Firefox ile PC kasıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan IPv6
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IPv6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar intel Q8400 işlemci 4 gb 1066 mhz ramlerim var.yaşadığım sorun firefox kullanıyorum ve herzaman bir sürü sekmeyle gezinen birisiyim.firefox açıkken pc 3 gb ram (800 mb'si sistem) ve en fazla işlemcinin %30 unu kullanır.ve asla bu değerlerden yukarı çıkmaz.buna rahmet firefox hep kasar.kimi zaman pc yide kastırır.sayfalar aşağı inmez.sekmeler arası geçiş tam bir çiledir ve dakikalarca sürer.videolarda kesilme olur ses devam eder.bazen sesde kesilir.gıcık bi olay.sadece tek sekmeyle video dahi izlesem milisaniyelik kesintiler olur.insanı gıcık eden bişey bu.firefox'un hep son sürümünü kullanıyorum. heralde FF16 dan beri böyle bende.bu ara sistem Windows 7 ultimate x64.sistemle ilgilide bi sorun yok.sürekli formatlarım pc yi hep böyle.
lütfen yardım edin gıcık bi durum.eklendiler ve özellikler yüzündende vaz geçemiyorum Firefox'da.choreme kullan gibi tavsiyeler istemiyorum.

eğer çözüm olucaksa video çekip bile atabilirim.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
arkadaşlar intel Q8400 işlemci 4 gb 1066 mhz ramlerim var.yaşadığım sorun firefox kullanıyorum ve herzaman bir sürü sekmeyle gezinen birisiyim.firefox açıkken pc 3 gb ram (800 mb'si sistem) ve en fazla işlemcinin %30 unu kullanır.ve asla bu değerlerden yukarı çıkmaz.buna rahmet firefox hep kasar.kimi zaman pc yide kastırır.sayfalar aşağı inmez.sekmeler arası geçiş tam bir çiledir ve dakikalarca sürer.videolarda kesilme olur ses devam eder.bazen sesde kesilir.gıcık bi olay.sadece tek sekmeyle video dahi izlesem milisaniyelik kesintiler olur.insanı gıcık eden bişey bu.firefox'un hep son sürümünü kullanıyorum. heralde FF16 dan beri böyle bende.bu ara sistem Windows 7 ultimate x64.sistemle ilgilide bi sorun yok.sürekli formatlarım pc yi hep böyle.
lütfen yardım edin gıcık bi durum.eklendiler ve özellikler yüzündende vaz geçemiyorum Firefox'da.choreme kullan gibi tavsiyeler istemiyorum.

eğer çözüm olucaksa video çekip bile atabilirim.
ne kadar addons/eklenti var ff'de? arkada ne kadar çalışan programın var?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Donanım hızlandırma(ivmelendirme) seçeneğini kapatmayı denedin mi?

Araçlar>Seçenekler>Gelişmiş>Genel

Bir de Yardım kısmından tüm eklentileri devre dışı bırakıp çalıştırmayı denedin mi? Mozilla Firefox için yeni sürümlerde hızlandırma tavsiyesi yapacak bu özellik şu an Nightly sürümlerde bulunuyor.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
bende yaşamadım 20-30 addons ta var üstelik. speedmyfox mu ne bişey vardı onu da deneyebilirsin.

IPv6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne kadar addons/eklenti var ff'de? arkada ne kadar çalışan programın var?

+Eklenti:
Adblock plus
BugMeNot
Greasemonkey
IDM CC
IE View lite
New TAb Homepage
Roomy Bookmarks Toolbar
Savelink

Kayspersky:
(bunlarınhiç biri uyumsuzluktan dolayı çalışmıyor)
Adres kontrolü
Sanal klavye
reklam başlığı engelleyici

+Yan uygulamalar
adobe acrobat (etkisiz)
MS office 2010 (2 tane eklentisi etkisiz)
Nvidei 3d Vision 7.17 (2 eklentisi var çalışıyor)
Shockwave Flas 11.7

+menü Arkalpan resmi

+3 tane çalışmayan grease monkey dosya indirme scripti

bukadar uygulama olmasada yaptığı yine aynı arkdaşlar.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
+Eklenti:

bukadar uygulama olmasada yaptığı yine aynı arkdaşlar.
aslında kasmaması gerek. temizlik yapar mısın bir ccleaner ile filan? bir de sppedmyfox du yanlış hatırlamıyorsam onu da bir dener misin.fasterfox diye de bir addons var onu da kur ayarlarıyla oyna biraz.

IPv6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
seçili durumdaydı şuanda yaptım ama fazla sekme yok sonucu göremedim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

speedfox da yeni sekme açılınca kendi özelliklerini yerleştiriyor.son girilen sayfalar falan.

fasterfox u duymamıştım denerim.birazdan.ama sonuçları hemen alamam.bi süre takılmam gerek.sizde bu konuyu unutmazsanız sevinirim.ccleanerle sürekli temizlik yapıyorum.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
seçili durumdaydı şuanda yaptım ama fazla sekme yok sonucu göremedim.

speedfox da yeni sekme açılınca kendi özelliklerini yerleştiriyor.son girilen sayfalar falan.

fasterfox u duymamıştım denerim.birazdan.ama sonuçları hemen alamam.bi süre takılmam gerek.sizde bu konuyu unutmazsanız sevinirim.ccleanerle sürekli temizlik yapıyorum.
senelerdir kullanırım ff yi bir ara yavaştı takılırdı ama şimdi yok gibi bende. adblock,noscrript,fasterfox gibi direk netle ilgili addons lar var bende. dene istersen. gereksiz şeyleri engelleyip performans artışı alabilirsin.

IPv6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
senelerdir kullanırım ff yi bir ara yavaştı takılırdı ama şimdi yok gibi bende. adblock,noscrript,fasterfox gibi direk netle ilgili addons lar var bende. dene istersen. gereksiz şeyleri engelleyip performans artışı alabilirsin.

adblock kullanıyorum zaten.diğerlerinide araştırıp denerim.teşekkürler

Donanım hızlandırma(ivmelendirme) seçeneğini kapatmayı denedin mi?

Araçlar>Seçenekler>Gelişmiş>Genel

Bir de Yardım kısmından tüm eklentileri devre dışı bırakıp çalıştırmayı denedin mi? Mozilla Firefox için yeni sürümlerde hızlandırma tavsiyesi yapacak bu özellik şu an Nightly sürümlerde bulunuyor.

eklentileri devre dışı bırakıp çalıştırmayı nedemedim.ilerleyen zamanlarda kastığı zaman deniyeceğim.

#YEN İ#

şuan youtubede video açtım video biraz doldu ve şunu gördüm hayla takılma yapıyor.ses devam ediyor video takılıyor.yarım saniye kadar.

IPv6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya arkdaşlar en azından şu video donma olayının ekran kartıyla bi alakası yoktur dimi.eskiden ekran kartım yoktu bağdaştırıcı ile fHD dahi oynatıyodum ama o zamanlar donuyomuydu hatırlamıyorum.şimdiki asus GT210 gibi bi vasat kart.

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bende çok sekme ile gezinmeyi seven birisiyim benim pc ultimate ve profesyonelde kasıyodu home basis kırdum aero efekti ve temayı açtım şimdi hiç kasma yok sistem özellikleri 2 gb ram intel core duo t2400 işlemci

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Videonun donması flash player, ekran kartı sürücüsü veya video kodek paketleri ile ilgili olabilir. Youtube'da oynatıcı penceresinin üzerindeyken sağ-tık > Ayarlar > donanım hızlandırma özelliği yanındaki seçimi kaldır. Ayrıca, tüm eklentileri devre dışı bırarak da bir dene.

IPv6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Videonun donması flash player, ekran kartı sürücüsü veya video kodek paketleri ile ilgili olabilir. Youtube'da oynatıcı penceresinin üzerindeyken sağ-tık > Ayarlar > donanım hızlandırma özelliği yanındaki seçimi kaldır. Ayrıca, tüm eklentileri devre dışı bırarak da bir dene.

flah ayarını dediğin gibi yaptım video izlerken görürüm fayda sağladımı.eklentilerle alaklı değil sıfır eklentiylede yeni formatlı pc dede aynı.codeclerde sorun yok pc de bal gibi video izleniyo firefox da kası. ie de kası yomu bilmiyorum ama denemedim.