Böylesi bir itirafı neden yaptığımı inanın bilmiyorum...

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar, başlığı ilgi çeksin diye yazmadığımı bilmenizi istiyorum . Gerçekten daha yeni üyelik yaptığım bir platformda neden ilk konumu itiraf bölümüne açtığımı bilmiyorum ama pişman olmucam burası net :clap:

Şimdi nerden başlamalı bilmiyorum ama net bir cümleyle giriş yapıcam. Bugün itiraf ediyorum tüm gerginliğimi sağlık sektörü çalışanlarından çıkardım.
Tabi hemen aklınıza doktorlar gelmesin, ben sağlık çalışanlarına şiddete karşı yada karşı değil konusunda %75 lik bir pay ile karşıyım, % 25 oranı soran olursa açıklarım onun nedeninide.

İtiraf ediyorum yine 3 yıldır Anksiyete denilen kaygı ve korku hissinin sürekli üstünde olması ve bunun vücuda krizler yada hafif uyuşmalar, kalp çarpıntıları ve sıkıntılarla kendini gösterdiği bir hastalık bu ve psikolojik.
Haliyle bir tedavi gördüm ve hepsi bitti ve daha bahsetmediğim daha büyük ve daha küçük sorunlarımda bitti .

Yani ben kendime zaten anksiyeteyim diye itiraf ettim gerçek hayatımda bunu kabullendim, doktoruma hayır canım ne münasebet olamaz demedim .

Tam ilaçlarımın biteceği son haftadayken, sırf bir karıncalanma olmasından dolayı yüz felci korkusu bile yaşamadığım halde doktorlar nörologtan tutun, KBB uzmanı öyle bir telaşeye girdilerki görmelisiniz.
Tamam sağolsunlar ilgilendiler MR falan oldu ki ben hayatta girmem dediğim o yere kuş gibi giriyorum artık.

Sonuç 15 günlük koşuşturmacanın sonunda stres ve psikolojik :lol:
Ya inanın artık gülüyorum ben, stressiz insan varmı? Varsa bana bir kere bile stres yapmamış bir insan bunun sırrını açıklarmı, babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi ? Diyecek kadar herşeyi rahat bakan biri olduğum halde bütün kağıtlarımda acillerde hep yazdıkları şey başım ağrıyo diyorum ANKSİYETE, omzum tutulmuş galiba kas gevşemesi için tedaviye geldim diyorum ANKSİYETE, okuyanlar dicek eee ne bu vıdı vıdı ??

Bugün doktorum olan nörolog hanımefendiye üstelemeyin artık anksiyete olduğumu kabul etmicem çünkü tedavisini yaptım, %80 kendi doktorum oldum doktorum sağolsun ilacı yazıvermekten başka bir telkinden bulunmayan alaycı bir beyefendiydi.

Geziyorum eğleniyorum hayat umrumda değil, korkularımın üstüne gittim, elbette stresli anlarım oluyor ama önceki 3 yıla bakar binde bir, kahkahalar atarak gülen biriyim, evlere girmicem Anneme babama saygım olmasa o derece dışa döndüm, bana hala niye bu hastalığın yaftasını yapıştırıyorsunuz diye sinirli ama kibar bir dille anlattım .

Doktor Hanımın Cevabı : Geçirmiş olabilirsin bunu kabul ederim ama maalesef PSİKOLOJİK :lol:

Sonuç : Bugün bir 112 acil operatörü bayan ile, sağlık bakanlığına yansıyacak derecede münakaşa ettim.
Benim kibarca bir soruma azarlarca cevap verip sesinizi yükseltmeyin dediğimde çaaat diye telefonu kapattı münakaşamız kısaca budur. Tabi hemen sağlık bakanlığına bir dilekçe sonrada aşağıda yolları izledim;
112 Acil Operatör Departman müdürü kendinden emin tavırlı, aklınca karşısındakini ezmeye alışmış tarzdaki beyefendiyi sözlerimle hakladım.
O müdürü çağırmak için resmi bir kurumda telefon edip lakayıtça müdüre d.... bey demek yerine d....ciğim nerdesin diyebilen o diğer departman görevlisi kadınıda iki lafımla alt ettim çıktım .

İtiraf ediyorum hiç pişman değilim, bu insanlar sağlık sektörünün farklı departmanlarını ayakta tutan kişileri kastediyorum (doktorları değil) bazen bunları hakediyorlar, bana ister katılırsınız ister katılmazsınız .
ÇOK MUTLUYUM İYİKİDE YAPTIM, OPERATÖR KADININ HAKKININ VERİLMESİ İÇİNDE HİÇ ÜŞENMEDEN ZAMANIMI HARCIYCAM ...BUNU ASLA ZEVK OLSUN DİYE YAPMADIĞIMIDA BİLİN ... HAK ARAMAK BENİM İSTEDİĞİM ...

ŞİMDİ SİZE SORUYORUM LÜTFEN SAMİMİ CEVAP VERİN BEN KÖTÜ BİRİMİYİM BUNLARI YAPTIĞIM İÇİN ?

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Öncelikle hoş geldin, hızlı bir giriş yapmışsın :) Gecenin bir yarısı böyle bir itirafı hazırlamak zor olmuş olsa gerek. İnsanlar mesleklerine göre değil yetiştirilme/yetişme şekillerine göre diğer insanlara yaklaşırlar. Birkaç kişinin canını sıkması sonrası yaklaşımını sektöre değil o insanlara karşı yapmalısın. Ya da en iyisi hiç umursamamak ve omuz silkmek. Hangi bir insanı umursayacaksın ki.

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Öncelikle hoş geldin, hızlı bir giriş yapmışsın :) Gecenin bir yarısı böyle bir itirafı hazırlamak zor olmuş olsa gerek. İnsanlar mesleklerine göre değil yetiştirilme/yetişme şekillerine göre diğer insanlara yaklaşırlar. Birkaç kişinin canını sıkması sonrası yaklaşımını sektöre değil o insanlara karşı yapmalısın. Ya da en iyisi hiç umursamamak ve omuz silkmek. Hangi bir insanı umursayacaksın ki.

Hoşbuldum eren berk teşekkür ediyorum, aslında itirafıma ek olarak yaşadığım ufak anıları ekledim uzadı biraz onun harici pek zor olmadı.
Zaten özellikle şu olayın operatörü 1 bayan, şuranın 1 müdürü diye belirtmeyi uygun buldum çünkü dediğin gibi tüm sektöre böyle yaklaşıyorum sanılabilirdi .

Asla öyle yaklaşmam ne kibar ne mütevazi hasta kabul sekreterleri, 112 operatörleri var, Allah onlarıda başımızdan ve mesleğinden eksik etmesin onlar olmasa zaten sistem ilerlemez . Ama aradaki çürük yumurtalada haddini bildirmezse kimse omuz silkelerse bu ona cürret verir bence ve dahada lakayıt bir karakter halini alırlar.

Kısaca bana yapılanın yarın köydeki ayşe teyzeye, çiftçi ali amcaya, liseli genç aslıya,ömere vs vs birçok insan üretelim ... Aynı hitap şeklinin onlarada yapılması ben bu ülke vatandaşıysam beni üzer ve ben bunu yapacak kişiyle kanuni yada bakanlık yoluyla mücadele verebileceksem vermek zorunda hissederim kendimi ki vermeye başladım sonumuz sanırım mahkeme olucak :D

Siz ılımlı pencereden bakıyorsunuz hepte böyle devam edin ne mutlu size.
Ben biraz savaşçı ruhlu ve tuttuysam bırakmayan koparmadanda geri dönüş yapmayan biriyim benimde yapım bu napalım böyle doğduk böylede ölürüz herhalde...

Sevgiler saygılar, hayırlı geceler dilerim.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Foruma hoş geldiniz Merve hanım. Öncelikle şunu belirtmek isterim hak aramanın asla kötülükle bir alakası yoktur. Sağlıklı bir iletişimde bir kaç önemli unsur vardır. Güler yüz anlayışlı olma karşıdaki şahsa saygı duyma tatlı dille konuşma gibi vs etkenler iyi bir iletişim için olmazsa olmazlardır. Fakat bu unsurları dikkate alıp karşıdaki kişi ile iyi bir iletişim kurmak çabamız Türkiye gibi bir ülkede hiçe sayılıyor ve iletişimden bi haber şahsiyetler fütursuzca bizi ezmeye çalışıyor. Bir gün taksici müşteri taşırken bir çöp arabası ile karşı karşıya gelir ve çöp arabasının şoförü küfürler etmeye hakaretler etmeye başlar taksici gününüz iyi geçsin diyerek yoluna devam eder. Müşterisi taksiciye o size o kadar küfür ve hakaret etti neden öyle bir şey dediniz diye sorduğunda taksici şu cevabı verir. O şöför tıpkı arabasında olduğu gibi içinde çöp biriktirmiş ve bana o çöplerin pisliğini bulaştırmasına izin veremezdim. Bazen karşıda yapılan şeyleri alttan almak bazense çirkef olmak gerekir. Yaptığınız davranış bence son derece doğru. 2. bir örnek vermem gerekirse İstanbul'da bir mağazadan patronum led tv aldı ve geldiğinde cihazda full hd filmleri oynatmada sıkıntı olduğunu gözlemledik. Aldığımız yeri aradık ve adamlar öyle bir sıkıntı olmaz getirin deneyelim dediler. Patron cihazı gönderdi bir kaç gün içinde telefon geldi cihazınızda sıkıntı yok diye patron bizzat gitti sıkıntıyı gösterdi tvyi değiştirdiler. 2. tv geldi yine sorunlu patronum yine güzel bir dille söylüyor karşı taraf yine pislik kusuyor. 3. tv geldi bu da sorunlu bizim patronun kafası attı gitti müdüre bağırdı çağırdı çalışanların ağzının payını verdi 4. tv geldi bu seferde bizim patron gıcıklık olsun diye istemiyorum başka model gönderin dedi başka tv aldı. Bazen bazı sektörlerde çirkef olunmazsa insanı eziyorlar. Türkiye gibi bir ülkede dilekçe ile hak hukuk arayan dava açan insan sayısı çok azdır. Çünkü ezilmeye alışmış bir toplumuz ve ne kadar haklı olursak olalım karşıdaki kişinin çirkefliği ne boyun eğiyoruz. Dediğim gibi hak hukuk aramanın hiç bir kötü yanı yoktur. Ayrıca hastalığınız içinde geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Uzun bir yazı oldu ama uykum kaçınca ellerime vuruyor sanırım :)

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Foruma hoş geldiniz Merve hanım. Öncelikle şunu belirtmek isterim hak aramanın asla kötülükle bir alakası yoktur. Sağlıklı bir iletişimde bir kaç önemli unsur vardır. Güler yüz anlayışlı olma karşıdaki şahsa saygı duyma tatlı dille konuşma gibi vs etkenler iyi bir iletişim için olmazsa olmazlardır. Fakat bu unsurları dikkate alıp karşıdaki kişi ile iyi bir iletişim kurmak çabamız Türkiye gibi bir ülkede hiçe sayılıyor ve iletişimden bi haber şahsiyetler fütursuzca bizi ezmeye çalışıyor. Bir gün taksici müşteri taşırken bir çöp arabası ile karşı karşıya gelir ve çöp arabasının şoförü küfürler etmeye hakaretler etmeye başlar taksici gününüz iyi geçsin diyerek yoluna devam eder. Müşterisi taksiciye o size o kadar küfür ve hakaret etti neden öyle bir şey dediniz diye sorduğunda taksici şu cevabı verir. O şöför tıpkı arabasında olduğu gibi içinde çöp biriktirmiş ve bana o çöplerin pisliğini bulaştırmasına izin veremezdim. Bazen karşıda yapılan şeyleri alttan almak bazense çirkef olmak gerekir. Yaptığınız davranış bence son derece doğru. 2. bir örnek vermem gerekirse İstanbul'da bir mağazadan patronum led tv aldı ve geldiğinde cihazda full hd filmleri oynatmada sıkıntı olduğunu gözlemledik. Aldığımız yeri aradık ve adamlar öyle bir sıkıntı olmaz getirin deneyelim dediler. Patron cihazı gönderdi bir kaç gün içinde telefon geldi cihazınızda sıkıntı yok diye patron bizzat gitti sıkıntıyı gösterdi tvyi değiştirdiler. 2. tv geldi yine sorunlu patronum yine güzel bir dille söylüyor karşı taraf yine pislik kusuyor. 3. tv geldi bu da sorunlu bizim patronun kafası attı gitti müdüre bağırdı çağırdı çalışanların ağzının payını verdi 4. tv geldi bu seferde bizim patron gıcıklık olsun diye istemiyorum başka model gönderin dedi başka tv aldı. Bazen bazı sektörlerde çirkef olunmazsa insanı eziyorlar. Türkiye gibi bir ülkede dilekçe ile hak hukuk arayan dava açan insan sayısı çok azdır. Çünkü ezilmeye alışmış bir toplumuz ve ne kadar haklı olursak olalım karşıdaki kişinin çirkefliği ne boyun eğiyoruz. Dediğim gibi hak hukuk aramanın hiç bir kötü yanı yoktur. Ayrıca hastalığınız içinde geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Uzun bir yazı oldu ama uykum kaçınca ellerime vuruyor sanırım :)

Samilcan öncelikle hoşbuldum çok kibarsın.
İyikide ellerine vurdu ve uzun yazdın bir çırpıda okudum benim ifadelerimi sende örneklerle o kadar hoş ifade ettinki anlatamam .

Aynen öyle diyerek şu örneğide ben vereyim gerçi detaysız bir örnek olcak ama ;
Bir devlet bankası ile bütün işlerimi hallederim, giderim kişiye özel müşteri temsilcisi atadılar, her işimi onunla hallederim mesela onlarca soru soruyorum, bazı konuları anlamayabiliriz değilmi çok normal, o kadın bana 1 saat gibi bir dilimde (kredi yada kredi kartı tarzı konularda süre bu kadar uzuyor bazen) tahammül ediyor ve o güleryüzü varya beni benden alıyor.

İnan bir dahaki gidişimde diyorum bir kutu çikolata bir armağan götüreyim diyorum hep ama acaba saçmamı olur deyip geri adım atıyorum.

Demek istediğim hakkında böyle sevgi düşünceleri oluşturan karakterlerde var.

İtirafımda bahsettiğim fütursuz karakterlerde var, ama onlara bir ''Şurda dur bakalım demez ise'' devamı gelir.

Ha bazısıda vardıki taksici örneğindeki gibi, onun çirkefi sana bulaşmasın o seviyeye iniş yapmayayım diye gerçekten susma hakkını kullanır çıkar gidersin.

Yorumun için teşekkürler keyifle okudum ve çok memnun oldum samilcan,sevgiler..

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Samilcan öncelikle hoşbuldum çok kibarsın.
İyikide ellerine vurdu ve uzun yazdın bir çırpıda okudum benim ifadelerimi sende örneklerle o kadar hoş ifade ettinki anlatamam .

Aynen öyle diyerek şu örneğide ben vereyim gerçi detaysız bir örnek olcak ama ;
Bir devlet bankası ile bütün işlerimi hallederim, giderim kişiye özel müşteri temsilcisi atadılar, her işimi onunla hallederim mesela onlarca soru soruyorum, bazı konuları anlamayabiliriz değilmi çok normal, o kadın bana 1 saat gibi bir dilimde (kredi yada kredi kartı tarzı konularda süre bu kadar uzuyor bazen) tahammül ediyor ve o güleryüzü varya beni benden alıyor.

İnan bir dahaki gidişimde diyorum bir kutu çikolata bir armağan götüreyim diyorum hep ama acaba saçmamı olur deyip geri adım atıyorum.

Demek istediğim hakkında böyle sevgi düşünceleri oluşturan karakterlerde var.

İtirafımda bahsettiğim fütursuz karakterlerde var, ama onlara bir ''Şurda dur bakalım demez ise'' devamı gelir.

Ha bazısıda vardıki taksici örneğindeki gibi, onun çirkefi sana bulaşmasın o seviyeye iniş yapmayayım diye gerçekten susma hakkını kullanır çıkar gidersin.

Yorumun için teşekkürler keyifle okudum ve çok memnun oldum samilcan,sevgiler..

Ben teşekkür ederim asıl ayrıca bir kutu çikolata götürün sıkıntı olmaz çünkü oraya iyisi de kötüsü de geliyor ve o hepsine güler yüzlü olmak zorunda ve emin olun sizden gidecek bir kutu çikolata onu çok çok mutlu edecektir çünkü her insan değer görünce çok mutlu olur ve bir sonra ki gidişinizde sizinle çok daha keyifli ve istekli bir şekilde ilgilenir.

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ben teşekkür ederim asıl ayrıca bir kutu çikolata götürün sıkıntı olmaz çünkü oraya iyisi de kötüsü de geliyor ve o hepsine güler yüzlü olmak zorunda ve emin olun sizden gidecek bir kutu çikolata onu çok çok mutlu edecektir çünkü her insan değer görünce çok mutlu olur ve bir sonra ki gidişinizde sizinle çok daha keyifli ve istekli bir şekilde ilgilenir.

Ben böyle güzel ve anlamlı fikirleri hep dikkate alırım 28 yaşındayım hep böyle oldu, bunuda dikkate alıp ya çikolata yada ona benzer bir armağan götürüp bana olan ilgisi alakası en çokta yüzünün güleçliği için o armağanın ufak birşey olduğunu kabul etmesini rica edicem söz veriyorum :yes:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sana o insanlar gibi cevap vermemek için zor tutuyorum kendimi sende bi gıcıklık var belki karşındakilere bunu hissettiriyosundur bunu bi düşün çünkü o gıcıklık bende oluyo aynı tepkileri alabiliyorum misal akşam sekiz çivarı bir reklam görüp bankayı aradım ufak bi birikim hesabı açmak istiyorum diye adam bu saatte başka işin yok mu dedi bana ilk başta işinden sıkılmış yazık diye düşündüm belkide başka kelimeler şeçseydim tepkisi başka olurdu örneğin iyi akşamlar, kolay gelsin, gardaşım, sayın beyefendi vs

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Telefondaki hanımefendi akşama kadar bunalmıştır, 40 yılda birine bağırmıştır, oda sana denk gelmiştir.Büyütülecek bir durum değildir.İtiraf edin hepimiz arada bir en azından ömrümüzde bir kaç kez birilerine patlamışızdır,Yorumlara baktım hemen millet atlamış, haddi bildirilmeli, bugun sana yarın başkasına yapar vs vs , emin olun o bayanın yanına gitseniz bellki sizi güler yüzle karşılar bir çay kahve ikram eder, bence bu kadar ön yargılı olmamak gerek.
Hayata iyi yönden bakmanın bir sırrıda, haklıda olsan affedebilmekten geçer.

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bi an olmak istediğim pskolojiyi okudum sanki :) Şu tedavilere acayip ihtiyacım var benimde susmayan insan dertler sıkıntılar yüzünden neredeyse sorulara cevap vermez oldu neyse :) doğrumu yaptın sorusuna bnde doğru yapmışşın diye katılıyorum o telefondaki kişi akşama kadar 1000 tane şapşal ile uğraşabilir ama 10001 kişi ye patlamak zorunda değil yada siz zaten bunca sıkıntının içinde veya en mutlu oldugunuz neşeli olduğunuz anda sizin canınızı sıkmak lüxünde değil. Mesleği buysa gerektiği şekilde yapacak. Hepimizin mesleği her işinde eksi yönleri varbunlara katlanamıycak duruma geliyorsa bence meslek değiştirsin bazen sessiz olanlar her zaman daha çok bedel öderler ödemek zorunda olmasalar bile içlerine atarlar bence acınası bir durum değil yardım edilmesi gereken bir durum toplumun dışlaması yerine daha çok içlerine almaya çalışması gerekir ama malesef milletimiz bu konuda alaycı olduğu için pek mümkün değil çevresindeki insanların gözünde daha güçlü veya espirili kısaca daha üstün bir insan görünmek için diğer insanlarla alay edenler aslında farkında olmadan o insanlara çok büyük zararlar verirler öyle veya böyle sonucta canınızı sıkan insanlara karşı sessiz kalırsanız kendinize zarar veriyorsunuz. Bende kısa mesafe diye taxici otogarda almadığı için dilekçeyle şikayet etmiştim neden etmiyimki sonuçta bu belkide bir çok kişiye ders olucak ve benim gibi bir kaç insan mağdur olmuycak. Yağmur altında beklemiycek :)) Bence neyse o olmalı iyi yapmışşın :)

Reaksiyon puanı
16,128
geçmiş olsun da çok uzun yazmışsın türkiyenin en büyük haber portalı bile bunu görmüş kısa kısa yazıyor kısa yaz .