Atari İle Büyüyen Nesil Kimler?

01xÖMERx01

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Oyunların, Konsolların Atası "Atari" İle Büyüyen Arkadaşlar Buraya En Çok Ne Oynardınız...

Resim:http://tedirgininsantedirginzeus.blogspot.com dan alınmıştır.

DSCF2219.JPG

Resim: http://www.fraserking.co.uk dan alınmıştır.
pole-position-II-2.jpg

Kaynak: http://www.fraserking.co.uk
http://tedirgininsantedirginzeus.blogspot.com

juk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
mario, mortal kombat

ozerxcom

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
14
Ben. alamancının birinde geniş kasetli gördük oynadık diye ne sevinmiştim şimdi gülüyorum :) Onda daha değişik oyunlar vardı. Benimki Segaydı galiba.

01xÖMERx01

Doçent
Reaksiyon puanı
0
mario, mortal kombat

Ewet ya klasik oyunlardı o zamanlar kung fu vardı Bomberman vardı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben. alamancının birinde geniş kasetli gördük oynadık diye ne sevinmiştim şimdi gülüyorum :) Onda daha değişik oyunlar vardı. Benimki Segaydı galiba.

Değilmi Abi yaa Nerden Nereye Neyseki biz o günleri gördük şükür abi alamadığımız zamanı hatırlıyomda :( aman şimdi pc, tablet vb çıktı ama atariyi de unutmıcam

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Az önce evde konusu geçti, bizim ufak kuzenler atari ne diye sordu. Yaşlanıyo muyuz acaba?

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
nerden nereye. bir şimdiki oyun aletlerine bakın bide buna :)
bende bunlarla büyüdüm.
adventure ısland, mario bros, rock man ... daha sürüyle oyun oynadım :)
şu an oynadığım bilgisayar oyunlarından çok daha zevkliydi :)

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Atarim varmıydı hatırlamıyorum ama vcd vardı atari oyunları vardı cd ile acılıyodu daha sonradan ps1e gectık

01xÖMERx01

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=105823]bt38[/MENTION] Estağfurullah Ne Yaşlanması Maşallah daha gençsin bizden sonrakiler değil atariyi psp yi soracaklar ama neyseki biz gördük yaşadık :)

[MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] Kardeşim galiba bir çoğumuz Mario fanıyız çünkü atariye yakışan oyundu şimdi internette de oynanıyor ama işte tutmuyor be :)

Bombermanda en sinir olduğum şey :cursing: Bombayı koyarken bombayla duvar ortasında kalıp Game Over Olmak :)

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
999 in 1 kaset vardı ama tabiki o kadar çok oyun yoktu içinde 3 5 tane oyunun aynısı vardır :D tank oyunu güzeldi. Marionun yeri zaten ayrı :D

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
@bt38 Estağfurullah Ne Yaşlanması Maşallah daha gençsin bizden sonrakiler değil atariyi psp yi soracaklar ama neyseki biz gördük yaşadık :)

@NGungor96 Kardeşim galiba bir çoğumuz Mario fanıyız çünkü atariye yakışan oyundu şimdi internette de oynanıyor ama işte tutmuyor be :)
çünkü ataride mario oynarken keşif yapıyorduk :)
>borularada girme.
>4 hamle ile 8 in 4 üne gitme :)(kestirtmeler vardı. ben hepsini çözdüm)
>gizli mantarlar
>bıçak fırlatan kaplumbağa :) (en sinir olduğum şey)
>uçan mermi :D
daha neler neler :D

süperdi be. şimdi ne var savaş oyunları. yarış oyunları.
10 gb 10000000000 tl ye ekran kartı al. yeni oyunlar oyna vs.

forumlarda olsun artık her yerde (okulda da bana soranlar olmuyor değil) şu kadar bütçem var hangi ekran kartı :) git önce mario oyna. oyun neymiş zevkini al, öğren. sonra kart alırsın :D

bir tane metal gear diye oyun vardı. hastasıydım. sır doluydu :) hepsini çözdüydüm.
darwin duck vardı.
wanhelsing oyunu vardı
ninja kaplumbağalar vardı
uçak oyunları vardı. 1942 1943 gibi.
şimdi nfs gta yok neymiş cod. :)

neden eskiden olduğu gibi zevk veren oyunlar yapılmıyor ki :)

01xÖMERx01

Doçent
Reaksiyon puanı
0
çünkü ataride mario oynarken keşif yapıyorduk :)
>borularada girme.
>4 hamle ile 8 in 4 üne gitme :)(kestirtmeler vardı. ben hepsini çözdüm)
>gizli mantarlar
>bıçak fırlatan kaplumbağa :) (en sinir olduğum şey)
>uçan mermi :D
daha neler neler :D

süperdi be. şimdi ne var savaş oyunları. yarış oyunları.
10 gb 10000000000 tl ye ekran kartı al. yeni oyunlar oyna vs.

forumlarda olsun artık her yerde (okulda da bana soranlar olmuyor değil) şu kadar bütçem var hangi ekran kartı :) git önce mario oyna. oyun neymiş zevkini al, öğren. sonra kart alırsın :D

bir tane metal gear diye oyun vardı. hastasıydım. sır doluydu :) hepsini çözdüydüm.
darwin duck vardı.
wanhelsing oyunu vardı
ninja kaplumbağalar vardı
uçak oyunları vardı. 1942 1943 gibi.
şimdi nfs gta yok neymiş cod. :)

neden eskiden olduğu gibi zevk veren oyunlar yapılmıyor ki :)

Dediklerine harfi harfine katılıyorum ek olarak marioda sinir eden şey o Bölüm 1-6 heralde ejdarha var ya prensesi kurtarıyon o bölüm çok sinir ederdi beni geçmek için sabahtan akşama denerdim saat gibi dönen ateş felan... aklıma gelirse yazarım kardeşim :)

[MENTION=104135]seckyn[/MENTION] zaten hep 3-5 oynanacak oyun oynanırdı o 999 in 1 dediğin kasette Bide King Kong Vardı :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Dediklerine harfi harfine katılıyorum ek olarak marioda sinir eden şey o Bölüm 1-6 heralde ejdarha var ya prensesi kurtarıyon o bölüm çok sinir ederdi beni geçmek için sabahtan akşama denerdim saat gibi dönen ateş felan... aklıma gelirse yazarım kardeşim :)

ben bi keresinde çok iyi hatırlıyorum yıkıla düşeson bölümün son ejderhasına kadar geldim. küçük mario. mantar da yok.
ateşler kurşunlar havada uçuyordu. zaman aleyhimde işliyordu . ben tırnaklarımı yiyordum. abim çabu çabuk diye başımın etini yiyordu. öyle bir hamle yaptım ki. ejderhanın üstünden arkadaki köprüyü açan kilide atladım :D
oturduk iki saat güldük. :D atariyi aramızda para biriktipi 20 tl almıştık. ne kadar mutluyduk. şimdi nfs oynamak beni sinir ediyor. zaten oyun oynamıyorm. belki arasıra tanıdık vs çıkarsa wolfteam. başka da yok. :(

http://www.atari.gen.tr/
http://www.atarioyna.net/

bu iki sitede eski atari oyunları var. pc de jva yüklü ise zevkle oynayın. orjinal oyunlar hepsi :)

hatta oyun kolu varsa takın kolla oynayın. yoksa da bence bu zevki yaşamak için 5 tl ye bir tane basit usb oyun kolu alın oynayın. süper. benimki kırıldı. tekrar alacam.

ali1792

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Az üflemedik kasedin içine oyun daha iyi çalışşın diye :D

01xÖMERx01

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] Ben para koparır koparmaz hemen atari kaseti alırdım şimdi oyun maddiyata bağlı 50, 100 noldiki bu hee verilir 50,100 emeklerini alsınlar ama çok be kardeşim

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Contra, Mortal Combat, Super Mario, bunlarla büyüdük biz. O kollar bozulduğunda kopan yeri ekleyip tekrar faal hale getirirdim defalarca. En sonunda kablosu ufacık kalınca mecbur yeni alırdım.

Hele Tusubasa kasedi vardı arkadaşın birinde. Onu bir kaç günlüğüne alabilmek için ne diller dökmüştüm :)

O kasetler fena pahalıydı ya. Zamanında 15-20 Lira bayıldığımı bilirim. Ama PC çıkınca atari de neymiş be oldu işte.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
İlk laptop aldığım zamanlarda atari kolunu vga girişine takmaya çalışmıştım, hey gidi günler :D

01xÖMERx01

Doçent
Reaksiyon puanı
0
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

[MENTION=105823]bt38[/MENTION] Mutlak herkesin öyle anısı vardır mesala bana ilk pc alındığında pencereler varya Kapat "X" Fareyi Oraya Getirir Yanıyormu Diye Bakardım Hani Üstüne Getirince Yanıyo ya

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
http://www.atari.gen.tr/atari-oyunlari/mega-man-3.html
benim favorim.
son bölümün paswordu soru işareti. :) hala hatırlıyorum.

şimdi bunu oynuyorum :D

bide ninja gaiden var. sevenleri oynasın. verdiğim sitelerde var.

m9y5.png

alın oynuyorum işte :D ne sevindim ama hatırlayınca :D 6-7 yaşındayken bunun başından kalkmazdım. kasediyle yatardım. kimse kırmasın diye işim bitince kasedini saklardım :)

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
babama zar zor aldırmıştım bir tane :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
xab2.png

ya bu :D