SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Olmayan kardeşten sahte mesaj

234683.jpg

Şehit polis üzerinden provokasyon yapmaya çalışanların yalanı ortaya çıktı.

Sosyal medya üzerinden yalan söylemeyi ve yaymayı kendine görev addetmiş olanlar TRT Haber’i yine karalamaya çalıştı.

Sabah saatlerinden beri sosyal medyada dolanan ve bazı internet sitelerinde haber konusu olan olay şöyle:

“Feride Pelin Özdemir” adlı sahte bir kullanıcı facebook’tan kendisini Adana’da şehit olan Komiser Mustafa Sarı’nın kardeşi gibi tanıttı.

Klavyenin başına geçen malum şahıs aşağıdaki mesajı sosyal medyada yaymaya çalıştı.

faceook.jpg

Kısa sürede birçok kişi tarafından paylaşılan kişinin gerçekte şehit komiserle hiçbir alakasının olmadığı anlaşıldı.

TRT Haber ekibi Şehit Komiser Mustafa Sarı’nın evini ziyaret etti.

Muhabirimizin edindiği bilgilere göre Şehit Komiser Mustafa Sarı'nın kardeşleri “Adem, Mehmet ve Fatma.”

Yani Feride Pelin diye bir kardeşi yok.

kaynak

Şehit polis üzerinden provokasyon yapan 1 numaralı şahıs kim biliyormusun hocam.

Bu ülkenin başbakanı tabikide.

3 gündür meydan meydan, miting miting gezip, din üzerinden damara bağlamışken protestocular için tekrar tekrar diyorki;

"Polisimizi şehit ettiler, polisimizi şehit ettiler".

İnsanları kin ve nefret duygularıyla tahrik ediyor, provoke ediyor. 3 günde 50 kere bu şekilde haykırdı.

Bu ne demek oluyor hocam açıklar mısın?

Böyle bir kaza sonucu şehit olan polis, kim tarafından şehit edilmiş olur?

O protestocular katil mi? Silah sıkıp mı öldürdüler? Katil ilan etmek haddine mi başbakanın?

Reaksiyon puanı
10,315
Şehit polis üzerinden provokasyon yapan 1 numaralı şahıs kim biliyormusun hocam.

Bu ülkenin başbakanı tabikide.

3 gündür meydan meydan, miting miting gezip, din üzerinden damara bağlamışken protestocular için tekrar tekrar diyorki;

"Polisimizi şehit ettiler, polisimizi şehit ettiler".

İnsanları kin ve nefret duygularıyla tahrik ediyor, provoke ediyor. 3 günde 50 kere bu şekilde haykırdı.

Bu ne demek oluyor hocam açıklar mısın?

Böyle bir kaza sonucu şehit olan polis, kim tarafından şehit edilmiş olur?

O protestocular katil mi? Silah sıkıp mı öldürdüler? Katil ilan etmek haddine mi başbakanın?

bu daha geçen gün haber yapılmıştı [MENTION=142972]tambjk[/MENTION], hani şu zello muydu neydi, ordan göstericilerin konuşmaları dinlemeye takılmıştı ya!
"sergen komiseri tepeüstü attı" diye...

hem bu gösterici arkadaşlar polise karşı öyle bir kinlendirildi, öyle bir bileylendi ki bunu da artık normal karşılama durumuna geldik.

ben başbakanın konuşmalarını falan izlemiyorum, buna pek vaktim de olmuyor. ama eğer böyle bir bilgiye ulaşmışsa bunu söylemesinden daha tabii ne olabilir.

biliyor musun tambjk, bu durumdan zararlı çıkacak olan Türkiye'dir, bizim insanımızdır. bu işin zararını hepimiz göreceğiz, ama oluşan tepkiyle en büyük faydayı yine başbakan sağlayacaktır. Türkiyenin sessiz çoğunluğunun adetidir, sokakta olup bitene pek karışmaz, şöyle yandan bakar geçer. ama seçim gelince hesabını görür bi şekilde.

Rahmetli Menderes'i astılar, bu sessiz çoğunluk gık bile demedi, diyemedi... ama, intikamını öyle bir aldı ki Tayyip Erdoğan bile bu intikamın bir uzantısıdır. bunu şimdi anlayamazsın, bunu seçimler gelince göreceksin. ne ki, ülkeye kaybettirilen milyarlarla ölçülemeyecek zararlar bu milletin sırtına yüklenmiş olacaktır.

asıl kazananı ise ezeli ve ebedi Türkiye düşmanları olacaktır. bundan hiç kuşkun olmasın.

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
bu daha geçen gün haber yapılmıştı @tambjk, hani şu zello muydu neydi, ordan göstericilerin konuşmaları dinlemeye takılmıştı ya!
"sergen komiseri tepeüstü attı" diye...

hem bu gösterici arkadaşlar polise karşı öyle bir kinlendirildi, öyle bir bileylendi ki bunu da artık normal karşılama durumuna geldik.

ben başbakanın konuşmalarını falan izlemiyorum, buna pek vaktim de olmuyor. ama eğer böyle bir bilgiye ulaşmışsa bunu söylemesinden daha tabii ne olabilir.

biliyor musun tambjk, bu durumdan zararlı çıkacak olan Türkiye'dir, bizim insanımızdır. bu işin zararını hepimiz göreceğiz, ama oluşan tepkiyle en büyük faydayı yine başbakan sağlayacaktır. Türkiyenin sessiz çoğunluğunun adetidir, sokakta olup bitene pek karışmaz, şöyle yandan bakar geçer. ama seçim gelince hesabını görür bi şekilde.

Rahmetli Menderes'i astılar, bu sessiz çoğunluk gık bile demedi, diyemedi... ama, intikamını öyle bir aldı ki Tayyip Erdoğan bile bu intikamın bir uzantısıdır. bunu şimdi anlayamazsın, bunu seçimler gelince göreceksin. ne ki, ülkeye kaybettirilen milyarlarla ölçülemeyecek zararlar bu milletin sırtına yüklenmiş olacaktır.

asıl kazananı ise ezeli ve ebedi Türkiye düşmanları olacaktır. bundan hiç kuşkun olmasın.

Hocam madem şehit üzerinden provokasyon konusunu açtın, söylediğim konuyla alakalı 3-5 kelime etseydin.

Başbakan kırmızı ışıklarda bile durum miting yaptı haftasonu, tüm tvler canlı yayınladı hepsi, hepsinde de bu "polisimizi şehit ettiler" provokasyonunu yaptı.

Şehit olan olan komiserin, kazara düştüğü tespit edilen bir gerçek,

O 2 densiz çocuğun da gösterilere katılmayıp şakalaştıkları ayrı bir gerçek(http://www.sondakika.com/haber/haber-sehit-sakasi-emniyette-bitti-4715030/)

"Polisimizi şehit ettiler" provokasyonu da neyin nesi peki?

msozen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mekânın cennet olsun şehid başbakanım!
Seni şehid eden menhus zihniyet aynı senaryo ile meydanlarda bugün...
ama bu defa öyle kolay olmayacak bu iş.
dün seni bu zalim fir'avnların elinden kurtaramayan bu millet, o çaresizliğinin acısını hala unutmuş değil.
unutmadığı içindirki de, bağrından çıktığı milletine -bütün hata ve kusurlarına rağmen- tıpkı senin gibi hizmetten başka derdi olmayan evladını yedirmeyecektir bu defa. öz evladını şer güçler ittifakının insafına terketmeyecektir.

ne kadar da güzel konuşuyor yav, tane tane... bir haber spikerini kıskandıracak kadar muhteşem bir diksiyon ile, gerçek bir devlet adamlığının bütün parametlerini mündemiç bir edayla...

ruhun şad olsun, mekânın cennet olsun.

@msozen, binler teşekkür kardeşim, Allah senden razı olsun... şehid başbakanımızın sesini ilk kez bu kadar vazıh ve net olarak dinleyebildim. hep merak ettiğim bişeydi.

Bende ilk kez bu kadar net dinledim, düzenleme yapılmış sanırım. Ne kadar nazik ve kibar bir üslubu varmış. Ama her başbakan böyle olmuyor, bazıları kendilerine yapılan haksızlıklara rağmen buralara kadar geldiği halde, ülkesine bu denli hizmet ettiği halde kendisine yapılan haksızlıkları kaldıramıyor. Sunuçta O da bir insan.

Yine Şehit Başbakanımızın bahsettiği olaylar sırasında gerçekleşen bir hadise;

Adnan Menderes'in yakasına bir genç yapışır ve ''özgürlük istiyoruz'' diye çıkışır. Menderes gayet sakin bir şekilde ''Memleketin Başbakanının yakasını tutmuşsun bundan ala özgürlük mü olur?'' der. İşte o yakayı tutan kişi, yıllardır memleketin yakasını tutup bırakmamış olan Deniz Baykal'dan başkası değildir. Bunu kendisi ne kadar reddetse de olaya tanık olan birçok kişi bunu doğrulamıştır.

[video=youtube;StKxH4I4I6Q]http://www.youtube.com/watch?v=StKxH4I4I6Q[/video]

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Siz goygoyda o kadar ilerlediniz mi ya? Mevzu ta işbirlikçi Menderes'e kadar gelmiş.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
+ Olarak karanlık diye genç bir kıza polisin "Seni burada kimse yokken d...tırım" demesi. Doğru diyorsun ne "illegal" örgütler var neler neler.
Gece vakti başbakanı ziyaretine giden onlarca kabalığa cep telefonlarından "Başbakan gelecektir. Gelenlere de " şu kadar para, gelmeyenlere de hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Metrobüs seferleri uzatıldı, tramvaylar sabaha kadar çalışsın demek gibi daha nice örgütler mevcut.
Ama sonra biri geliyor bize diyor ki @El Padrino kimsenin haberi yokken nasıl oldu da 5000 kişi toplandık hayret valla! Bu insanlar müneccim olsa gerek! Başbakanın geleceğini nereden biliyorduysalar! diyor.
Ne örgütler ne örgütler. İnsan sadece işine geleni görürmüş. İşine gelmeyeni de bakar geçermiş.
Örgüt çok ülkemizde.

Kardeşim beni neden polemiğe çekmeye çalışıyorsun.Hasta mısın ?

Madem adım geçti yanlış bildiklerini düzeltmem gerek.

1-İstanbul'da havalimanında karşılamaya 5000 kişi değil 25-30 bin kişi geldi.

2-Başbakanın geleceği gün bütün bakanlar, il ve ilçe teşkilat başkanları akşama kadar ısrarla "Karşılama olmayacak, evinizde oturun" dedi.Ama halkın ısrarları ve "Siz istemesenizde biz yine gidicez" demesi nedeniyle gece 23:30 sıralarında karşılama yapılmasına karar verildi ve AK Parti'ye kaydı olan kişilerin telefonlarına ilçe teşkilatlarından mesaj gönderildi.(-miş bana öyle bi mesaj gelmedi ben sosyal medyadan öğrendim) ve doğal olarak sosyal medya aracılığıylada aynı mesaj yayınlandı ve insanların haberdar olması sağlandı ! Bende o gece tam yatmaya hazırlanırken abim haber verdi ve onun ısrarıyla kalktık gittik havalimanına !

3-"Gelene şu kadar para, gelmeyenlere yasal işlem başlatılacaktır" gibi bir YALANA, BİR İNSAN EVLADININ İNANMASI-İNANABİLMESİ, ASLINDA SİZLERİN NE KADARDA ACİZ VE TÜKENMİŞ BİR BİLİNCE SAHİP OLDUĞUNUZUN KANITIDIR !

4-Metrobüs seferleri zaten ezelden beri 24 saattir.24 saat çalışan Metrobüs nasıl oluyorda daha da uzatılıyor çözebilmiş değilim.1 gün 28-30 saat falan olduda haberimiz mi yok !?

5-Tramvay seferleri gece 00-01 arası biter.Sadece havalimanına giden Tramvay seferi MECBUREN UZATILDI ! 25-30 bin insan havalimanında mı sabahlasaydı ?

Anlayacağınız üzere sizin zihniyetinizde ki insanlar her zaman karşı tarafı kötüleyecek, eleştirecek, yerecek birşey bulur.Akıl, mantık ve ahlak sınırları yoktur.Tek amacınız karşınızdakini eleştirmek, yermek ve kötülemektir.Lütfen bir daha da adımı kullanmayın.Ben konunun en başından beri kimseye sataşmadım, çok kez tartışmaya çekilmek istenmeme ve tahrik edilmeme rağmen kimseyle polemiğe girmedim.Söyleyecek sözüm varsa ortaya söyledim anlayan anladı, anlamayan "Tencere tava hep aynı hava" devam etti.Herkese saygılar.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Siz goygoyda o kadar ilerlediniz mi ya? Mevzu ta işbirlikçi Menderes'e kadar gelmiş.

Mesnetsiz, bilgisiz. Menderes senin rejimine hayran olduğun, Devletci Rusya ile çalışmak istediği için asıldı.

İçinizden bir tanesi de bilgili, realist ve delikanlı olsun. Arayın, bulana aşk olsun.

Ne mümkün bulmak, nâ mümkün.

Reaksiyon puanı
10,315
Hocam madem şehit üzerinden provokasyon konusunu açtın, söylediğim konuyla alakalı 3-5 kelime etseydin.

Başbakan kırmızı ışıklarda bile durum miting yaptı haftasonu, tüm tvler canlı yayınladı hepsi, hepsinde de bu "polisimizi şehit ettiler" provokasyonunu yaptı.

Şehit olan olan komiserin, kazara düştüğü tespit edilen bir gerçek,

O 2 densiz çocuğun da gösterilere katılmayıp şakalaştıkları ayrı bir gerçek(http://www.sondakika.com/haber/haber-sehit-sakasi-emniyette-bitti-4715030/)

"Polisimizi şehit ettiler" provokasyonu da neyin nesi peki?
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION], bunun densiz bir şaka olduğunu henüz yeni öğrendim. bilmiyordum.
eğer başbakan "öldürdüler" üzerinden istismar ediyorsa yazıklar olsun derim.
sebep oldular diye bahsediyorsa da bunun da bir istismar olduğunu söylemek isterim.
ölmüş bir insan üzerinden istismar yapılması benim için de çirkin ve tasvip edilemez işlerdendir.
yalan haber üzerinden propaganda yapan kim olursa olsun bunun altında kalacaktır mutlaka.
zira gerçeklerin er-geç gün yüzüne çıkmak gibi kötü bir huyu vardır derler.
teşekkür ederim, verdiğin link için ayrıca...

msozen

Asistan
Reaksiyon puanı
0

'Yandaş' medya dedikleri böyle bişey demek ki. Bu yandaşlar sürekli böyle anketler yapıyor, nedendir bilinmez her seçimde ak partinin oyları bunların anketinden bi %20 daha çok çıkıyor. Bu anketi sözcü+halktv+ulusal kanal yayınlıyor bunları seyredenler ve inananlarda 'yandaş' olmuyor da 'tarafsız' mı oluyor?

CHP tarihi boyunca bu kadar oy alabilmiş mi?. Ak partiye alternatif getirin, 10 yılda yapılanı 3 yıla sığdırsın. Bunu yapacağına özgürlük ve demokrasiye en parlak yıllarını yaşatacağına, ülkeyi 2023 den önce dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisinden biri yapacağına, yaz-boz tahtasına çevrilmiş eğitimi ihya edeceğine beni inandırsın ev ev mahalle mahalle gezip oy toplamazsam namerdim. Gerçi iktidarın 10 yıllık hizmetlerinden sonra gelecek 3 yılda bunlar fazlasıyla olur. Terör bitmiş, güneydoğu şuan Türkiyenin 10 yıl önceki hali gibi, yatırımlarla avrupanın Çin'i olacaktır. :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

[h=1]Bir eylemcinin gözünden Gezi Parkı gerçeği - izle
[/h]
bir_eylemcinin_gozunden_gezi_parki_gercegi_5219.jp  g
[h=2]Eylemlere baştan beri katılan Can isimli bir eylemci, son günlerde yaşadıklarını kaleme alarak internette paylaştı.[/h][h=4]Gezi Parkı protestosu ile başlayan ve daha sonra sokak çatışmalarına kadar giden eylemlere katılan Can isimli gösterici, Gezi Parkı gerçeği adıyla bir tepki mektubu paylaştı.

Gösterici mektubunda, masum bir eylem olarak başlayan gösterilerin işgale dönüştüğüne vurgu yaparak Öcalan posterlerinin asılmasına da tepki gösterdi. Can isimli gösterici ayrıca parkın her yanını saran siyasi yapılanları da eleştirerek "Dostum hani siyasi değildik?" diye sordu.

PKK bayraklarının açıldığı o anlar;

[video=youtube;BUoCA0qi_jY]http://www.youtube.com/watch?v=BUoCA0qi_jY[/video]

EYLEM DÜŞÜŞ SÜRECİNE GİRDİ[/h] Bir kere parka dair yanılgıları anlatayım dilim döndüğünce. Parkta yaptığımız şeyin adı "Eylem" değil artık. Orada olan şeyin adı "İşgal" olmuş durumda. 10. gün bitti. 10 koca gün. Ve biz bir şey yapamadık. Bir şey kazanmayı bırak; doğru dürüst bir şey bile isteyemedik. Bakın, çok önemli bu nokta, bizim isteklerimiz bile belli değil daha. Ve maalesef eylem düşüş sürecine girdi artık
[h=4]"DOSTUM HANİ SİYASİ DEĞİLDİK"[/h] Biz o parkı işgal etmek için mi geldik yoksa parkı halka kazandırmak için mi? Her yere çadırlar kuruldu, her yere. Parkta oturacak yer kalmadı, yürünmüyor. Parkta meydan bile kalmadı doğru düzgün. Direnişçi çadırlarını hadi bir nebze anlarım ama nerede bir siyasi parti var, bir dernek var, bir örgüt var; çadır kurdu parka. Işıklandırdılar çadırları. Her yerdeler. Sodep, Ödp, Tkp, Edp, Dsip ... niceleri daha. Dostum hani siyasi değildik? Parkı işgal ettiniz bildiri dağıtımı yaptığınız çadırlarınızla, oturacak yer kalmadı. Ben senin bildirini almak için mi geliyorum oraya? Senin propagandalarını dinlemek için mi geliyorum? Üstüne basa basa "Sol" dedim, açıklayayım. Hani "Her kesimden herkes orada." var ya, heh işte, o artık değişti. Her kesimden herkes oradaydı. Artık değiller"
[h=4]ÖCALAN POSTERİNE TEPKİ[/h] Bir kere yedim Bdp'li dayağı, tekrar yemek gerekirse yine yerim, dert değil. Gezi'de görüştüğümüz arkadaşlar gördüler zaten ne halde olduğumu, dayak arsızı oldum, yine yerim. Ama işe yaramıyor. 2 - 3 saat uğraşıyoruz bir Öcalan posteri indirtmek için. Müzakere ediyoruz, konuşuyoruz, tartışıyoruz, kavga ediyoruz ... iniyor poster, en az 2 saatlik uğraş sonucu. 10 dakika sonra tekrar kalkıyor? Ne yapalım biz? Yok mu yapacak bir şey? Var. Oraya geldiklerine pişman edebiliriz onları, o şerefsizin posterlerini bu arkadaşların görünmeyen yerlerine koyup gönderebilecek kişiler var parkta. Ama o zaman da zaten hazırda bekleyen medya 'Eylemciler birbirine girdi' diyecek. Demeyecek mi?
[h=4]SICAK BİRA İÇİYORLAR[/h] Bunca yıllık alkolik adamım ki aslında değilmişim bak 10 gündür ağzıma sürmedim; lan arkadaş sıcak bira içeceğime bamya suyu içerim ben. Hayatımda hiç bamya suyu içmediğimi ve bamyayı masada dahi görmeye dayanamadığımı da belirteyim. Öyle lanet, öyle iğrenç bir şey sıcak bira. Hele ki o sıcakta. Dertleri o biradan zevk falan almak değil yani. Kafayı bulup ona buna yavşamak. Etraftaki insanlara bak biz içiyoruzu göstermek. İnsan başka türlü sıcak bira içmez çünkü. Güzel güzel konuştu bu sabah bir abi, 6 gibi. Başka bir grupla alkol hakkında konuşurken bizim yanımızdan bir kadın atladı. Bizim Tayyip'den ne farkımız kalırmış yasak dersek, o birasını içip Şerefine Tayyip demeye gelmiş oraya. Hemen arkamda sabaha kadar içip içip, 4 gibi sızıp, 6 gibi uyanınca "Bira var mı?" diye sorup o saatte yeni birasına da başladığını belirteyim bu ablanın. Adam da o kadar naif anlatıyor ki derdini özür dileye dileye. Ama abla sarhoş. Ki dediğim gibi adam taa karşıyla konuşuyordu, lafa atladı bu. Sarhoş ama, laf anlamıyor. Yasaklayamazsınız diyor. Artık en sonunda "Biz yasak demiyoruz, öneri sunuyoruz. Ne kazandık ki kutluyoruz?" dedim ve abla utandı, elinden bira şişesini bırakıp usuuuulca kafasını önüne nah eğdi. Cak cak konuşmaya devam etti yine. Umursamadık artık, ne yapalım. Ne yapalım yani? Sen söyle cidden, biz ne yapacağımızı bilemiyoruz, sen söyle onu yapalım.
[h=4]"YAVRUM SEN KİMSİN ANAYASA YAZACAK?"[/h] 'Anayasanın Gezi Parkı'nın temsilcileri ile yeniden yazılması' diye madde gördüm be istekler arasında. Böyle bir örgüt bastırmış afişe, asmış oraya. Ruh hastalarına bak, anayasa yazılacakmış Gezi temsilcileri ile beraber. Yavrum sen kimsin? Gezi temsilcileri kim? Yahu orada yaşıyorum ben, benim neden haberim yok? Temsilcimiz mi var bizim? Bizim ne istediğimiz bile belli değil yahu'
[h=4]PARK DÜŞÜYOR[/h] Park düşüyor. Park işi sadece lay laya vurdu. Gece 2'den sonra zor yürüyor insanlar alkolden. Hiçbir şey kazanmadığımız halde kazandık havalarına girdik.
İşin kötüsü kazandık havasından bile sıkıldık artık. O bile bitiyor. Gezi düşüyor. Gezi bir tane bile olası bir istek belirtmeden dağılmak üzere.
[h=4]BİZE RAHAT BATTI[/h] Başka da bir şey yok aslına bakarsak. Yardımlaşma yine var, azalma yok. Saygı yine var, taciz yok, hırsızlık yok. Fakat yukarıda yazdıklarım gerçek. Beni azıcık bilirsiniz, laf saklayan adam değilim ben, ne görüyorsam, ne düşünüyorsam onları yazdım. Konuştuğum insanların çoğu da katılıyor düşündüklerime.
Polis lazım bize. Rahat bize battı. Gezi bok oluyor, 2 - 3 gün önceden haber vereyim.
Öyle şeyler yazdım ki; sanılmasın vazgeçtim Gezi'den. Evet, aklım Ankara'da. Orada var mücadele, burası gibi panayır yok. Fakat başladığım işi yarım bırakmam artık, Gezi'den dönmem. Sadece bugün miting var diye yokum, kızıyorum partizanlık olunca fakat gece yine oradayım. Yarın gece. Sonraki gece.
[h=4]BURAYI KURTARIN BİZDEN[/h] Gezi'ye ilk giren değilim, direnişe ilk katılan değilim o parkta fakat söz veriyorum, son çıkanlardan olacağım. Ama acilen bir lider seçip, sadece Gezi için siyasi çizgisi olmayan bir lider seçip; mantıklı, devletin kabul edeceği istekler sunmazsak kaybetmek üzereyiz.
Moral bozmak isteyeceğim en son şey. Fakat yalan yere ümitlendirmek daha kötü moral bozmaktan. Acı gerçekler iyidir tatlı yalanlardan. Evden çıkın, gelin, burayı kurtarın bizden. Biz beceremedik, beceremiyoruz.
Orada bir çok insanla tanıştım beni sadece John olarak bilen. Onlara söyledim adımı elbet tanışırken, bu yazı da gerçek adımla bitsin madem. Gezi'den sevgiler.

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Mesnetsiz, bilgisiz. Menderes senin rejimine hayran olduğun, Devletci Rusya ile çalışmak istediği için asıldı.

İçinizden bir tanesi de bilgili, realist ve delikanlı olsun. Arayın, bulana aşk olsun.

Ne mümkün bulmak, nâ mümkün.

Menderes, Türkiye'nin emperyalist-kapitalist kampla bütünleşmesinde en büyük rollerden birine sahiptir. Eğer proleter devrim olmuş olsaydı, sonu yine ölüm ya da sürgün olurdu.

Darbeler, egemen sınıf içerisindeki bir mücadelenin neticesinde olur. Kimin işbirlikçilik görevini üstleneceğini belirler.

Bir Menderes aşkıdır sürüp gidiyor kamuoyunda. Hangi kanalı açsanız “cunta eleştirisinden” ziyade “Menderes güzellemesiyle” karşı karşıya geliyorsunuz. Tartışma programları, özel haberler, belgeseller... Bir tek hakkında yapılmış bir sinema filmi eksik. Babasının bir trafik kazasında öldüğü bilgisiyle büyüyen genç kadını dedesi büyütmüştür. Bir gün dedesinin kitaplarını karıştırırken babsının idam fotografıyla karşılaşan genç kadına dedesi tüm babacanlığı ve duygusallığıyla “Senin baban –siz menderes anlayın- aslında bir melekti yavrum” der ve film geriye döner... Yok darbe olmasaymış “az daha” demokrasiyi getiriyormuş, aslında “kürt sorununda, alevilik meselesinde” açılımdan yanaymış, asılmasının nedeni “Sovyetlere yönününü dönmüş” olmasıymış, vs., vs... Yani utanmasalar Menderes “komünist ihtilal hazırlığındaydı da o yüzden idam edildi” diyecekler...
Sanki “Yabancı Sermayeyi Teşvik Yasası”nı çıkartarak, yabancı şirketlere petrol arama izninin vererek Emperyalizme ülkenin kapılarını sonuna kadar açan Menderes ve partisi değildi,
Sanki ABD’ye yaranmak için Kore Savaşı’na binlerce gencimizi gonderen Menderes ve Partisi değildi,
Sanki Türkiye’yi Emperyalizmin dünya halklarına kan kusturan silahlı örgütü NATO’ya üye eden Menderes ve Partisi değildi,
Sanki Bugünkü kontrgerillanın, JİTEM’in ilk örgütü olan, devrimcilere, demokratlara, azınlıklara kan kusturan Seferberlik Tetkik Kurulu’nu kuran Menderes ve Partisi değildi,
Sanki binlerce gayrimüslimin hayatını alt üst eden 6-7 Eylül 1955 olaylarını tertip eden Menderes ve Partisi değildi,
Sanki Nazım Hikmet’i vatandaşliktan çıkartan Menderes ve Partisi değildi,
Sanki iktidara gelir gelmez “komünist avına” çıkıp “1951 tevkifatı” kapsamında187 kişiyi tutuklayan Menderes ve Partisi değildi...
Tüm bunlar Menderin’in halklarımza karşı işlediği suçların sadece bir kısmı. Bunlara “zimmetine para geçirmek” gibi adi suçları saymıyoruz bile...
Pusulası eşitlik, özgürlük ve adalet olmayanlara bunların hepsi “boş laf”, ama göz ucuyla da olsa pusulayı takip edene yetecek kadar “methiye” dizdik Menderes için sanırım.
Savaşın, sömürünün, adaletsizliğin, eşitsizliğin düzeni olan kapitalizmi “fırsat eşitliği” yalanıyla savunanlara diyeceğimiz yok. Onlar keseri tek taraflı vuracaklar elbette. Tüm bu olup bitenlerin sermayeyle, yani Koç’la, Sabancı’yla, Ülker – Çalık - Boydak Gruplarıyla, hiç alakası yokmuş, darbeler de bizzat sermayenin ulusal ve uluslararası çıkarlarını korumak için yapılmıyormuş gibi davranacaklardır. Darbeyi yapana karşı, yaptırana kör davranacaklardır. Ama kendine sol-sosyalist diyenlerin bütün bunlarla ne alakası olabilir?
Yazımızın başlığındak “70 Milyon Adım (Şuursuz) Koalisyonu” tam da burada devreye giriyor. Bu koalisyonu siyasal zemini itibarıyla sağ ve sol liberallerin sermayeye/burjuvaziye dayanarak ülkenin demokratikleşebileceğine inananlar olarak gördük bu güne dek ve polemiğimizi bu zeminde kurduk. Ancak bu koalisyonun 27 Mayıs Darbesinin 50. Yılı dolayısıyla dün (27 Mayıs 2010) gerçekleştirdikleri yürüyüşte taşıdıkları pankartlar ve yaptıkları açıklama bu koalisyona bakışımızda polemik zeminini bırakıp “teşhir” zeminine geçmemizi zorunlu kılmaktadır.
Darbecileri protesto ediyoruz diyerek Deniz Gezmiş, Erdal Eren gibi iki devrimciyi Menderes gibi bir halk düşmanı katille aynı pankarta yerleştirip “hepsi darbe mağduru” siyaseti yapan bir anlayışla neyin polemiğini yapabilirsiniz ki? Bu akıl Hitler’le Stalin’i aynılaştırmak suretiyle faşizmle komünizmi aynılaştırmaya çabalayan akıldır. Bu akıl Şili’nin kabusu diktatör Pinochet’yle Küba’nın talihi Fidel Castro’yu aynı kefeye koyan akıldır. Bu akıl Başbuğ’u “darbeci” sayıp oyun arkadaşı Tayyip’i Fırat’ın doğusundaki darbelerini görmezden gelerek “darrbecilikten muaf” sayan akıldır. Bu akıl tüm makyajına rağmen emeğin değil sermayenin, eşitliğin değil sömürünün, adaletin değil adaletsizliğin tarafındadır.
Şimdi “70 Milyon Adım (Şuursuz) Koalisyonu”nu destekleyen solcu-sosyalist arkadaşlarımıza (bildiğim kadarıyla DSİP, DÖH ve EHP) soruyoruz halen bu koalisyonda mısınız? Bu eylemi doğru buluyor ve destekliyorsanız (DSİP eylemde “kurucu oyuncu” pozisyondaydı zaten) bunu açık edin. Yok desteklemiyor, yanlış buluyorsanız izah edin. İzah edin ki “AK’la karayı” birbirinden ayırabilelim...

Tuncay Yılmaz
(Toplumsal Özgürlük Platformu)

28.05.2010

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Yaw BeN Ne Zaman Tencere Tava Hepsi Aynı Hava Aynı Kafa Desem Kızıyorsunuz......:)))

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Benimsediğimden değil, bu da farklı bir bakış açısı: "10 gün iktidar oldular Taksim'in yarısını PKK'ya yarısını Ermeniler'e verdiler. Türkiye'ye sahip olduklarında neler olacağını siz düşünün." Süleyman Özışık

msozen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biri demokrasi ve özgürlükten mi bahsetti?
İnsan hakları mı demiştiniz?
Bireyin özgürlüğü diye bişey mi vardı?
Hani bunlar nerde kaldı?
[h=1]Kanyon'da Gezi Parkı eyleminde mahalle baskısı:[/h]
kanyonda_gezi_parki_eyleminde_mahalle_baskisi_izle  _7534.jpg

[video=youtube;u4dMrxSGhs0]http://www.youtube.com/watch?v=u4dMrxSGhs0[/video]

moneytalks58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya bu Gezi parkı olaylarında çok cüzi arada PKK'lılar olabilir. AKP'lilerde diline bunu dolamış. PKK eylemi olursa direk halk tepki veriyor. Yani çoğunluk olanlar.

AKP Apo'nun bütün istediklerini yapıyor ama ondan hiç sözetmiyorlar. Objektif olmadan hiç kimseye hiç bir yalanı inandıramazsınız.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Yaw BeN Ne Zaman Tencere Tava Hepsi Aynı Hava Aynı Kafa Desem Kızıyorsunuz......:)))

Bugünden sonra sana tencerede pişirilen yemek yasak tavada kızartılan yumurta yasak :) hadi bakalım onlarla yapılan yemeği ye göreyim seni :)ozaman sende olursun tencere tava :mrgreen::4:

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Hani bunlar nerde kaldı?
Kanyon'da Gezi Parkı eyleminde mahalle baskısı:

kanyonda_gezi_parki_eyleminde_mahalle_baskisi_izle_7534.jpg

Şimdi buda mı gol değil:)

msozen

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Yok sizde şu kadar yok bizde bu kadar adam vardı olayını bitirin lütfen.

Seçimde kimin ne kadar olduğu açıkca belli olmuyor mu zaten.

[h=1]Kılıçdaroğlu kendi güçsüzlüğünü gördü!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gezi Parkı olaylarındaki tavrına AK Partiden tepki geldi. Naci Bostancı, 'Kılıçdaroğlu kendini tasfiye ediyor' dedi.
[/h]
43918.jpg

Üslub üslub diyordunuz buyrunuz size üslub;

kilicdaroglu_5286.jpg

Taksim'de başlayan Gezi Parkı olaylarının ağaçların kesilmesine itiraz etme protestolarının dışına çıkarak hükümet karşıtlığına dönüşmesi Türkiye'de muhalefet eksikliğini ortaya koymuş oldu.

Gezi Parkı olaylarını ve CHP'nin aldığı rolü AK Parti Amasya milletvekili Prof. Dr Naci Bostancı'ya sorduk. Muhalefet eksikliğinden kaynaklanan ve temsil edilemediğine inanan insanların bir çok güç tarafından sokağa mobilize edilmek istediğini söyleyen Bostancı, eylemlerinin asıl hedefinin Erdoğan'ın karizması olduğunu ve problemin ise dışarıya Erdoğan'ın üslubu gibi yansıtılmak çalışıldığını söyledi.
"Meşru taleplerle ortaya çıkıyormuş gibi davranan gruplar var" diyen Bostancı marjinal grupların, sol çevrelerin sokağa selam çakan ve sokak üzerinden siyaset yapmak isteyen grupların varlığına dikkat çekti.
Olayları iki katman halinde incelemek gerektiğini söyleyen Bostancı "Birinci katman, tamamen marjinal senaryolar çerçevesinde siyaseti yönlendirmek ve kuraldışı müdahale etmek isteyen gruplar var. Diğer katman ise Türkiye siyasetinin meşru zemininde bulunan ama rahatsızlıklarını sokak üzerinden dillendirmek isteyen gruplar var. Marjinal gruplara karşı yapılması gereken demokratik hukuk devlerinin yapması gereken zeminde güvenlik tedbirlerini sürdürmektir" dedi.
"Rahatsızlıkları bulunan kesimler yönlendirilmeye çalışılıyor" diyen Bostancı, diyalog kuran, bunları hesaba katan bir siyaset anlayışıyla sorunların çözülebileceğini kayıt düştü.
"Parlamento varken, herkesin sokakta hak aramaya kalkışması kaos ve karmaşa yaratır" diyen Bostancı, iktidarın da muhalefetin de çıkarması gereken sonuçlar olduğunu söyledi.
BAHÇELİ MİLLİYETÇİLİĞİ DEMOKRATİKLEŞTİRDİ

Muhalefetin sokaktakileri temsil edemediği için bu duruma gelindiğini belirten Bostancı, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin demokratik zeminde çağrılar yaptığına vurgu yaptı ve Bahçeli'nin milliyetçiliği demokratikleştirdiğini söyledi. Bahçeli'nin siyaset döneminde attığı en büyük adımlardan birinin MHP'nin demokrasi dışında tutmaya çalışan kesimlerle mücadele ederek kurtarması olduğunu söyledi.
Bostancı CHP'yi şu sözlerle eleştirdi: "Ana muhalefet partisinin parlamentoda hak araması gerekirken sokağa teşekkür etmesi anlaşılır bir durum değil"

KILIÇDAROĞLU KENDİNİ TASFİYE EDİYOR
Kılıçdaroğlu'nun sokağa çağrı yapan tavırlarının doğru olmadığına vurgu yapan Bostancı, Kılıçdaroğlu'nun sokaktan güç almak istemesiyle meşru yoldan yapamadığını sokakta yapmaya çalıştığını ve bu şekilde aslında kendisini tasfiye ettiğini ve güçsüzlüğünü gördüğünü söyledi. Bostancı aslında Kılıçdaroğlu'nun kendi niteliklerine uygun olarak barışçıl bir şekilde davranması gerektiğini bu şekilde daha başarılı olabileceğini sözlerine ekledi.

KILIÇDAROĞLU SOKAĞA ÇAĞRI YAPMIŞTI
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Mayıs ayında yaptığı bir konuşmasında 1 Haziran'da yapacakları mitingi işaret ederek "Saldıracağız ve hükümeti düşüreceğiz" demişti. Gezi Parkı olaylarının büyümesiyle birlikte CHP Kadıköy'deki mitingini iptal ederek Taksim meydanındaki protestolara katılmıştı.
ÖNDER DE FIRSATÇILIKLA ELEŞTİRMİŞTİ

CHP'nin sokaktan kendine oy devşirmeye çalıştığını BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder de eleştirerek "ambulansın arkasındaki fırsatçı taksi" benzetmesi yapmıştı. Direnişi kendilerinin başlattığını söyleyen Önder " CHP ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi konmak istedi. Yemezler gözüm" demişti.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Alkol da yapılan düzenleme yasası onaylandı

Son dakika

msozen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
erdogan_eylemcilerle_gorusecek_15.gif
[h=1]Erdoğan eylemcilerle görüşecek
[/h] [h=2]Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapıyor.[/h]İyi niyetle başladığı söylenen eylemler konusunda, eğer konu çevre duyarlılığı ise eğer konu insan hakları ise eğer konu demokrasi ise bunları konuşmak ve bunları muhataplarımızla tartışmayı gerçekten isteriz

Zarar gören esnafa kısa süre sonra müjde vereceğiz.

Altını çizdim onun işte benim hükümetim.

Ayrıntılar gelecekmiş... :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
erdogan_eylemcilerle_gorusecek_15.gif
Erdoğan eylemcilerle görüşecek

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapıyor.

İyi niyetle başladığı söylenen eylemler konusunda, eğer konu çevre duyarlılığı ise eğer konu insan hakları ise eğer konu demokrasi ise bunları konuşmak ve bunları muhataplarımızla tartışmayı gerçekten isteriz

Zarar gören esnafa kısa süre sonra müjde vereceğiz.

Altını çizdim onun işte benim hükümetim.

Ayrıntılar gelecekmiş... :)

Geç atılmış bir adım aslında en başda bu yapılsaydı bu kadar gerilmezdi ülkemiz

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Öfff... Kokuttun resmen, sulandırdın çılgınlar gibi. Takılacak başka birşey bulamadın mı? (Çakma İsmail abi modu :D )

Ahaliye sabahha kadar bunu konuş şimdi, bakalım kaç kişi seni ciddiye alır. Biraz sağlam yaz Hasancım, sağlam yaz. Sağlam yaz ki, sağlam cevap al.

Ciddiye alınmak için yazmıyorum. Sağolasın ego tatmini gibi bir amacım yok. Ne düşünüyorsam onu yazıyorum. Dikkate alıyorsun ki alıntılıyorsun :)

Miting nedir Kardeşim?
Yakıp yıkmakmıdır?
Yoksa Siyasi bir toplantımıdır?
Hangisinde yakıp yıkma vardı,hangisinde yoktu?
Hangisinin amacı Bu Ülkeye Yarar sağlamaktır peki?
Sonra oradaki Miting değildi,bence o sürüye karşı yapılmış bir gövde gösterisi idi.
Asıl Mitingler önümüzdeki günlerde olacak.
Bekleyin görün.

Gözü seviyim mitingler neden yapılır? Vatana katkı sağlayalım diye mi? Yoksa halkın var olan sorunlarını dile getirmesi için mi?

Siyasi bir toplantı olduğu için bu görüntü çıktı di mi?
gezi_parki(1).jpg

Yapılacak mitingleri bekliyorum. Ama hangisi bu mitingler kadar samimi olur onu bilemem.

1236562433-adresmerkezi.jpg

Yandaş olan sizsiniz arkadaşım. Gerçek olan şey Bielderberg toplantısı ve Türkiyedeki Demokratik rejimin yıkılmasının istendiğidir.

Daha bilmediğimiz bir çok gerçek var taksime toplanan gruplar hakkında, önümüzdeki günlerde günyüzüne çıkacaktır.

Türkiyede benim gördüğüm tek gerçek; ortada hiçbir sorun yokken, seçim kampanyasına dahil edilmiş işler yüzünden, banka soyan, dükkan yağmalayan, kaldırım taşı söken, belediye otobüsü yakan, polis öldüren, milletin ölmüş anasına söven, kağıt toplayan çocuğu köprüden aşağı atan illegal örgüt mensuplarıdır.

Ah be Aytunç abi verdin ağızlarına bir Bilderberg toplantılarını :)

goki

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hani bunlar nerde kaldı?
Kanyon'da Gezi Parkı eyleminde mahalle baskısı:

kanyonda_gezi_parki_eyleminde_mahalle_baskisi_izle_7534.jpg

bu demokrasi mi şimdi ? hani insanların fikirlerine saygı duyuluyordu ? farklı düşünenlere baskı yapmak mıdır demokrasi ? herkes eylemciler gibi düşünmek zorunda mı? biri bu sorulara cevap verebilir mi?

Reaksiyon puanı
10,315
[h=1]"Dış bağlantıyla ilgili somut delillerimiz var"[/h]
220061.jpg

Arınç, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakanlar Kurulu sonrası kemaraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı,

Arınç, bir soru üzerine, "Olayların dış bağlantılı olduğuna dair somut delillerimiz var" dedi.

"MUVAFFAK OLAMADILAR"
Son yaşananlara karşın piyasada hiçbir olumsuzluk görünmediğini ifade eden Bülent Arınç, şunları dile getirdi:
"Piyasalarda hiçbir olumsuzluk görünmüyor. Hem yabancıların Türkiye'ye getirdikleri para konusunda hem borsadaki alım satımlar konusunda hem de borsa endeksi konusunda belki dış dalgalanmalara bakarak yüzde 3'lük, yüzde 5'lik, ilk günlerde belki yüzde 10'luk bir borsa endeksinin düşüşünden bahsedilebilir. Dışarıda bazı çevreler Türkiye'nin mali bakımdan zora düşmesini isteseler de muvaffak olamadılar. Finansmanımız da makroekonomik göstergelerde de hamdolsun hiçbir gerileme söz konusu değil. Bu da Türkiye'nin sağlam ayaklar üzerinde durduğunu gösteriyor."

kaynak

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Başbakan düne kadar "İstanbul'u fetheden ordu ne güzel ordudur" şeklindeki hadisi naklettiği Yeniçerilere mi laf sokuyor? Bu nasıl bir samimiyetsizlik.
He Yeniçeri İsyanıda 1453'te başlamıştı zaten.
Upuzun yazın siz bence.
Böyle iki satır yazınca saçmalıyorsunuz...

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
He Yeniçeri İsyanıda 1453'te başlamıştı zaten.
Upuzun yazın siz bence.
Böyle iki satır yazınca saçmalıyorsunuz...

Bliyorsanız sizden bekleriz...

"Dış bağlantıyla ilgili somut delillerimiz var"

220061.jpg

Arınç, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakanlar Kurulu sonrası kemaraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı,

Arınç, bir soru üzerine, "Olayların dış bağlantılı olduğuna dair somut delillerimiz var" dedi.

"MUVAFFAK OLAMADILAR"
Son yaşananlara karşın piyasada hiçbir olumsuzluk görünmediğini ifade eden Bülent Arınç, şunları dile getirdi:
"Piyasalarda hiçbir olumsuzluk görünmüyor. Hem yabancıların Türkiye'ye getirdikleri para konusunda hem borsadaki alım satımlar konusunda hem de borsa endeksi konusunda belki dış dalgalanmalara bakarak yüzde 3'lük, yüzde 5'lik, ilk günlerde belki yüzde 10'luk bir borsa endeksinin düşüşünden bahsedilebilir. Dışarıda bazı çevreler Türkiye'nin mali bakımdan zora düşmesini isteseler de muvaffak olamadılar. Finansmanımız da makroekonomik göstergelerde de hamdolsun hiçbir gerileme söz konusu değil. Bu da Türkiye'nin sağlam ayaklar üzerinde durduğunu gösteriyor."

kaynak

Bu somut kaynakları kanıtları bizimle de paylaşşsınlar. Dış bağlantılardan biri acaba Fethullah Gülen mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...