Sistem Ubuntu'yu Görmüyor

VirtualDub

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arşivimde bulunan Ubuntu 11.04 Tr'yi kurdum. Fakat bilgisayarın açılışında windows yükleniyor. Sistemimde Win Xp ve Win 7 yüklü. Açılışta Windowsun bootloader'i aktif oluyor. bu sebeple Ubuntuyu göremiyorum.

bu nasıl çözülebilir.

VirtualDub

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
EasyBCD programında linux bölümünü açtım, Type: GRUB (legacy) -> Drive: Partition Linux seçtim. (Linux'ın kurulu olduğu drive doğru gösterdi.) neyse, ayarları kaydedip, MBR 'yi yazdırdım. ancak; Ubuntu kurulu partition yanlış atamış. Ubuntu açılmıyor. Linux kurulu drive C: ayarlamış. halbuki; (C: ) partition da win XP kuruludur. Düzeltiyorum ama yine C: yi atıyor. :(

2s81t1g.jpg

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
EasyBCD programında linux bölümünü açtım, Type: GRUB (legacy) -> Drive: Partition Linux seçtim. (Linux'ın kurulu olduğu drive doğru gösterdi.) neyse, ayarları kaydedip, MBR 'yi yazdırdım. ancak; Ubuntu kurulu partition yanlış atamış. Ubuntu açılmıyor. Linux kurulu drive C: ayarlamış. halbuki; (C: ) partition da win XP kuruludur. Düzeltiyorum ama yine C: yi atıyor. :(

2s81t1g.jpg

ona aldırma sorun değil o. linux bölümleri ext olduğu için windows sistemler tarafından görünmez. program c üzerinden yapıyor işlemleri.

VirtualDub

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ona aldırma sorun değil o. linux bölümleri ext olduğu için windows sistemler tarafından görünmez. program c üzerinden yapıyor işlemleri.

ayarlardan grub 2 yi seçip, kaydedip, bilgisayarı yeniden başlattım. evet ubuntu çalıştı. şimdi ubuntu dan yazıyorum. :) size de çok teşekkür ederim. sağ olun. herhalde; Bootloader ekranında görünen ismi yani; Name: NeoSmart Linux yerine Ubuntu olarak değiştirmiştim. belki o sorun çıkarmış olabilir. internette XP için ismi falan değiştirebilirsiniz yazıyor ama işte sorun çıkıyor. en iyisi hiçbirinin orijnal ismine dokunmamak.

ubuntu yüklenirken, donanım hatası verdi, şimdi ikide bir donup, duruyor, mouse oku kayboluyor. donanımdan mı kaynaklanıyor anlamadım. çünkü; win xp de bu donma oluyor. win 7 de ise hiçbir program yükleyemiyorum. kesin birşey bilmiyorum ama sanırım ekran kartı vs. yetersiz geliyor veya sorun çıkarıyor. ekran kartım: ati radeon 9200 se 128 ddr , cpu: Pentium 4 , ram 768 ddr ve 10 senelik bir pc.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
ayarlardan grub 2 yi seçip, kaydedip, bilgisayarı yeniden başlattım. evet ubuntu çalıştı. şimdi ubuntu dan yazıyorum. :) size de çok teşekkür ederim. sağ olun. herhalde; Bootloader ekranında görünen ismi yani; Name: NeoSmart Linux yerine Ubuntu olarak değiştirmiştim. belki o sorun çıkarmış olabilir. internette XP için ismi falan değiştirebilirsiniz yazıyor ama işte sorun çıkıyor. en iyisi hiçbirinin orijnal ismine dokunmamak.

ubuntu yüklenirken, donanım hatası verdi, şimdi ikide bir donup, duruyor, mouse oku kayboluyor. donanımdan mı kaynaklanıyor anlamadım. çünkü; win xp de bu donma oluyor. win 7 de ise hiçbir program yükleyemiyorum. kesin birşey bilmiyorum ama sanırım ekran kartı vs. yetersiz geliyor veya sorun çıkarıyor. ekran kartım: ati radeon 9200 se 128 ddr , cpu: Pentium 4 , ram 768 ddr ve 10 senelik bir pc.

tarihi eser bu yahu :D donanımlar eski olduğu için sorun yaşıyor olabilirsin :)

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69

Lubuntu veya Xubuntu dağıtımlarını denesen daha iyi olur.
Bu iki dağıtım eski sistemler için daha sağlıklı

VirtualDub

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lubuntu veya Xubuntu dağıtımlarını denesen daha iyi olur.
Bu iki dağıtım eski sistemler için daha sağlıklı
donanım sorunu çözüldü gibi , artık ciddi bir hata almıyorum. öncelikle bilgisayarımı eğitim amaçlı kullanıyorum. yani; işim için öğrenmem lazım olan sistemleri bilgisayarıma yükleyip, çalışıyorum. bunlar; ubuntu , win server 2003, win 7, win xp pro gibi. performansları da fena değil. ancak her biri ayrı bir boot önyükleyici(loader) kullanıyor. hangisini sonra yüklesem diğerinin bootloader'i bozuluyor. hepsini bir arada göremiyorum. görmek için çok zaman ve emek harcıyorum.

mesela; ilk önce win xp kuruyorum, sonra win server 2003, sonra win 7 ve en son ubuntuyu kuruyorum. bu şekilde olunca tüm kurulu işletm sistemlerine ulaşabiliyorum. ancak farz edelim ki (başıma geldi) win xp'de bir sorun çıktı, imagenı yüklemek lazım. işte yüklediğim an tüm bootloader lar bozuluyor. veya diyelim pardus'u kullanmak istiyorum, yüklüyorum, bu sefer diğerlerinin bootloaderları bozuldu ve ulaşamıyorum. herşeyi tekrar sil baştan (tek, tek) yüklemek lazım. :( :( :cursing:

Maalesef böyle bir durumda EasyBCD de işe yaramıyor. Windows kurtarma konsolunu açıp, fixmbr, fixboot, sonra bootcfg kullanıyorum, bu sefer sistem tümden gidiyor.ee ne yapayım. forumlarda önerilen çözümler bunlar. ancak çoklu os sistemlerde pc'yi batırmaktan başka bir işe de yaramıyor.
Allah aşkına üç veya daha fazla sistem kullanan arkadaşlar bu sorunun üstesinden nasıl geliyorlar. çözümü ne bunun.. adamı resmen iş ten soğutuyor. can sıkıyor.

VirtualDub

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Reaksiyon puanı
16,128
o zaman ubuntu çalışmıyor olabilir yeniden kur ilk windows ikinci pardus ve son olarak ubuntu kurunca grub2 sorunu olmuyor.