[Çözüldü] Xperia SP 3G bağlantı sorunu

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, Xperia SP ile bir türlü Avea 3G hizmetine bağlanamadım. İşin garibi Avea'nın sitesinden sorgulattığımda telefon 3G desteklemiyor olarak gözüküyor. Bu sorunu daha önce yaşayan veya çözümünü bilen var mı?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Sony lerde Görüntülü konuşma yok malesef

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sony lerde Görüntülü konuşma yok malesef

Amacım görüntülü görüşme değildi zaten 3G ile internete bağlanmaktı. Sorunu uzun uğraşlar sonucu çözdüm, otomatik ayarlanması gereken şeyi kendim yapmak zorunda kaldım maalesef.

Çözüm:

Ayarlar-->Kablosuz ve Ağlar-->Diğer-->Mobil şebekeler-->Erişim Noktası Adları-->Sağ alttaki üç noktaya tıklayıp Yeni APN

Yeni APN Özellikleri:

Ad: AVEA internet
APN: internet
Proxy:-
Bağlantı Noktası:-
Kullanıcı adı:-
Şifre:-
Sunucu:-
MMSC:-
MMS Bağ. Noktası:-
MCC: 286
MNC: 03
Kimlik Doğrulama türü:-
APN türü:-
APN Protokolü: IPv4
APN Serbest dolaşım prot.:IPv4
APN Etkin/Devre dışı: Etkin
Taşıyıcı: Belirtilmedi

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
internete giremiyorum desene yahu :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
xperia kullanıyorsan internet ayarlarını elle yapmana gerek yok, ayarlardan xperia ordanda internet ayarları dersen elle yaptığını otomatik indirecektir.

mstdrsn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
xperia kullanıyorsan internet ayarlarını elle yapmana gerek yok, ayarlardan xperia ordanda internet ayarları dersen elle yaptığını otomatik indirecektir.

Haklısınız onu da sonradan fark ettim. Fakat internette Sony'e özel kaynak bulamadığımdan kendi çözümümü buldum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı sorun bende de var yukarıda belirtilenleri denedim ama işe yaramıyor. avea500le de konuştum olmuyor. ya bu aveada ya da telefonda sorun var anlamadım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hahaha :) arkadasım teklonojıden uzak kalmıssın sonylerde goruntulu gorusme oldugunu soyluyerek .