İlk Programım: BioQuick

BioQuick'i nasıl buldunuz?

• Kullanılan toplam oy
    18
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar;
Daha önce programlamaya başlayacağımı duymuşsunuzdur. Videolar izleyerek basit bir program yaptım. Kullandığım program Visual Studio 2013, dil ise C#. İlk programım olduğundan dolayı basit bir çalışma yaptım. İstek, öneri ve şikayetlerinizi belirterek BioQuick'e katkıda bulunabilirsiniz.
[video=youtube_share;_djRDgUk8Ro]http://youtu.be/_djRDgUk8Ro[/video]

İndirme linki: https://docs.google.com/file/d/0BxiLSKjFN_aZTGcxcmRRVnFHdFk/edit?usp=sharing

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Vallaha videodan iyi duruyor kanka ne kadar uğraştın çok zor oldu mu bu programı yazması?

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Vallaha videodan iyi duruyor kanka ne kadar uğraştın çok zor oldu mu bu programı yazması?
Visual C# videolarına baktım yarım saat civarı, yarım saate yakın da tasarım ve kodlamayla uşraştım. Kolay bir program oldu. Aslında yanlış yaptım, dosyaları sildim falan derken saatler olmuştur. Beğendiysen indirebilirsin :)

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Tasarım kötü.
Tasarımda güzellik kadar kolay okunabilirlik ve kullanılabilirlik önemli.
Koyu gri arka planın üstüne siyah fontlar okunabilirliği zorlaştırıyor.
Açık gri veya beyaz yapmanı öneririm.
Pembe renk yerine ise açık gri üstüne çok hafif mavi tonu daha resmi bir görünüm kazandırır.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Tasarım kötü.
Pembe renk yerine ise açık gri üstüne çok hafif mavi tonu daha resmi bir görünüm kazandırır.
Peki, hemen düzeltiyorum. Pembe renk neresi acaba, ben bulamadım da?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Tasarım kötü.

O pembe duvarkağıdının rengidir hocam aero malum.

ahmtyks

Asistan
Reaksiyon puanı
2
hocam başarılarının devamını diliyorum boşver böyle eleştiren millet hep çıkacaktır güzel bence başlangıç için,sen tc kimliğine sahip biri olarak yaptığın her davranışın Türkiye'yi temsil ettiğini unutma devam et Allah yardımcın olsun

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
hocam başarılarının devamını diliyorum boşver böyle eleştiren millet hep çıkacaktır güzel bence başlangıç için,sen tc kimliğine sahip biri olarak yaptığın her davranışın Türkiye'yi temsil ettiğini unutma devam et Allah yardımcın olsun
Çok teşekkürler, sadece düşüncelerinizi alarak daha geliştirmek istiyorum. Eleştiriye açığım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Tasarım kötü.
Dediğin hataları giderdim, buyur (Sürüm 1.1): https://docs.google.com/file/d/0BxiLSKjFN_aZN0xzb2xQN0QtRk0/edit?usp=sharing

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Başlangıç için güzel. Fikir harika diyemem ama burada önemli olan güzel fikir değil senin pratik yapmış olman.
Tasarım konusunda da; bilgi alanlarını sola alman bence daha iyi olacaktır. İnsanlar bir anda sağdan bilgi girmek istemeyebilir. Bana garip geldi sağda olması.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Başlangıç için güzel. Fikir harika diyemem ama burada önemli olan güzel fikir değil senin pratik yapmış olman.
Tasarım konusunda da; bilgi alanlarını sola alman bence daha iyi olacaktır. İnsanlar bir anda sağdan bilgi girmek istemeyebilir. Bana garip geldi sağda olması.
Bilgi yerini değil biyografi yazılan yeri öne çıkarmaya çalıştım. Sürüm 1.2 de onu da düzeltiriz :)

İstanbul TR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Başlangıç için başarılı buldum.
Bir sorum olacak çıktıda İstanbul'da doğdum yazıyor. İzmir yazmış olsam İzmir'da mı yazacak İzmir'de mi?

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Başlangıç için başarılı buldum.
Bir sorum olacak çıktıda İstanbul'da doğdum yazıyor. İzmir yazmış olsam İzmir'da mı yazacak İzmir'de mi?
Maalesef İzmir'da yazacak, ama bir harfi silerek düzeltebilirsiniz :) Benim yapabileceğim birşey yok, orada yazan şehre ek olarak 'da ekini getir diyorum kodlarken, o da öyle yapıyor.

güzel oluş kardeşim ama indirdim açamadım, windows 8 engelledi :D
Nasıl engelledi yani?

Program konusunda bir (çok aşırıya kaçmadığı sürece) isteğiniz varsa yapabilirim...

genc36

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bu program yazmak zormu acaba bende yapmak istiyorumda güzel kaynak varmı yardım alabilirmiyim....

omerfaruk18_341

Asistan
Reaksiyon puanı
1
anladığım kadarıyla hiç bilgin yok programlamayla ama heveslisin :) [muhammedmastar.com] buradan çok şey öğrenceksin :)

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar bu program yazmak zormu acaba bende yapmak istiyorumda güzel kaynak varmı yardım alabilirmiyim....
Küçük küçük başla ve kendini geliştir. Ne kadar erken başlarsan o kadar iyidir, mesela ben 12 yaşındayım :D

anladığım kadarıyla hiç bilgin yok programlamayla ama heveslisin :) [muhammedmastar.com] buradan çok şey öğrenceksin :)
Düşündüklerimi okudun sanırım :) Muhammed Mastar'ın videolarına baktım, ne işlediğini anlamıyorsun ki, anca "Ucuz Otobüs Bileti Al" yazıyor :D

Düşündüklerimi okudun sanırım :) Muhammed Mastar'ın videolarına baktım, ne işlediğini anlamıyorsun ki, anca "Ucuz Otobüs Bileti Al" yazıyor :D

Bilgim yok.
if else yapılarını öğretmiyor mu o herif?
Bir yerde bahsetmişti galiba ama çok ayrıntılı değil, anlamadım zaten :)
Senin programlamayla bir alakan falan mı var?

silmaril sahibi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de lise 3'e geçtim visual studio 2012 indirdim, ben de başlıycam avantajım var benim abim bilgisayar öğretmenliği okuyor birkaç güne kadar gelecek inşallah bana biraz yardım edecek ama ben yine videolarla destek almak istiyorum ama araştırdım pek video bulamadım bana destek olabilecek bildiğiniz video linkleri var mı?

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ben de lise 3'e geçtim visual studio 2012 indirdim, ben de başlıycam avantajım var benim abim bilgisayar öğretmenliği okuyor birkaç güne kadar gelecek inşallah bana biraz yardım edecek ama ben yine videolarla destek almak istiyorum ama araştırdım pek video bulamadım bana destek olabilecek bildiğiniz video linkleri var mı?
http://www.youtube.com/results?search_query=visual+c%23+dersleri&oq=visual+c%23+dersleri&gs_l=youtube.3..35i39.69.3615.0.3813.18.17.0.0.0.0.270.2226.5j10j2.17.0...0.0...1ac.1.11.youtube.LKDNHVbw84U

genc36

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Küçük küçük başla ve kendini geliştir. Ne kadar erken başlarsan o kadar iyidir, mesela ben 12 yaşındayım :D

Bir yerde bahsetmişti galiba ama çok ayrıntılı değil, anlamadım zaten :)
Senin programlamayla bir alakan falan mı var?

öylededinde kardeş ben 19 yasındatım askerlikte geliyor hani hevesin varmı dersen var :)

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
öylededinde kardeş ben 19 yasındatım askerlikte geliyor hani hevesin varmı dersen var :)
Olsun, yinede başla. Zaten yarım saatlik video izlesen bile basit de olsa bir program yapabilirsin. Mesela benimki gibi, tabii burada sadece kodlama değil fikir de önemli. İyi bir fikir, iyi bir tasarımla buluşursa tutar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Öğrenmek için en iyi kaynak, her zaman iyi bir Kitap'tır. Video'ların çoğu sadece bir kişinin ego'su ile sınırlıdır ve göreceksinizki, çoğu video'da zaten birbirinin neredeyse aynısıdır. Çünkü çoğu birbirinden alıntıdır.

Nesne tabanlı programlamının (bir programlama yöntemi) temelinde zaten prensip olarak yoktur, işlemlerin nasıl ve hangi mantığa göre işlediklerini anlayabilmek. Nesne tabanlı programlamada genel olarak hazır çözümlerden yaralanılır. Daha detaylı bilgiler için, farklı seviyelere hitab eden kitap'lar arasından, sizin seviyenize hitab edeni edinmeniz gerekecek.

C# hakkında bilgi, belge, yayın, kitap bulamamak içinde oldukça yeteneksiz olmak gerekiyor. Bilgiye yatırım yapmaktan kaçınmayın. Yanlış yerden tasarruf etmiş olursunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...