Makina mühendisi nedir ne iş yapar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan juk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

juk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
sormak istediğim şu ki mak.müh. ne iş yapar yani bi işe girdiğinde tulumu giyip eline de çekiçi alıp ya allah diyip işçi gibi mi çalışır yoksa ......
yoksa sını bilmediğim için boş bıraktım lütfen mak.müh olan veya tanıdığı falan olan cevaplasın

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yok kardeş ne tulumu mühendislik tulum giyip çalışmak değildir..Genel manada mühendislik sorunlara çözüm getirmektir.. İmalatın gidişatını kontrol eder.. İş akışını kontrol eder.. Öyle tornanın başına geç iş yap felan o cnc ve torna operatörlerinin işidir.. Ha bil nasıl kullanıldığını o ayrı ama geçip iş yapma.. Mühendis olduğunu bil... İşi tarif et yapılıyor mu düzgün gidiyor mu sorun var mı kontrol et odana git..

juk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
yani sonuç olarak napar oda da masa başı işi mi ne anlayamıyorum

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Tam masa başı değil ama işçi gibi çalışmazda... Yorucu bir meslektir çalıştığın yere göre değişir ama..

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Mühendis, işlerin başındaki adamdır.İş nasıl olacak? Proje, plan nedir? Bunları bilen tasarlayan ve yaptıran adamdır.

Kumanda ondadır, projeyi yapar, hazırlar, yaptırır.Parasını alır.

Mantık bu.

juk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
saol ilgilendiğin için

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Mühendis, işlerin başındaki adamdır.İş nasıl olacak? Proje, plan nedir? Bunları bilen tasarlayan ve yaptıran adamdır.

Kumanda ondadır, projeyi yapar, hazırlar, yaptırır.Parasını alır.

Mantık bu.

Bende aynısını demek istedim amma benim ki teknik mi oldu ne anlamadı arkadaş.. :D

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
çalıstıgım yerde makına muhendıslerı de var kımya muhendıslerıde var...endustrı muhendıslerıde geldı gectı...yaptıkları tek sey ne bılıyor musun...labarotuvar ın ıcıne gırıp (sözde labaratuvaR) oturup neredeyse 8 saatın 7,5 saatını oturup bılgısayar basında ısın ısleyısını takıp edıyorlar...bırılerı gırıp odaya sıkıntıdan bahsedıyor o da cozum buluyor...hergun mudurun yanına cıkıp ogun ıle ılgılı bilgi alısverısınde bulunuyorlar...yanı anlayacagın muhendıssen bundan sonra kı hayatın g.t buyuterek gececek :D

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Makina tasarlar, sorun çözer, kendisine bağlı iş ve işçileri yönetir mesela

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Genel olarak yukarıda anlatılanlar.
Ancak bu birazda çalıştığın yere bağlı. Küçük bir işletmedeysen yeri zamanı gelir eline balta çekiç alır usta kovalarsın :D

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
çalıstıgım yerde makına muhendıslerı de var kımya muhendıslerıde var...endustrı muhendıslerıde geldı gectı...yaptıkları tek sey ne bılıyor musun...labarotuvar ın ıcıne gırıp (sözde labaratuvaR) oturup neredeyse 8 saatın 7,5 saatını oturup bılgısayar basında ısın ısleyısını takıp edıyorlar...bırılerı gırıp odaya sıkıntıdan bahsedıyor o da cozum buluyor...hergun mudurun yanına cıkıp ogun ıle ılgılı bilgi alısverısınde bulunuyorlar...yanı anlayacagın muhendıssen bundan sonra kı hayatın g.t buyuterek gececek :D

Kardeş alındım yav.. :D

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
Kardeş alındım yav.. :D
kardesım yanlıs anlamanı ıstemem ama okumus ınsanlar sonucta ellerınde dıplomaları var...bence hakedıyorlar tabıı kı ...ha sunu da soyleyeyım yerı gelıyor bazen ısı bızım takıp ettıgımızde oluyor ve uyarıyoruz....örnek verıcek olursa gecen gun barkod cıkaran makına bozulmustu ..onardılar getırdıler ama unuttukları bır sey vardı...tarıh ve saat ayarı yapmamıslardı...80 kısının ıcınde bır ben farkettım...egerkı farketmemıs olsam tam bır kaos yasanıcaktı....hemen uyardım muhendısı ...boyle durumlarda olabılıyor...yıne de saygı duyuyorum....ha bı de ayıptır sormaıs kac kılosun :D:D:

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yok kardeşim ben şaka icabında söyledim bir açıdan haklısın.. 1.83 boy 80 kiloyum.. :D daha tam çalışmaya başladım sayılmaz ama... :)

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Kafanda mühendislik varsa önceliğin teknik üniversiteler olsun.

ßjK1903

Asistan
Reaksiyon puanı
0
makina mühendisi. mühendis yani makina inşa ediyor olmalı :) :)

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar zaten hepsini yazmışlar,
ekleyeceğim birkaç şey var, kendini geliştirmesi ve cad-cam proğramlarına iyi hakim olması durumunda makine tasarım alanı makine mühendislerinin işidir.
ayrıca binalardaki doğalgaz, kalorifer ve sıhhı tesisat projelerini makine mühendisleri çizer.
@Haccac sanırım meslektaş olacağız, bende makine mühendisliği okuyorum. :D

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
hangi üniversite [MENTION=32823]lord87[/MENTION]

hatred

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba
ben şuan makina de yüksek lisans yapıyorum.bildiğiniz gibi makinanın bir çok dalı var hangısıne yonelmem gerektiğini bilmiyorum ama Ar-ge istiyorum. Arge isteyen birinde neler olmalı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler bi akrabam asansör firmasında sekreter. bitanede kadın makina mühendisleri var . kadın akşama kadar yabancı film izlio yeri gelince proje çizip imalatt haneye gönderiyo 2700 tl maaş aliyo

S

SDN Okuru

SDN Okuru
meraba benm puanım makina müh. tutmuyo ama istiyorum bi bayanın yapabileceği bir meslek mi? iklimlendirme soğutma bölümünden dikey geçiş nasıl yapacağm hiç birşey bilmiyorum lütfen yardım edinn??????:(:(:(

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam mühendis demek bir soruna çözüm üretmek. Sen mühendissin diyelim. Yapman gereken hesaplar olacak. Ama bu hesaplar 2 kere 2 gibi basit değil. Ben otomotiv mühendisliği okuyorum. Bana gösterilen matematiği görünce daha önce ki okuduğumuz matematik neydi dedim. Haa işçiler uğraşır yapamaz ise devreye sen girersin. Cnc torna Freze kullanarak işini yaparsın. Ama hesap işi çok zor. Final sınavında sorunun çözümü için 6 arkalı önlü sayfa verdim hocaya sadece bir soru için.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Mühendis üretimde üretimi dizayn eden,problemlere çözüm üretecek projeleri hazırlayıp sunan kişidir.
Örnek olarak entegre tesisinde çalışan bir mühendissin üretim hattının nasıl olacağından tutta,malın nerden yüklendiğine kadar olan tüm hatları planlarsın. Aksaklıklar hakkında projeler üretirsin. autocat,solidworks gibi programlarda projelerini hazırlarsın. Bazı meraklı mühendisler oluyor onlar makina arızaları ilede uğraşır ama ya meraktan yada ustalarla aralarında rekabet olur ondan.
Bazende kalite kontrol ve güvence bölümünde çalışırsın o da çeşitli standartlar var yerel yada uluslar arası onlara göre yapılan düzenlemeleri hazırlar,takip eder uygulamaya koyarsın