WhatsApp Güncellendi ve İlk Defa Yükleyeceklere İlk Bir Yıl Ücretsiz

kingofsword

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Whatsapp uygulaması genelde 6 ayda bir kısa bir süre için ücretsiz oluyor. Geçenlerde yine ücretsiz oldu. Fakat bu sefer indirme sürekli ücretsiz olacak ama ilk defa 17 Temmuz’dan sonra bu yeni versiyonla yükleyenlere ilk bir sene ücretsiz ondan sonraki her yıl için de 1.79TL ücreti istenecek. Önceden Whatsapp’ı indirmiş olanlara yıllık bir ücret de olmayacak, yani ömür boyu ücretsiz olacak.

Bunu da Whatsapp’taki Ayarlar -> Hesap -> Ödeme Bilgisi ekranında Hizmet alanından kontrol edebiliyoruz. Eğer bu alanın karşısında Ömür boyu ifadesi geçiyorsa o zaman hep ücretsiz.

y2ypetys.jpg

Eğer bu Hizmet alanının karşısında bir tarih varsa o zaman o tarihe kadar ücretsiz sonra bir yıllık daha ücretsiz kullanım için para istenecek 1.79TL kadar. Bu kontrol de cihaza değil aktivasyonda kullanılan telefon numarasına bağlı olacak.

Bunun yanında Whatsapp, son güncelleme ile önemli bazı özelliklere kavuştu:

-Güncellemedeki önemli yeniliklerden bir tanesi çoklu fotoğraf seçimi ile sohbet geçmişinin iCloud’a yedeklenebilmesi. Bu sayede uygulamayı silip tekrar yükleyenler, tüm sohbet geçmişlerini uygulamaya geri yükleyebilecekler. Tabii cihazlarında Apple Kimlikleri ile Ayarlar -> iCloud menüsünden iCloud’u aktive etmiş olanlar.

-Sohbet yedeği de Whatsapp Ayarlar’ı içerisindeki Sohbet Ayarları menüsünden yapılıyor. iCloud’a atılan yedek de videolar hariç resim + yazılı mesajları içeriyor. Bu yüzden Whatsapp’ı çok sık kullananların ve özellikle çok resim gönderip alanların yedek dosyası büyük olabilir

-Whatsapp’ı cihazımızdan sildiğimizde de iCloud’daki yedek silinmiyor. Bu sayede uygulamayı tekrar geri yüklediğimizde sohbet geçmişimizi dilersek geri getirebiliyoruz.

-Whatsapp’ı cihazımızdan silip tekrar yüklediğimizde de ilk kurulum/aktivasyon ekranında karşımıza aşağıdaki gibi bir seçenek çıkıyor eğer cihazımızdaki aktif iCloud hesabımızda daha önceden alınmış bir Whatsapp yedeği varsa. Sonra da bu yedekten dönüş yapabiliyoruz.

Whatsapp indirme linki:https://itunes.apple.com/tr/app/whatsapp-messenger/id310633997?l=tr&mt=8

Kaynak: http://www.iphoneturkey.biz/2013/07/whatsapp-guncellendi-ve-kisa-bir-sure-icin-ucretsiz-oldu.html

surfking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ücretsiz olarak yükledim , ömür boyu diyor ?

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ben 2 yıldır kullanıyorum hiç para istemediler bedavayken yüklemiştim

kingofsword

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben 2 yıldır kullanıyorum hiç para istemediler bedavayken yüklemiştim

17 Temmuzdan önce herhangi bir şekilde yüklediyseniz ömür boyu ücretsiz kullanıyorsunuz. 17 Temmuzdan sonra yüklediyseniz yıllık 1.79 TL ücret ödüyorsunuz.

FurkanCeylan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bunu bir arkadaşım sayesinde indirmiştim. Mağazasına girip "Satın Alınanlar" bölümünden WhatsApp'ı indirmem yetti.