Yakıt tasarrufu için hangi yöntemi kullanıyorsunuz?

Yakıt tasarrufu için hangi yöntemi kullanıyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    50

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Yokuş aşağı aracı boşa almak daha çok yakıt sarfiyatına neden olur.

Benim yaptığım aslında basit aracı sabit devir ile kullanıyorum.

İhtiyaç duyduğum vitese gelince deviri sabitliyorum devir saati ne bir tık artıyor ne bir tık düşüyor.

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
İlginç aynı konuyu bugün başka bir forumun takip ettiğim otomobil bölümününde görmüştüm :)

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Arabam yok ama şunu demek istiyorum yakıt tasarruf cihazı da gördüm şıklarda tamamen hikaye tasarruf felan sağladığı yok..

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Arabam yok ama şunu demek istiyorum yakıt tasarruf cihazı da gördüm şıklarda tamamen hikaye tasarruf felan sağladığı yok..

Araban olmadığı halde nasıl böyle bir yargıya vardın çözemedim.
Bu nasıl bir ön yargıdır böyle :)

Ben bizzat Eko66 yakıt tasarruf cihazı kullandım, test ettim..
Benzinli 1,4 motor aracımda net % 15 tasarruf sağladım..

Dahası internette biraz araştırırsanız yüzlerce kullanıcı göreceksiniz memnun olan...

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Araban olmadığı halde nasıl böyle bir yargıya vardın çözemedim.
Bu nasıl bir ön yargıdır böyle :)

Ben bizzat Eko66 yakıt tasarruf cihazı kullandım, test ettim..
Benzinli 1,4 motor aracımda net % 15 tasarruf sağladım..

Dahası internette biraz araştırırsanız yüzlerce kullanıcı göreceksiniz memnun olan...

tam 3 ay çalıştım reklam tasarımı kısmında onlar ve diğer çeşitli ürünler hiçbişeye yaramıyo göbeğinde çalıştım o işlerin ön yargı değil ne halt olduklarını biliyorum istersen çıakr tasarruf cihazını içini aç içindekileri sayayım sana tek tek pek bişeyde göremiyiceksin gerçi onu bunu kazıklamakdan başka bi halta yaramıyo tv de çıkan o tüm mucize ürünler ıvır zıvır vesayire diye tanıttıkları ürünler..
işin içeriğini anladıktan sonra çalışmadım çıktım sırf onu bunu kandırdıkları için.. Ben bilinçli olarak haram yemedim Allah da bu saatten sonra nasip etmesin umarım anlatabilmişimdir..

saygılarımla..

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
tam 3 ay çalıştım reklam tasarımı kısmında onlar ve diğer çeşitli ürünler hiçbişeye yaramıyo göbeğinde çalıştım o işlerin ön yargı değil ne halt olduklarını biliyorum istersen çıakr tasarruf cihazını içini aç içindekileri sayayım sana tek tek pek bişeyde göremiyiceksin gerçi onu bunu kazıklamakdan başka bi halta yaramıyo tv de çıkan o tüm mucize ürünler ıvır zıvır vesayire diye tanıttıkları ürünler..
işin içeriğini anladıktan sonra çalışmadım çıktım sırf onu bunu kandırdıkları için.. Ben bilinçli olarak haram yemedim Allah da bu saatten sonra nasip etmesin umarım anlatabilmişimdir..

saygılarımla..

Hocam sizin gördüğünüz ve tetkik ettiğiniz ürünler sahte olabilir..
Piyasada o tip ürünler elbet çok var..

Ama benim kullandığım ürün öyle değildi..
Birazcık araştırırsanız göreceksiniz sizde..
Eko66 hatta lütfen araştırınız sizde bir bakınız. :)

Ben bizzat bir arkadaşımın memnuniyeti üzerine tavsiyesi ile aracıma taktırmıştım..
% 15 Tasarrufu ve hatta araç performans artışını çok net sağladım.
Cihazı montaja gittiğimde resmen 15 araç sıra bekledim, ve her gelen oraya bir yakınının tavsiyesi ile gelmişti..
Adamlar o cihazı tasarruf sağlaması için yelkenli motoruna bile takıyorlar..

Fazla reklam yapmadıkları için duyulan bir cihaz değil,
Ama çok kaliteli bir aparat diyebilirim..

Saygı bizden..

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Hocam sizin gördüğünüz ve tetkik ettiğiniz ürünler sahte olabilir..
Piyasada o tip ürünler elbet çok var..

Ama benim kullandığım ürün öyle değildi..
Birazcık araştırırsanız göreceksiniz sizde..
Eko66 hatta lütfen araştırınız sizde bir bakınız. :)

Ben bizzat bir arkadaşımın memnuniyeti üzerine tavsiyesi ile aracıma taktırmıştım..
% 15 Tasarrufu ve hatta araç performans artışını çok net sağladım.
Cihazı montaja gittiğimde resmen 15 araç sıra bekledim, ve her gelen oraya bir yakınının tavsiyesi ile gelmişti..
Adamlar o cihazı tasarruf sağlaması için yelkenli motoruna bile takıyorlar..

Fazla reklam yapmadıkları için duyulan bir cihaz değil,
Ama çok kaliteli bir aparat diyebilirim..

Saygı bizden..

yok hocam doğrusun bundan bizde hiç görmedim iftira atmıyım diğer beyazlı olanlar yakıt hortumuna takılanlar dan sandım ben..

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Yokuş aşağı aracı boşa almak daha çok yakıt sarfiyatına neden olur.

Benim yaptığım aslında basit aracı sabit devir ile kullanıyorum.

İhtiyaç duyduğum vitese gelince deviri sabitliyorum devir saati ne bir tık artıyor ne bir tık düşüyor.

Yokuş aşağı giderken aracı en yüksek vitese alıp gaza basmama gibi bir yöntem de var bunu uyguluyor musunuz hiç ?

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Enjeksiyonlu araçlarda tüketim düşüyor, hatta sıfıra iniyor. Karbüratörlü araçlarda ise boşa almak gerekiyor bu durumda
tüketim çalışan arabada asla sıfıra inmez hocam yapma :)
eğer boşa alımda uzun bir mesafa gidilmezse buda devir düşüreceği için pek sağlıklı değil.

edit:
bayilikte çalışan yakınımı aradım bir düzeltme yapayım hocam ( adamı işe gitmeden aradım ya şu konu bahane oldu ne zamandır meraktaydım)
vites'de indiğimizde tekerden motora güç gideceğinden tüketim 0 olurmuş @mr_rain hocam HAKLI :)
boştayken de motor çalışması için tüketim devam edermiş.kesinlikle kanıtlanmış bir şey olduğunu söyledi.
ve benim gibi boşta gitmek hem yakıtı hem GÜVENLİĞİ riske etmek.

kenansartekin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S.a.Arkadaşlar birde böyle birşey var bunun hakkında ne dersiniz?
http://www.cyberenerji.com/?SyfNmb=1&pt=Anasayfa
Sistem nasıl çalışıyor?
Cihazımızın deposuna özel kimyasal ile karıştırarak koyacağınız 1 litre kadar su cihazın yakıt hücresinde elektroliz edilir.Yakıt hücresinde üretilen hidrojen ve oksijen gazı cihazın deposuna gider.Daha sonra çiftli buhar temizleme (bubler) tüplerine gider.Gaz tamemen temizlendikten sonra bir hortum vasıtasıyla aracınızın hava giriş yerinden ( hava filtresi) motora verilir.

Hidrojen nasıl yakıt tasarrufu sağlıyor?

Hidrojen gazı benzinden 4 kat fazla yanma hızına sahiptir.3000 devirdeki bir motorda yakıtın silindir içinde kalma süresi sadece bir milisaniyedir.Bu süre içinde yakıtın yanması gerekmektedir.Ancak benzin, LPG, ve mazotun yanma hızları (benzinde 2,7m/sn) bu süre içinde tamamen yanmalarına imkan sağlayacak kadar yüksek değildir.Hidrojen burada devreye girerek bu kısa süre içinde alevin silindirin her yerine ulaşmasını sağlayarak yakıtın tam olarak yanmasını sağlamaktadır.Yeni nesil en verimli motorlarda bile yakıtın ancak %85 i yanmakta %15 i yanmadan motordan atılmaktadır.Daha eski motorlarda yanmayan gaz oranı dahada yüksektir.Bu yanmayan yakıtı hidrojen sayesinde tam olarak yakarak hem yakıt tasarrufu hemde büyük miktarda performans artışı sağlanabilmektedir.

Diyorlar! acaba mı???

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Yokuş aşağı giderken aracı en yüksek vitese alıp gaza basmama gibi bir yöntem de var bunu uyguluyor musunuz hiç ?

Arabanın o anki hızına ve yokuşun eğimine göre uygun viteste araçta gaza basmadan viteste neredeyse 0 yakıt tüketimi ile gidersiniz.

Çünkü araç yokuş aşağı giderken uygun viteste gittiğinde eğimin ve aracın ağırlığı motorun çalışmasını sağlar, motor çalışmak için yakıta ihtiyaç duymaz.

Aracı boşa aldığınızda, motor ile aracın ilişkisi kesilir, motor çalışmaya devam etmek için yakıt kullanır.

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Yakıt tasarrufu için az fren kullanmalısınız .. kavşaklara lambalara yaklaşırken vites küçülterek yavaşlamalısınız .. kalkıştada 2. vitesten sonra gaza yüklenmelisiniz ..

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
[MENTION=63117]friendly[/MENTION] Seninde Kullandığın şu Eko66 cihazını inceliyorum dünden Beri.
Bayağı faydalı bir cihaza benziyor.
Bununla ilğili Deneyimlerini paylaşırsan Herkes için Faydalı olur Kanatindeyim Kardeşim.:)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Benim Tenekeye Bundan takarsak maximum 197 olan Hızım 220 olurmu yav.:mrgreen:

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
@friendly Seninde Kullandığın şu Eko66 cihazını inceliyorum dünden Beri.
Bayağı faydalı bir cihaza benziyor.
Bununla ilğili Deneyimlerini paylaşırsan Herkes için Faydalı olur Kanatindeyim Kardeşim.:)

Abi iki aracımda da kullandığım bir cihaz...

Yakıt tasarrufu bir yana, aracın performansını net 1 vites artırıyor...
Zaten memnun olmazsan 15 gün içinde iade şansın var, garantili faturalı bir cihaz..
Hatta ikinci aracım yeniydi bakımı yetkili serviste yaptırıyordum, oradaki ustalar bile cihazdan övgüyle bahsediyorlardı.

Gerçekten tavsiye ederim.

Tek handikap benzeri isimlerde piyasada bazı sahte cihazlarında bulunması.
Mutlaka firmanın kendi merkezinden cihazı satın alıp montajını yaptırmak isabet olacaktır.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bunların Merkezleri Ümraniyedeki yer Değil mi? [MENTION=63117]friendly[/MENTION]
Birde Fiyatı Bayağı Yüksek geldi.Ama %20 lik bir Tasarruf ile 4-5 depoda kendini Amorti eder gibime geliyor.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Bunların Merkezleri Ümraniyedeki yer Değil mi? @friendly
Birde Fiyatı Bayağı Yüksek geldi.Ama %20 lik bir Tasarruf ile 4-5 depoda kendini Amorti eder gibime geliyor.

Ben zamanında Tarlabaşında yaptırmıştım..
Ama oranın sahibi ile tanışıp bir çayını içme fırsatımız olmuştu..
Yerinin darlığından şikayet edip taşınmaktan bahsediyordu, muhtemelen taşınmış olabilirler..

Cihaz çok ucuz değil ama ortalama 6-7 ayda parasını amorti edebiliyor...
Benim tasarrufum net % 14,5 idi..

Kaldıki ben arabayı çok devirli kullanan birisi değildim..
Kötü kullanımımdan dolayı benim tasarrufumun az olduğunu düşünüyorum. :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Talat Beymiydi O kişi Hatırlıyormusun? [MENTION=63117]friendly[/MENTION]

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Talat Beymiydi O kişi Hatırlıyormusun? @friendly

Talat Mollaoğlu,

Şişman, sempatik ve aşırı konuşkan bir adam...
Sohbeti de keyifli bir abimiz.. Adam her daim işinin başında zaten..
Her geleni bizzat ağırlıyor , cihaz hakkında bütün teknik bilgileri teker teker anlatıyor..
Bunu yaparken de bir sürü zorla çay içiriyor.. :)

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Aracım otomatik.Yokuşlarda genelde N ye atarım.Lastik basıncını düzenli kontrol ederim.

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
vw jetta var acaba chip tuning yaptırsak mı diye düşünüyoruz 14lt yakıyor şehir içinde 100km de (benzinli) ya da abt chip mi taktırsak bir yorum yaparsanız sevinirim

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Talat Mollaoğlu,

Şişman, sempatik ve aşırı konuşkan bir adam...
Sohbeti de keyifli bir abimiz.. Adam her daim işinin başında zaten..
Her geleni bizzat ağırlıyor , cihaz hakkında bütün teknik bilgileri teker teker anlatıyor..
Bunu yaparken de bir sürü zorla çay içiriyor.. :)
Teşekkürler Kardeşim.
Tam Benlik Biri İmiş Talat Bey.:P:laugh:

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Teşekkürler Kardeşim.
Tam Benlik Biri İmiş Talat Bey.:P:laugh:

Talat Bey iyidir. Eko66 hakkında bilgi almak için aradım, yarım saat muhabbet ettik telefonda :D Cana yakın, hoş muhabbet..Allah adamı :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Talat Bey iyidir. Eko66 hakkında bilgi almak için aradım, yarım saat muhabbet ettik telefonda :D Cana yakın, hoş muhabbet..Allah adamı :)
Cihazda iyi bir cihaza benziyor.Bir Sürü Belgesi var Adamların.
Öyle Mıknatıslı tırıvırı cihazlara benzemiyor pek.:)

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Cihazda iyi bir cihaza benziyor.Bir Sürü Belgesi var Adamların.
Öyle Mıknatıslı tırıvırı cihazlara benzemiyor pek.:)

Hocam uzun bir süre araştırdım bu cihazı. Tırt bir cihaz değil. Bir sürü belgesi var. Hatta bazı bakanlıklar araçlarında kullanıyor bu cihazı. Sitelerindeki tüm yorumları okudum nerdeyse. Bazı kullanıcılar ile msn üzerinden, bazıları ile telefonla görüştüm. Olumsuz bir şey duymadım, herkes memnundu. O dönem araç garantili olduğu için risk alıp taktıramadım ancak şimdi garantisi bitti ve taktırmayı düşünüyorum.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Hocam uzun bir süre araştırdım bu cihazı. Tırt bir cihaz değil. Bir sürü belgesi var. Hatta bazı bakanlıklar araçlarında kullanıyor bu cihazı. Sitelerindeki tüm yorumları okudum nerdeyse. Bazı kullanıcılar ile msn üzerinden, bazıları ile telefonla görüştüm. Olumsuz bir şey duymadım, herkes memnundu. O dönem araç garantili olduğu için risk alıp taktıramadım ancak şimdi garantisi bitti ve taktırmayı düşünüyorum.
Fiyatlarıda şu an 1,6 motor için 590 lira.
8.ayda aracın muayenesi var.Bakalım ondan sonra bende taktırmayı düşünüyorum.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Fiyatı hiç değişmedi zaten :) Ancak sadece Yozgat ve İstanbul'da bayilikleri var malesef. Konya bayisi yok.

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ilk 5 seçenek tasarrufa yönelik 7 seçenek tasarrufla alakası yok 6 seçenek hepsi bu nası bi çelişki :)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bu bölümün bir mod adayı vardı :) Yaşıyor mu kendiler, haber alan var mı?

Adamın modluk hevesi 1 hafta sürdü herhalde, sonra foruma uğramadı.

Bahsettiğimiz yeterlilik buydu işte :)

Reaksiyon puanı
16,128
tasruf için vitesi boşa alıp gidenlere Allah akıl fikir versin ayağını gaz pedalından çekmen yeterli tasarufu sağlar efsane avcıları denedi bu sonuca vardı.