Samsung Galaxy S2 Pil Sorunu

XTİMURX

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Herkese Merhaba,

Birkaç gün önce Galaxy S2 için yedek batarya aldım. Turkcell bayisinden orijinal olarak aldım.
Ancak batarya %30 lara gelince komple telefonu kapatıyor. Bir daha ne yaparsam yapayım açamıyorum. Şarja taktığımda ise bataryanın sıfırlanmış olduğunu görüyorum.
Batarya kalibrasyonu vs vs diyorlar. Onunla bir ilgisi olabilir mi bu işlemin. Ürünün yapıldığı yer de kutudan çıkan batarya ile farklılık gösteriyor bilemiyorum bir etki eder mi :) Aşağıya fotoğraflarını koyuyorum bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Teşekkürler.

Yedek Batarya Ön Yüz: http://i.imgur.com/JfFyAv6.jpg
Yedek Batarya Arka Yüz: http://i.imgur.com/V4xZ6DD.jpg

Kutudan çıkan batarya ön:http://www.upload.gen.tr/uploads/2/Nhxc2-20131012_172750.jpg
Kutudan çıkan batarya arka: http://www.upload.gen.tr/uploads/2/Nhxc2-20131012_172736.jpg

Not: Fotoğrafların çözünürlüğü büyük olduğundan link halinde veriyorum.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Kötü denk gelmişsin. Ben de note a batarya aldım avea dan, 60 tl bayıldım. Cihaz o bataryayı takınca Samsung Gt-N7000 yazısında kapanıyordu. Sonra fiş ile gittim anlattım, değişim istedim, kabul etmediler. Orijinal batarya ile açıldığını ve bu batarya ile açılmadığını bizzat gördükten sonra değiştirdiler. Senin durumu ispatlaman zor, kolay gelsin. Bu arada söyleyeyim, büyük ihtimal pil kalibrasyonu sökmez :sly:

XTİMURX

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kötü denk gelmişsin. Ben de note a batarya aldım avea dan, 60 tl bayıldım. Cihaz o bataryayı takınca Samsung Gt-N7000 yazısında kapanıyordu. Sonra fiş ile gittim anlattım, değişim istedim, kabul etmediler. Orijinal batarya ile açıldığını ve bu batarya ile açılmadığını bizzat gördükten sonra değiştirdiler. Senin durumu ispatlaman zor, kolay gelsin. Bu arada söyleyeyim, büyük ihtimal pil kalibrasyonu sökmez :sly:

Cevabın için teşekkür ederim. İlk günlerde böyle bir sorun yoktu. Sonradan olmaya başladı. Samsung Müşteri Hizmetleri'ne mesaj attım. Bakalım ne cevap gelecek. Buradan da sonucu bildiririm...

BlackShopAre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Cevabın için teşekkür ederim. İlk günlerde böyle bir sorun yoktu. Sonradan olmaya başladı. Samsung Müşteri Hizmetleri'ne mesaj attım. Bakalım ne cevap gelecek. Buradan da sonucu bildiririm...

Ayni sorun banada oldu tim şengüller gaziosmanpasadan aldim ayni dedigin oluyor sorun ayni su an duruyor kullanma onu ben oyle kullandim bir ikisefer ttelefonum nersinde isik varsa yanip sonuyodu yakinlik sensorundeki bile yanip sonuyodu ben de kullanmiyorum artik @memogoren sana bi sey sorcamda benim telefonun bataryasi omruu bitti galiba anlamadim ki 2011 aralikta almistim ama suan telefonu 100 sarjla aciyorum acilinca 30 1saniye sonra 99 dusuyo oyle azaliyor yeni batarya aliyimmi :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Ayni sorun banada oldu tim şengüller gaziosmanpasadan aldim ayni dedigin oluyor sorun ayni su an duruyor kullanma onu ben oyle kullandim bir ikisefer ttelefonum nersinde isik varsa yanip sonuyodu yakinlik sensorundeki bile yanip sonuyodu ben de kullanmiyorum artik @memogoren sana bi sey sorcamda benim telefonun bataryasi omruu bitti galiba anlamadim ki 2011 aralikta almistim ama suan telefonu 100 sarjla aciyorum acilinca 30 1saniye sonra 99 dusuyo oyle azaliyor yeni batarya aliyimmi :)

Eski bir S2 kullanıcısı ve şu anda Note kullanan biri olarak şöyle söyleyeyim. Batarya eskimiştir tabiki, senede 1 değiştirmek lazım. Ayrıca Jelly Bean fazla pil kullanıyor. Aynı sorun Note ta da var. Telefonu yenilemenin zamanı geldi. Islemciler eski ve fazla pil harcıyorlar.

BlackShopAre

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Eski bir S2 kullanıcısı ve şu anda Note kullanan biri olarak şöyle söyleyeyim. Batarya eskimiştir tabiki, senede 1 değiştirmek lazım. Ayrıca Jelly Bean fazla pil kullanıyor. Aynı sorun Note ta da var. Telefonu yenilemenin zamanı geldi. Islemciler eski ve fazla pil harcıyorlar.
Bununla devam edicem bi 2 sene daha o yuzden batarya degistirelim :D

XTİMURX

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Herkese merhaba,

Samsung Müşteri hizmetleri ile görüşmem üzere Ankara Başarı Teknik Servis'e götürdüm pili.
Bu resimde de görüleceği üzere pilin üstündeki kaplama zamanla ufak bir şekilde kabarmış. Ve servis elemanları bunu gerekçe göstererek "sahte bu" dediler. Ne bir test ne de başka bir şey yaptılar. Dedim Turkcell bayisinden aldım sahte satacak halleri yok. Cevap alamadım.

Daha sonra Samsung Müşteri Hizmetleri ile görüşüp olayı anlattım. Ürünlerin GENPA tarafından ülkeye getirildiğini Turkcell bayisinin GENPA dışında başka bir yerden ürün almış olabileceklerini söylediler. Kaldı ki ürünü aldığımda kutusunda GENPA yazmakta idi.

Bir de GENPA teknik servisinde şansımı deneyeceğim. Bakalım ne olacak :)

XTİMURX

Asistan
Reaksiyon puanı
1
GENPA'ya götürmem sonucu "biz karşının taksisiyiz abi" diyerek ürünlerin kendileriyle bir alakası olmadığını söylediler :)
Batarya şu anda 2. bir Samsung yetkili servisinde. Bakalım tamir sonucu ne gelecek :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben galaxi s3 mini kullanıyorum telefon şarja takınca piil çıkarıldı uyarısı veriyo... bu sorunu nasıl giderebieceğimi söylerseniz çok sevinirim