Ekran kartı driver sorunu

Qrpheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkese merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim :D şimdi şöyle bir sorunum var most wanted oynarken pc kapandı donup sonra açmaya çalışınca mavi ekran falan filan verdi bende format attım daha sonra ekran kartı driver yükledim res attım pc windows yükleme kısmını geçiyor daha sonra mavi ekran verip tekrar res atıyor sorun ne olabilir ?

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bilgisayar Güvenli mod acılıyorsa acın aygıt yöneticisinden kurduğunuz driver kaldırın. daha sonra ekran kartınıza uygun olan driver indirin Güvenli mod tekrar yükleyin ekran kartı modelini verirsen driver konusunda yardımcı olabiliriz.

Qrpheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en az 10 kere yaptım driverı kaldırıp kurdum pc yi açabiliyorum restore yapıp ekran kartı hd6850 4 farklı driver denedim en güncelinden başlayarak ama olmuyor ilk defa böyle birşeyle karşılaştım

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
en az 10 kere yaptım driverı kaldırıp kurdum pc yi açabiliyorum restore yapıp ekran kartı hd6850 4 farklı driver denedim en güncelinden başlayarak ama olmuyor ilk defa böyle birşeyle karşılaştım

Bios güncelledinmi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Anakart modelini verebilirmisin bir de bios ayarlarında hangi bios sürümü yüklü öğrenip yazabilirmisin Everest Ultimate Edition öğrene bilirsin.

Qrpheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anakart modeli m5a97 evo versiyonu 0705

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
şimdi bunu tek ekran akrtı driver bağlamamak lazım bunun sorunları değişik nedenlerde olabilir yani sadece yazılımsalda olmaya bilir driverları yüklemişsin sonuc aynı birde bios güncelleştirelim varsa yeni sürümü en son aşama PSU

Qrpheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bios güncellemeyi deneyeyim o zaman

belki yardımı olur verdiği mavi ekran
rb9p8.jpg

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
0x000000116 mavi ekran (BSOD) hata zaten acık orta koduyla ekran kartı driver ilgili GPU aşırı ısınmadan oluyor hatalı bir ekran kartı driver yüklenmesinden oluyor sen bios yükle daha sonra ekran kartı cıkar pc de on borda tak monitör kurduğun driver la ilgili herşeyi kaldır pc den hic kalıntı bırak ma ekran kartı driver ilgili pc den yada temiz tekrardan bir format at format dan sonra ekrantını tak ve doğru driver yükle bios güncellemeni yapmayı unutma bu tür anakartlarda bios güncellemesi önemli

Bu arada hiç overlock yapmaya kalkıştınmı :)

Qrpheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hatalı driver olduğunu düşünmüyorum ama dediğin gibi aşırı ısınma olabilir çünkü ekran kartı üzerindeki soğutma boruları o bakırdan olanlar gerçekten çok sıcak

evet overclock yapmıştım 3.9 ghz stabil çalışıyordu pc :D ama format atmadan önce fabrika ayarlarına getirdim cpu yu

USB kablolarını, DVD- Bluray aygıtını, RAMleri çıkartıp tek tek dene bunlar sonuç vermezse ekran kartının göçmüştür

Burdan da uygun driverı seçip kurabilirsin http://www.amd.com/tr/products/desk...6850/Pages/amd-radeon-hd-6850-overview.aspx#4

driverı ordan indirdim zaten

dgarkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Dediklerimi dene belki basit bir şeydir onlar olmazsa dediğiniz gibi aşırı ısınma sonucu ( sebebi çok yüklenme veya yuva tam oturmaması gibi şeyler olabilir) ekran kartınız bozulmuştur

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bu ekran kartı zaten ısınan bir ekran kart boşdayken bile %35 ve %45 arası calışan bir kart fanında bir sorun olabilir yada varsa ekstrada fanlarla soğutmaya calış Kasa icindeki hava sürkülasyonu sağla kasayı sağutmaya bak ek fanlarla ısıyı düşürmeye bak olmazsa ekran kartı fanını değiştireceksin.

hatalı driver olduğunu düşünmüyorum ama dediğin gibi aşırı ısınma olabilir çünkü ekran kartı üzerindeki soğutma boruları o bakırdan olanlar gerçekten çok sıcak

evet overclock yapmıştım 3.9 ghz stabil çalışıyordu pc :D ama format atmadan önce fabrika ayarlarına getirdim cpu yu

driverı ordan indirdim zaten

Gecmiş olsun yanlış bir işlem sonucu ekran kartına zarar vermiş olabilirsin. O.C ile

Dediğim gibi sen bios tekrar yükle ama ondan önce Cmos ayarlarını sıfırla bir anakartın tüm ayarlar sıfırlansın anakartın üzerinde clear cmos olayı var onunla sıfırla tekrardan formatla PC ekran kart olmadan herşeyi yaptıkdan sonra tekrar ekrantını tak yeni driver kur.

Qrpheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dvd kablolarını falan çıkardım

arkada 140mm fan yanda ve üstte 120mm fan var ekran kartında bir sorun olsa sizce hiç görüntü vermezmiydi ? yani driver olmadan masaüstünü açabiliyorum bu garip geldi diğer ses olsun ethernet olsun bütün driverlar sorunsuz yüklenebiliyor ama bunu yükleyince pc gidiyor şimdi ramleri söktüm biraz bekletiyorum birazdan açacağım yine

oc ile zarar vermiş olabileceğimide pek sanmıyorum çünkü 10 aydır hep böyle kullandım pc yi

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD][TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD][TABLE="class: cbq-layout-main, width: 544"]
[TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #EDEEF0, align: center"]Ad[/TD]
[TD="bgcolor: #EDEEF0, align: center"]Dosya Boyutu[/TD]
[TD="bgcolor: #EDEEF0, align: center"]Revizyon numarası[/TD]
[TD="bgcolor: #EDEEF0, align: center"]Yayın
Tarihi[/TD]
[TD="bgcolor: #EDEEF0, align: center"]İndir
Bağlantı[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="width: 542"]
[TR]
[TD="align: center"]Catalyst Software Suite[/TD]
[TD="align: center"]135 MB[/TD]
[TD="align: center"]13.4[/TD]
[TD="align: center"]2013/05/29[/TD]
[TD="align: center"]İndir[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 5"]Açıklama:
Paket şu grafik sürücüleri ve Windows 7 ve Windows 8 64 bit sürümü için geçerli sürüm resmi sürüm notları belirtilen ürünler için bağımlı / gerekli yazılımı içerir:
Sürücü ver görüntüleyin. 12.104
OpenCL (tm) Sürücü ver. 10.0.1124.2
Catalyst Control Center ver. 2013.0328.2217.38225
Diller:
Danca Çekçe,, (Geleneksel), Japonca, Korece, Hollandaca, Norveççe, Lehçe, Portekizce, Rusça, İsveççe, Tayca, Türkçe, Çince, İtalyanca, Macarca, Fransızca, Fince, Almanca, Yunanca, ABD İngilizce, İspanyolca, Çince (Basitleştirilmiş)

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="width: 542"]
[TR]
[TD="align: center"]Son Beta Sürücü[/TD]
[TD="align: center"]234 MB[/TD]
[TD="align: center"]13.8 Beta[/TD]
[TD="align: center"]2013/08/01[/TD]
[TD="align: center"]İndir[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 5"]Açıklama:
En son beta sürücüsünü indirmek ve şu anda üzerinde çalışıyoruz ne bir önizlemesi.
Not! Bu sürücü "OLDUĞU GİBİ" ve Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesinin hüküm ve koşullar altında therewithin sağlanır sağlanır.
AMD Catalyst 13.8 Beta Catalyst Control Center bileşeni Windows 7 kullanıcıları için. NET 4.0 desteği gerektirir lütfen unutmayın.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TR]
[TD]AMD Catalyst Control Center Microsoft. NET4 Çerçeve. Windows Vista ve Windows 7 kullanıcıları, Microsoft yüklemeniz gerekebilir. Catalyst Control Center kullanmak için bir ön koşul olarak NET4 Çerçeve.

Driver budur en son
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Qrpheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani driverı yüklemeden önce net4 ü yükle diyorsun

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
dvd kablolarını falan çıkardım

arkada 140mm fan yanda ve üstte 120mm fan var ekran kartında bir sorun olsa sizce hiç görüntü vermezmiydi ? yani driver olmadan masaüstünü açabiliyorum bu garip geldi diğer ses olsun ethernet olsun bütün driverlar sorunsuz yüklenebiliyor ama bunu yükleyince pc gidiyor şimdi ramleri söktüm biraz bekletiyorum birazdan açacağım yine

oc ile zarar vermiş olabileceğimide pek sanmıyorum çünkü 10 aydır hep böyle kullandım pc yi

Zarar verirsin eğer yük altında bı kart %70 gecerse zarar verirsin ayrıca gelişi güzel overlock yapamazsın voltaj değerleri cok önemli PSU önemli yetersiz kalırsa işlemci arasında darboğaz yapar buda sonra işlemci ekran kartına tokat gibi etki yapar gidikce yavaş yavaş yer senin akran kartını hammm yapar :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
voltajı hiç artırmadımki zaten :D

:) sen yukarda dediklerimi yap cmos ayarlarını sıfırla ekran kartı cıkar önce biosu yükle sonra temiz bir format at ekran kartını tak yukardaki driver yükle sonra bir Ekran kartı ısı kontrol programıyla ısı derecelerine bak bu işlemlerden sonra tabiki zarar vermemişsen ekran akrtına normale döner.

Benden bu kadar şimdi gezme zamanı biraz cıkıp gezicem :)

Qrpheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eyvallah kardeşim sağolasın ilgilendiğin için bi deneyeceğim olmadı artık güzel bir teknik servis bulacağım öyle bilgisayarcıllara falan götürmeyi hiç sevmiyorum :)

bir şey daha sorayım kafama takıldı bu biosta ayarlara bakınırken initate graphic adapter diye bir kısımda peg/pcı var bu böylemi olmalı yoksa pci/peg mi olmalı yada bunun görüntü gelmemesiyle bi alakası varmı

Qrpheus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herşeyi yaptım bios güncelledim 5 farklı driver kurdum pcı/peg yaptım ama yok driversız açılan bilgisayar driver kurunca açılmıyor bu sefer mavi ekranda vermiyor siyah şekilde kalıyor ekran garantiye götüreceğim galiba çözüm yolu yok bunun

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sorunu çözdünmü kardeşim naptın. aynı sorunu yaşıyorum şuan.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
sorunu çözdünmü kardeşim naptın. aynı sorunu yaşıyorum şuan.

Aynı sorun ise o arkadaş yerine sana sorayım. İşletim sistemi,ekran kartı,işlemci,anakart modeli nedir? Sorun oyun oynarken mavi ekran hatası almakmı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:(kardes bnim bilgisayar eski bilgisayarlardan aldığımda ekran kartı yoktu format attım şimdi oyun açılmıo ne yapabilirim ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler ekran kartım AMD Athlon 64 LE-1620 ama bu ekran driverii hi biyerde bulamıyorum lutfen yardım edınnn

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim ekran kartı driverim ne olabilir nvdia qaudro NVS hangi seris olabilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar ekran kartı driver yüklerken bilgisayarım direk kapanıyor. bilgisayar açılıyor max. 1dk acık kalıyor ve kapanıyor yardımcı olurmusunuz ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu sorunu şu an bende yaşıyorum :/ ekran driverlarını yükleyince o mavi ekran arkadaşın kisi gibi cıkıyor driverları kaldırınca normal bi şekilde pc acılıyor bunun cözümü hala bulunamadımı :cursing: :thumbdown:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba ben format attım samsung laptop kullanıyorum usb ıle attım win8 orjinal kurdum sw updateden yazılımları yukledım ama chıpset falan yoktu anakart vs ben bunları nasıl kurucam ekran kartını kurdum ama benim laptop cıft ekran kartlı intel hd 4000 amd radeon 7670m var ama geciş yapamıyorum
Ozellıkler:
6 gb ram
intel i5 3230
3.2 ghz
top.4 gb ekran kartı amd + intel.2gb amd 2gb intel

HozkanBey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamün Aleyküm arkdaşlar asus k52j laptobum var atı radeon hd 6370 ekran kartı var bilgisayara format attım drıverını yukledım en son ekran kartı drıverını yukledım kurulum bittikten sonra windows baslatılıyor dedi ve görüntü gitti ama vga kablosuyla baska monitöre takıyorum görüntü gelıyor ne yapabilirim