Xperia sp vs nexus4

kwrxhane

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sony Xperia SP Android 5'i görür mü? Kaç sene güncelleme desteği veriyor?

Xperia SP android 4,1 (Jelly Bean) yüklü gelecek fakat ben bunu güncelleyebilecek miyim güncelleyebileceksem kaç hafta da bir güncelleyebilirim?

Nexus4'te gelen güncelleme SP'ye ne zaman gelir?

Cevaplarsanız sevinirim.Mantıklı ve açıklamalı cevaplar bekliyorum.

cagatayz

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Nexus 4 en az 2 sene güncelleme alır. Xperia SP fiyat aralığında çok iyi bir telefon hatta nexus 4 ten daha iyi diyebilirim ama güncelleme konusu muamma sony nin insanı. Sony genel olarak 1 sene güncelleme verir. 5.0 ne zaman çıkacağına bağlı. Xperia Z ye 4.2.2 yi verdiler bundan sonra verecekleri muhtemelen SP olacaktır. 4.3 olacak deniliyor 5.0 nezaman çıkacak her hangibir şey yok ama. Güncelleme konusunda Nexus 4 telefon konusunda kesinlikle SP ama nexus 4 te saf android var biraz basit kaçar. SP de timescape arayüzü çok daha güzeldir.

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
16Gb telefon hafızasını kendime yettiririm diyorsan düşünmeden Nexus 4 alabilirsin. Donanımları bile farklı sonuçta Nexus 4'te S4 pro işlemci var.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Nexus tasarım, güncelleme ve performans açısından daha iyi fakat 16GB'ın yeteceğini sanmıyorum. Zaten üst seviye oyunlar 1-2GB oluyor. Dolayısıyla tavsiyem ve tercihim XPERIA SP.

cagatayz

Asistan
Reaksiyon puanı
7
16Gb telefon hafızasını kendime yettiririm diyorsan düşünmeden Nexus 4 alabilirsin. Donanımları bile farklı sonuçta Nexus 4'te S4 pro işlemci var.
SP ded S4 Pro işlemci var. SP de 1.7 GHZ çift çekirdek S4Pro Nexus 4 de 1.5 GHZ dört çekirdek S4 Pro var. Telefon hız konusunda SP daha iyidir. Nexus 4 yukarda belirttiğim gibi devamlı ve hızlı güncelleme alır. Tercihim benimde SP :)

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
SP ded S4 Pro işlemci var. SP de 1.7 GHZ çift çekirdek S4Pro Nexus 4 de 1.5 GHZ dört çekirdek S4 Pro var. Telefon hız konusunda SP daha iyidir. Nexus 4 yukarda belirttiğim gibi devamlı ve hızlı güncelleme alır. Tercihim benimde SP :)

Aynen dediğiniz gibi SP'de de S4 pro var karıştırmışım ama Android'de yapı itibari ile çekirdek sayısı daha çok işe yarıyor. Gerçi Nexus 4 ile yakın sonuç verir yine de. Bugün Xperia SP'nin bir inceleme yazısını yayınlayacağım okuyabilirsiniz. :)

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Mantıklı çok bir açıklaması yok ama sp yi tercih ederim

cagatayz

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Aynen dediğiniz gibi SP'de de S4 pro var karıştırmışım ama Android'de yapı itibari ile çekirdek sayısı daha çok işe yarıyor. Gerçi Nexus 4 ile yakın sonuç verir yine de. Bugün Xperia SP'nin bir inceleme yazısını yayınlayacağım okuyabilirsiniz. :)
İncelemeyi bekliyor olacağım. Benchmark testlerinde Xperia SP birsürü testte Z yi geçmişti shiftdelete te yayınlanmıştı hatta. Z de Ekran çözünürlük testleri harici Nexus 4 ten daha iyi. Nexus 4 ün 2 GB Ram olması ve direk güncelleme alması en büyük artı bence. Ama kamerada arayüzde ve hız da SP artisi var tabi yanlışımda olabilir sonra biri çıkıp fan boy yaftası yapıştırmasın :)

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İncelemeyi bekliyor olacağım. Benchmark testlerinde Xperia SP birsürü testte Z yi geçmişti shiftdelete te yayınlanmıştı hatta. Z de Ekran çözünürlük testleri harici Nexus 4 ten daha iyi. Nexus 4 ün 2 GB Ram olması ve direk güncelleme alması en büyük artı bence. Ama kamerada arayüzde ve hız da SP artisi var tabi yanlışımda olabilir sonra biri çıkıp fan boy yaftası yapıştırmasın :)

Buyrun incelememi buradan okuyabilirsiniz. Açıkçası ben alacak olsam ve hafızayı dert etmiyor olsam Nexus 4 alırdım veya yeni Nexus telefonunu beklerdim. :)

cagatayz

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Buyrun incelememi buradan okuyabilirsiniz. Açıkçası ben alacak olsam ve hafızayı dert etmiyor olsam Nexus 4 alırdım veya yeni Nexus telefonunu beklerdim. :)
Eline Sağlık çok güzel olmuş Şahsen telefonda 2 eksik var. Daha iyi bir kamera bir de 1.5 veya 2GB Ram olsa tadından yenmezdi. Resimlere Baktım bir sene önce aldığım Xperia S halen gündüz çekimlerinde çok daha iyi ama :) Videoda da güveniyorum. Ama arayüz konusund Sony arayüzü bence güzel. Sense 5.0 az bir kullanma olasılığım oldu arkadaşımın telefonunda bir değişik geldi pek sevemedim ama az bir süre olu tam birşey diyemem ama sony arayüzü kesinlikle çok güzel. Ama bu Nexus 4 veya SP seçiminde kullanıcının telefon amacıda bence önemli....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sp bnde var cok yavas guncelleme alıo destek de 1 sene fln suruo tavsiyem nexus 4 bnde ona geçicem cunku guncellemeleri direk google dan alıosun ve sony xperia sp gibi kasmıo yag gibi akıo (arkadasımda var ondan biliorum) android telefon alınacaksa nexus tan sasmamalı