Photoshop'tan Anlayan Yardımsever Arkadaşlar

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Boncuktan saatler görmüşsünüzdür. Bunun taslak çalışmalarını nasıl yapıyorlar. Örnek olarak aşağıda bir örnek var mesela bakınca anlayacaksınız.Nasıl yapılır nasıl bulunur.

8HAV2.jpg

Örnekte, 1 santimetrekare de 25 adet kare var

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Boncuktan saatler görmüşsünüzdür. Bunun taslak çalışmalarını nasıl yapıyorlar. Örnek olarak aşağıda bir örnek var mesela bakınca anlayacaksınız.Nasıl yapılır nasıl bulunur.

8HAV2.jpg

Örnekte, 1 santimetrekare de 25 adet kare var

bu çalışmada santimetre başına düşen piksel sayısı 5 olarak ayarlanmış. bu yüzden açtığın görselin piksel/santimetre ayarını 5 olarak ayarlaman lazım. bunu yapmadan önce görüntünün daha keskin olması ve gri tonlardan kurtarmak için filtre-pikselleştir - cephe efektini vermen gerekecek. bundan sonra Görüntü-Görüntü boyutu kısmında açılan pencerede piksel/inc kısmını piksel/santimetre yapıp ayarını da 5 olarak kaydedip tamam butonuna tıklaman gerekecek. böylece olacağını tahmin ediyorum.

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bu çalışmada santimetre başına düşen piksel sayısı 5 olarak ayarlanmış. bu yüzden açtığın görselin piksel/santimetre ayarını 5 olarak ayarlaman lazım. bunu yapmadan önce görüntünün daha keskin olması ve gri tonlardan kurtarmak için filtre-pikselleştir - cephe efektini vermen gerekecek. bundan sonra Görüntü-Görüntü boyutu kısmında açılan pencerede piksel/inc kısmını piksel/santimetre yapıp ayarını da 5 olarak kaydedip tamam butonuna tıklaman gerekecek. böylece olacağını tahmin ediyorum.

Cs3 kullanıyorum , cephe efektini bir şekilde buldum CTRL+F kısayolu da var galiba. Onu yaptım da diğerlerini yapamıyorum.
Bir tane misalen örnek yapabilir misin ?
Pikselleştirmek çok mantıklı görünüyor ama nasıl yapılır ? Türkçe CS3 var bende.

UQSyB.jpg

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Cs3 kullanıyorum , cephe efektini bir şekilde buldum CTRL+F kısayolu da var galiba. Onu yaptım da diğerlerini yapamıyorum.
Bir tane misalen örnek yapabilir misin ?
Pikselleştirmek çok mantıklı görünüyor ama nasıl yapılır ? Türkçe CS3 var bende.

UQSyB.jpg

cs3 de ölçü ölçeği olarak geçiyormuş.

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
cs3 de ölçü ölçeği olarak geçiyormuş.

Senin söylemin sanırım bu aslan figürlerini falan böyle pastellestirmek gibi birşey heralde öyle birseyler oldu bu resim tam çıkamadım işin içinden açıkçası

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Senin söylemin sanırım bu aslan figürlerini falan böyle pastellestirmek gibi birşey heralde öyle birseyler oldu bu resim tam çıkamadım işin içinden açıkçası

aslında mantık yürütüyorum. şimdi yapmak istediğin çalışmada renk geçişleri olmadığı için bir rengin gri tonlarının olmaması gerekiyor. mesela kırmızı bir çizgiyi photoshopta yakınlaştırında kenarlarının açık kırmızıya kaydığını görürsün. bunun ortadan kalkması için filtre-pikselleştir - cephe efektini önerdim. tabi bu renk uzayıyla alakalı. rgb renk uzayında milyon seviyesinde renk var ama bize sadece 6 renk gerekiyor. bu yüzden çalışmayı indexlenmiş renk moduna çevirip renk uzayını 6 renk seçmek gerekiyor. böyle olunca renk tonlarından kurtulmuş oluyoruz. bu işin renk kısmı. piksel kısmına gelirsek santimetreye 5 piksel gelmesi için görüntü-ölçü ölçeği yolunda açılan pencerede çözünürlük kısmını piksel/santimetre yapıp değerini 5 vermek gerekiyor. böylece çalışmanın uzunluğu ve genişliği değişmeden kocaman pikseller elde etmiş oluyoruz.

aslında böyle uzaktan nasıl anlatırım bilemiyorum ama aklıma sadece bunlar geliyor. bir örnek veririm birazdan bakalım mantık olarak doğru mu düşünüyorum. ya da sen neyi bu hale getirmek istiyorsun onu buraya ekle.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

uxqb.jpg

santimetre kare olarak yaptım. çıktı alındıktan sonra 2mm olacak şekilde her kare beş parçaya bölünmeli. cetvelle kolaylıkla yapılabilir. [MENTION=356305]FullScreen[/MENTION]

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
aslında mantık yürütüyorum. şimdi yapmak istediğin çalışmada renk geçişleri olmadığı için bir rengin gri tonlarının olmaması gerekiyor. mesela kırmızı bir çizgiyi photoshopta yakınlaştırında kenarlarının açık kırmızıya kaydığını görürsün. bunun ortadan kalkması için filtre-pikselleştir - cephe efektini önerdim. tabi bu renk uzayıyla alakalı. rgb renk uzayında milyon seviyesinde renk var ama bize sadece 6 renk gerekiyor. bu yüzden çalışmayı indexlenmiş renk moduna çevirip renk uzayını 6 renk seçmek gerekiyor. böyle olunca renk tonlarından kurtulmuş oluyoruz. bu işin renk kısmı. piksel kısmına gelirsek santimetreye 5 piksel gelmesi için görüntü-ölçü ölçeği yolunda açılan pencerede çözünürlük kısmını piksel/santimetre yapıp değerini 5 vermek gerekiyor. böylece çalışmanın uzunluğu ve genişliği değişmeden kocaman pikseller elde etmiş oluyoruz.

aslında böyle uzaktan nasıl anlatırım bilemiyorum ama aklıma sadece bunlar geliyor. bir örnek veririm birazdan bakalım mantık olarak doğru mu düşünüyorum. ya da sen neyi bu hale getirmek istiyorsun onu buraya ekle.

Boncuk saat deseni olabilecek her resmi bu hale getirebilmeliyim.Boncuk saat işleri bilirsiniz cezaevi işi detayına inmeyeyim de göndereceğim içerde canı sıkılan bir arkadaşa.Bu işlerden anlamıyorum da, bu örneği de oradan gönderdi bunun gibi olacak diye onun gibi yapmaya çalışıyorum vaziyetim bu.Ama nasıl yaparım karamsarım.Kare kare çizgiler de var orada başkan.Onlarda boncuk için klavuz çizgisi olmalı.Bu iş bana çok karışık görünüyor nereden başlayacağımı bile bulamadım.

Bu arada başkan benim ölçümlerime göre santimetre kareye 25 piksel düsüyor bir tane pikselin boyu 1 cm degil buradaki hesaba dikkat eder misin ? yani 1 cm de 5 tane var burada genişliğine 5 , boyuna 5 tane kare var. yani tanesi 2 milimetreye tekabül ediyor. 0.2cm pikseli 0.2 mi yapalım

-------------------------------------------------

vay başkan nasıl çizdin onları :) tam benzemiş işte

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
v5f8.jpg

yukardaki görüntü ekranda küçük gözükebilir ama çıktı aldığında cm cinsinden çıktı alacağın için gayet kullanılabilir bir şey çıkıyor ortaya. mesela a4 kağıt üzerinde tamamını kaplayabiliyorsun. bu kağıdı alan kişi cm olan kareleri 2mm olacak şekilde cetvelle beşe bölecek. aslında 2mm lik kareler yapmak lazım ama işin içinden çıkamadım şimdi. ama bu haliyle bile gayet kullanılabilir.

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Başkan elle çizilmesi çok zor olur.Word dosyasında falan cm mm falan ayarlanabiliyor galiba ama çizgi nasıl yapılıyor bilmiyorum :)
Bu işi bu zeminde halletmemiz lazım Word falan karışırsa işin içinden şahsen ben çıkamam.

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Başkan elle çizilmesi çok zor olur.Word dosyasında falan cm mm falan ayarlanabiliyor galiba ama çizgi nasıl yapılıyor bilmiyorum :)
Bu işi bu zeminde halletmemiz lazım Word falan karışırsa işin içinden şahsen ben çıkamam.

şu an benden bu kadar. yarın tekrar bu konu hakkında kafa patlatalım. :) belki başka arkadaşlar da olaya el atar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar photoshop cs6 hakkında ufak bir sorum olucaktı. Fotoğrafları seçip photshopa attığımda cs2 deki gibi ayrı ayrı sekmede değilde hepsini bir sekmede açıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim cs 2 deki gibi attığım fotoları ayrı ayrı açmasını istiyorum tek şerit halinde açınca işim çok yavaşlıyor. yardım eden varsa şimdiden teşekkürler.

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bu konuda açık yardımlarınızı beklemekteyim.

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bu konuda açık yardımlarınızı beklemekteyim.

az önce de uğraştım biraz ama yukarda eklediğimden daha mantıklı bir çalışma gelmedi aklıma. çıktı aldıktan sonra cetvelle kesmek en sağlam yol olarak geliyor bana.

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
az önce de uğraştım biraz ama yukarda eklediğimden daha mantıklı bir çalışma gelmedi aklıma. çıktı aldıktan sonra cetvelle kesmek en sağlam yol olarak geliyor bana.

başkan söylediğin yöntem saatler alır tek tek 2 şer milim ölçüp çizmek hem hata olasılığı çok yüksek ,
bu resmi pastelleştirsek üzerine 2şer milimlik saydam kareler oturtsak