SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BERVA

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bu söylediklerinin çogunu bende isterim.Ama zaten seçime girilirken her parti yapacaklarını vaadlerini sıralar.İsteklerini hangi parti karşılıyorsa ona verirsin oyunu.İsteyen verir oyunu isteyen vermez.Seçim Barajı düşürülsün demek kulağa hoş geliyor.Lakin Bunun sonucu koalisyon olursa o hiç iyi olmuyor.Bu Ülke koalisyonlardan az çekmedi biliyorsunuz.Ama bu Gezi olayı Referanduma götürülecektir.Böylede olmalıdır.

Çoğu diyorsunuz. Hangisini istemiyorsunuz hocam ?

Halk koalisyon istiyorsa olsun.Halk AKP'yi,DSP'yi,RP'yi,ANAP'ı seçerken iyi de koalisyon seçerken mi kötü oluyor ?
Boşa giden oylar ne olacak ? Senin bu ülkede hakkın yok mu ki istediğin insanlar meclise giremiyor seni temsil edemiyor.

2007 yılında 7-8 milyon insanın oyu boşa gitti.
Madem halkın istediğini yapacağız, her zaman yapalım.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
@BERVA kardeş, azınlık hakkına kimsenin sözü yok. ne ki, bu ülkede bir asırdır %20 azınlığın arzuları, istekleri, hakları %80'in hakları çiğnenmek pahasına yerine getirildi. adeta tersi bir durum oldu yani. bu yüzde seksenlik çoğunluk hakları çiğnenen azınlık gibi muamele gördü. ve bu durum hala devam ediyor diyebiliriz.

bana söyler misiniz, azınlıklar neyi istedi, nasıl bir hak talep etti de o hak onlara verilmedi, yerine getirilmedi. zaten kurulu düzen onların haklarının, istek ve arzularının üzerine inşa edilmiş değil midir?

çoğunluk sadece seçimlerde oy kullandı, seçtikleri iktidar oldu, ama asla muktedir olamadılar. bu durumun hala devam ettiğini bu milletin seçtiklerinin hala bile bir park düzenlemesini yapmasına müsaade edilmediğinden, kıyametler koparıldığından anlamak zor olmasa gerek.

Bir asırdır çoğunluğa hükmetmeye ve çoğunluğu ezmeye alışmış mahlukatların şimdi gelip böylesine bol keseden sağa sola sallayıp, saçma sapan, şaşırmışcasına isteklerde bulunup, eylemler yapıp, o eski çoğunluğa hükmettikleri zamanları tekrar geri almak, azınlık olarak başa geçip çoğunluğu yine ezmek istiyorlar.Bu insanların cebine birer milyon dolar koy yinede susmazlar yinede istekleri bitmez.Çünkü hainlik ve nankörlük onların içine işlemiş.Genetik olarak asırlar boyunca birbirlerine taşımışlar bu genleri.Onların zevk aldığı tek şey fitne, fesat, hırsızlık, dedikodu, zina, alkol ve riyakarlıktır.

Geleceğin Dünyası, İslam inancının bütün insanlığa yayılıp çağdaş ve gelişmiş uygarlık seviyesine ulaşmış bi Dünyadır.İslam inancı ve Allah korkusu insanlığa yayıldıkça suçlar, felaketler, taşkınlıklar, savaşlar ve bütün insani kötülükler ciddi derecede azalıp insanoğlunun ilgilendiği tek şey bilgi ve gelişim olacaktır.Başka güneş sistemlerine gitmek, galaksiyi öğrenmek ve evreni tanımak insanoğlunun en büyük amacı ve gayesi olmalıdır.

"ZARİYAT SURESİ 22.AYET

Gökte rızkınız ve size vaad olunan şeyler vardır.
"

Reaksiyon puanı
10,315
Hocam yanlış anlamayın muhatabımız hükümet.

Siz azınlığı hor görmüyor,ezmiyor olabilirsiniz.Ama çok duyduk Alevi arkadaşların mahallelerde dayaklar yediğini,evlerinin taşlandığını yakıldığını.
Ben çok gördüm Ermeni diye küfür yiyenleri.Hristiyan,ateist diye hakaretlere,saldırılara maruz kalanları.

Yıllar önce dinine daha bağlı arkadaşlarımız,büyüklerimizin gördükleri baskıları inanmayanlar da mı görsünler şimdi ?
Biz yıllar önce çektik şimdi siz çekin mi demek isteniyor ?

Detaya girmeyeceğim yarın işe gitmem gerekiyor sadece bir örnek vereceğim.

Alevi arkadaşlarımızın,kardeşlerimizin istedikleri gibi ibadet etme hakları yok.
Başbakanın açıklamaları mevcut.Onları hatırladıktan sonra hak verirsiniz.

sevgili [MENTION=139621]BERVA[/MENTION], bir şeyi çok yanlış algılıyorsunuz...

alevi kardeşlerimizin bazı yerlerde zorluk yaşaması devletin politikasıyla, sistemle falan alakası yoktur.

bunlar tamamen spesifik, yerel ve insanların şahsi geçimsizlikleri vs. olaylardır. bunu devlet, iktidar, sistem böyle olsun istediği için değil ki!

ibadet konusuna gelince, söyler misin, bu insanlar nereye cemevi açmak istemiş de birileri buna mani olmuş?

devlet yapsın derseniz, devletin böyle bir mecburiyeti yok. camileri vatandaş kendi yapıyor, kendi inancının yaşatılmasına kendisi verdiği katkıyla sağlamaya çalışıyor. bugüne kadar sen devletin bir camiyi yaptığını, bütçesinden tek kuruş ayırarak bir ibadethane yaptığını duydun mu hiç? sadece yapılan camilere görevlesini atıyor, maaşını ödüyör. keza -az sayıda da olsa- yapılan cemevleri için de aynı şey söz konusu.

halbuki alevi kardeşlerimizin geçmişte adli ve askeri mekanizmayı eline geçirip çoğunluğun canına okuduğunu, çektirdiği azapları hatırlamamanız mümkün değil. bugün olanlarsa sadece bu zulümlere mani olunmasıdır, hepsi o kadar. bu azınlıkların çoğunluğa yaptığının aynısı değil, yarısı bile yapılmaya kalksa kıyametler kopartılır, ben dahi her şeye rağmen buna karşı çıkarım.

bazı arkadaşların muhtelif ekstrem vak'aları getirip burada egzejere etmeleri durumu değiştirmiyor.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Çoğu diyorsunuz. Hangisini istemiyorsunuz hocam ?Halk koalisyon istiyorsa olsun.Halk AKP'yi,DSP'yi,RP'yi,ANAP'ı seçerken iyi de koalisyon seçerken mi kötü oluyor ? Boşa giden oylar ne olacak ? Senin bu ülkede hakkın yok mu ki istediğin insanlar meclise giremiyor seni temsil edemiyor.2007 yılında 7-8 milyon insanın oyu boşa gitti.Madem halkın istediğini yapacağız, her zaman yapalım.
Koalisyon olmasın Kardeşim.Bu Ülke çok çekti koalisyondan.Halada belimizi doğrultamıyoruz.Yani oyu boşa gitti dediklerinizin partisi kazanmış olsa idi.Digerlerinin oyu boşa gidecekti bu mantığa göre.Yani diyeceğim Demokrasilerde bi var.Seçim yapılır.En çok oy alan Hükümeti kurar.O Hükümette eğer akıllı ise kendine oy vermeyenlerede hizmet götürür.Oyunuda arttırır.Ama Ülkemizde öyle bir algı var ki kendi partin seçilmesse oyunun çöpe gittiğini sanır.Ama iş öyle değil.Zamanında bu millet Tek parti,tejk Adamlı zamanlarıda yaşadı.Şu an onların mirasiını taşıyan partide istiyorki öyle olsun.Çünkü onlar elit kesimdir.Kendisine oy vermeyenler alt tabakadır.Adı Halk partisidir. Ama Halk için bir çivileri yoktur Memlekette.Böyle eylemlerdende medet umarlar ama Allah 'ın Hikmeti kazdıkları kuyuyada kendileri düşerler.Ben onların İktidar olmak istediklerinede inanmıyorum.Niye olsunlar kiNasılsa Ülkenin en büyük Bankası onların.Tıkır tıkır para geliyor.Taşın altına ellerini niye koysunlar ki.

Reaksiyon puanı
10,315
[h=1]Erdoğan'ın danışmanı CNN'i şoka soktu![/h]
452405659899.jpg

CNN International'ın ünlü haber sunucusu Christiane Amanpour, Taksim olaylarının canlı yayını sırasında stüdyoya telefonla bağlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı İbrahim Kalın'ın sorusu sonrası programı yarıda kesti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı İbrahim Kalın'ın CNN'nin canlı yayınında "DHKP-C Amerikan Büyükelçiliği'ne bomba attığında terörist, Taksim'e çıkınca demokratik protestocu mu oluyor?" sözleri şok etkisi yarattı. Kalın'ın CNN'i şok eden sözleri bununla da sınırlı değildi.

Taksim'de meydana gelen müdahaleyi canlı olarak yayınlayan CNN International, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı İbrahim Kalın'a telefonla bağlandı. Ünlü sunucu Christiane Amanpour, Kalın'ın "Ellerinde molotof kokteylleri ve sopalar olan insanların Beyaz Saray'a yürümelerine ve kamu malına saldırmalarına izin verildiği bir durumu hayal edebiliyor musunuz?" şeklindeki sorusunu, "Sayın Kalın, bitirmek zorundayız. Program bitti" sözleriyle bölerek, Başbakan'ın başdanışmanının konuşmasını yarıda kesti.

430447293114.jpg

kaynak

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Türk halkının çok büyük bir kısmı eğitimsiz, cahil bu kişiler aşırı derecede dindarlar iktidar partisinin de muhafazakar bir parti olması iktidar yarışını çok büyük farkla kazanmasına sebep oldu diğer taraftan ülkenin diğer kesimini temsil edebilecek nitelikte bir parti yok olsa bile azınlıktalar zaten özgürlükleri de gün geçtikçe kısıtlanıyor (alkol yasağı, sevgililerin birbirilerini topluluk içinde öpme yasağı vs derken yeni yasaklar da yoldadır zaten) tabi Türkiye'deki ve diğer ortadoğu ülkelerindeki demokrasi anlayışı gereği başa geçenin ülkeyi keyfine göre yönetme politikası bir gelenek olduğu için haliyle otoriter olmak zorunda hissediyor kendini iktidar ve bu protestoların temel kaynağı özgürlüğü ve yaşam alanı gün geçtikçe daralan bir topluluğun kendini ifade etme biçimi bu eylemler. Gezi parkı sadece bir fitil. Bu demek değil ki iktidar partisi Türkiye için iyi şeyler yapmıyor aksine ülkeyi kalkındırma adına çok başarılı çalışmalar yaptı ama iş demokrasiye gelince otoriterlik konusunda sınıfta kaldı maalesef. Bu benim şahsi görüşüm biliyorsunuz Türkiye ifade özgürlüğü olan bir ülke hapiste gazeteci falan yok yani fikrimi belirttim sadece saldırmadan önce haberiniz olsun diye söylüyorum.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Türk halkının çok büyük bir kısmı eğitimsiz, cahil bu kişiler diye başlamayın şöyle cümlelere gidin sorun niye veriyorsunuz diye bu hükümetten öncekilerinde ne yaptıklarını biliyoruz ülkeyi ne hale getirdiklerinide derler size benim büyükbabam 1950 den sonrasını komple anlatır çok zeki adamdır mesela.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Vay Cahiller vay demek sizdiniz ha İktidarı değiştiren.Bunların çanına ot tıkayan.Cahiliniz bunları yaptı ise.Bekleyin Eğitimlimiz neler yapar?Tipik Halk partili kafası işte.

akrepzeus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir asırdır çoğunluğa hükmetmeye ve çoğunluğu ezmeye alışmış mahlukatların şimdi gelip böylesine bol keseden sağa sola sallayıp, saçma sapan, şaşırmışcasına isteklerde bulunup, eylemler yapıp, o eski çoğunluğa hükmettikleri zamanları tekrar geri almak, azınlık olarak başa geçip çoğunluğu yine ezmek istiyorlar.Bu insanların cebine birer milyon dolar koy yinede susmazlar yinede istekleri bitmez.Çünkü hainlik ve nankörlük onların içine işlemiş.Genetik olarak asırlar boyunca birbirlerine taşımışlar bu genleri.Onların zevk aldığı tek şey fitne, fesat, hırsızlık, dedikodu, zina, alkol ve riyakarlıktır.

Geleceğin Dünyası, İslam inancının bütün insanlığa yayılıp çağdaş ve gelişmiş uygarlık seviyesine ulaşmış bi Dünyadır.İslam inancı ve Allah korkusu insanlığa yayıldıkça suçlar, felaketler, taşkınlıklar, savaşlar ve bütün insani kötülükler ciddi derecede azalıp insanoğlunun ilgilendiği tek şey bilgi ve gelişim olacaktır.Başka güneş sistemlerine gitmek, galaksiyi öğrenmek ve evreni tanımak insanoğlunun en büyük amacı ve gayesi olmalıdır.
"

Libya ,Tunus, Afganistan,Mısır,Suudi Arabistan, İran, Irak,Pakistan, Filistin: Bu ülkeler de geçerli olan ne acaba? Ne kadar refah içindeler? Her gün iç savaş,kokuşmuşluk,ölüm,kardeş katli,çocuk gelinler,tecavüz,hırsızlık,rüşvet,zulüm ve nice pislikler.
İnsanlara bölücü söylemlerde bulunma.
Tiranlığa giden yolda kibir sonun başlangıcıdır.

Reaksiyon puanı
10,315
[h=1]Necati Şaşmaz'dan Gezi Parkı açıklaması[/h]
73812692249.jpg

Başbakan Erdoğan ile görüşen sanatçılar açıklama yaptı. Necati Şaşmaz görüşme sonrası;

"Saatlerdir bekliyorsunuz burada. Yaklaşık 2 haftadır herkes gibi Gezi Parkı olaylarına çok üzgünüm. Maalesef Türkiyemiz bunu haketmiyor. Sanıyorum bize nazar değdi. Bizim dinleyen bir toplum olmamız gerekiyor. Twitter'ımızdan bilgiler alıyoruz, bilgi kirliliği oldu ama. Bizim iletişim kopukluğumuz var. Bu konudaki hissettiklerimi sayın Başbakan'a aktarmak istedim. Aslında suskunluğumu 10 gün boyunca korudum. Olayları izledim fevri çıkışlar da yapabilirdim. Ama neler olacağını bekledim. O dönemde benim Gezi Parkı'na gittiğim şeklinde haber yayınlandı. Ben bunu yapmadım, dolayısıyla beni orda taraf göstermelerinden rahatsızlık duydum. Bu insanları zoraki taraf etmeye itmemeli bence. Bütün dünya gözünde hepimiz için üzücü bir olay bu. Yurt dışından bir sürü arkadaşım aradı. Bunlar yabancı kişiler tabii. Türkiye emin, Türk milleti emin olmaya devam edecek. Biz demokratik söylemlerimizi sadece söylemlerimizle değil görselde de gösterebilsek keşke. Elbette ki güzel şeyler olsun istiyoruz. İnşallah olur da. Bizim akademisyenlere sosyologlara biliadamlarına ihtiyaçlarımız var. Benim söyleyeceğim birbirimizi Allah için sevelim, bütün için sevelim. İnşallah hepimize Allah tahammül versin. Bana göre bu ülkeye nazar değmiştir. Kimse istemez bu ülkenin kötü duruma düşmesini. İnşallah bunlar da geçecek." açıklamasında bulundu.

Başbakan'ımıza da teklifte bulundum. Bir gün gidelim hepbirlikte Gezi Parkı'na dedim. O da tabiki neden olmasın dedi.

Gezi Parkı'na neden gitmem? Bir yanda Atatürk'ün askeriyim diyenlerle, örgütün askeriyim diyenlerle aynı yeri paylaşmak Atatürk'e hakarettir. Değerlerimizin içi boşaltılmaya çalışılıyor. Bunu nerden biliyorsunuz derseniz... Benim kardeşim bir sosyolojik araştırmacısı, bir senarist, orada bunu gözlemliyor. Bunu yapmak da zorunda. Oradan bana gelen bilgiler doğrultusunda konuşuyorum.

MÜMTAZ TAYLAN'IN AÇIKLAMASI

Başbakan Erdoğan'la görüşen 11 kişilik heyette yer alan tiyatro sanatçısı Ahmet Mümtaz Taylan, görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

"Biz bugüne kadar ki gözlemlerimizi tek tek aktardık. Başbakan hiç kesmeden araya girmeden, gerilim oluşturmadan dikkatle dinledi ve not aldı. Tamamı farklı kesimlerden gelen, ortak ideolojileri olmayan ama Gezi Parkı hakkında son derece kaygılı olan, polisin orantısız şiddetini eleştiren 11 kişinin konuşmalarını sükunetle dinledi, notlarını aldı. 4.5 saat biz konuştuk. Yarım saat de Başbakan konuştu. Katıldığı katılmadığı yanları söyledi. Bu toplantının eğer varsa bir kazanımı şudur: Başbakan Gezi Parkı ve çevresinin, AKM'nin değil, Topçu Kışlası'nın referanduma götürülebileceğini, bunun MKYK'da değerlendirileceğini, buna MKYK'nın karar vereceğini söyledi. Benim bütün dileğim ağır bir müdahale, bir gerilim olmadan inşallah bu Gezi Parkı'ndaki gerilim sona erer. Çünkü bir adım atıldığını düşünüyorum. Bunun bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Ancak tabiki kimseyi temsil ediyor değilim. Bireysel olarak dileğim bu. Gezi Parkı için zaman daralıyor. Biz, 'Provokatörlerle Gezi Parkı'ndaki gençleri birbirinden ayırarak bir şekilde orayı temizlemek boşaltmak zorundayız İstanbul'da hayatın devam etmesi için, nefes alması için. Bunun için zamanımız daralıyor. Şimdi biz referandumdan bahsediyoruz artık Gezi Parkı'nın boşaltılması lazım' olarak algıladık.

Taksim Gezi Parkı ile ilgili Başbakan Erdoğan ile konuşan Hasan Kaçan ve Necati Şaşmaz yapılan görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

HASAN KAÇAN'IN AÇIKLAMASI

Başbakan Erdoğan ile görüşen Taksim Gezi Parkı heyeti içinde yer alan Hasan Kaçan, Başbakan gençlerin güvenliğinden endişe duyduğunu ifade etti.

Haçan, Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı konusunda adım attığını, bu konuda Hüseyin Çelik'in açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Hasan Kaçan, Gezi Parkı'ndaki gençlerin güvenliğine yönelik adımlar atıldığını ve bunun kaygısının duyulduğunu, kendisinin de bir baba olduğunu iki çocuğu bulunduğunu, belirterek "Bana Gezi Parkı hakkında bilgisi var mı diye soruyorlar. 51 yıldır Dolapdere'liyim. Gezi Parkı'ndaki aslanı kimse gördü mü, ordaki aslandan haberi varmı. Tüm anne babalar gibi hepimizin yüreği ağzında. Bu işin yumuşuk bir şekilde sonlanması, ordaki kardeşlerimizin arzuları şeklinde sonlanması bizim de arzumuz. Bizden önceki toplantı da biz de aynı şeyler tekrarlandı.

-Benim oğlum Gezi'ye gidip geliyor. Ben de onlar vasıtası ile haberim oluyor. 15 gündür çocukların orada neler çekiyor. Banyo yok, tuvalet yok, orada korkunç şekilde idrar kokuyor. İnsanın kalabileceği bir şekilde değil. Hastalanmadan kötü bir şey çıkmadan bu işin sonlanmasını diliyorum. Orada çevre hassasiyeti olan arkadaşların bu adımı atmalarını ve kendilerinin de bunu kabul etmelerini diliyorum.

kaynak

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Ben olsam M.Ali Alabora'yıda çağırır onuda dinlerdim.Bakalım Gezi parkı hikaye diyen birinin derdi ne imiş?

Reaksiyon puanı
10,315
Libya ,Tunus, Afganistan,Mısır,Suudi Arabistan, İran, Irak,Pakistan, Filistin: Bu ülkeler de geçerli olan ne acaba? Ne kadar refah içindeler? Her gün iç savaş,kokuşmuşluk,ölüm,kardeş katli,çocuk gelinler,tecavüz,hırsızlık,rüşvet,zulüm ve nice pislikler.
İnsanlara bölücü söylemlerde bulunma.
Tiranlığa giden yolda kibir sonun başlangıcıdır.

yahu sizin islam ile derdiniz ne be kardeşim, ne zaman sıkışsanız kalkıp aslında islam ile kafakağıdından başka ilgisi olmayan geri kalmış üç-beş afrika ülkesini örnek gösterip saldırıyorsunuz. sanki onların pisliği, geri kalmışlığı islamın suçuymuş gibi.

bak kardeşim, Allah kur'an vasıtasıyla insanoğluna gönderdiği ve mecbur kıldığı ilk üç emrin sırasını vereyim sana:

1. oku (alak, 1)
2, temizlen (müddesir, 4)
3, adil ol (nahl, 90)

hadi 4. sünü de yazayım...

4. çalış! (necm, 39)

şimdi beni iyi dinle arkadaşım,

bu ayetleri kim yerine getirirse o yükselir, yücelir. bu müslüman da olsa, gayri müslim de olsa, putperestte olsa böyledir. Allahın kanunu değişmez.

şimdi biz şunu söyleyebiliriz: bugün en yüksekte olan ülkeler kimler? japonya, almanya, kanada, isveç, amerika vs. değil mi?

peki bu ülkelerin en belirgin vasıfları ne?

işte tam da yukarıda saydığımız ayetler... okumak -ilim-, temizlik, adalet ve çalışmak...

öyleyse şunu rahatlıkla söyleyebiliriz:

bu ülkeler islam'ın, Allah'ın koyduğu kurallarla yükselmiş, bugünlere gelmiştir.

gelelim, o "pis, geri kalmış, kokuşmuş!" ülkelerin durumuna...

Allahın yasakladığı, günah saydığı ne varsa bu ülkelerde mebzul miktarda görebilirsin.

çok geç oldu, bu konuda o kadar çok şey yazmak istiyorum ki... ama vaktim kalmadı artık.

gerekirse devam ederiz...

şunu bil yeter, camilerin olması, adları müslüman olanların sayısı falan seni aldatmasın... müslümanlığın bunlarla ilgisi yok.

çünkü müslümanlık yukarıda saydığım emirlerin yerine getirilmesiyle hayat bulan bir kavramdır arkadaşım.

Reaksiyon puanı
10,315
[h=1]Burası Taksim değil, Londra[/h]

İngiltere'nin başkenti Londra'da kapitalizm karşıtı gruplar, gelecek hafta Kuzey İrlanda'da yapılacak G8 Zirvesi'ni protesto etti. Londra'nın turistik merkezlerinden Soho ve Piccadilly'deki gösterilerde protestocular, eski bir binayı işgal etti. Polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Binanın bulunduğu sokağa girişlere izin verilmiyor. Yaklaşık 100 polisin, binanın çatısı ve çıkış noktalarındaki bekleyişi sürerken, bir protestocu çatıdan atlamak istedi.

LONDRA'DA 57 GÖZALTI VAR
Londra polisi dün G8 zirvesi protestolarında 57 kişinin gözaltına alındığını ve bunların sorgularının devam ettiğini bildirdi. Polis, protestolar için 'uygun planlamanın' yapıldığını kaydederek, "Birkaç kişinin protesto yapacağını biliyoruz ve bu doğrultuda planlamamızı yaptık" açıklamasında bulundu. G8 Zirvesi 17-18 Haziran'da Kuzey İrlanda'nın Enniskillen şehri yakınındaki Lough Erne Golf Resort'ta yapılacak. G8 grubunda, dünyanın en büyük ekonomisine sahip Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Rusya, Birleşik Krallık ve ABD bulunuyor.

10_d.jpg

16_d.jpg

18_d.jpg

2_d.jpg

20_d.jpg

22_d.jpg

24_d.jpg

3_d.jpg

6_d.jpg

Türk polisini cani ilan edenlere ithaf olunur.
bu arada bizde en ufak şeyleri bile habbeyi kubbe yaparak takdim eden kahpe ingiliz medyasının üç maymunu oynadığını da ayrıca belirtmiş olalım.

kaynak

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
orası krallıkla yönetiliyor abi, hiç demokratik değiller :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bir facebook sayfası var. art of resistance. takip edenler vardır belki. adamlar her ülkedeki anarşistin fotosunu yayınlıyor. türkiyeye özel bir ilgileri var da, her ülkede ayaklanma oluyorsa her birinde de bir karşılık görüyorlar. sonra iş tr ye gelince nedense kötü oluyor polis devlet.

Reaksiyon puanı
10,315
yrY4sZ8.jpg

ortalığı cehenneme çeviren terörist o hale nasıl gelmiş olabilir'in cevabı olsa gerek bu kare.
hani bizde bir atasözü vardır ya: "kenarına bak bezini al, anasına bak kızını al!" diye...
buraya oğlunu da ilave ederseniz cuk oturuyor.
Türk yurdunun ezeli düşmanları böyle intikam alıyor işte.
hapisten korkmasa evladı, belki torunu yaşındaki gencecik polisleri kurşuna dizecek belli ki!
Mevlam bizleri, bu ülkeyi sizin gibi Allah korkusu olmayan şerir'lerin şerrinden korusun.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bazıları sandık referandum seçim laflarını duyunca boğa görmüş gibi kaçıyor.Allerjileri mi var ne?

Çoğunluğun kim olduğundan haberleri var ama tahammülleri yok.Bu nefretleri ondan zaten. Halkı koyun,aptal ,gerici,yobaz olarak gördüler bir insan olarak görmediler. Bide oy sayımında hile olur diyorlar. hileye ne gerek var yahu sen böyle yaptıkça.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
[h=1]Taksim'de bu sefer polisler slogan attı[/h]
[video=youtube;92Mu6J_tjzY]http://www.youtube.com/watch?v=92Mu6J_tjzY[/video]

[h=1]CNN Türkiye'ye karşı daha da çirkinleşiyor![/h]
cnn_turkiyeye_karsi_daha_da_cirkinlesiyor13710996060_h1037952.jpg

[h=2]Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemleri dünya medyasında çarşaf çarşaf servis edilirken CNN International'ın sunucusu Christiane Amanpour ismi dikkat çekiyor. Uluslararası baronların tezgahına hizmet eden Amanpour'un eşinin ABD'nin Yahudi asıllı diplomatlarından olması dikkat çekti.[/h]Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemler dünya medyasında da yankı buldu. CNN International'ın sunucusu Christiane Amanpour'un yanlı yanlış haberleri, moralleri bozdu...

Türkiye'de ne zaman gergin bir ortam olsa, CNN International hemen bunu abartarakhaber yaptı.

Yahudi asıllı ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Eric J. Rubin'in eşi olan CNN'nin sunucusu Christiane Amanpour'un yanlı yayınları da bunu kanıtladı.

Uzun zamandır bu kuruluşun yaptığı yayınlar tartışıldı. Irak'tan yayın yaptı, savaş çıktı. Mısır'a konuşlandı, ülke karıştı. Hangi ülkeye girdiyse, orasının sonu iyi olmadı. Zaten şöyle bir kanı yaygınlaştı: "Christiane Amanpour nereye çöreklense, orada operasyon var demektir."
TAM KADRO TAKSİM

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları bir süredir canlı yayınla dünyaya duyuran CNN'in yanlı tutumu, dikkatlerden kaçmadı. Daha önce İstanbul'da bir muhabiri bulunan yayın kuruluşu, şimdi Taksim'de 4 muhabir ve 9 kişilik teknik ekiple konuşlanmış durumda. Amanpour, önceki akşam buradaki muhabirlerine bağlanarak yapılan canlı yayınlarla polisin marjinal guruplara yaptığı müdahaleyi, "Masum insanlara orantısız güç kullanılıyor" diye abarttı. Adeta dünyayı, Türkiye'ye karşı kışkırttı.
CNN'in Türkiye'deki muhabirleri de Amanpour'dan farklı değil... Arwa Damon Kandile'e 24 kez gitti. PKK lehine yaptığı haberlerle biliniyor. Kanalın Asya muhabiri Nick Paton-Walsh Türkiye aleyhinde birçok haber yaptı.
CNN, TAM TARAF OLDU

CNN International, Taksim Meydanı'ndan 9 saat canlı yayın yaptı. Polisin marjinal gruplara müdahalesini, "Masum göstericilere yapıldığı" şeklinde yansıttı.
TÜRKİYE'DE SAVAŞ MI VAR?
Yayın sırasında CNN'in İstanbul'daki muhabirlerinden Arwa Damon telefon bağlantısı yaparken, görüntüde uzun süre yüzünde gaz maskesi olan muhabirin kalması dikkat çekti. CNN muhabirlerinin yayınlarda adeta bir üçüncü dünya ülkesinde savaş bölgesindeymiş gibi yayın yapması tepki topladı.

KAYNAK

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şehrimizde birşey yapılacaksa bize sorulsun diye yola çıktılar şimdi referandum geldi önlerine ama onlar sadece kendi istediklerinin olmasını istiyorlar diğer kesimin fikirleri umurlarında değil hatta diğer kesime tahammül dahi edemiyorlar bu sebeple referanduma karşı çıkıyorlar şimdi demokrasiden bahseden zihniyet neoldu neden referanduma karşısınız neden sizin gibi düşünmeyenlerin fikirlerine saygı göstermiyorsunuz 70 yıldır bu ülkenin islami kesimine aynısını yaptınız hep hor gördünüz yobaz diye aşağıladınız giyimine kuşamına İNANCINA karıştınız hayır sen bilmezsin biz sana öğretelim nasıl giyinileceğini NASIL BAŞÖRTÜSÜ BAĞLANACAĞINI nasıl inanılacağını diye odalara kapatıp insanlara baskı yaptınız çünkü sadece sizler kültürlü sadece sizlerin fikirleri kıymetliydi değil mi bu memlekette eğer farklı bir fikir ortaya çıkarsa elimizde ordumuz var laiklik elden gidiyor diye darbe yaptırırım dediniz hatta yaptırdınız bide demokrasiden bahsederler halktan bahsederler halkın oylarını küçümserler ama lafa gelince biz halkız diye ortaya çıkarlar, en başından beri Türkiye ayaklandı "halk" ayakta bu iktidarı istemiyor diyorlar peki o halde sandığa gidelim oy kullanalım bakalım halk kimi istiyor ama sizin derdiniz oy kullanmak değil demokrasi hiç değil sizin derdiniz eskisi gibi oyla seçilmişleri darbeyle indirmek milletin şeçtiklerini asmak sizin için demokrasi budur.
ÇÜNKÜ BU ÜLKEDE SADECE SİZİN FİKİRLERİNİZ DEĞERLİ!!!!!. BİZLER DE YOBAZIZ.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu MİLLETİ Cahil Yobaz Gören Zihniyeti,Yine Bu YÜCE MİLLET Her defasında Sandığa gömmesini Bilmiştir.
Artık Kazın Ayağı Öyle değil.
Sessiz Durandan Korkacaksın demişler;
Edepli Bir Şekilde Bekleyerek, Tüm olanları Gördü Bir kez daha Bu Millet.
Dostunu Düşmanını iyice Belledi.
Tek Çarenin Demokrasi olduğunuda, küçük Bir azınlık hariç Herkes gördü.
Sandıktan çıkamayacağını anlayan zaten öcü gibi korkar oradan.
Şimdide Referandum istemezük derlerse şaşırmam.
Bunada kılıf bulurlar,bunada belkide Kuzey Kutbundaki Penguenleri Bahane edebilirler.
Yada Kuru Fasulyenin Pilav Üzerindeki amansız Baskısını...
Kıvırsınlar kıvırsınlar Her şey ortada.
Tarih Herşeyi not alıyor.Bugün ÜLKEME Bunları yaşatanlar,Yarın Torunlarına Övünerek...! anlatırlar bugünleri...

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
CNN'in amacı belli.
Ve diğer kanalların da.

Geçenler de iş yerinde abilerim ve kardeşlerimle otururken farkettikte o ortam içerisinde 5 kişi isek 3 kişi ayrı 2 kişi ayrı fikirlere sahip.
Aslında bunca zamanın en büyük eksikliği birlikte yaşayamamız. Bakınız Osmanlı kaç yüzyıllar boyunca iç savaş olmadan (elbet olmuştur tabi) geçirdi.
Bu zamanlarda ki gibi kimsenin eşarbına, içmesine, oturmasına, kalkmasına, kız arkadaşının giyimine, toplum baskısına hiç karışılmadı.
Bizim en büyük eksiğimiz bu. Her gelen yönetim bir öncekileri, bir sonrakini sürekli ayrımlaştırıyor. Önceki eşarba karışıyor, şimdi ki başka birşeye. Öncekilerin nefreti bugüne yansıyor.
Ah bir doğru kişi gelse de bizi birlikte yaşatabilmeyi öğretse.

esatceza

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yeter artık bolu çıktı artık dünya dalga geçiyor bi anda 3. Sinif ülkeye döndük eylemci ler buna bi son vermeli artık ayağa dustu

Taksim eylemleri amacina ulastigini düşünüyorum ama orda insanlarin arabaları yakildi benim arabami yaksalar tararim orayı orospu cocugu o molotof atanlar peki sizin inandiginiz degerler bu mu

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
CNN'in amacı belli.
Ve diğer kanalların da.

Geçenler de iş yerinde abilerim ve kardeşlerimle otururken farkettikte o ortam içerisinde 5 kişi isek 3 kişi ayrı 2 kişi ayrı fikirlere sahip.
Aslında bunca zamanın en büyük eksikliği birlikte yaşayamamız. Bakınız Osmanlı kaç yüzyıllar boyunca iç savaş olmadan (elbet olmuştur tabi) geçirdi.
Bu zamanlarda ki gibi kimsenin eşarbına, içmesine, oturmasına, kalkmasına, kız arkadaşının giyimine, toplum baskısına hiç karışılmadı.
Bizim en büyük eksiğimiz bu. Her gelen yönetim bir öncekileri, bir sonrakini sürekli ayrımlaştırıyor. Önceki eşarba karışıyor, şimdi ki başka birşeye. Öncekilerin nefreti bugüne yansıyor.
Ah bir doğru kişi gelse de bizi birlikte yaşatabilmeyi öğretse.
Sonuna Kadar Katılıyorum size.
Şu Ülkede Kıl ile tüy ile o kadar uğraşıldı ki,Millete gına getirttiler.
Aynı şekilde,İnsanların Yaşam Biçimide çok karıştırıldı eleştirildi.
Buda saçma,Bir içki meselesinde Hükümet çok Hatalıdır örneğin.
Sanane Kardeşim içenden içmeyenden,yada kaçda içeceğinden.
Ağzıyla içene,Başkasına zarar vermeyene dokunulmamalı idi.
Sen al tedbirini,reklamını yasakla,yaş sınırı koy,ondan sonrasına MİLLET Karar versin.
Trafikde Alkol ile yakalananı en ağır şekilde cezalandır.
Daha fazlasınada karışmayacak Devlet.
Bu tip olgulara Devlet el attığında Bu zorlama olur,böyle bir algı oluşur.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bu MİLLETİ Cahil Yobaz Gören Zihniyeti,Yine Bu YÜCE MİLLET Her defasında Sandığa gömmesini Bilmiştir.
Artık Kazın Ayağı Öyle değil.
Sessiz Durandan Korkacaksın demişler;
Edepli Bir Şekilde Bekleyerek, Tüm olanları Gördü Bir kez daha Bu Millet.
Dostunu Düşmanını iyice Belledi.
Tek Çarenin Demokrasi olduğunuda, küçük Bir azınlık hariç Herkes gördü.
Sandıktan çıkamayacağını anlayan zaten öcü gibi korkar oradan.
Şimdide Referandum istemezük derlerse şaşırmam.
Bunada kılıf bulurlar,bunada belkide Kuzey Kutbundaki Penguenleri Bahane edebilirler.
Yada Kuru Fasulyenin Pilav Üzerindeki amansız Baskısını...
Kıvırsınlar kıvırsınlar Her şey ortada.
Tarih Herşeyi not alıyor.Bugün ÜLKEME Bunları yaşatanlar,Yarın Torunlarına Övünerek...! anlatırlar bugünleri...

Refarandum dün hiç konuşulmamış bile görüşmelerde başkanla görüşmeye gidenler dün canlı yayında izledim bu konu orada gündeme gelmedi dediler gerci şunu bilmek lazım recai şaşmaz ve hasan nazar mı ne diyorlarki hiç gezi parkına gitmedik ve gitmeyizde ozaman bunlar nasıl temsilci ikiside cıkmış birde sanki gezipark adına giden temsilcisiler değilde sanki başbaknın temsilcileri diyorlarki topcu kışlasını projenin görselini gördüm beğendim yapılsın diyor :) ozaman bunlar nasıl temsilci ben bu olayların bitmesini istiyorum ülkeme huzur gelsin yeterki ama Demokraside de bahsediyorsun kızma hocam ama demokrasi olan bir ülkede kanunlar yasalar devreye girer bu kanun ve yasalar mahkeme nezninde olur bu kanunları işlemede koyması da mahkemelermizdir yani demek istediğim bir mahkeme kararı var yürütmeyi durdurma kararı böyle bir karar olduğu halde mahkeme kararını hiçe sayıp nasıl Referanduma gidilir. dün gidenler Başkanla görüşmeye bence yanlış kişilerdi ondan cok daha aklı başında olan kişiler gitmesi lazım ki verekceleri mesajlarla her iki tarafada uzlaşma olsun adamlar iki lafı bir araya getiremediler dün :) valla hocam yazım kötü olabilir ama ben cıksam onların yerine onlardan dah güzel konuşurdum

SDN de iki temsilci gidebilirdi :) @seyyah HOCAM ve @turab Garip Hocam :)

veya sen [MENTION=47324]mustang[/MENTION] ve [MENTION=357]hasan[/MENTION]YEMEKTEYİZ :)

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Refarandum dün hiç konuşulmamış bile görüşmelerde başkanla görüşmeye gidenler dün canlı yayında izledim bu konu orada gündeme gelmedi dediler gerci şunu bilmek lazım recai şaşmaz ve hasan nazar mı ne diyorlarki hiç gezi parkına gitmedik ve gitmeyizde ozaman bunlar nasıl temsilci ikiside cıkmış birde sanki gezipark adına giden temsilcisiler değilde sanki başbaknın temsilcileri diyorlarki topcu kışlasını projenin görselini gördüm beğendim yapılsın diyor :) ozaman bunlar nasıl temsilci ben bu olayların bitmesini istiyorum ülkeme huzur gelsin yeterki ama Demokraside de bahsediyorsun kızma hocam ama demokrasi olan bir ülkede kanunlar yasalar devreye girer bu kanun ve yasalar mahkeme nezninde olur bu kanunları işlemede koyması da mahkemelermizdir yani demek istediğim bir mahkeme kararı var yürütmeyi durdurma kararı böyle bir karar olduğu halde mahkeme kararını hiçe sayıp nasıl Referanduma gidilir. dün gidenler Başkanla görüşmeye bence yanlış kişilerdi ondan cok daha aklı başında olan kişiler gitmesi lazım ki verekceleri mesajlarla her iki tarafada uzlaşma olsun adamlar iki lafı bir araya getiremediler dün :) valla hocam yazım kötü olabilir ama ben cıksam onların yerine onlardan dah güzel konuşurdum
O kişiler Tarafsız kişiler olması hasebiyle Kabul edilmişlerdir o görüşmeye.
Gezi Parkını İstanbulda yaşayan herkes bilir zaten,onlarda biliyordur Kardeşim.
Referandum olabilir dediler zaten olacak demediler.
Mahkeme kararı olabilir,sonuçta her şey Kanuna göre halledilir.
Ama yeter artık.
Hakikaten yeter.
Hiç kimsenin bizi bu kadar germeye hakkı yok.
Herkes Aklını Başına toplamalı.
Söylenenler söylendi,yapılacaklar yapıldı.
Artık Bırakında Demokrasi içerisinde çözelim şu işide Önümüze Bakalım.

Yok Ben o işlere talip olmazdım [MENTION=136676]IThelp[/MENTION]
Zira Ben Tarafsız değilim,Benim Tarafım Belli Başından beri.
Biliyorsun.:)

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
referandum için mahkeme kararı beklenilecek iptal kararı çıkarsa proje zaten yapılamaz yani ozaman referanduma gidilmeyecek ayrıca oraya gidenler kimseyi temsil etmiyoruz dediler bireysel olarak buradayız dediler gezi parkını felan temsil etmiyorlar sadece orda eyleme katılanlarda vardı Necati Şaşmaz twitter da alay konusu oldu adamın konuşma konusunda özürü var bu bilinen birşey saygıdan bahsedenler şimdi o adamla dalga geçiyorlar nerde kaldı SAYGI? kurtlar vadisi ekibi geziye malzeme gönderdiklerinde iyiydiler ama şimdi neoldu anlamadım birden içlerinden birine saldırmaya başladılar.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
O kişiler Tarafsız kişiler olması hasebiyle Kabul edilmişlerdir o görüşmeye.
Gezi Parkını İstanbulda yaşayan herkes bilir zaten,onlarda biliyordur Kardeşim.
Referandum olabilir dediler zaten olacak demediler.
Mahkeme kararı olabilir,sonuçta her şey Kanuna göre halledilir.
Ama yeter artık.
Hakikaten yeter.
Hiç kimsenin bizi bu kadar germeye hakkı yok.
Herkes Aklını Başına toplamalı.
Söylenenler söylendi,yapılacaklar yapıldı.
Artık Bırakında Demokrasi içerisinde çözelim şu işide Önümüze Bakalım.

Yok Ben o işlere talip olmazdım @IThelp
Zira Ben Tarafsız değilim,Benim Tarafım Belli Başından beri.
Biliyorsun.:)

Benim demek istediğim aklı selim olsun hiç bari iki lafı bir araya getirecek adamlar olsun dün adamlar konuşmayı bile beceremedi ee nasıl barışcıl mesaj verecekler di ki valla ben hiç birşey anlamadın o 2 sinde geveleyip durdular tabiki bende artık yeterrrrrrrrrr diyorum gına geldi bu olaylardan bitsin hükkümetinde hataları var gezipark dan hataları var iki tarafında haklı yönleri var ama keşke şu teroristler olmasaydı belkide daha güzel olur belkide yine burda tartışırdık seni davet eder iki istanbulu olarak gider gezer bakar gelirdik ama şu provakatörler herşeyin öne gecti. barışcıl duyguları olan insanlarında duygularıyla oynadılar bu teroristler

taraflı ve ya tarafsız hocam herkesin mutlka sevdiği bir tarafı vardır ama herşeyden önce insan olmak ve saygı sevgi icinde olmak var
[MENTION=357]hasan[/MENTION]yemkteyiz ve [MENTION=279664]Aze[/MENTION]63 kardeşlerimiz gitseydi tence tava da yemek yaparlardı valla başkan kacardı ikisinde :) şaka yapıyorum arkadaşlar alınmasın gülümsemeye ihtiyacımız var

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
@BERVA kardeş, azınlık hakkına kimsenin sözü yok. ne ki, bu ülkede bir asırdır %20 azınlığın arzuları, istekleri, hakları %80'in hakları çiğnenmek pahasına yerine getirildi. adeta tersi bir durum oldu yani. bu yüzde seksenlik çoğunluk hakları çiğnenen azınlık gibi muamele gördü. ve bu durum hala devam ediyor diyebiliriz.

bana söyler misiniz, azınlıklar neyi istedi, nasıl bir hak talep etti de o hak onlara verilmedi, yerine getirilmedi. zaten kurulu düzen onların haklarının, istek ve arzularının üzerine inşa edilmiş değil midir?

çoğunluk sadece seçimlerde oy kullandı, seçtikleri iktidar oldu, ama asla muktedir olamadılar. bu durumun hala devam ettiğini bu milletin seçtiklerinin hala bile bir park düzenlemesini yapmasına müsaade edilmediğinden, kıyametler koparıldığından anlamak zor olmasa gerek.

Hocam gözünü seveyim nasıl muktedir olamadılar. Bir bak Türkiyeye, tüm sermayeyi, tüm basını, orduyu, polisi, yargıyı, yazarları, derin devleti, devlet içi çeteleri vs herşeyi dize getirdiler, daha ne kadar muktedir olabilirler, 10 yıldır mağdur edebiyeti yaptılar ama yeter. Hükümetin istemediği birşeyi yapmak imkansız gibi birşey, başbakan ilçe milli eğitim müdüründen tut, okul müdürlerine, sendikalara, futbol fedasyonlarına, yönetim kurullarına, ilçe ve il belediye kadar herşeyi kendisi atıyacak neredeyse, başbakan değil ayrıca Türkiyenin belediye başkanı mübarek. Tek adamlık var bu ülkede ve hergeçen gün de yalnızlaşıyor. İtiraz edebilecek sadece halk hakdı, onunda çok güzel hakkından geldiler 15 gündür. Bugune kadar nelere itiraz edildi, yargıya taşındı edildi vs hükümet ne dediyse yine o oldu. Hatta neredeyse tamamında kimseye danışma, uzlaşma, tartışma, bilgilendirme gereksinimi bile duymadı, bir gece yarısı ansızın gecen paketleri hatırlayınız.

Şimdi ise kıçı kırık bir park için bir grup çevreci protesto gösterisi yapmaya kalktı, polis güçlerinin nasıl bir şiddet ile bastırmak istediğini gördünüz, terör taş sopa fln bırakın bir kenara onları kimse onaylamadı ama polisin ve hükümetin nasıl bir baskı ve şiddet uyguladığının farkına varın. Bir grup çevreci park bahçe için protestoya başladı, onlara yapılan şiddet insanların artık sabını tüketip özgürlük ve demokrasi konusunda meydanlara dökülmesine sebebiyet verdi.

Hükümetin yaptığı icraatları saya saya bitiremiyorsunuz ki birçoğunu bende beğeniyorum, eğer muktedir olamasalardı nasıl bu kadar çok şeyi yapabilirlerdi bir düşünün? Belkide ilk defa birşey için bu kadar sert tepki gördü ki aslı park düzenlemesinden ziyade baskıya direnişti, kalkıp da muktedir değiller, mağdurlar dersen çok ayıp edersin.

Bugune kadar muhafazakar yaşamın baskı gördüğü bir gerçek fakat son 10 yıldır böyle birşey söylemek mümkün değil ve durum tam tersine döndü.

%20 ve %80 rakamları ise çok abartı ve ülkeyi böyle kutuplaştırmak doğru değil. Eğer gerçekçi bir yaklaşım yapacaksak, akp tarzı muhafazakar kemik grup %30, sol+laik+ulusalcı vs görüş %30, milliyetçi %15, liberal+klasik laik sağ %10, diğerleri %15 diyebiliriz. Ha %10 seçim barajından dolayı bunun meclise yansıması farklı olacaktır o bir gerçek. Akp bugune kadar her kesimden oy alabildiği, sağ olsun liberal olsun, diğer etnik gruplar olsun oy alabildiği için %50 seviyelerinde oy almakta. Başöstüsü+türban takan herkesi bir tarafa diğerleri diğer tarafa koymak hiç mantıklı bir yaklaşım değil. Siz belki kendinizi bunun üzerinden konumlandırıyor olabilirsiniz ama bu bir Türkiye gerçeği değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...