Muhteşem Yüzyıl ne zaman bitecek?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
820229_htmansetyeni.jpg

DÜN kaygıyla okudum Timur Savcı ile ilgili gazetelerde çıkan haberleri.

Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapımcısı,söz konusu dizinin yapımcısı olduğu için ölüm tehditleri alıyormuş. Sonunda mahkemeye başvurmak zorunda kalmış. Olayların bu noktaya gelmesi çok korkunç. Ama bu coğrafyada hiç rastlamadığımız şeyler de değil.

Düşünceleri, sözleri, ürettikleri yüzünden öldürülen aydınlar ülkesi burası. Neyse, diziden hoşlanmayanlara iyi, hastalarına da kötü bir haberim var. Dizinin sona ereceği tarih iyi kötü netleşmiş.

Daha önce 4 sezon yayınlanacağı söylenen dizi, çeşitli internet sitelerinde haber olduğu gibi bu sezon sonunda değil gelecek sezonda nisan ayı civarında sona erecekmiş.

Hikâye akışında bir farklılık olmayacak, Kanuni Sultan Süleyman‘ın Zigetvar Seferi ile sona erecekmiş.

Yani böylece yorgan gidecek ve kavga bitecekmiş.

Bu arada geçen sezon buradan Tim’s Yapım’ın Ahmet Altan‘ın “İsyan Günlerinde Aşk” ve “Kılıç Yarası Gibi” romanlarını 1 milyon liralık telif karşılığı satın aldığını yazmıştım. Şirket Muhteşem Yüzyıl sonrası bu yapım için kolları sıvayacakmış.

Ve eğer duyumlarım doğruysa bu yeni dizinin senaryosunu hepimizi şaşırtacak bir isim kaleme almaya başlamış: Yasemin Çongar! Taraf’tan Ahmet Altan ile birlikte ayrılan Çongar bu yapımda da Altan‘ın çalışma arkadaşı olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Rahşan Gülşan / Haberturk

La Mekan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bitse de kurtulsak bu saçmalıktan ve atalarımıza atılan iftiralardan . . .

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Aşkı, tarihteki kişileri ve olayları kullanarak halka sunan bir diziyi nasıl izliyorsunuz aklım almıyor.

Saçmalıktan başka bir şey değil.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Tamamen hayal mahsûlü bir dizi. Gerçekle tek bağı isimler.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Aşkı, tarihteki kişileri ve olayları kullanarak halka sunan bir diziyi nasıl izliyorsunuz aklım almıyor.

Saçmalıktan başka bir şey değil.

:) Dediğin bence daha saçma. Eser başarılıdır yada başarısızdır o ayrıca tartışılır ama tarihi kişiler üzerinden gayet güzel aşk hikayeleri çıkartılabilir. Edebiyat ve Sinema dünyasında bunun başarılı o kadar çok örneği var ki.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
:) Dediğin bence daha saçma. Eser başarılıdır yada başarısızdır o ayrıca tartışılır ama tarihi kişiler üzerinden gayet güzel aşk hikayeleri çıkartılabilir. Edebiyat ve Sinema dünyasında bunun başarılı o kadar çok örneği var ki.

Bu konuda tabi ki çok örnek vardır.

Ama, padişahlığı boyunca çok az bir süre tahtında oturan (genelde cihat etmiştir, bizler öyle biliriz) bir padişahı böylesine kadın düşkünü olarak göstermek ne kadar başarılıdır buyur sen karar ver.

Benim Padişahımı, osmanlı tarihi boyunca büyük savaşlar kazanmış bir padişahımı bu derece aşk tutkunu, kadın tutkunu göstermek bana göre saçmalığın daniskasıdır.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Şimdi yapımcılar madeni buldu. Osmanlıda padişahmı yok. Bu bitince başlarlar bir diğerine... O değilde pargalı ölmeyeydi iyiydi :)

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bu konuda tabi ki çok örnek vardır.

Ama, padişahlığı boyunca çok az bir süre tahtında oturan (genelde cihat etmiştir, bizler öyle biliriz) bir padişahı böylesine kadın düşkünü olarak göstermek ne kadar başarılıdır buyur sen karar ver.

Benim Padişahımı, osmanlı tarihi boyunca büyük savaşlar kazanmış bir padişahımı bu derece aşk tutkunu, kadın tutkunu göstermek bana göre saçmalığın daniskasıdır.

Dediğim gibi eserin başarısı yada kalitesi tartışılır. Ama toptan "Aşkı, tarihteki kişileri ve olayları kullanarak halka sunma" yı saçma bulmak doğru olmaz bence.

Tarihte kadın, zevk, sefa, alkol düşkünü padişahlarda vardır. Eğer onlar için benzer bir eser ortaya konsaydı aynı tartışmalar yine çıkacaktı emin ol.

Tarih boyunca büyük savaşlar kazanmış bir padişah olabilir fakat nihayetinde o da bir insan ve aşk'ından dolayı zaafiyetler göstermesi gayet normal.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Benim eleştirdiğim nokta, hayatı başarılarla dolu, osmanlı topraklarına toprak katan bir padişahın kadın düşkünü olarak gösterilmesi.

Bu benim kanıma dokunuyor açıkaçası.

Ve millette bunu zevkle izliyor.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,157
Pargalı ölünce bıraktım diziyi izlemeyi :D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Benim eleştirdiğim nokta, hayatı başarılarla dolu, osmanlı topraklarına toprak katan bir padişahın kadın düşkünü olarak gösterilmesi.

Evet, ben de zevkle izliyorum..

Millet orada görünce merak ediyor arkadaşım, araştırıyor, okuyor.

Sen Kanuni'nin ölürken Suud Efendinin verdiği fetvalarla beraber defnedilmesini vasiyet ettiğini bilirsin belki, okuldan vs. ama bilmeyen, filmi izledikten sonra Suud Efendi yazıyor.

Bahsedildiği kadar da itici değil yani.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16

Diziyi izledin mi? İzlediysen kaç bölüm :)

İzleyip gördüğün için mi dokunuyor yoksa forumdaki arkadaşların abartılı anlatımları sonucuda mı kanına dokunuyor.

Millet zevkle izliyorsa belki izlemeyenlerin düşündüğü gibi kadın düşkünü gösterildiği fln yoktur. Yada artık her nasıl gösteriliyorsa milletin kanına dokunacak cinsten değildir.

Eğer bu millet izliyorsa ve reytingi çok yüksekse bu dizinin, izlemeyip karşı çıkan millet kim! Eğer bu dizi milletimizin milli manevi değerlerine hakaret içeriyorsa hangi milletin? İzleyen milletin mi ? İzlemeyen milletin mi?

Yani "tavuk mu yumurtadan çıkar yoksa yumurtamı tavuktan" gibi birşey bu :) Kafaya takma, dizi. İsteyen izler, istemeyen izlemez.

5-10 bölüm baktığım kadarıyla kadın düşkünü olarak anlatıldığı fln yok, zaten pek sahneside yok padişahın. Ağırlıklı olarak haremdeki kadınların entrikaları ve iktidar savaşı anlatılıyor. Benim kanıma dokunan tek şey ise padişahın pargalıyı(veziriazamı, kayınbiraderi ve çocukluk arkadaşı) öldürtmesi oldu diyebilirim ki bu tarihi bir gerçektir :) Sadece biraz dramatize etmişler.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu Dizidir sonuçta,beğenilir beğenilmez,Tarihi Gerçekleri yansıtabilir yansıtmaz.
Tartışılır bunlar.
Ama Şu Dizi çıkana Kadar kaçımız Kanuni'yi,Pargalı İbrahim'i,Hürrem Sultan'ı,Ebu Suud Efendiyi biliyordu.
Biraz Tarihe merakı olan bu dizi sayesinde bir şeyleri merak etti açtı araştırdı.
Olaya birde bu yönden bakalım.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Elbetteki farklı bakış açıları, farklı eleştiriler olacaktır.

Ben bu dizide olanların saçma olduğunu düşünmekteyim.

Dersiniz ki, sen dizi izlemez misin? Onlar saçma değil midir? diye.

Tabi ki izlerim ama tarihimi, padişahımı millete halvet düşkünü, harem ağası olarak tanıtan dizileri izlemem.

Bu konu uzar gider. :)

muhammedyakup

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bu hamur daha çok su götürür beyler bi diziyi kapattıramadılar herkes diyo ki ben izlemiyorum.ben izlemiyorum sen izlemiyorsun kim izliyor kardeşim bu diziyi :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
herkes kendi adına konuşsun izlemiyorsan izleme seni zorlayan yok ama bizede karışma sanane:mad: