Facebook'ta peygambere küfre hapis cezası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Reaksiyon puanı
10,315
[h=1]Facebook'ta peygambere küfre hapis cezası[/h]
080520130146544076411_2.jpg

[h=2]Facebook'ta Hz. Muhammed’e hakaret eden A. U., 6 ay hapse mahkûm edildi. Sanığın cezası ertelenmediği gibi hükmün açıklanması da geri bırakılmadı.[/h]
Facebook'ta Hz. Muhammed’e hakaret eden A. U., 6 ay hapse mahkûm edildi. Sanığın cezası ertelenmediği gibi hükmün açıklanması da geri bırakılmadı.

SON.TV muhabirinin edindiği bilgiye göre; Adana’da yaşayan A. U. sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta açtığı hesapta Hz. Muhammed’e hakaret ve küfür içerikli sözler sarf etti. Bu hakaret ve küfürleri gören bir vatandaşın şikâyeti üzerine savcılık soruşturma başlattı.

Vatandaş, ifadesinde A. U.’nun mesajlarını görünce bir Müslüman olarak rencide olduğunu, rahatsızlık duyduğunu kaydetti ve “İnsanları birbirine karşı kışkırtmak istiyor. Kamu barışını tehlikeye düşürüyor,” dedi.

A. U. savcılıkta ifade vermesi için yapılan çağrılara cevap vermedi. Savcı da “Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama” suçu kapsamında iddianame düzenledi.

Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılaması yapılan A. U., yargılama sonucunda 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın cezasında indirim yapılmadı ve ceza adli para cezasına da çevrilmedi. Hâkim sanığa verilen hapis cezasının 2 yıldan düşük olmasına rağmen sanığın kişilik özelliklerini dikkate alarak yeniden suç işlemeyeceğine dair olumlu kanaat oluşmadığı için verilen hapis cezasının ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına gerek görülmedi. A. U. hapis yatacak.

kaynak

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
iyi olmuş ben olsam agırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirdim

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Adana'yı çok severim ama nefret ettiğim bir özelliği var ki küfüre Allah'tan kitaptan peygamberden başlarlar!

Allah lafzını yerli yersiz çok fazla kullandıkları için bilinçli bilinçsiz küfüre de katıyorlar, sevgiye de katıyorlar! Bundan dolayı oranın halkı için alışılmış bir durum oluyor bu.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
çok iyi olmuş tabi bir de ahirette ki cezası var bu işin :)

cosmosfb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamamiyle yapılmaması gereken ve uygunsuz bir davranış olarak görüyor olsam da karşıdakinin hala insan olduğunu göz ardı etmemek gerek.

yasaklı

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Bu sadece yalan dünya cezası işin birde diğer tarafta hesabı var.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Sevmeye bilirsin ama saygı duymak zorundasın :) İyi olmuş!

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Allah (C.C.) Islah Etsin.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İyi olmuş ama adaletli olmak lazım, bir kişiye değil, küfür atan herkese yapacaksın onu.
Kim ne düşüncede olursa olsun, insanların inanışlarıyla dalga geçmeye hakkı yoktur.

Karikateist sayfasına bi' göz atmanızı tavsiye ederim.

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Aynı durumlarda emsal kararlar alınır artık, bi zahmet.

Reaksiyon puanı
16,128
gözünün yaşına bakmıcan cezayı kesecen Allah c.c. islah etsin iman versin.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kanun maddesini iyi okudunuz mu?
Halkın belirli bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılamak..
Yarın scientology'ye küfrederseniz 100 kişiyle mahkemeye başvurursam, aynı samimiyetle yaklaşacak mısınız?
Ben bunu görmek istiyorum.. Hz.Muhammed'e hakaret diye adledilen şeyin ne olduğunu bile merak etmiyorum artık.. Sorsak, Fazıl da hakaret etmişti, nasıl bir hakaret ise..

Karikateist Facebook'taki Ateist sayfalardan biri. Ateist karikatürlerden yola çıktı ismi ama şimdi öyle karikatür olsun tarzında değil. Genelde orada yayınlanan şeylerin büyük ksımı hepsi olmasa da, çok hoşuma gider, ama yapılan yorumlar arasında saçmalayan bol. Halk geneline gidilen her yerde saçmalama mevcut zaten.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
ilkeler "net" olmalı...

Saygı İNANCADIR. Bu inanç İslam olur, Hristiyanlık olur, Yahudilik olur, pagan dinler olur, new age inançlar olur!

Adam ister Allah'a inanır, isterse karınca yağına inanır!

Ama ne yazık ki bazıları İNANCA SAYGI denilince sadece MARJİNAL İNANÇLARA ya da İNANÇSIZLIĞA SAYGIYI ANLIYOR!

Bir Müslüman, Ateiste, Budist'e, Şaman'a, puta tapana, taşa tapana, geyiğin tırnağına tapana SAYGI DUYMALI!

Bitti mi?
Bitmedi!

Bu adamlar İSLAM'A, ALLAH'A, PEYGAMBERE HAKARET EDEBİLMELİ!
Müslüman bu HAKARET "ÖZGÜRLÜĞÜNE" DE SAYGI DUYMALI!

Müslüman eleştirmesin, Müslüman hakkını korumasın, Müslüman kendisine yapılan tüm hakaretleri aşağılamaları sineye çeksin!

Saygı duyulacaksa her inanca saygı duyulacak!
Eğer bir Müslüman BAŞKASININ DİNİNE HAKARET EDİYORSA, BAŞKASININ DİNİYLE, İNANCIYLA ya da İNANÇSIZLIĞIYLA ALENEN ALAY EDİYORSA bu eleştirilsin!

Bana dokunma, bana kızma, bana karışma, beni eleştirme...
Ben sana da, senin dinine de, inancına da gelmişine de geçmişine de söverim sayarım, sen de buna SAYGI DUYMAK ZORUNDASIN!

Yok öyle bir dünya!

ÇAĞDAŞ, MEDENİ, ENTELEKTÜEL, SIRADIŞI görüneceğim diye ve yahut kendini öyle sandığın için süslü "terimler" ile YANLIŞI farazi başka yanlışları örnek göstererek savunmaya gerek yok!

"Şeytanın Avukatlığını" yapmak ilkeleri kendine yontmak değildir!

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Müstahak dicek bişi yok. Yaklaşım ne olur bilemem ama yaptırımı beğendim.

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Ateist olabilirsin, başka bir dine inanabilirsin. Ama neden bir dini değere küfür ediyorsun ki be adam?

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Saygı, saygı, saygı.
Sevmiyorsan bile saygılı olacaksın.

Bazen düşünüyorum da, biz müslümanlar olarak, dışımızda olan saygısızlığa gerçek anlamda sabır gösteriyoruz.

Tamamen örnek olması açısından, bir protestan, bir katolik kilisesi hakkında dikkatsizce konuşsa, İngiltere baştan sona karışıyor.

Saygı ise herkese saygı.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
@nikney, bu bahsettiğin karikatürist mi yoksa başka bişey mi?
ilk kez duydum çünkü!
Abi Facebook'ta 130.000 küsürlük bir sayfa, sözde karikatüristler, ateistler.
Paylaşılan "karikatür"ler ayrı bir saçma, yorumlar ap ayrı bir saçma.

Ciddi bir şekilde ceza verme amaçlı o sayfanın paylaşımlarına, yorumlarına bir bakılsa o kadar kişinin cezasının onanması günlere bile sığmaz.

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Abi Facebook'ta 130.000 küsürlük bir sayfa, sözde karikatüristler, ateistler.
Paylaşılan "karikatür"ler ayrı bir saçma, yorumlar ap ayrı bir saçma.

Ciddi bir şekilde ceza verme amaçlı o sayfanın paylaşımlarına, yorumlarına bir bakılsa o kadar kişinin cezasının onanması günlere bile sığmaz.

Karikateist sayfası öyle küfür falan etmez seviyeli bir sayfa. Şeriatçı Dayılar isimli bir sayfada seviye yok. Yorumlar da aynı şekilde.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Karikateist sayfası öyle küfür falan etmez seviyeli bir sayfa. Şeriatçı Dayılar isimli bir sayfada seviye yok. Yorumlar da aynı şekilde.
Küfür atılmayışı o sayfanın seviyeli olduğu anlamına gelmez ki.

922969_423069957790158_1769986336_n.jpg

Bu resmi paylaşan onlar mesela, girip bakabilirsiniz bunun gibi yığınla var.

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Küfür atılmayışı o sayfanın seviyeli olduğu anlamına gelmez ki.

922969_423069957790158_1769986336_n.jpg

Bu resmi paylaşan onlar mesela, girip bakabilirsiniz bunun gibi yığınla var.
Bahsettiğim sayfaya bi bakarsanız çok hafif kalır bu.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Allah hayırlısıyla ıslah etsin, maneviyat bitmiş...

fk555897

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence 6 ay az bir ceza. Tamam inanmayabilirsin ama insanların inançlarına saygılı olman gerekir.

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
İnsanların; başkalarının kutsalına, özeline, mahremine, maneviyatına dil uzatmasını bir türlü anlayamadım. Sen başkasının dinine ne hakaret edersin, başkasının eşine, çoluğuna çocuğuna ne küfredersin; başkasının kültürüne, saygı duyduğu şeylere, kişilere ne dil uzatırsın anlamak güç.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ateizme saygı nasıl gösterilir? Tamam İslam'ı ya da diğer dinleri eleştirmesin diyorsunuz, peki.
Peki bir din mensubunun kendi inancıyla ilgili yazdığı gibi ateist de inancıyla ilgili yazınca, mesela ne yazsa dinlere hakaret etmemiş olur ve buna alışageldiğimiz tepkiler yerine saygı gösterilir.
Bunu hep merak ettim ben, zira - tamam ateistlerin yazdıklarının bir kısmında aşağılama ben de görüyorum ama- saygı gösterilen bir durum da görmedim.

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
"Saygı gösterdiniz mi de saygı bekliyorsunuz" derler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...