Hangisi Daha İyi ?

furkanilker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bugünler de Linux'e baya bir merak sardım ama kafamda soru işaretleri var bunlardan birisi ise hangisini kursam sizlerden tavsiye isteyeceğim. Sizce en iyisi hangisi Ubuntu mu , Kubuntu mu , Pardus mu ?

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bir ara ben de bayağı merak salmıştım Linux 'a ama devamını getiremedim. alışamadım bir türlü. Sanırım iş icabı sürekli Windows kullandığım için olsa gerek zor gelmişti bana. Umarım siz devam ettirirsiniz.

furkanilker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir ara ben de bayağı merak salmıştım Linux 'a ama devamını getiremedim. alışamadım bir türlü. Sanırım iş icabı sürekli Windows kullandığım için olsa gerek zor gelmişti bana. Umarım siz devam ettirirsiniz.

Valla dostum açıkçası ilk defa birşeye bu kadar merak sarıyorum ve devam ettireceğime inanıyorum bakalım :) Birde şu sorunumu hangisini kuracağıma karar versem daha iyi olur. :)

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Valla dostum açıkçası ilk defa birşeye bu kadar merak sarıyorum ve devam ettireceğime inanıyorum bakalım :) Birde şu sorunumu hangisini kuracağıma karar versem daha iyi olur. :)
İlk kurman gereken kesinlikle Ubuntu, şu an için en iyisi sanırım bu. Ben yerli geliştiricilere destek olmak için Pardus kurmuştum ama bu işlerle uğraşan tüm arkadaşlarım o zamanlar bana Ubuntu tavsiye etmişlerdi.

furkanilker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk kurman gereken kesinlikle Ubuntu, şu an için en iyisi sanırım bu. Ben yerli geliştiricilere destek olmak için Pardus kurmuştum ama bu işlerle uğraşan tüm arkadaşlarım o zamanlar bana Ubuntu tavsiye etmişlerdi.

Peki size göre hangisi daha iyi ve kullanışlı ?

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Dediğim gibi ben sadece Pardus kullandım ama ikisini de kullananlar kesinlikle Ubuntu diyor, hem bildiğim kadarıyla Tübitak Pardus'a desteğini çekti, yani bu saatten sonra Pardus'ta pek bir gelişme olacağını düşünmüyorum. Yani ben senin yerinde olsam Ubuntu kurardım. :)

furkanilker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hımm anladım teşekkür ederim. :) O zaman Ubuntu üzerinde araştırmaya devam ediyim ben :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Şimdilik KUBUNTU kur, yakında PARDUS ANKA çıktığında ona geçersin. UBUNTU kurarsan GNOME 3 ve UNITY sıkıntısı ile karşılaşırsın. Tabi tercih meselesi. Ubuntu kurup Kubuntuya da çevirebilirsin. Aradaki fark masaüstü ortamından kaynaklanır. Bir de Ubuntu gittikçe Mac OS tarzına bürünüyor, kullanıcıya müdahale etme olanağını kısıtlıyor. Linux Mint güzel bir seçenek olarak karşına çıkar ya da SolusOS. Bu saydıklarım- Pardus hariç- aynı altyapıyı ve paket sistemini kullanırlar. Yani doğan görünümlü şahin ya da makyajlı doğan SLX gibi düşünebilirsin. Alt yapıları debian dır, paket sistemleri deb dir.

furkanilker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdilik KUBUNTU kur, yakında PARDUS ANKA çıktığında ona geçersin. UBUNTU kurarsan GNOME 3 ve UNITY sıkıntısı ile karşılaşırsın. Tabi tercih meselesi. Ubuntu kurup Kubuntuya da çevirebilirsin. Aradaki fark masaüstü ortamından kaynaklanır. Bir de Ubuntu gittikçe Mac OS tarzına bürünüyor, kullanıcıya müdahale etme olanağını kısıtlıyor. Linux Mint güzel bir seçenek olarak karşına çıkar ya da SolusOS. Bu saydıklarım- Pardus hariç- aynı altyapıyı ve paket sistemini kullanırlar. Yani doğan görünümlü şahin ya da makyajlı doğan SLX gibi düşünebilirsin. Alt yapıları debian dır, paket sistemleri deb dir.

Kısacası Anka çıkana kadar Kubuntu daha iyi diyorsun :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Aynen öyle, deb to pisi çevirgeç de hazır. SolusOS Pisi paket altyapısını kullanacaka ve ez eksik paket derdi de olmayacak.
Pardusun eleştirilen tüm noktalarına el atılıyor :)

furkanilker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen öyle, deb to pisi çevirgeç de hazır. SolusOS Pisi paket altyapısını kullanacaka ve ez eksik paket derdi de olmayacak.
Pardusun eleştirilen tüm noktalarına el atılıyor :)

Tamam dostum teşekkür ederim yardımın için :)

X_X_X_X_X

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bence KDE masaüstü ortamı kullanan bir linux kullanma sistemini çok yorar. Bunun yerine Xubuntu kurabilirsin (xfce temelli az sistem kaynağı tüketir) yada ubuntu veya mageia (gnome versiyonunu) kur.