SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar konu sapmaya başlamış..garip garip insanların eyleme destek oluyoruz diye saçma sapan şeyler yaptıklarını görüyorum..dün akşam sarhoşluktan ayakta durmaya hali olmayan zibidiler ellerinde içki şişeleriyle ATATÜRK ün askerleriyiz diye bağırdıklarını gördüm..grup kalabalık ve sarhoş olduğu için müdahele edemedim ama hiç hoşuma gitmedi.bunun gibilerine mi kaldı Cumhuriyeti savunmak..yazık!..sabah internette bir foto gördüm adam içki şişeleriyle T.C yazmış,sonrada karşı görüşün alay konusu olmuş..hepimizi aynı şekilde ateist ayyaş sanıyorlar..böyle şeylere mahal vermemek lazım..hükümete sonuna kadar karşıyım,çoğu milletvekilinin ermeni kökenli olması benim için yeterli bir gerekçedir zaten ama sadece milli değerlerimize değil dini değerlerimize de sahip çıkmamız lazım..bir insan ya laik olur yada müslüman diyerek bizi bölmeye çalışanlara itibar etmememiz lazım..bu arada yabancı basının olayları Türk baharı diye göstermesi çok vahim bir durum.birileri insanları kışkırtmaya çalışıyor belliki..inşallah ülke karışmadan olaylar yatışır,hükümet geri adım atar ve türk halkının değerlerine saygı duyar,yapılacak projeleri de halka önceden tanıtır ve fikrini alır..seçim zamanı geldiğinde de adil ve güvenli bir seçim yapılır ve yeni ülke yöneticileri halkın artık koyun olmadığını görerek adımını ona göre atar inşallah..

Kardeşim seçim de seçim deniyor da bir halkın tepkisi göstermesi seçimlerle olmuyor.
Seçim dediğin %40 oy verir kalan oy vermez tamamdır fakat bu hükümet oy vermeyenleri de sanki oy vermişcesine %100 oy almış gibi asarım keserim yaparım olacak diyemez. Karşısında koyun yok. (Olanlar var tabi)
Benim karşı olduğum nokta bu. Yaparım ederim nedir ya. Biz vatandaş değil miyiz? Bizim düşüncelerimiz, fikrimiz yok mudur?

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Kimsenin otobüsleri yakıp yıktığı yok. O otobüsün şöförü kendisi yolu kapattı toma geçip millete su sıkmasın diye.
Polis, gazı dağıtmak amaçlı değil, intikam amaçlı sıkıyor.

Süt örneği cidden güzeldi.
Ama şu videoyu bir kez daha izle. :)

...

Gördün değil mi? Bütün kalabalık ne dedi?

Detaylı takip ediyor olsaydın, Twitter'da sürekli sakin olunması, polise saldırılmaması, çevreye zarar verilmemesi, sadece polisin saldırısından savunulması için uğraşıldığının yazılışını görecektin.
Afişler dahi var, paylaşabilirim.

Bu görüntüler Cuma gününden. Olayları takip etmediğimi mi sanıyorsun.

Hiçkimse bana Pazar gününden itibaren başlayan ve devam eden yakan, yıkan eylemleri savunmasın. İzmirde Ak parti ilçe teşkilatı binası yakıldı.

Bu mu demokrasi? Hadi oradan!

levent26

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kardeşim seçim de seçim deniyor da bir halkın tepkisi göstermesi seçimlerle olmuyor.
Seçim dediğin %40 oy verir kalan oy vermez tamamdır fakat bu hükümet oy vermeyenleri de sanki oy vermişcesine %100 oy almış gibi asarım keserim yaparım olacak diyemez. Karşısında koyun yok. (Olanlar var tabi)
Benim karşı olduğum nokta bu. Yaparım ederim nedir ya. Biz vatandaş değil miyiz? Bizim düşüncelerimiz, fikrimiz yok mudur?
kardeşim sen benim mesajımı okumadan cevap yazdın sanırım..tekrar oku..özellikle son cümlemi iki kere oku..

zihayat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fenerbahçe Taraftarı 155 polis imdat hattını arıyor Alo 155, Deli Gibi Biber Gazı Özlemi Çekiyoruz Nerdesiniz?

[video=youtube;28dzOg-m5wk]https://www.youtube.com/watch?v=28dzOg-m5wk[/video]

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
[h=1]hemde avm de :D
dedim ya bu dumanla ancak köşe dönülür :)

Kanyon'da Gezi Parkı eylemi[/h][h=2]Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan protestolar çeşitli illerde devam ederken bir eylem de Kanyon'da gerçekleşti.[/h]

kanyonda_gezi_parki_eylemi_4187.jpg

hggv_6350.jpg

Günlerdir süren Taksim Gezi Parkı protestolarına sosyo elitler de destek verdi.
Sosyetenin uğrak alışveriş mekanlarından biri olan Kanyon Alışveriş Merkezi ilk kez bir protestoya sahne oldu.
Slogan atan eylemciler "Her yer Taksim her yer direniş" diyerek Taksim'deki olaylara dikkat çektiler.
Türkiye'nin "Beyaz Yakalıları" olarak bilinenlerin ilk kez böyle bir eylemi tertip etmeleri de Türkiye'nin protesto tarihine geçti.
jhnj_774.jpg

hggc_2023.jpg

hghv_8715.jpg

hbhjbj_1865.jpg

hgfc_4075.jpg

asas_6271.jpg

http://www.ensonhaber.com/kanyonda-gezi-parki-eylemi-2013-06-03.html

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
[h=1]ben başörtülüyüm[/h]
turbanli da diyebilirsiniz. beni sevmezsiniz pek. biliyorum. neden bunu kendime yaptigimi dusunursunuz beni gorunce. yurekten inaniyorum ve vicdanim bir tek boyle rahat ediyor. elimde degil, insanin vicdani bir kere hukmunu vermissse ondan kacis yoktur. ben ic rahatim icin basimi ortuyorum.

bu ulkede bana cok dusmanlik yapilan yillar oldu. yasaklandim. uzaklastirildim. ezildim. bunu kimse inkar edemez.

sonra akepe diye bir parti cikti. benim hakkimi savunacagini soyledi. hem de, 90'larin uyusuk siyasetcilerinden sonra bu partinin dinamizmi ben dahil politik gorus skalasinda azicik saga kayan herkesin aklini celdi. ben yuzde 50'nin birisiydim. bu diktatorun ortaya cikisinda benim de payim var. ama bu adam beni temsil etmiyor artik.

bana ozgurluk verirken, baskalarini zindana atan akp. seni reddediyorum.

ben universitenin kapisinda herkesin icinde basortumu cikartirken ne kadar utaniyorsam, hapisteki gazetecileri, ardi arkasi gelmeyen yasaklari, sansurleri, baskilari, terbiyesizlikleri, masumlarin olumlerini gordukce de o kadar, hatta daha fazla utaniyorum. bana yapilmamasi onemli degil. tek basina ozgur olunmaz. ozgurluk birlikte yasanir. ozgurluk, benim evde cay icebilmem degildir. ozgurluk komsumun evinde raki icebildigini bilmenin huzurudur.

en cok da neden nefret ederim biliyor musunuz? ahlak bekcilerinden. cunku en cok onlara maruz kalirim. cunku onlar bana cikisir hep, pantolonla basortusu mu olurmus? peki makyaj? benim vicdanim. benim hesabim. tamamen bana dair olan bir durum hakkinda nasil olur da birisi kendinde soz hakki bulur? sen de oylesin akepe. senin gorevin ayibi tanimlamak degil. ahlaka kriter koymak degil. sen herkes kendi ahlaki olculerinde yasarken duzeni saglamakla gorevlisin.

akepe, beni savunma. istemiyorum. ben karanlik bir ulkede yasamak istemiyorum. ben bana yapilanin daha beterini baskalarina yapmana tahammul edemiyorum.

bidon kafalilik, cuval cuval komur degil. akp bizi ozgurluk fikri ile kandirdi. bunun "sadece kendi gibi olanlara ozgurluk" anlamina gelecegini bilemezdik. bizi dinamik imaji ile kandirdi. diger butun partiler gibi ilk icraatlarinin kadrolara hemsehrileri ile doldurup istatistik sisirecegini bilemezdik.

benim kurdugum bir cumle bu: ben basortuluyum. ve bunu simdi kuruyorum, cunku bilin istiyorum. isyaninizda ben de varim.

http://eksisozluk.com/entry/34230497

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
bunları provakatörlerin yapmadığını kanıtlayabilir misiniz....eğer kanıtlayamazsanız size yazıklar olsun..

Abim şaka mı yapıyosun sen ? O toplulukta her işine gelmediğine provakatör dersen vay halimize.

Oradaki insanların yarısı masumsa yarısı provakatör o zaman. İlk önce kendi içinizdeki pislikleri temizleyin, devlete suç atmak yerine.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Ben olayın amacının dışına çıktığını düşünenlerdenim.

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ulusal Kanal spikerinden şoke eden sözler

030620130941081934892_2.jpg

Gezi Parkı'ndaki olaylarda korkunç bir bilanço ortaya çıktı ancak eylemler esnasında şu ana kadar herhangi bir ölümün olmaması bir teselli oldu. Fakat dün akşam Ulusal Kanal'da yaşanan bir olay tüyler ürpertti. Spiker mikrofonun açık olduğunu unuttu ve eylemler ilgili temennisini getirdi: Keşke birkaç ölüm olsa...

Türkiye günlerdir Gezi Parkı bahanesiyle ülke genelinde yapılan eylemlerle yatıp kalkıyor! Eylemin ilk günlerinde çevrecilerin ‘samimi' karşı duruşları zamanla provokasyon ve tahrike bıraktı. Ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışan iç ve dış mihraklar an itibariyle amaçlarına ulaşamadı.

ÖLÜM İÇİN ELLERİNİ OVUŞTURANLAR

Bu eylemler esnasında hem güvenlik güçleri hem de eylemcilerden yaralanmalar oldu, ölümlerin olmaması en önemli noktaydı. Çünkü ölümlerin olmasını da bir tahrik unsuru olarak kullanacak, belki de kimsenin önüne geçemeyeceği olaylar yaşanacaktı ülkemizde…

ŞİDDET DOLU AMAÇSIZ EYLEMLER

Şiddet dolu ve amaçsız eylemlerde ölümler olmadı ancak ölümlerin yaşanması için ellerini ovuşturan, kandan beslenen insanlar var. İşte bu insanlardan biri de İşçi Partisi'nin yayın organı olan ULUSAL TV spikeri…

"KEŞKE BİRKAÇ ÖLÜM OLSA"

Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlerle ilgili olarak ekranda bilgi veren Ulusal Kanal spikeri, mikrofonun açık olduğunu unuttu ve şu cümleyi kullandı: "Keşke birkaç ölüm olsa güzel olurdu."

Ulusal Kanal spikerinin bu sözleri gündeme bomba gibi düşerken, sosyal medya bu olayı konuşuyor… (haber7)

http://haber.stargazete.com/guncel/ulusal-kanal-spikerinden-soke-eden-sozler/haber-759396/?ref=facebookmedia

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
kardeşim sen benim mesajımı okumadan cevap yazdın sanırım..tekrar oku..özellikle son cümlemi iki kere oku..

Okudum ve ona göre yazdım.
Her tepki seçimlerle olmuyor. Bazen miting yapılır, bazen toplanılır.
Ben de buna göre yazdım.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Abim şaka mı yapıyosun sen ? O toplulukta her işine gelmediğine provakatör dersen vay halimize.

Oradaki insanların yarısı masumsa yarısı provakatör o zaman. İlk önce kendi içinizdeki pislikleri temizleyin, devlete suç atmak yerine.

Biz kimiz? Siz kimsiniz?

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Dükkanın yağmalansa, taşlansa, ekmek teknen yakılsa... aynı düşüncede olabilir miydin?

Trafikte size sert bir şekilde çarpsalar inip araban için mi üzülürsün yoksa kaza yapan kişinin hayatı için mi endişe edersin?

Ambulans mı çağırırsın? Polis mi çağırırsın?

Provokotörlerin yaptığının doğru olmadığını söylüyoruz, tıpkı sizin yaklaşımlarınızın doğru olmadığını söylediğimiz gibi.

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Konuyu kapatalım bence yeteri kadar herkes görüşlerini paylaştı. Hem birbirimizi kırıyoruz. Hem kendimize ülkemize zarar veriyoruz. Youtube bana mail atıyor kocaman herflerle Panzerler halkı eziyor diye. Twitter da aynı öyle. Herkes Türkiyeye cephe almış durumda. Yabancı firmalar reklamlarını çekiyor.Türkiyeyi ele geçirecek bu haddini bilmezler. Twitter hesabımı kapattım. Asıl bunları protesto edin. Sizin eyleminizi kullanıp kendi lehine çevirmeye çalışanları nasıl görmüyorsunuz. Bu kadar mı kör oldunuz. Yeter artık Yeteeer!..

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Konuyu kapatalım bence yeteri kadar herkes görüşlerini paylaştı. Hem birbirimizi kırıyoruz. Hem kendimize ülkemize zarar veriyoruz. Youtube bana mail atıyor kocaman herflerle Panzerler halkı eziyor diye. Twitter da aynı öyle. Herkes Türkiyeye cephe almış durumda. Yabancı firmalar reklamlarını çekiyor.Türkiyeyi ele geçirecek bu haddini bilmezler. Twitter hesabımı kapattım. Asıl bunları protesto edin. Sizin eyleminizi kullanıp kendi lehine çevirmeye çalışanları nasıl görmüyorsunuz. Bu kadar mı kör oldunuz. Yeter artık Yeteeer!..
Sana hak verdim ilk defa amacından saptı provoke'ye döndü olay eğer bir devrim olcaksa amenna ama kuru gürültü için sivil hayata zarar veriliyor arkadaşlar yeter bence amacından sapan bir eylem polislerin 0 tolerans tanıdıgı,bir gezi park olayı kapatalım artık. kalp kırmak daha kötüdür.

zihayat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yurdum insanından yaratıcı fikirler :) :

#SokaklarıEdebinleTerket

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Adi uzerinde eksi sozluk.yalan dolan cok yazi var ortamda. Basbakan alkol yasagini aldiklari ulkeyi soyledi.Fransa bu ulke. Burada gunduzleri sokakta alkol tuketmek yasak. Turkiyede neden sorun haline getiriliyor bu konular. Tek amac var. Istemiyorlar. Sunu deseler anlarim. Tipini begenmiyorum, bu nedenle istifa et. Amac yok, tek becerdikleri vurmak, yikmak. :D

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Muhalefet te başa geçsin kim geçerse geçsin. Hiç umrumda değil artık ama bu güzel üklenin elden gitmesine izin vermeyin. Nolur!

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Yurtdışındaki arkadaşlarım soruyor.Ortalık karışmış vs.Ne anlatayım şimdi ben bunlara ? Fidan bahane edilip isyanmı çıkarıldı diyeyim.Bitirin artık şunu.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Adi uzerinde eksi sozluk.yalan dolan cok yazi var ortamda. Basbakan alkol yasagini aldiklari ulkeyi soyledi.Fransa bu ulke. Burada gunduzleri sokakta alkol tuketmek yasak. Turkiyede neden sorun haline getiriliyor bu konular. Tek amac var. Istemiyorlar. Sunu deseler anlarim. Tipini begenmiyorum, bu nedenle istifa et. Amac yok, tek becerdikleri vurmak, yikmak. :D
Ya arkadaş emin ol senin savundugunla benim savundugum konularda bana cevap bile atamazsın alaycı yorumları bir kenara bırak olay amacından cıktı bız gezi parkı dıyoruz sen ıckı yasası dıyosun ya bi kendine gel bi katma ortalıgı bırbırıne sakınlestırıyoruz ortamı :D

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Ya arkadaş emin ol senin savundugunla benim savundugum konularda bana cevap bile atamazsın alaycı yorumları bir kenara bırak olay amacından cıktı bız gezi parkı dıyoruz sen ıckı yasası dıyosun ya bi kendine gel bi katma ortalıgı bırbırıne sakınlestırıyoruz ortamı :D

ben başbakanlık seçimleri derken sende belediye seçimleri diyordun :D

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Muhalefet te başa geçsin kim geçerse geçsin. Hiç umrumda değil artık ama bu güzel üklenin elden gitmesine izin vermeyin. Nolur!

Bu ulke elden gitmez dostum. Hic merak etme. En kotusu erken secim olur. Daha guclu bir sekilde geliriz. Ne olur. Milletin cebinden cikar secim parasi. Bu olur. Her adimimiz baskalarina zarar olmus bu ulkede.

Reaksiyon puanı
10,315
yav kaç gündür siz gezi parkında koşturup dururken ben yoruldum sizin yerinize...
iyisi mi dönelim evlerimize artık, anacıklarımız sütümüzü hazırlamış, terlik elde bekliyomuş! :D

bu son haber de bizden kıyak olsun, sevabına yani! :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...