SDN Üyeleri, Gezi Parkı Eylemi için ne düşünüyorlar? Tartışıyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
hocam zaten konu

gezi park

akp

RTE

tepkiler başbakana zaten eleştirilen o zaten konu siyaset siyaset olan konuda siyasetciler eleştirilir :)

Çiçekleri böcekleri konuşalım, birbirimize a.selam s.aleyküm diyelim fln!

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bence konu kapatılsın her mesaj silinecekse kapatılsın

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
benim demin bir mesajım silindi ne küfür ne argo sadece başbakının halen meydan okuduğunu evlerdinde duran %50 sini tutuyoruz ve link paylaştım bu yorum silindi.

Bu konudaki önceliğimiz küfürden ziyade, olayın siyasi propaganda ya da protestoya dönüşmemesi. Yeterince esnekli gösterildi, kimsenin ceza almaması da bunun en önemli göstergesi.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bu konudaki önceliğimiz küfürden ziyade, olayın siyasi propaganda ya da protestoya dönüşmemesi. Yeterince esnekli gösterildi, kimsenin ceza almaması da bunun en önemli göstergesi.

Gösterilen esneklik de gösterildiki bu kadar baskı ve yasak GEREKSİZMİŞ!

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19

tamam hocam sende haklısın söylediklerimi geri alıyorum haklısın sil mesen aynı görüşte olmayanlarda tepki alcaksın silersen diğer görüşte olanlardan tepki alacaksın eşit davrandığın sürece sorun yok senin de işin zor arkadaşlar yardımcı olalım modlarımıza biraz rica sizden

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4

Senin bu güzel sakin yorumunu "o" şahıs da yapabilseydi hiç bu konular açılmasaydı diyecektim ama iyiki konuşmuş.
İyiki karşı çıkmış ki toplanmış millet birileri karşı çıkmış. 3 5 çapulcu işte. Pardon 3-5 milyon çapulcu, fazlası var azı yok.
Ayrıca : Barbaros Şansal'ın dediğine göre çapulcu kelimesi Osmanlı zamanında akıncı anlamına yakınmış.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Demokrasi test edildi ve sınıfta kaldı!

dgarkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Belli bir ideolojik kesim kaybetmenin kudurmuşluğunu yaşıyor işte özet bu

zihayat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yiğit Bulut Taksim'deki Gezi Parkı olaylarının ekonomiye yansımasının Türk milletinin cebinden çıktığını söyledi.
[h=4]'BORSA DÜŞTÜ 1 MİLYAR DOLARI KAÇIRDILAR'[/h] Bulut: "Son 6 gündür yaşanan olayların ardından bu sabah Borsa'nın 6 puanlık düşüşünden sonra faiz lobileri 1 milyar doları ceplerine indirdiler" dedi.
[h=4]'UYANIK OLALIM BU OYUNLARA ALET OLMAYALIM'[/h] Milletimizin buna dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Bulut "Gezi Parkı'na çıkan öğretmenimize, öğrencimize sesleniyorum;bu lobiler sizlerin cebinden milyar doları aldılar. Uyanık olalım bu oyunlara alet olmayalım" dedi.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ya arkadaş simdi fransayı herşeyde baz alıyorsan zaten yanlışşın ermeni olaylarını hatırla sen yorum olsun dıe yorum atma dev projemi sıradan mılyonlarca avm var amacından saptı artık didişmeyin halk degil provokecilerin istedigi bu!

Mustafa Kemal Ataturk Fransayi baz almis, neden fransayi baz almis gerisini sen dusun. Ermeni olaylari konusunda ise fransiz halkini degil, zamaninda her yere yayilan ermeni vatandaslarini suclamalisin. gordugum fransizlarin ilk sordugu sey istanbulda mi oturuyorsun oluyor. Bu kadar cok seviyorlar memleketimizi, tum ulkeler cevre ulkelerin yasalarina, kanunlarina ve bu yasalarin uygulanmasina bakarlar, incelerler. Turkiyede bir cok kanunun cevre ulkelerden alindigini biliyorum. bu boyle. Her seyi birak da provakasyon falan degil bu, dusunulup planlanmis bir sey, gecmis donemlerde olan olaylarin pisirilip tekrar onumuze gelmesinden ibaret.

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Yakıp yıkanların acı sonu :)
[video=youtube;gWHaJ3Zta_g]http://www.youtube.com/watch?v=gWHaJ3Zta_g[/video]

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Mustafa Kemal Ataturk Fransayi baz almis, neden fransayi baz almis gerisini sen dusun. Ermeni olaylari konusunda ise fransiz halkini degil, zamaninda her yere yayilan ermeni vatandaslarini suclamalisin. gordugum fransizlarin ilk sordugu sey istanbulda mi oturuyorsun oluyor. Bu kadar cok seviyorlar memleketimizi, tum ulkeler cevre ulkelerin yasalarina, kanunlarina ve bu yasalarin uygulanmasina bakarlar, incelerler. Turkiyede bir cok kanunun cevre ulkelerden alindigini biliyorum. bu boyle. Her seyi birak da provakasyon falan degil bu, dusunulup planlanmis bir sey, gecmis donemlerde olan olaylarin pisirilip tekrar onumuze gelmesinden ibaret.

türkiyede kanunmu yasamı sen külahıma anlat ne yasası yah sana örnek verim babam 1980 den 2004 kadar devlet elli altında calıştırıldı devlet işinde kimlik verildi ünü forma verildi yasalarda direk kamu görevlisine giriyor normalinde emekli olması lazım primlerin devlet tarafından ödenmesi lazım yasa bunu diyor ve yine yasanın verdiği hakla mahkeme gitik kazandık mahkemede SGK itiraz eti yargıtaya giti ne diyorlar biliyonmu davanızda haklısınız ama biz bunu vermeyiz neymiş bu emsal olur diğerlerine de onlarda dava acar devlet onlarada maaş bağlama zorunda kalır türkiyede bana kanundan yasa da bahsetiyon evet var ama gecerli değil sana bana fakire fukaraya değil sadece yandaş ve zenginlere gecerli burda yasalar hangi partili oluyorsa olsun yandaşsan yasa sana işler el altında değilse olmaz emsal teşkil eder.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kurallar çerçevesinde işlem yapıyorum. Tartışma için açık bu konu, siyasileri eleştirmek için değil.

Konu gezi parki, oldu ve bitti, baska konusacak ne kaliyor geriye, konunun siyaset ve siyasilerle dogrudan alakasi var, gezi parkindaki eylemciler eylemin bazi kesimler tarafindan provake edilecegini biliyorlar miydi, bilmiyorlardi, eylemler her ne kadar siyasi nedenden dolayi baslamadi dense de siyasi olaylara dondu, bu nedenle konunun siyaset ile dogrudan alakasi var.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8

İsviçre kuralları bakidir gerisi tefarruat.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
[h=1]NTV binası önünde protesto[/h][h=2]Yaklaşık 3 bin kişilik grup Maslak'ta Doğuş Medya Grubu'nun binasının önünde bir protesto gösterisi düzenliyor.[/h]
ntv-binasi-onunde-protesto-3344277.Jpeg

Taksim Gezi Parkı eylemleri ve medyanın suskunluğu izleyicilerin tepkisini çekmeye devam ediyor.
Önceki gün Başbakan Erdoğan'ın röpoortajının yayınlandığı saatlerde Habertürk önünde düzenlenen protesto gösterilerinin ardından bu kez de yaklaşık 3 bin kişilik grup Maslak'ta DoğuşMedya Grubu'nun binasının önünde bir protesto gösterisi düzenliyor.

Maslak sanayi sitesi civarında çalışan ve öğlen yemeği için paydos eden işçiler ile plazaların beyaz yakalı çalışanlarının katıldığı eylemde "Artık hiç bir şey olmamış gibi davranamazlar", "Parasını versek bize de haber yapar mısın NTV!", "Bu da mı haber değil NTV", "Satılmış medya", "Her yer taksim her yer direniş" gibi sloganlar atıyor.
NTV'nin muhtemel izleyicisi ve hedef kitlesi olan plaza çalışanlarının eylemi sosyal medyada da çok büyük ilgi görüyor. Twitter aracılığı ile örgütlenen eylemciler bir yandan da eylem anından çektikleri görüntüleri paylaşıyorlar.
İşte merkez medyanın vermekten kaçındığı, ancak sosyal medyadan derlediğimiz fotoğraflar ile NTV protestosu.

http://gundem.milliyet.com.tr/ntv-binasi-onunde-protesto/gundem/detay/1717999/default.htm

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
[h=1]Reyhanlı ve Uludere'de yaşamını yitirenler unutulmadı[/h][h=2]Taksim Gezi Parkı'ndaki nöbet sürerken geceyi parkta geçiren eylemcilerin ağaçlara isim verdiği görüldü.[/h]
reyhanli-ve-uludere-de-yasamini-yitirenler-unutulmadi-3344241.Jpeg

Ağaçların üzerine Reyhanlı ve Uludere'de yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazdığı kağıtlar asıldı. Parkın girişinde Polis barikatlarından kurulan seyyar büfelerde eylemcilere bedava yiyecek, içecek dağıtıldı. Çevik Kuvvet polisinin kullandığı ve daha sonra yakılan barakalardaki demirler hurdacılar tarafından alındı. Parkın çeşitli noktalarına fidanlar dikildiği görüldü. Yine olaylar sırasında kullanılamaz hale gelen Çevik Kuvvet otobüsü parkın girişinde hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlerin mekanı oldu. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kalabalığın Taksim Meydanı ve Gezi Parkı çevresindeki bekleyişi sürüyor.

http://gundem.milliyet.com.tr/reyhanli-ve-uludere-de-yasamini/gundem/detay/1717990/default.htm

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Yurdum insanının hizmetine sunulmuş olan otobüsleri merdivenleri yakıp yıkmak hata diye basite indirgenip geçilecek bir durumsa polisin sıktığı gazıda hata deyip geçiştirin o zaman. Polisin yaptığı hatayı kamu malına zarar vererek mi telafi ediyorlar..
Kimsenin otobüsleri yakıp yıktığı yok. O otobüsün şöförü kendisi yolu kapattı toma geçip millete su sıkmasın diye.
Polis, gazı dağıtmak amaçlı değil, intikam amaçlı sıkıyor.
O kalabalığın içinde, birileri kasti hataları yapabiliyorsa, bu hataya kalabalık ses çıkarmıyorsa, orada iyi niyet aramak boşuna.

10 litre süte bir bardak hayvanın idrarı karıştı. Sen o sütü içer misin?

Eylem haddini, amacını, gideceği yeri aşmış; felsefesinin dışına çıkmıştır.
Süt örneği cidden güzeldi.
Ama şu videoyu bir kez daha izle. :)

[video=youtube;EcNTfAHel98]http://www.youtube.com/watch?v=EcNTfAHel98[/video]

Gördün değil mi? Bütün kalabalık ne dedi?

Detaylı takip ediyor olsaydın, Twitter'da sürekli sakin olunması, polise saldırılmaması, çevreye zarar verilmemesi, sadece polisin saldırısından savunulması için uğraşıldığının yazılışını görecektin.
Afişler dahi var, paylaşabilirim.

levent26

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar konu sapmaya başlamış..garip garip insanların eyleme destek oluyoruz diye saçma sapan şeyler yaptıklarını görüyorum..dün akşam sarhoşluktan ayakta durmaya hali olmayan zibidiler ellerinde içki şişeleriyle ATATÜRK ün askerleriyiz diye bağırdıklarını gördüm..grup kalabalık ve sarhoş olduğu için müdahele edemedim ama hiç hoşuma gitmedi.bunun gibilerine mi kaldı Cumhuriyeti savunmak..yazık!..sabah internette bir foto gördüm adam içki şişeleriyle T.C yazmış,sonrada karşı görüşün alay konusu olmuş..hepimizi aynı şekilde ateist ayyaş sanıyorlar..böyle şeylere mahal vermemek lazım..hükümete sonuna kadar karşıyım,çoğu milletvekilinin ermeni kökenli olması benim için yeterli bir gerekçedir zaten ama sadece milli değerlerimize değil dini değerlerimize de sahip çıkmamız lazım..bir insan ya laik olur yada müslüman diyerek bizi bölmeye çalışanlara itibar etmememiz lazım..bu arada yabancı basının olayları Türk baharı diye göstermesi çok vahim bir durum.birileri insanları kışkırtmaya çalışıyor belliki..inşallah ülke karışmadan olaylar yatışır,hükümet geri adım atar ve türk halkının değerlerine saygı duyar,yapılacak projeleri de halka önceden tanıtır ve fikrini alır..seçim zamanı geldiğinde de adil ve güvenli bir seçim yapılır ve yeni ülke yöneticileri halkın artık koyun olmadığını görerek adımını ona göre atar inşallah..

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
İnsan hayatınından çok dünya malını önemseyenlere yazıklar olsun...!

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Biz kaza geçirene bile "canın sağ olsun" diyen bir milletiz.

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar konu sapmaya başlamış..garip garip insanların eyleme destek oluyoruz diye saçma sapan şeyler yaptıklarını görüyorum..dün akşam sarhoşluktan ayakta durmaya hali olmayan zibidiler ellerinde içki şişeleriyle ATATÜRK ün askerleriyiz diye bağırdıklarını gördüm..grup kalabalık ve sarhoş olduğu için müdahele edemedim ama hiç hoşuma gitmedi.bunun gibilerine mi kaldı Cumhuriyeti savunmak..yazık!..sabah internette bir foto gördüm adam içki şişeleriyle T.C yazmış,sonrada karşı görüşün alay konusu olmuş..hepimizi aynı şekilde ateist ayyaş sanıyorlar..böyle şeylere mahal vermemek lazım..hükümete sonuna kadar karşıyım,çoğu milletvekilinin ermeni kökenli olması benim için yeterli bir gerekçedir zaten ama sadece milli değerlerimize değil dini değerlerimize de sahip çıkmamız lazım..bir insan ya laik olur yada müslüman diyerek bizi bölmeye çalışanlara itibar etmememiz lazım..bu arada yabancı basının olayları Türk baharı diye göstermesi çok vahim bir durum.birileri insanları kışkırtmaya çalışıyor belliki..inşallah ülke karışmadan olaylar yatışır,hükümet geri adım atar ve türk halkının değerlerine saygı duyar,yapılacak projeleri de halka önceden tanıtır ve fikrini alır..seçim zamanı geldiğinde de adil ve güvenli bir seçim yapılır ve yeni ülke yöneticileri halkın artık koyun olmadığını görerek adımını ona göre atar inşallah..

aynen katılıyorum hocam

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kimsenin otobüsleri yakıp yıktığı yok. O otobüsün şöförü kendisi yolu kapattı toma geçip millete su sıkmasın diye.
Polis, gazı dağıtmak amaçlı değil, intikam amaçlı sıkıyor.

Süt örneği cidden güzeldi.
Ama şu videoyu bir kez daha izle. :)

[video=youtube;EcNTfAHel98]http://www.youtube.com/watch?v=EcNTfAHel98[/video]

Gördün değil mi? Bütün kalabalık ne dedi?

Detaylı takip ediyor olsaydın, Twitter'da sürekli sakin olunması, polise saldırılmaması, çevreye zarar verilmemesi, sadece polisin saldırısından savunulması için uğraşıldığının yazılışını görecektin.
Afişler dahi var, paylaşabilirim.

Öyle bir anlatmışsın ki sanki güllük gülistanlık herkes çalıp eğleniyor şeklinde bir eylem protesto olduğunu zanneder.. Forumdaki çoğu kişi 2.günden sonra olayların provakatif bir hal aldığını işin eylemin aşırıya kaçtığını marjinal gruplar tarafından yönlendirildiğini söylüyor. Haberlerde gösterilen yakılıp yıkılan zarar gören yerler yok mu.. O sökülen kaldırım taşları belediye durakları vs.. tek tek örnek değilde resmin geneline bakarsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.. @friendly benden önceki mesajı bu dediğime örnek olarak iyi oldu.

Keşke hiçbir şey zarar görmeden sadece ağaç eylemi olarak kalsaydı ama malesef kalmadı. Ayrıca birşey daha dikkatimi çekti. Eylemi başlatanlar arasında kendinin bulunduğunu söyleyen zat ortalıktan kayboldu.

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
NTV binası önünde protesto

Yaklaşık 3 bin kişilik grup Maslak'ta Doğuş Medya Grubu'nun binasının önünde bir protesto gösterisi düzenliyor.

ntv-binasi-onunde-protesto-3344277.Jpeg

Taksim Gezi Parkı eylemleri ve medyanın suskunluğu izleyicilerin tepkisini çekmeye devam ediyor.
Önceki gün Başbakan Erdoğan'ın röpoortajının yayınlandığı saatlerde Habertürk önünde düzenlenen protesto gösterilerinin ardından bu kez de yaklaşık 3 bin kişilik grup Maslak'ta DoğuşMedya Grubu'nun binasının önünde bir protesto gösterisi düzenliyor.

Maslak sanayi sitesi civarında çalışan ve öğlen yemeği için paydos eden işçiler ile plazaların beyaz yakalı çalışanlarının katıldığı eylemde "Artık hiç bir şey olmamış gibi davranamazlar", "Parasını versek bize de haber yapar mısın NTV!", "Bu da mı haber değil NTV", "Satılmış medya", "Her yer taksim her yer direniş" gibi sloganlar atıyor.
NTV'nin muhtemel izleyicisi ve hedef kitlesi olan plaza çalışanlarının eylemi sosyal medyada da çok büyük ilgi görüyor. Twitter aracılığı ile örgütlenen eylemciler bir yandan da eylem anından çektikleri görüntüleri paylaşıyorlar.
İşte merkez medyanın vermekten kaçındığı, ancak sosyal medyadan derlediğimiz fotoğraflar ile NTV protestosu.

http://gundem.milliyet.com.tr/ntv-binasi-onunde-protesto/gundem/detay/1717999/default.htm

darbe kazanlarının kaynatıldığı medya kalmadı fuat aabbbiiii?
rejim bunalımlarının çıkartıldığı mitingler kamadı fuat aabbbiiii?
şartlar olgunlaşmıyor mu fuat aabbbiiii? :)
Yanıyossun fuat abbiii... :D

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
darbe kazanlarının kaynatıldığı medya kalmadı fuat aabbbiiii?
rejim bunalımlarının çıkartıldığı mitingler kamadı fuat aabbbiiii?
şartlar olgunlaşmıyor mu fuat aabbbiiii? :)
Yanıyossun fuat abbiii... :D

Muhattabım değilsin Fuat Abi :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...