D sürücüsünü şifrelemek istiyorum (yardım)

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Merhaba,

Bilgisayarımda başkaların görmemesini ,kullanmaması yada girilmemesi için (D:/ ) sürücüme Güvenliğim için şifre koymak istiyorum ,

Şifre koyabileceğim basitçe yönetebileceğim ücretsiz bir program varmı ? Varsa ne önerirsiniz ?

u21pp.jpg

Şimdiden Teşekkürler.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Sürücüye girilmemesi haricinde sürücü içeriğini veya klasörü, içeriğini şifreleyebilen ücretsiz ama oldukça başarılı bir programı kendim kullanıyorum. Türkçe, seçenekler arasında. http://www.kakasoft.com/folder-protect/

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sitesindeki ücret bilgisi yanıltmasın. Winrar gibi benzeri lisansız kullanabilirsin. Lisansın bu programda en büyük farkı yüksek şifreleme haricinde normal vb şifreleme yapar ve şifreni unutursan şifreni kurtarıyorlar, yüksek şifreleme yaparsan lisansını alsan bile garanti veremiyorlar.Dikkatli denemenizi şiddetle tavsiye ederim :)

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Pardon ücretsiz demişsiniz.

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Sürücüye girilmemesi haricinde sürücü içeriğini veya klasörü, içeriğini şifreleyebilen ücretsiz ama oldukça başarılı bir programı kendim kullanıyorum. Türkçe, seçenekler arasında. http://www.kakasoft.com/folder-protect/

Sitesindeki ücret bilgisi yanıltmasın. Winrar gibi benzeri lisansız kullanabilirsin. Lisansın bu programda en büyük farkı yüksek şifreleme haricinde normal vb şifreleme yapar ve şifreni unutursan şifreni kurtarıyorlar, yüksek şifreleme yaparsan lisansını alsan bile garanti veremiyorlar.Dikkatli denemenizi şiddetle tavsiye ederim :)
Nasıl kullanacağımı öğretsen :)

tamam tamam çözdüm :)

ama birşey söylemek istiyorum ben bunu yaptım tamam D sürücüsünü kilitledim ama D sürücünü kilidini açarken Z sürücüsü die başka bir sürücünün içinde gösteriyor dosyalarımı :) ?, bu nedir peki ? anlam veremedim

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Programı türkçeleştirdiniz mi? Dosyaları çıkarırken sanal disk, tamamen mi veya geçici mi diye sorar sanırım siz geçici veya sanal disk seçeneğini seçtiniz? - - - Mesaj Güncellendi - - - Sanal diski seçmişsiniz. - - - Mesaj Güncellendi - - - Programı options>language kısmından türkçe yapıp kapatıp programı yeniden başlatınca türkçe kullanabilirsiniz. Şifreyi açarken tamamen derseniz yerinde şifreyi açar. Şifreledikten sonra tek başına kalan programı dilerseniz silebilirsiniz. Program bir nevi anahtar gibi çalışıyor.Şifreyi kırmak için programı şifrelenmiş klasöre sürücüye kopyalayıp çalıştırmanız şifre sonrası yeterli. Şifrelenmiş klasör silinemez.

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Programı türkçeleştirdiniz mi? Dosyaları çıkarırken sanal disk, tamamen mi veya geçici mi diye sorar sanırım siz geçici veya sanal disk seçeneğini seçtiniz?

Sanal diski seçmişsiniz.

Programı options>language kısmından türkçe yapıp kapatıp programı yeniden başlatınca türkçe kullanabilirsiniz. Şifreyi açarken tamamen derseniz yerinde şifreyi açar. Şifreledikten sonra tek başına kalan programı dilerseniz silebilirsiniz. Program bir nevi anahtar gibi çalışıyor.Şifreyi kırmak için şifrelenmiş klasöre sürücüye kopyalamanız yeterli. Şifrelenmiş klasör silinemez.
ya türkçe yaptım ama asıl sorunum şu bu dosya kes yapıştır oluyor D sürücüsünü şifreledim diyelim şifreli ben bu şifreli uzantısını kesip başka dosyanın içine yapıştırsam tekrar o programı açmaya denesem bu sefer kopyaladığım dosyayı koru diyor D sürücüsü güvensiz kalıyor kardeş ? bi densene ne demek istediğimi anlatmış olurum :)

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
D sürücüsünü şifrelediniz ve tek başına kalan programı kestiniz veya kopyalayıp başka klasöre taşıdınız sonrasını tam anlamadım?

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
yada bu programı yanlışlıkla yada kastlen sildik diyelim , d sürücüsüne giremeyecekmiyim o taşınabilir programı bulamadan giremeyecekmiyim? :S :( ??

aa o zaman olmuyor sildiğimde D sürücüsüne ulaşamıyorum diyelim birisi kastlen sildi napacam ben ?? :D abi ya

D sürücüsünü şifrelediniz ve tek başına kalan programı kestiniz veya kopyalayıp başka klasöre taşıdınız sonrasını tam anlamadım?
bak herşeyi unut abi en basidi şu sürücüyü şifreledim tamam şifre girip girebiliyorum ama şifre girdiğim o programı sağ tıklayıp silinebiliyor sildim geri dönüşüme gitti ama d sürücüsüne girilmiyor ,o zaman birisi bunu silerse ben komple d sürücüsüne giremem ki abi ? bu dosya silinmemesi gerekir ?

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Program anahtar gibi istediğiniz zaman silebilirsiniz.Şifreleme yaparken program kendi bünyesinde arşiv yapıyor gibi anlaşılmasın.Şifreyi kırmak için sadece anahtar olması gerekli yani bu program.Kurulumsuz çalışır. Şifresini kırmak istediğiniz klasöre sürücüye kopyalayın, çalıştırın şifreyi yazın yeterli. Programı silmekle içeriği silmiş olmuyorsunuz deneyebilirsiniz.Programın boyutu 800 kb gibi birşey. Bir tane yedek alıp istediğiniz yere kopyalayıp silip kesip yapıştırabilirsiniz.Dosyalarınız sürücünüz güvende :) Yeter ki şifreyi unutmayın!

esaj Güncellendi - - -

bak herşeyi unut abi en basidi şu sürücüyü şifreledim tamam şifre girip girebiliyorum ama şifre girdiğim o programı sağ tıklayıp silinebiliyor sildim geri dönüşüme gitti ama d sürücüsüne girilmiyor ,o zaman birisi bunu silerse ben komple d sürücüsüne giremem ki abi ? bu dosya silinmemesi gerekir ?

Şifreleseniz bile D sürücüsüne girebilirsiniz yanlışınız var? Program klasör içeriğini şifreliyor. D sürücüsü şifrelendi D sürücüsü açılır ve isterse kullanıcı yeni dosyalar ekleyebilir çıkarabilir şifreliler gözükmez.Tekrar aynı şekilde şifrelemek isteyin tüm klaösr içeriğini şifreler sonradan eklenenler dahil. Biraz yeni kalsör açıp içeriğini gereksiz içerik atıp deneyin beğenirsiniz değilse diğer üye arkadaşlar er veya geç alternatif program tavsiye edeceklerdir.

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
yani program silindiğinde başka yerden programı bulmam gerek sorun o yok abi ya bu program bana göre değil ben daha farklı birşey arıyorum sadece D sürücüsüne tıkladığımda şifre sorcak bende gircem sadece bu bu tarz program arıyorum öyle taşınabilir siline bilir yarın birgün program silinse ben durma o programı tekrar bulucakmıyım akıl işi değil ama güzel program yinede teşekkürler :)

Program anahtar gibi istediğiniz zaman silebilirsiniz.Şifreleme yaparken program kendi bünyesinde arşiv yapıyor gibi anlaşılmasın.Şifreyi kırmak için sadece anahtar olması gerekli yani bu program.Kurulumsuz çalışır. Şifresini kırmak istediğiniz klasöre sürücüye kopyalayın, çalıştırın şifreyi yazın yeterli. Programı silmekle içeriği silmiş olmuyorsunuz deneyebilirsiniz.Programın boyutu 800 kb gibi birşey. Bir tane yedek alıp istediğiniz yere kopyalayıp silip kesip yapıştırabilirsiniz.Dosyalarınız sürücünüz güvende :) Yeter ki şifreyi unutmayın!

Şifreleseniz bile D sürücüsüne girebilirsiniz yanlışınız var?
ee o zaman ne anlamı kaldı şifrelemenin :D abi

benlik program değil abi bu ya,benim istediğim sadece d sürücüsüne tıkladığımda parola isteyecek parolamı girip kullanabilicem öyle öteki türlü taşınabilir silinebilir program istemiyorum durma onlamı uğraşcam abi ya :D :D

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Rica ederim. Gündüz olsa arayıp istediğin programı bulurum ama geç oldu cevap yazan olmazsa gündüz istediğin programı bulup buraya yazayım.
canın sağolsun bakalım yardım ederler abicim :)

Kendim araştırdım kendim buldum mükemmel bir program buldum herkese tavsiye ederim :) ,Folder Lock 7 kullanmanızı tavsye ederim :)

itsarmani

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ama oda 30 günlük bi bu tarz program bulamadım ya ücretsiz :( pff

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
delikanlı adam şifre kullanmaz herşeyi meydandadır.
Bazı kişiler cinsel vb içerikleri ailesinin görmemesi için kullanırken bazılarıda aile mahremiyetinin başkalarının tarafından görülmemesi için ve vb durumlar için kullanırlar.Hadi delikanlı kendini üye yapta nickini görelim :D - - - Mesaj Güncellendi - - - [MENTION=257487]itsarmani[/MENTION] Şifreleme için windows 7 ultimate, professional veya windows 8 kullanıyorsanız ücretsiz bitlocker seçeneği sizin isteklerinizi karşılıyor gibi gözüküyor.Sürücü flash bellek üzerine sağ tıklayıp bitlockerı aç demeniz ve araştırmanız yeterli. Değilse,ilk olarak görebildiğim iki program var ücretsiz ancak kullanmadım yani siz ilk olarak kullanırken flash bellekte ve dikkatli şekilde kullanmanız. http://www.tamindir.com/comodo-disk-encryption/ http://www.tamindir.com/truecrypt/