi çalışır iOS ta böyle içinde gereksiz hiç bir uygulama yok iş donanımdan daha çok yazılımda bitiyor gibi geliyor bana

Sadece iOS'ta değil androidlerde de öyle. Kasadaki ısınmayı da, Kameranın kalitesini de içindeki yazılım belirliyor. O anlamda diyorum yazılımın sözü geçiyor diye.