Adil Kullanım Kotası'nı Yenin !

`yaLnızAdam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eminim herkesin yolu bir zamanlar AKK (Adil Kullanım Kotası) ile kesişmiştir.Çözüm yolları aramış kafayı yiyecek dereceye gelmişsinizdir.Bende AKK sı yüzünden büyük sıkıntılar çekmekteyim.Birazcık araştırma yaptım çeşitli forum sitelerinde ufakda olsa çözümler buldum , denedim ve gerçekten işe yarıyor.Şimdi bunları elimden geldiğince basitleştirip size aktaracağım.

Bildiğiniz gibi ttnet hızlarımız yazılımsal olarak düşürüyor.Modem ayarlarına girdiğiniz zaman gelen bağlantı için hızlarınız;
Gelen Giden
ADSL Hızı(Kb/s): 12284 956
Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 18884 1174
(kendi modemime ait)

şeklinde gözüküyor.Ama hız testlerine baktığınız zaman max 1mbit göreceksiniz tabi çoğumuz bu 1 mbit bile görememekteler..Biz bu sorunu MTU ayarını değiştirerek kimilerimiz için ufak bir çözüm olsa birçok kişi için milad olacak bir çözüm haline getiriyoruz.Her modem için farklı MTU değerleri var.Benim modemim Air Tires marka olduğundan dolayı size sadece kendi modemim üzerinde anlatmak mecburiyetindeyim.
Örnek olarak da Max Payne 3 Reloaded sürümünü torrentten indiriyorum.Mtu ayarlarıyla oynadıktan sonraki farkı kendi gözlerinizle göreceksiniz.

7ls9b.png

Yukarda gördüğünüz gibi 55 kb ile oyunu indirmekteydim.

İnternet tarayıcınızı açıp yukarıdaki arama çubuğuna modeminiz ıp adresini yazın.(192.168.2.1 benim modemin ıp numarasıdır;diğer modemler için aşağıdaki tablodan bakabilirsiniz.)
[TABLE="class: ncode_imageresizer_warning, width: 680"]
[TR]
[TD="class: td1, width: 20"][/TD]
[TD="class: td2"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
7ltn8.png

Resimde anlatılan 2 adımı uygulayın

[TABLE="class: ncode_imageresizer_warning, width: 680"]
[TR]
[TD="class: td1, width: 20"][/TD]
[TD="class: td2"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
7lst3.png

1492 değerini ben aşağıda yazan rakamlardan 400 ile değiştirdim ve sonuç gayet başarılı.Sizde aşağıdaki rakamları veya kendinize uygun rakamı deneyerek bulabilirsiniz...

7ltgh.png

Buda MTU yu 400 yaptıktan sonraki hali
7ltzx.png

Huvaie marka modemler için 392 450 315--- modeme giriş 192.168.1.1

zyxell marka modemler için 600 ve 800--- civarı modeme giriş 192.168.1.1

airtes marka modemler için 205 300 400--- civarı modeme giriş 192.168.2.1

MODEM IP ADRESLERİ
7yy9h.png

NOT

! SADECE VE SADECE TTNET KULLANICILARI İÇİN GEÇERLİDİR !

MTU değerini değiştirdikten sonra indirmeye başlaması için 30-40 sn bekleyiniz

Yukarıda anlattıklarım %100 işe yarayacaktır diye kesin konuşmuyorum kimi modemlerde işe yararken kimi modemlerde yaramayabilir.Herkesin kullandığı pakete göre doğru orantılı olacak şekilde bir artış olacaktır.Ama şunu belirtmek isterim ki bu ayarlamaları yaptığınız zaman hızınız %90 1 mbps civarı gezerken %10 luk dilimde dibi görebilmektedir.(Çok kısa anlık olaylar)

MTU ayarlarıyla oynama yaptığınız zaman google ve bazı sitelere girmekte sıkıntı yaşayabilirsiniz.Mesela ben denedim google girmezken arama çubuğuna forum.shiftdelete.net yazdığım zaman siteye erişebiliyorum.Air Tires kullanıcıları MTU ayarını 650 yaparlarsa hem torrent hızlarında ciddi bir artış görecekler hemde torrent dışında sitelere erişimde sağlayabilirler.

MTU değeri ile alakalı bölüm olmayan modemler için Boşta Kalma Süresini değiştiriniz

Diğer marka modemler için google ufak bir araştırma yapıp MTU değerlerini öğrenebilirsiniz.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Daha önceden çok verildi forumda :)

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
MTU'nun ne olduğunu bilmediğine iddaaya girerim. :)

zayrex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende olmuyo mtu kısmını bulamadım

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Mtu ile ilgili konu cok kez acildi. Ama birkac dakika sonra yine eski haline donecektir hiz.

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Adam hattınızın hızını düşüyor, modemle ne alakası var? bunu bende geçte olsa kavradım, boşuna uğraşmayın.

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Birkaç dakika değil de birkaç saat denilse daha iyi olur.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Sazanlıkla ilgisi yok. Gerçekten çalışıyor. Ben Airties RT211 modemde MTU'yu 392 olarak giriyorum ve ortalama 500 KB/s hıza ulaşabiliyorum. Geçen ay bir hafta kullandım fakat google, facebook gibi bazı sitelere giriş yapamıyorum.

aslanpayi

Doçent
Reaksiyon puanı
1
İnternette dolaşamadıktan sonra ne işe yarar o? Sadece indirme için kullandığım interneti ne yapayım.

JustTime

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
500kb hızı ben akn dolduğunda görüyorum :) normalde 1.35mb dün itibariyle dolmuş akn :/

NEFER

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Benim modemin firmwaresi 2012 olduğundan olmuyor :( adamlar açığı kapatıklar herhalde

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Artık çok işe yaramaz bu yöntem. Zaten 3 Mbit'e düşüyor. 4 Mbit'e ulaşsa ne olur?

500kb hızı ben akn dolduğunda görüyorum :) normalde 1.35mb dün itibariyle dolmuş akn :/

Sen görüyorsan demek ki kimsenin sorunu yok. :P

S

SDN Okuru

SDN Okuru
142 mtu yu yaptığında nete giremiyorsun ama son hızda torrent indirim yapabiliyiorsun sadece bu avantası var daha büyük bir çözüm bulunamadı

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
ben hala kullanıyorum. her ay, ayın ortalarına doğru kotam doluyor ve ondan sonra indirme yapacağım zaman mtu ayarını 392 yapıyorum. akşam indirmeye bırakıyorum, sabaha kadar full speed devam.

CoolmanJR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MTU sadece açılmayan sayfaları açmaya ve sayfa geçişlerini hızlı açmaya yarar.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
şaka mı yapıyorsunuz arkadaşlar. ben akk çıktığından beri downloadları bu yöntemler yapıyorum. normalde internetim 8 mb olduğu için saniyede 1mb ile indiriyorken, kotayı aştığımda bu yöntemle 850- 900 kb ile indiriyorum. yani kaybım 100kb kadar. siz mi beceremiyorsunuz anlamadım. 1 yıldır 392'yi kullanıyorum ve hiç sorun yaşatmadı.

ayrıca mtu değişikliğinde girilmeyen google ve youtube gibi siteler için de şöyle bir çözüm buldum, tablet yada akıllı telefonlar ile wifiden aynı modeme bağlanınca enteresandır ki o sitelere giriyor. download yaparken sörf yapma işini de bu şekilde hallediyorum. gerçi ben genelde downloadları gece yaparım ama bilmeyenler için bilgi olsun.

m!ndf!elds

Doçent
Reaksiyon puanı
3
İşe yaramıyor diyenler anlaşılan beceremiyorlar, oldukça güzel bir şekilde çalışıyor bu yöntem.

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
şaka mı yapıyorsunuz arkadaşlar. ben akk çıktığından beri downloadları bu yöntemler yapıyorum. normalde internetim 8 mb olduğu için saniyede 1mb ile indiriyorken, kotayı aştığımda bu yöntemle 850- 900 kb ile indiriyorum. yani kaybım 100kb kadar. siz mi beceremiyorsunuz anlamadım. 1 yıldır 392'yi kullanıyorum ve hiç sorun yaşatmadı.

ayrıca mtu değişikliğinde girilmeyen google ve youtube gibi siteler için de şöyle bir çözüm buldum, tablet yada akıllı telefonlar ile wifiden aynı modeme bağlanınca enteresandır ki o sitelere giriyor. download yaparken sörf yapma işini de bu şekilde hallediyorum. gerçi ben genelde downloadları gece yaparım ama bilmeyenler için bilgi olsun.

Aynen öyle bende şaşırdım,mtu ayarını yapıp gece bırakıyorum 800 e yaklaşıyor torrentten hız indirirken.

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ben bir kaç numara denedim olmadı sonra vazgeçtim ama bir daha ihtiyac olduğunda 392'yi denerim.

HKKYCL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
MTU ile oynamanın bir sakıncası var mı ?

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
@topalsolucan bende 1 mb ile indiriyordum ama son 3 aydır 900 en fazla gördüm,aradım ttneti ama bana artık kaçak hızları kestik indirme hızınız normal demişlerdi yazılımı yeniledik kaçak vermiyoruz artık dediler ???????????????