Karım içip içip beni dövüyor

Reaksiyon puanı
10,315
Bu kez erkeğe şiddet: Karım içip içip beni dövüyor

bu_kez_erkege_siddet_karim_icip_icip_beni_dovuyor_8577.jpg

Kabin amiri N.B., karısının gece geç saatlere kadar alkol alıp evde kendisini ve kızını dövdüğünü ileri sürüp dava açtı.

İstanbul'da özel bir havayolu şirketinde kabin amiri olarak çalışan N.B., kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 8 yıllık eşi Aleyna S.'ye boşanma davası açtı."Gece alemlere gidiyor. Eve alkollü halde gelip beni dövüyor" diyen kocanın gözü mor, burnu kan içindeki fotoğraflarını delil olarak kabul eden mahkeme de Aleyna S.'ye 6 ay evden uzaklaştırma cezası verdi.

koca_5780.jpg

Sabah'ta yer alan habere göre, ilginç dava şöyle gelişti: Özel bir havayolu şirketinde kabin amiri olarak çalışan 38 yaşındaki N.B., 8 yıl önce bir tekstil firmasında yönetici olan Aleyna S. ile evlendi. Bir kız çocukları dünyaya gelen çiftin mutluluğu çok uzun sürmedi. İddiaya göre Aleyna S., arkadaşlarıyla gece geç vakitlere kadar barlarda takılıyor, eve alkollü olarak gelip kocası N.B.'ye fiziki şiddet uyguluyordu. Gördüğü muameleye daha fazla dayanamayan N.B. de "Karımdan şiddet görüyorum" diyerek boşanma davası açtı. N.B. Aile Mahkemesi'nde açılan davada avukatı aracılığıyla sunduğu dilekçesinde yaşadıklarını şöyle anlattı: "İlk yıllar mutlu giderken, son günlerde çekilmez bir hal aldı. Sudan sebeplere sinirlenen ve tepki gösteren eşim Aleyna S., bana şiddet uygulamaya başladı."

"DAYAK YÜZÜNDEN KARAKOLLUK OLDUK"

Gözü mor, burnu kan içinde fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sunan mağdr eş, "Dayak yüzünden karakolluk olduk. Hatta şiddeti daha da artırarak bana tekme tokat vuruyor. Hırsından evde bulunan eşyalara zarar vererek, cam çerçeve indiriyordu. Eşyaları kırdığı yetmezmiş gibi içerisinde pasaport, uçuş sertifikası kartlar, para ve cüzdan olan uçuş çantamı camdan aşağıya attı" dedi.

"KIZIMA DA ŞİDDET UYGULUYOR"

Kabin amiri koca, eşinin 3 yaşındaki kızına da şiddet uygulandığını iddia ederek şunları anlattı: "Şiddeti sadece bana değil, kızımıza da uyguluyor. Kızımın, gördüğü şiddet karşısında psikolojisi bozuldu. Pedagog yardımı alıyorum. Ölümle tehdit edip, kendisini de öldüreceğini belirterek, defalarca atlamak için cama çıktı. Her defasında ise ayağından tutarak çektim. Gece barlara ve diskolara gitmektedir. Sabaha karşı eve gelmektedir. Ben evde olmadığım zaman kızımızı anneme bırakıyor ya da yanında götürerek alkollü ortamlara sokuyor. Hatta bazen de 2-3 gün eve gelmiyor."

Mahkeme, Aleyna S. hakkında '6 ay konuta ve N.B.'nin çalıştığı yere yaklaşmama' kararı verdi. Boşanma davası için de Aleyna S.'nin cevap dilekçesi bekleniyor.

kaynak

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Cool story bro.

co8.jpg

Kimse kusura bakmasın da, erkek misin sen şimdi?
Erkeklik burada kadını dövmek değil herhalde, hadi seni geçtim kendine saygın yok, kızın..?!

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Yok artık, sırf gece geç dönmeleri felan boşanma sebebi olur.
Adam da neymiş öyle ilk vurduğundq hiç mi engellememiş.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
ya bırakın dövme olayını benım şu kafama takıldı , gece alemlerde takılıyosa iş bitmiştir, daha ne uzaklaştırması , ne şusu ne busu .s allahım aklıma mukayet ol :) 1-2-3- sakinim sakinim :P

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
başkası o sana vuruyor belli ki hacı :D

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
çakaydın ağzına iki tane, dizlerini kırıp otururdu evinde

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Allah düşmanıma göstermesin deriz ya ... böyle bişey olsa gerek :ohmy:

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
cakmanin karsilgi cakma degildir.

İnsansiniz beyniniz var el kol hareketleri ile birey kendini tanimlamamali .

o zaman hayvandan farkiniz kalmaz ....

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İlk gördüğümde verdiğim tepkiyi yineliyorum. '' Oha!. ''

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bi an başlık yanlış atıldı sandım bu günleride gördük. :crying:

thsndrn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Erkeğe şiddete hayır! :dil: Şaka bi yana karım bana el kaldıracak ha? Düzgün suratı başkasında görür.

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ortada nasıl aile sistemi varmış anlamadım açıkçası.
Bunu görünce nedense aklıma bu geldi.
[video=youtube;vgzVwqxALbg]http://www.youtube.com/watch?v=vgzVwqxALbg[/video]

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bu forumdaki bazı arkadaşların, TV ekranlarında kadına şiddet uygulayan barzolardan farksız olmadıklarını öğrenmiş olduk.

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
yahu ne alaka kadına değil canlıya şiddete karşıyızda şimdi bu kadın haketmiomu hakedenin agzını burnunu döküceksin öyle insanlar varki konuşmayı bilmiolar onla ne anlaşıcan vurucan gözünün üstüne bkz: bu kadın :))

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bu forumdaki bazı arkadaşların, TV ekranlarında kadına şiddet uygulayan barzolardan farksız olmadıklarını öğrenmiş olduk.

Karının seni ve çocuğunu (!) dövdüğünü düşün. Bana saygısızlık yapan , çocuğuma el kaldıran kadına haddini bildiririm.

green_lion

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Kadın sizi hastanelik ederde siz fiske vuramazsınız. Bekarlar ne çok atıp tutar olmuşlar. Bir fiske vurursun hemen şikayet eder çürütürler adamı. Türkiye de kadına pozitif ayrımcılık yapılıyor arkadaşlar. Adam en güzelini yapmış vurmasına izin vermiş ve hakkını yasal yollardan arıyor. Örnek alınması gereken bir davranış. Mahkeme şimdi kadına tazminat cezası da verecektir. Yaptığının cezasını çekecek.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Karından sevgilinden dayagı ye bakalım sen ne yapacaksın.

Eşin sana el kaldırıyorsa elini tutar vurmasına mani olursun, ısrarcıysa uzaklaşırsın, sakinleştirirsin, bu kadar temel bir ahlaki ve insani değerden yoksun zavallı insanlar gördükçe utanıyorum erkekliğimden. Zaten eşine el kaldıran, dövmeye niyetlenen bir kadın yada erkek varsa ondan cacık olmaz, o evlilikten de hayır gelmez, yetiştirecekleri çocuklara acırım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Karının seni ve çocuğunu (!) dövdüğünü düşün. Bana saygısızlık yapan , çocuğuma el kaldıran kadına haddini bildiririm.

Sende çocuğunun annesini dövüyorsun? Yaptığın saygısızlığa karşı senin haddini kim bildirecek? Umarım şöyle radikal yasalar çıkarda böyle ezik insanlara gerekli cezalar verilir, toplumdan uzaklaştırılıp islah edilirler.

Ayrıca zaten kadını dövecek gücün varsa dayak yemezsin, eğer düzgün bir erkeksen sana kalkan ele mani olursun, durdurursun. Hem çocuğunu hem kendini hemde aileni korursun, koruyamazsan da o aile yıkılır. Kadın fiziksel olarak daha zayıftır, erkeği durdurması kolay olmaz.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
şu karım bana el kaldıracak, karıma haddini bildiririm tarzda mesaj yazanlar siz bence "Tomb Raider" oynayın.. Tomb siz olun.. dayak yiyin, vurulun.. en iyisi bu..

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Eşin sana el kaldırıyorsa elini tutar vurmasına mani olursun, ısrarcıysa uzaklaşırsın, sakinleştirirsin, bu kadar temel bir ahlaki ve insani değerden yoksun zavallı insanlar gördükçe utanıyorum erkekliğimden. Zaten eşine el kaldıran, dövmeye niyetlenen bir kadın yada erkek varsa ondan cacık olmaz, o evlilikten de hayır gelmez, yetiştirecekleri çocuklara acırım.

Sende çocuğunun annesini dövüyorsun? Yaptığın saygısızlığa karşı senin haddini kim bildirecek? Umarım şöyle radikal yasalar çıkarda böyle ezik insanlara gerekli cezalar verilir, toplumdan uzaklaştırılıp islah edilirler.

Ayrıca zaten kadını dövecek gücün varsa dayak yemezsin, eğer düzgün bir erkeksen sana kalkan ele mani olursun, durdurursun. Hem çocuğunu hem kendini hemde aileni korursun, koruyamazsan da o aile yıkılır. Kadın fiziksel olarak daha zayıftır, erkeği durdurması kolay olmaz.

Madem bu kadar modernistsin, karşı tarafın fikirlerine saygı duymayı, fikirlerini daha güzel bir dille paylaşmanı beklerdim. Başkalarını küçük düşürmeye çalışarak kendini yüceltemezsin. Herkes senin düşündüğünün aynısını düşünecek diye bir şey yok, ya da senin her düşündüğün yasa olacak diye!

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Yiyin dayagı karınızdan,çocugunuzu dövsün,gece eve ya sarhoş gelsin yada 2 3 gün gelmesin nerde olacagı da malum.

Bu kadar şeyi kaldırabilecek kadar genişseniz diyecek birşey yok size.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Madem bu kadar modernistsin, karşı tarafın fikirlerine saygı duymayı, fikirlerini daha güzel bir dille paylaşmanı beklerdim. Başkalarını küçük düşürmeye çalışarak kendini yüceltemezsin. Herkes senin düşündüğünün aynısını düşünecek diye bir şey yok, ya da senin her düşündüğün yasa olacak diye!

Kadına şiddeti doğru bulan bir fikre nasıl saygı duyabilirim, bu sadece seni bağlayan bir fikir değil, bu fikir sadece düşünce olarak kalmayıp aksiyona dönüşüp başkalarına zararı verebilecek mahiyette. O zmn hitlere de saygı duyalım, kaka çocuk, uff yaptı yahudileri ayıp ayıp diye geçiştirelim. Tabi kadına şiddeti soykırımla kıyaslamak insaflı olmayacaktır ama demek istediğimi daha iyi anlatabilmek adına böyle bir örnek verdim. Ayrıca sorunları konuşarak çözümlemek yerine şiddeti haklı gören birinin fikirlere saygı beklemesi pek doğru olmaz, sen önce başkalarının haklarına saygı göstereceksin ki saninkilere de saygı göstersinler.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Türk erkeğinde "Ben evin reisiyim" diye bir anlayış vardır. Her söylediği yerine getirilecek, son söz onun olacak vs.

Sizin yaşadığınız yerlerde olmasa bile, kırsal kesimlerde kesinlikle bu şekildedir.

Aile içerisinde her zaman tartışma veya fikir ayrılıkları olabilir ama bu iş kavgaya kadar gitmemeli. Hele ki karşıdaki insana vurulmamalı.

En önemlisi de, erkek kadını veya kadın erkeği dövmüş ne fark eder?

Bu aile içerisinde kavga dövüşe kadar gidiyorsa, o aileden hayır gelmez. Siz eşinize vuruyorsanız o eş senin cocuğunun annesi. Sabah akşam senin önüne yemek koyan bir kadın. Seni çekip çeviren birisi.

Kadın yönünden bakacak olursak da durum aynı. Eşin, senin çocuğunun babası ve eğer sen çalışmıyorsan eve ekmek getiren birisi. Sen nasıl bu kişiye el kaldırabilirsin?

Aile içerisinde şiddetin her türlüsüne karşıyım. Bu konudaki bayanın yaptığı da tam bir rezillik.

Böyle bir konu çıktığında her zaman şunu söylerim. Eğer erkekseniz, eşinize vuracaksanız şunu düşünün.

O eş, Allah'ın size emanetidir.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Kadına şiddeti doğru bulan bir fikre nasıl saygı duyabilirim, bu sadece seni bağlayan bir fikir değil, bu fikir sadece düşünce olarak kalmayıp aksiyona dönüşüp başkalarına zararı verebilecek mahiyette. O zmn hitlere de saygı duyalım, kaka çocuk, uff yaptı yahudileri ayıp ayıp diye geçiştirelim. Tabi kadına şiddeti soykırımla kıyaslamak insaflı olmayacaktır ama demek istediğimi daha iyi anlatabilmek adına böyle bir örnek verdim. Ayrıca sorunları konuşarak çözümlemek yerine şiddeti haklı gören birinin fikirlere saygı beklemesi pek doğru olmaz, sen önce başkalarının haklarına saygı göstereceksin ki saninkilere de saygı göstersinler.

Sen olaya normal bir erkek gözüyle, bense karısının eşine ve çocuğuna el kaldırmaya çalıştığı bir erkek gözüyle bakıyorum. Ben kadına şiddeti savunmuyorum. Kocasına eş olamayan, çocuğuna analık yapamayan bir kadına ceza verilmesi gerektiğini söylüyorum. Bu söylediklerim, karımı her gün zevk için döveceğim veya döveceğim(!) anlamına da gelmiyor.

Gecenin ikisinde eve sarhoş gelip kocasını ve çocuğunu dövecek kadın sayısı yok denecek kadar azdır, olanlar da böyle haber oluyor zaten. Hepimiz biliyoruz ki böyle kadınların kulağı laf işitmez. Yapma, etme dersin ama kadın karşılığında hiçbir ceza almadığı için yapmaya devam eder. Tamam, ben evdeyken sorun yok, kadın çocuğa el kaldırınca elini tutup yapma diyebilirim ama ben sabah kalkıp işe gidince, çocuğumu nasıl olur da böyle bir kadınla yalnız bırakabilirim? Benim gözümün önünde çocuğumu dövebilen bir kadın ben yokken neler yapar düşünmek bile istemiyorum.

Her insan hata yapar elbet ama affedilmesi zor hatalar vardır. Gece 2'de kalkıp eve sarhoş gelen, eşine ve çocuğuna el kaldıran kadının savunulacak hiçbir tarafı yok bence. Aynı şey erkekler için de geçerli, gece eve gelmeyen, çocuğuna baba olamayan adam da cezalandırılmalı ama senin de dediğin gibi erkekler fiziksel olarak kadınlardan biraz daha güçlü olduğu için bu pek mümkün olmuyor. Böyle insanları cezalandırmak yerine hemen boşanmayı tercih edersek, o zaman cezayı eşimize değil çocuğumuza vermiş oluruz. Çocuğu annesiz ya da babasız büyütmeyi kabullenmiş oluruz.

Ben konuya yaşanan bir olay çerçevesinden baktım. Dediklerim doğru ya da yanlış olabilir ama benim konu hakkındaki görüşüm bu. Dediğim gibi bunu yapacak kadın sayısı yok denecek kadar azdır. Mesajımı yanlış yorumlayıp her durumda kadına şiddet olarak algılayan bütün kadınlardan da özür diliyorum.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Sen olaya normal bir erkek gözüyle, bense karısının eşine ve çocuğuna el kaldırmaya çalıştığı bir erkek gözüyle bakıyorum. Ben kadına şiddeti savunmuyorum. Kocasına eş olamayan, çocuğuna analık yapamayan bir kadına ceza verilmesi gerektiğini söylüyorum. Bu söylediklerim, karımı her gün zevk için döveceğim veya döveceğim(!) anlamına da gelmiyor.

Gecenin ikisinde eve sarhoş gelip kocasını ve çocuğunu dövecek kadın sayısı yok denecek kadar azdır, olanlar da böyle haber oluyor zaten. Hepimiz biliyoruz ki böyle kadınların kulağı laf işitmez. Yapma, etme dersin ama kadın karşılığında hiçbir ceza almadığı için yapmaya devam eder. Tamam, ben evdeyken sorun yok, kadın çocuğa el kaldırınca elini tutup yapma diyebilirim ama ben sabah kalkıp işe gidince, çocuğumu nasıl olur da böyle bir kadınla yalnız bırakabilirim? Benim gözümün önünde çocuğumu dövebilen bir kadın ben yokken neler yapar düşünmek bile istemiyorum.

Her insan hata yapar elbet ama affedilmesi zor hatalar vardır. Gece 2'de kalkıp eve sarhoş gelen, eşine ve çocuğuna el kaldıran kadının savunulacak hiçbir tarafı yok bence. Aynı şey erkekler için de geçerli, gece eve gelmeyen, çocuğuna baba olamayan adam da cezalandırılmalı ama senin de dediğin gibi erkekler fiziksel olarak kadınlardan biraz daha güçlü olduğu için bu pek mümkün olmuyor. Böyle insanları cezalandırmak yerine hemen boşanmayı tercih edersek, o zaman cezayı eşimize değil çocuğumuza vermiş oluruz. Çocuğu annesiz ya da babasız büyütmeyi kabullenmiş oluruz.

Ben konuya yaşanan bir olay çerçevesinden baktım. Dediklerim doğru ya da yanlış olabilir ama benim konu hakkındaki görüşüm bu. Dediğim gibi bunu yapacak kadın sayısı yok denecek kadar azdır. Mesajımı yanlış yorumlayıp her durumda kadına şiddet olarak algılayan bütün kadınlardan da özür diliyorum.

Ben olaya insani değerler doğrultusunda yaklaşıyorum. Kocasına eş olamayana, çocuğuna analık yapamayana ceza verilmeli değimişsin, bu mantıkla yaklaşırsak karısına koca, çocuğuna baba, ailesine hayırlı evlat, kardeşine abi, abisine kardeş, dedesine torun olamayan tüm aile fertlerini dayak ile, döverek hizaya getirme durumu çıkarki böyle birşey akla, mantığa, insanlığa, hukuka, bilime, hiçbir değere sığmaz, izah edilemez. Dayak ile eğitim taş devri icadıdır ki bu şekilde yetişen, büyüyen yada ailesinde şiddet gören çocukların yaşadığı travmalar ise ortadadır.

Önce eşini doğru seçeceksin(erkek ve kadın için de geçerli hepsi), sonra karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kuracaksın, eşin ile sorunların varsa yada eşinin sorunları varsa psikoloğa, evlilik danışmanına gözükeceksin, onu dövmek yerine doğru yolu bulmasına yardımcı olacaksın, gerekirse ailesine devreye sokacaksın, dizginleyeceksin. Ne olursa olsun dövmeyeceksin, 1 tokatı vurduğun an ne o aileden, ne o çocuktan hayır bekle, unufak olur herşey.

Bahsettiğin gibi bir eş varsa zaten boşanmanız hem çocuk hemde aile için en iyisi olacaktır. Senin döverek yola getirmeye çalıştığın eş çocuğuna nasıl bakabilir ki? İstediğin kadar döv, o kişi ebeveynlik vazifelerini yerine getirmiyorsa nafile.

Dayağı haklı çıkarmak için durumu öyle bir hale sokmuşsunuz ki, kadın alkolik, gece yarılarına kadar geziyor, çocuğu dövüyor, kocasını dövüyor hatta daha da ekleyin uyuşturucu müptelası, saygısız, terbiyesiz, küfürler ediyor, başka erkeklerle aldatıyor fln vs vs. tam Türk dizisi gibi. Bu milyonda birlik bir örnektir, kadına şiddet milyonda 1 lik bir örnek üzerinden savululup, bunun %1'ini bile gerçekleştirmeyen masum kadınlara atılmaktadır, kimse kimseyi kandırmasın.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
karısı bence fight night çı