SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
10 gündür gezi parkında kaç molotof atılmıştı. Gezi parkındaki direnişçiler molotof yapmayı atmayı bilmiyorlardı da yeni mi öğrendiler. Sap ile samanı karıştırmamak lazım.
Ha orada molotof atanlarda Polis değil mi?
Mutlumusun bu olanlardan.
Maşa olmak,maşalık yapmak böyle bir şeymiş.
Öğrendik sayende.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ne demisler? Keser döner, sap döner.. Gün gelir, hesap döner.

Ey Türk polisi, tomalarin ve biber gazlarin bol olsun! Bu seref yoksunu mahlukatlara yaptiklariniz az bile..

Rabbim vatanimizi, milletimizi, askerimizi, polisimizi her türlü tehlikeden muhafaza eylesin. Ülkeyi kargasaya sürüklemek isteyen bu ( insan ) lari Allah'a havale ediyorum.

fthtsdmr

Profesör
Reaksiyon puanı
44
969458_203801309772170_488751181_n.jpg
İşte ucuz hesaplarla yapılan devlet tiyatrosu

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
korle yatan sasi kalkar

teroristle ayni cadirda yatan da beyinsiz kalkar

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49

Ey Türk polisi, tomalarin ve biber gazlarin bol olsun! Bu seref yoksunu mahlukatlara yaptiklariniz az bile..

Rabbim vatanimizi, milletimizi, askerimizi, polisimizi her türlü tehlikeden muhafaza eylesin. Ülkeyi kargasaya sürüklemek isteyen bu ( insan ) lari Allah'a havale ediyorum.

10.000 kere, 100.000 kere, 1.000.000 kere amin. Rabbim bu türlü zararlı insanlar hakkında, adaletini bir an önce tecelli ettirsin. Amin.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ha orada molotof atanlarda Polis değil mi?
Mutlumusun bu olanlardan.
Maşa olmak,maşalık yapmak böyle bir şeymiş.
Öğrendik sayende.

Polis yada provokatör müdür kestirmek zor ama o meydanlarda çadırlarda sabahlayıp şiddette bulaşmadan eylem yapan protestocular olmadıkları kesin.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Polis yada provokatör müdür kestirmek zor ama o meydanlarda çadırlarda sabahlayıp şiddette bulaşmadan eylem yapan protestocular olmadıkları kesin.
Şu an meydandakiler kim?
Molotoflu Polisler mi?
Memnunumusun tablodan.
Yarın çocuğun olunca,anlatırsın artık bu yaptıklarını böbürlenerek...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

AMİN...!!!

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Helal Olsun VALİME...
Bir Devlet Adamına Yakışan Açıklamalar Bunlar.
Anlayana....

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Gezi parkında masumca oturduğunu düşünen insanlar ordan gitmedikçe aradaki provakatörlerle birlikte anılacaklar.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Şu an meydandakiler kim?
Molotoflu Polisler mi?
Memnunumusun tablodan.
Yarın çocuğun olunca,anlatırsın artık bu yaptıklarını böbürlenerek...

AMİN...!!!

Babacan, adamın bazısı vardır, suratına tükürürsün, yağmur mu yağıyor diye sorar ya sana :D

Göreceksin, bunlara ne desen boş.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Gezi parkında masumca oturduğunu düşünen insanlar ordan gitmedikçe aradaki provakatörlerle birlikte anılacaklar.
Valimizde Bunu diyor.
Anneler Babalar Çocuklarınıza Daha Fazla sahip çıkın.
Mesaj alınmıştır.Bundan sonra yapılan herşey Devlete Millete zarardır.
Tahmin ediyorum Bu Akşam Oralar Boşaltılacak.
Meydanda olanları uyarıyor Vali.
Yeter artık diyor.

XAFER37

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Valimizde Bunu diyor.
Anneler Babalar Çocuklarınıza Daha Fazla sahip çıkın.
Mesaj alınmıştır.Bundan sonra yapılan herşey Devlete Millete zarardır.
Tahmin ediyorum Bu Akşam Oralar Boşaltılacak.
Meydanda olanları uyarıyor Vali.
Yeter artık diyor.

İnşallah
Evet vali güzel konuştu gerçekten sakin ve kararlı.

Mario8694

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Ölme ve yaralanma olayları olmasa daha iyi olacak yazık oldu Ankara'da kaç kişiyi eziyete maruz bıraktılar .

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
[h=1]'Güvenlik sağlanana kadar gelmeyin'[/h]
130611_valimutlu.hlarge.jpg

[h=2]Polis, akşam saatlerinde Taksim Meydanı'ndaki göstericilere yeniden müdahale etti. Çatışmaların şiddetlenmesi üzerine kameralar karşısına geçen Vali Mutlu, "Güvenlik sağlanana kadar Taksim'e gelmeyin" dedi.[/h] İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'de 20.15 sıralarında başlayan çatışmaların şiddetlenmesi üzerine kameralar karşısına geçti.
Halktan marjinal gruplardan temizlenene kadar bölgeye gelmemelerini isteyen Mutlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
"Bu noktadan sonra Taksim Meydanı'nda, Aziz Cumhuriyet'in büyük kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin ve manevi şahsiyetinin bulunduğu, milletimizin meydanında, devletimizin ve milletimizin sarsılmaz gücü, emniyet güçlerimiz tarafından kararlılıkla marjinal gruplar üzerinde gösterilecektir.

Bu tablo arzu ettiğimiz bir tablo olmamakla birlikte, ülkemizi ciddi bir çatışma ortamına çekmek isteyen ve 15 gündür bu ortamı İstanbullular'a ve ülkemize yaşatmış olanlara karşı, bugün çok daha farklı bir yöntem içerisinde tutumumuzu göstereceğiz."
'ÖNEMLİ' TALEP
Mutlu daha öncesinde de Twitter'dan bazı açıklamalarda bulunmuştu. Mutlu'nun, sayfasında yer alan bazı tweet'ler şöyle:

Marjinal grupların AKM'de bekleyen polise yoğun saldırısı sonucu yeniden çatışma oluşmuştur. Alandaki sade halkımızın marjinal gruplardan ayrışarak alanı tamamen terk etmesini özellikle rica ediyorum.

Bu önemli talebin halkımızca herkesin güvenliği nedeniyle yerine getirmesi önemlidir. Bizleri marjinal gruplarla mücadele noktasında, bu suretle desteklediniz. Teşekkür ediyorum. Kaygılanmayınız.

'POLİS GECE TAKSİM'DE'
Atatürk Kültür Merkezinde bekleyişimiz, sadece gece flama ve pankartların yeniden asılmaması içindir. Özellikle bilgilenmenizi istiyorum

Gençler, provokatörler durmuyor. Bu gece polisin Gezi Parkı'nı ablukaya alacağını yayıyorlar. Kesinlikle yalandır. AKM'de bulunacağız.
Gezi Parkında bekleyen gençlere teşekkür ederim. Küçük bazı çatışmalar oldu meraklanmayın ifadesini kullandı.
Sadece kendini ifadeye çalışan siz gençlerin ideallerini de gerçekleştirecek bu çalışmada güvenlik güçleriyle birlikte olun, Gezi'de bekleyin.

Sizin hiçbir provokasyona maruz kalmadan, sükunetle bulunduğunuz yerde beklemenizi, olası yanlışlıklardan uzak kalmanızı özellikle rica ederim.
Bazı eylemciler sis ve duman çıkartan materyaller kullandılar. Amaçlarının polisin aşırı gaz kullandığı intibası yaratmak olduğunu bilelim.
Gezi Parkı'nda bulunan gençler; sizi olaylara sokmak için gayret eden gruplara karşı dikkatli duruşunuz için size tekrar teşekkür ediyorum.
Gençler, Gezi Parkı içine, çevresine sis bombası atıp bunu polisin gaz bombası attığı yönünde kışkırtmalar için kullanacaklara dikkat edin."
Bu arada Vali Mutlu'nun açıklamasının ardından polis Taksim Meydanı'na girerek meydandaki afiş ve pankartları toplamaya başladı.
Polis ekipleri yaptıkları anonsta amaçlarının Taksim Gezi parkına medahale olmadığını duyurdu.
Polisin afiş ve pankartları toplaması sırasında ufak çaplı gerginlikler yaşandı."
VALİLİK AÇIKLAMASI
Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, "Bu çalışmanın Gezi Parkı’na ve Taksim’e yönelik müdahale boyutu kesinlikle yoktur. Gezi Parkı ve Taksim’de bulunan hiçbir kişi veya gruba yönelik bir faaliyet söz konusu olmayacaktır" denildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Gezi Parkı’nda çevreci bir sahiplenme ile başlayan gösterilerin ulaştığı noktanın milletin derin kaygı ve üzüntülerine neden olduğu belirtildi.
Gezi Parkı’nda ve Taksim’de, ağırlıklı olarak geceleri toplanmaların sürdüğü bildirilen açıklamada, "Mevcut durumun; demokratik tutum ve davranışlarla sürdürülmesinde hiçbir engel, kısıtlama söz konusu değildir. Ancak, özellikle Atatürk Anıtı’mız ile Atatürk Kültür Merkezi binasını tamamen örten farklı döviz, pankart, afiş, flama ve resimler görünüm olarak toplumsal tepkilere, ciddi eleştirilere ve hoşgörü hudutlarını zorlayan tutumlara sebebiyet vermektedir" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, bir kamu binası olan Atatürk Kültür Merkezi'nin adeta işgal altında gibi bir görünüme büründürüldüğü aktarılarak, şunlar kaydedildi:
"Bu durum, binanın inşaat mahalli olması nedeniyle buraya zaman zaman giren göstericiler açısından çökme ve düşme risklerini de beraberinde getirmektedir. Bu münasebetle; ülkemizin imajını dünya kamuoyunda da olumsuz etkileyen, toplumumuzda tepkilere sebebiyet veren, aynı zamanda gezi parkında bulunanların da mesaj ve gayesiyle aslında uyuşmayan, hatta çelişen bu görüntülerin kaldırılmasına karar verilmiştir.
Bu nedenle; Bu sabah saat 08.00’den itibaren güvenlik birimlerimiz sadece bu pankart, döviz ve resimlerin kaldırılmasına yönelik bir çalışma yapacaklardır. Bu çalışmanın Gezi Parkı’na ve Taksim’e yönelik bir boyutu kesinlikle yoktur. Gezi Parkı ve Taksim’de bulunan hiçbir kişi veya gruba yönelik bir faaliyet söz konusu olmayacaktır."
Açıklamada, bu kapsamla sınırlı olmak üzere yapılacak çalışmada güvenlik birimlerine yardımcı olunması, her türlü yanlış anlama ve yorumlara sebebiyet verecek propagandalara itibar edilmemesinin önem arz ettiği vurgulandı.

ntvmsbc

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Beyler O Ateşleri Yakan Polise Taş Atanları Kimse Tasfip Etmiyor.Ama Eyleme Katılan Herkese Şerefsiz Derseniz Orada Duracaksınız.Adam Gibi Eylemini Yapan Tencere Tava Çalan Kimseye Zarar Vermeyen Kişilere Laf Söylemeyin Bari Ayıptır.

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
konunun ilk baslarinda gulmek icin gelip okuyordum. taaa ki palyacolugun bu kadarina da pes diyene kadar

sonra uzulmeye basladim, acidim... kandirmislar bunlari dedim

bi ara ofkelendim. inatlarindan boyle yapiyorlar diyerek

ama simdi anladim. sagolsunlar iyice bellettiler ogrettiler gosterdiler ne olduklarini

bunlar dupeduz vatan hainiymis.

millet hainiymis

devlet hainiymis

bunlar bildigin anarsist

terorist bile bi duzeni yikip baska bi duzeni getirmek icin hiyanet eder

bunlar cahilliginden anarsi istiyor.

aferim boyle devam edin.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Beyler O Ateşleri Yakan Polise Taş Atanları Kimse Tasfip Etmiyor.Ama Eyleme Katılan Herkese Şerefsiz Derseniz Orada Duracaksınız.Adam Gibi Eylemini Yapan Tencere Tava Çalan Kimseye Zarar Vermeyen Kişilere Laf Söylemeyin Bari Ayıptır.

Aynen katılıyorum olay cırığından cıktı teroristler dolmuş ama gercek eylemcilere barışcıl olanları o teroristlerle aynı keseye koymayın zaten gezipark dakilere müdahale yok meydan dakilere müdahale var

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Aynen katılıyorum olay cırığından cıktı teroristler dolmuş ama gercek eylemcilere barışcıl olanları o teroristlerle aynı keseye koymayın zaten gezipark dakilere müdahale yok meydan dakilere müdahale var
O Barışçıl olanlarda artık akıllarını başlarına alsınlar.
Olanları,nelere sebep olduklarını gördüler,isteklerinin hiçbiriside yapılmayacak.
Artık neyin derdindeler?
Kendileri çıkmazsa oradan,Vali'nin dediği gibi artık Can Güvenlikleride kalmadı.
Adamlar daha ne desin.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
şuanda gezipark icindekiler haric meydandakiler hiçte demokrasi adına değil ben demim işten geldim kurtuluş da oturyorum harbiyenin orda indirm servis de dolapdereden geldim adamların ellerinde neler var bunlar hiç barışcıl eylemciler değil valla 10 dakikalık yolu eve kadar 30 dakika da geldim yeter be özgürlük istiyorum evime rahat işime rahat gelib gitmek istiyorum

polis meydanı hepsini hemen elle aldı tv öyle gösteriyor

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
An itibari ile teröristler molotof atarak gezi parkında ağaçları ateşe verdiler!

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Teknoloji sektörü şu anda durmuş vaziyette. Kimse iş yapmak istemiyor. Toplantılar erteleniyor. Bunları zararı herkese olacak. Yakında iş yapamayan kurumlardan atılan arkadaşlarımız olunca da aynı tepkiyi gösterecekler mi bu provaktörler? Haklarımızı savunalım ama bu yakıp yıkmak, herkesi rahatsız etmek, etrafa zarar vermek nedir?

Başbakan yine din üzerinde provokasyon yapıyor, insanları ötekileştiriyor, ayrıştırıyor.

Başbakan dediğin bütünleştirici olur, kucaklayıcı olur.

Öyle bir provokatör düşünün ki, Türkiyeyi karpuz gibi ortadan 2 ye bölüp, kutuplaştırsın, kamplara ayırsın, birbirine kırdırsın.

Öyle bir provokatör düşünün ki, hem kendi seçmenini, hemde seçmeni olmayanları aynı anda provoke edebilsin ve bunlar arasına kıvılcımlar çakmaya devam etsin.

Hiçbir dış güç, hiçbir marjinal grup, hiçbir yasadışı örgüt başbakanın bu ülkeye verdiği zarar kadar zarar veremez, hatta hepsi bir olsalar, beraber çalışsalar bile.

Kendi hatalarını, yanlışlarını, antidemokratik, baskıcı, özgürlükleri kısıtlayan ve otoriter yaklaşımları DİN'i kendine kalkan yaparak savunmaya çalışıyor, savunmaya çalışmaya geçtim, hala 2 ağaç meselesi olarak görmekte ısrar edip duymamazlıktan görmemezlikten geliyor.

Başbakanınızla gurur duymalısınız!

Olaylardan daha bir kaç gün önce ALTAY, ATAK, ANKA ortak konularımızdan sadece birkaçı idi. Konu bir anda değişti ve insanlar siyah ve beyaz gibi ayrıştırılmaya başlandı. Daha önce sağcı/solcu da olduğu gibi.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
şuanda gezipark icindekiler haric meydandakiler hiçte demokrasi adına değil ben demim işten geldim kurtuluş da oturyorum harbiyenin orda indirm servis de dolapdereden geldim adamların ellerinde neler var bunlar hiç barışcıl eylemciler değil valla 10 dakikalık yolu eve kadar 30 dakika da geldim yeter be özgürlük istiyorum evime rahat işime rahat gelib gitmek istiyorum

polis meydanı hepsini hemen elle aldı tv öyle gösteriyor
Yahu Bizde 2 haftadır bunları diyoruz Kardeşim.
Bu Memlekete bir çivi çakmayan şerefsizler,2 Haftadır Milleti Sinir ettiler.
Özgürlük dediler bizim Özgürlüğümüzü aldılar elimizden.
Artık Halk O hale geldi ki,Taksim Meydanına yürümez ise iyidir.
Ya bu işi Polis bitirecek yada oradan o masum dediklerinizle beraber teröristlerin cesetleri çıkacak bu kadar basit.

An itibari ile teröristler molotof atarak gezi parkında ağaçları ateşe verdiler!
Polisler atmıştır O molotofları [MENTION=54792]kosasker[/MENTION].
Yanlış görmüşüzdür biz...

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Yahu Bizde 2 haftadır bunları diyoruz Kardeşim.
Bu Memlekete bir çivi çakmayan şerefsizler,2 Haftadır Milleti Sinir ettiler.
Özgürlük dediler bizim Özgürlüğümüzü aldılar elimizden.
Artık Halk O hale geldi ki,Taksim Meydanına yürümez ise iyidir.
Ya bu işi Polis bitirecek yada oradan o masum dediklerinizle beraber teröristlerin cesetleri çıkacak bu kadar basit.

Polisler atmıştır O molotofları [MENTION=54792]kosasker[/MENTION].
Yanlış görmüşüzdür biz...

Polis yangını söndürüp, parktan geri çekildi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...