[FTF] Stock Rom Oluşturma (Yedek)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
merhaba arkadaşlar. bildiğiniz gibi telefonlara yeni güncellemeler geliyor ve sürüm atlıyoruz :)
Ama bazen yeni güncelleme hoşumuza gitmeyebiliyor. (Arc S te olduğu gibi)

Peki bu durumda eski sürüme nasıl döneceğiz? Bunun için forumlardan Eski romu bulmanız lazım ve Flashtool ile yüklemeniz lazım.
ama bu bazen çok sorun olabiliyor. istediğimiz her romu kolay kolay bulamadığımız oluyor.

Bu yüzden güncelleme yapmadan önce eski Rom elinizde olursa güncellemeden memnun kalmazsanız geri dönebilirsiniz hemen :)

Veya Şuan ki sürümünüzün yedeğini oluşturup bi sorun olduğunda tekrar yükleyebilirsiniz.

Bu konumuzda Flashtool ve Sony Update Service aracını kullanarak telefonumuzun Yedek rom (Stock) oluşturmayı yapacağız

Bize Lazım Olanlar:

1. Flashtool => Uploaded.net - Depositfiles - Rapidgator veya Flashtool Resmi Sitesi
  2. Sony Update Service (yüklüyse indirmenize gerek yok)

Not: Bu işlemi yaparken telefona Onarma yapacağımız için herşey silinecek (SD kartı/SIM kart hariç)

Herşey Hazır ise Başlayalım :)

1. Flashtoolu ve Update Service programını yükleyin
  2. Update Service programı ile Onarma yapın (daha önce yaptıysanız atlayın.)
  3. Onarma işlemi bitince C:\Program Files (x86)\Sony Mobile\Update Service\db\13740270\blob_fs klasörüne girin
  4. ilk 3 dosyayı seçin ve kopyalayın ( FILE ile başlayanlar ) (resimdeki gibi)

yuxRyAc.jpg

5. Masaüstüne bir klasör açın ve kopyaladığınız dosyaları buraya yapıştırın
6. Flashtool uygulamasını çalıştırın
7. Tool menüsünden Decrypt Files i seçin. böyle bir sayfa açılacak

xhv7GGx.jpg

8. Burada ... (3nokta) ya tıklayıp masaüstüne kopyaladığımız dosyaların olduğu klasörü açın ve OPEN a tıklayın

sayfamız bu halde olmalı
m2ZK3ER.jpg

9. Soldakilerin hepsini seçin (CTRL tuşuna basıp) ve -> tuşuna basıp sağ tarafa aktarın ve OK diyin.
10. Flashtool biraz işlem yaptıktan sonra böyle bir sayfa açılacak

bV8Ge1T.jpg

11. Burada

Device: Cihaz Modeli
Version: Android sürümü
Branding: Derleme Numarası (6.1.E.3.7 gibi) (yada istediğinizi yazın :))

Yine Soldakileri seçip -> tuşu ile sağ tarafa aktarıyoruz ve OK tuşuna basıyoruz.

Biraz işlemden sonra Finished Bundle Creation yazısını gördüysek işlem tamamdır :)

4ORz7Zq.jpg

12. Stock Romumuz C:/Flashtool/Firmware klasöründe oluşturuldu hayırlı olsun :)

ucPBfHH.jpg

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Tam şimdi bunu araştırıyodum internetten, rom deneyip duruyorum sonra eskisine dönmek gerekiyor. Yedek alma yada stock rom bulma olayı problem değilde benim tam olarak istediğim olay telefondaki mevcut romu ayarları, içindeki yüklü programlar vs vs herşeyiyle rom olarak yedeklemek mümkünmüdür? yukardaki yöntemde onarma yapmadan oluştursak acaba nasıl olur?

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
SX1 aklıma geldi. Hey yavrum hey.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Tam şimdi bunu araştırıyodum internetten, rom deneyip duruyorum sonra eskisine dönmek gerekiyor. Yedek alma yada stock rom bulma olayı problem değilde benim tam olarak istediğim olay telefondaki mevcut romu ayarları, içindeki yüklü programlar vs vs herşeyiyle rom olarak yedeklemek mümkünmüdür? yukardaki yöntemde onarma yapmadan oluştursak acaba nasıl olur?

cwm den sistem yedeği alabilirsin. komple yedek alıyor

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
biliyorum adamım da komple rom olarak oluyormu diye şeyttim:) Direkt flashtoolla flashlasak oldu bitti.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

nazmikiraz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kolay gelsin. flashtool için link ölü. nerden ulaşabilirim o dosyaya.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
herhangi bir telefonun orjinal rom yedeklemesini nasıl yapıcaz. yani şimdi telefonu rootlamak istiyorum ama yarın birgün garantiye gördermem gerekirse rootu geri alıp eski programları içeren orjinal haline döndürerek garantiden yararlanmak istiyorum. bunu nasıl yapabilirz?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
peki hocam bendeki romu yedekleyip başka telefona atsak imei sıkıntısı olur mu?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
peki hocam bendeki romu yedekleyip başka telefona atsak imei sıkıntısı olur mu?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
peki bu yedekleme olayı sadece sony cihazlar için mi geçerli malum flashtool sony için yapılmış bir program

Birisi510

Asistan
Reaksiyon puanı
1
henüz böyle birşey yok sanırım :)

sen s i telefondan mı sayıyon :mrgreen: :D
elimde ne varsa onu örnek gösteririm :P :)
Kardeş bu sadece Sony cihazlar için mi geçerli?
Telefonun root'lu olması gerekiyor mu?
Bu rom'u istediğimiz zaman telefonumuza atabiliyoruz değil mi?
Bu arada anlatım gayet iyi çok teşekkürler. Sorularımı yanıtlar mısınız? @Mehmet.Yildiz

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Kardeş bu sadece Sony cihazlar için mi geçerli?
Telefonun root'lu olması gerekiyor mu?
Bu rom'u istediğimiz zaman telefonumuza atabiliyoruz değil mi?
Bu arada anlatım gayet iyi çok teşekkürler. Sorularımı yanıtlar mısınız? @Mehmet.Yildiz

Rootlu olmasına gerek yok, sadece sony içindir ve istediğin zaman yükleyebilirsin cihaza :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sony update service kalktı artık. Nasıl yapacağız? :(