Harddiskteki verileri görmeme sorunu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ExJin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ExJin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Harddisk özellikleri aşağıdaki resimdeki gibi;

rL1SfoH.jpg

Fakat harddiskin içeriği "gizli öğeleri göster" seçeneğinin aktif olmasına rağmen aşağıdaki gibi;

4zhhciS.jpg

yani ortalama 800gb boyuta tekabül eden dosyalar gizli, soru sorunun yazılışından da anlaşılacağı gibi geri kalan klasörlere nasıl ulaşabilirim?
Şimdiden teşekkür ederim.
:blush:

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Gizli öğeleri göster demek bazen yeterli değil. Korunan işletim sistemi dosyalarını da göster demen gerek.

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Emin değilim ama Denetim Masası\Görünüm ve Kişiselleştirme gir buradan klasör seçeneklerini aç görünüme bas Oradan gizli dosya, klasöür ve sürücüleri gösteri işaretle belki düzelir.

ExJin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gizli öğeleri göster demek bazen yeterli değil. Korunan işletim sistemi dosyalarını da göster demen gerek.
Dediğinizi yaptım fakat "geri dönüşüm kutusu" ve "found.000" isimli 2 klasör geldi, ki bunların da toplam boyutu 300 MB, yani bunlar da istenilen klasörler değil.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Emin değilim ama Denetim Masası\Görünüm ve Kişiselleştirme gir buradan klasör seçeneklerini aç görünüme bas Oradan gizli dosya, klasöür ve sürücüleri gösteri işaretle belki düzelir.
Öneriniz için teşekkür ederim, yukarıdaki screenshotlarda belirttiğiniz işlem zaten yapılmıştır.

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Dediğinizi yaptım fakat "geri dönüşüm kutusu" ve "found.000" isimli 2 klasör geldi, ki bunların da toplam boyutu 300 MB, yani bunlar da istenilen klasörler değil.

Öneriniz için teşekkür ederim, yukarıdaki screenshotlarda belirttiğiniz işlem zaten yapılmıştır.

dikkat etmemişim belki virüs sorunudur bir tarama yapın bilgisayarınızda ?

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
harddiski sök biraz bekle geri tak belki düzelir :) ( türk mantığı yani ) :)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Biçimlendir gitsin.

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
E ben de bi Türk'üm, yani onu da denedim :) Hatta yeni kablo takmayı da denedim.

tek çözüm Evdeki Alet çantasını aç > Çekiç varsa al :D > kasaya yaklaş > çekiçi kaldır > kenara koyup kasaya tamirciye götür :D

ExJin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
valla tek çözüm yedeğini alıp biçimlendir

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
attrib -h -s -a -r /d /s bu komutu not defterine yapıştır atıyorum a.bat olarak kaydet diskin içine at çalıştır biraz bekle işlem tamamdır

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
recuva dene program ile tarama yap. herşey bulunur.

yada arma kısmına *.* yaz ve arat. yine her şey görükür.

yada alternatif bir dosya gezgini bul google dan bi araştır.

yada winrar ile bak.

son olarak 2. resimde arkada uzantısız tuhaf isimli bir dosya var. virüs olmadığına göre hdd deki dosyalar bozulmuş olaiblir. CMD yi yönetici olarak çalıştır ve chkdsk yaz.

yada diske sağtık >>özellikler>>araçlar>> burda diski hatalara karşı dneetleme tuşu var onu dene.

olmadı biçimlendir. recuva ile tarat...

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Başlat>calıştır>cmd

komut istemi açılcak

örnek D de bu sorunu yaşıyosan

komut satırına D: yazıp enter a bas

sonra şu komutu aynen yaz

attrib /d /s -h -r -s

bunu yazınca bekle yazı çıkıncaya kadar (uzun sürüyo biraz)

sonra görünüyor...

Birde bu disk fat32 muhamelem sistem diskin ntfs olduğunda göremezsin sana tavsiyem varsa bir harici kutun diski cıkar harici kutusuna tak başka bir sistem üzerine diski tak dosylarını kopyla başka diske bu diskine de ntfs cevir diğer ihtimal virus

sil.rar indir
Bunu indir

yukardaki programı indirdikden sonra rar icin de cıkar orada oku not iyi oku işlemleri yap virus varsa siler gizli görünmiyen dosyaları gösterir aslında bu usb ve hafıza kartı icindir ama ben fat ve fat32 sisteminde olan disklerde denedim işe yaradı ama ondan önce

Attribute Changer Programı indir kur.

2. Sil.rar isimli programı yukarıdan indir 3 reg ve bat dosyalarını sırasıyla çalıştır ve pc yi yeniden başlat.

3. Son olarak combofixi çalıştır ve klasörlerin karşında sürücünün sabit yada taşınabilir olması fark etmez dosyalar görünür.

ExJin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
attrib -h -s -a -r /d /s bu komutu not defterine yapıştır atıyorum a.bat olarak kaydet diskin içine at çalıştır biraz bekle işlem tamamdır
Dediğinizi yaptığım zaman "Autorun" ve "Found.000" isimli iki klasörle karşılaştım, fakat ikisi de gözükmeyen klasör değil.

recuva dene program ile tarama yap. herşey bulunur.

yada arma kısmına *.* yaz ve arat. yine her şey görükür.

yada alternatif bir dosya gezgini bul google dan bi araştır.

yada winrar ile bak.

son olarak 2. resimde arkada uzantısız tuhaf isimli bir dosya var. virüs olmadığına göre hdd deki dosyalar bozulmuş olaiblir. CMD yi yönetici olarak çalıştır ve chkdsk yaz.

yada diske sağtık >>özellikler>>araçlar>> burda diski hatalara karşı dneetleme tuşu var onu dene.

olmadı biçimlendir. recuva ile tarat...
- *.* taramasında şunlar listelendi:
vxr8iqn.png

.chk uzantılı dosyaların sayısı 9999'a kadar uzanıyor.

-Winrar ile bakıldığında da var olan klasörlerin yanında ekstra "Geri Dönüşüm Kutusu" gözüküyor.

-chkdsk komutu da denendi fakat o da işe yaramadı.

-Biçimlendirip-Tarama yapmak son işlem diyordum fakat dediğiniz gibi sanırım sona geldik.

Başlat>calıştır>cmd

komut istemi açılcak

örnek D de bu sorunu yaşıyosan

komut satırına D: yazıp enter a bas

sonra şu komutu aynen yaz

attrib /d /s -h -r -s

bunu yazınca bekle yazı çıkıncaya kadar (uzun sürüyo biraz)

sonra görünüyor...

Birde bu disk fat32 muhamelem sistem diskin ntfs olduğunda göremezsin sana tavsiyem varsa bir harici kutun diski cıkar harici kutusuna tak başka bir sistem üzerine diski tak dosylarını kopyla başka diske bu diskine de ntfs cevir diğer ihtimal virus

sil.rar indir
Bunu indir

yukardaki programı indirdikden sonra rar icin de cıkar orada oku not iyi oku işlemleri yap virus varsa siler gizli görünmiyen dosyaları gösterir aslında bu usb ve hafıza kartı icindir ama ben fat ve fat32 sisteminde olan disklerde denedim işe yaradı ama ondan önce

Attribute Changer Programı indir kur.

2. Sil.rar isimli programı yukarıdan indir 3 reg ve bat dosyalarını sırasıyla çalıştır ve pc yi yeniden başlat.

3. Son olarak combofixi çalıştır ve klasörlerin karşında sürücünün sabit yada taşınabilir olması fark etmez dosyalar görünür.
cmd komutunu denediğimde şöyle bir sonuç aldım;
V8Kixb8.png

Önerdiğin programları da bilahare deneyeceğim, teşekkür ederim.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Dediğinizi yaptığım zaman "Autorun" ve "Found.000" isimli iki klasörle karşılaştım, fakat ikisi de gözükmeyen klasör değil.

- *.* taramasında şunlar listelendi:
vxr8iqn.png

.chk uzantılı dosyaların sayısı 9999'a kadar uzanıyor.

-Winrar ile bakıldığında da var olan klasörlerin yanında ekstra "Geri Dönüşüm Kutusu" gözüküyor.

-chkdsk komutu da denendi fakat o da işe yaramadı.

-Biçimlendirip-Tarama yapmak son işlem diyordum fakat dediğiniz gibi sanırım sona geldik.

o .chk uzantılı dosyalar bozuk ama bir kısmı kurtarılmış dosyalardır. yani dosya bozuluyor. ama bir parçası disk üzerinde duruyorsa o parçayı windows .chk uzantısıyla "FOUNDS.00000" gibi addaki gizli bir klasöre taşıyor.
yani senin diskteki tüm dosyalar gitmiş. zaten "tür" kısmında recovery file diyor. kurtarılmış dosya parçası :) ntfs olarak biçimlendir diski.

birim ayırma boyutu olarak da eğer dosyaları güvenli saklasın diyorsan küçük seç(1024 byte altına inme)-disk hızlı çalışşısn diyorsan biraz büyük seç(16 kb üstüne çıkma).

hatta vaktin varsa low level format at iyice temizlenir. ama emin olmadan yapma.(LLW FORMAT 10-15 saat sürüyor :))
yani biçimlendirirken "hızlı biçimlendir" tikini kaldır :).

bide istersen biçimlendirmeden önce "hdtune" gibi bir programla disk taraması yap. belki diste bad sektör vs vardır. link verebilirim.

bu arada o autorun adlı klasör virüs işareti. windows autorun diye klasör oluşturmaz benim bildiğim kadarıyla. hemde yerel diskte hiç oluşturmaz.